Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(50)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabivalceanu spune:

Asa deci, MIRELA, Vlad a mincat frumos... Ioana, nu! Am lasat-o porc la troc, sa faca ce vrea ea cu mincarea. La inceput a fost f bine, minca la masa cu noi, cum voia/putea. Apoi... s-a cam sclifosit si-am inceput sa-i dau eu in gura, fatza in fatza. Apoi, tot s-a sclifosit si-asa. Acum, maninca fix cit vrea, dar numai mincaruri hotarite de mine (nu-i dau de exemplu, pufuleti sau biscuiti ca n-a mincat nimic si sa aiba si ea ceva in burta. Nu. Maninci legumele si carnita, bine, nu le maninci, ceri cind t-e foame. N-o oblig niciodata si nu-i gatesc chestii care nu-i (prea) plac). Dar per total, tot cind e cu noi la masa maninca cel mai bine... mai ales cind ma vede pe mine bobinind c-o pofta de porc mistret! I se face si ei pofta...

FLAGRANT, eu cred ca butoiul acela e fara margini... prea avem toti loc in el uneori! Cred ca freudiala ta e justa... asa as zice si eu...
A, in alta ordine de idei (ha, ha, ca si cum ideile mele stau in vreo ordine!): tu ce maninci? Ti-a dat dr vreun meniu? El ti-a spus ca legumele crude accentueaza refluxul sau ai dedus tu?

Mai voiam, dar zau ca am uitat.
G

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns de_ea spune:

Ne-am intors si noi!!!
De dimineata ma chinui sa recuperez ce ati scris si inca nu am reusit.Merg sa fac baitza buburuzei si daca reusesc revin sa va povestesc cate ceva despre noi.
Mi-a fost fffff dor de voi!

Andreea, mami fericita de printesa Medeea 14.02.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catal_ina10 spune:

Seara buna!

Fragrant, multa bafta pentru perioada fara buni ! Bine ca al tau sot face proiecte cand e in butoi, mi se pare un mod excelent de a depasi problema si a gandi spre viitor. Ce zodie e?

Feng shui m-ar tenta si pe mine, dar casa noastra este atat de aglomerata, ca mintea mea face mereu echilibristica unde sa puna un obiect nou. Din pacate nici n-am aprofundat ideea de fs, m-au cam zapacit diversele modalitati de a considera casa. De exemplu intr-un bloc, iau in considerare intrarea principala?

Doloress, mereu "te-am invidiat" cand povesteai cat de ordonat este si cate face in casa sotul tau. Dar sa aiba doar ordinea lui, sa nu ma lase si pe mine sa gandesc aranjarea lucrurilor, m-ar cam enerva. Uffff, barbatii astia, niciunul nu e perfect ! Pai da, ca altfel ar fi femei .

Fetele din Canada pe ce diversificare vreti sa mergeti? Pe cea americana care incepe cu cereale, sau nu? De ce? Scuze daca ati mai spus si eu nu am retinut .

Mandra mamica de printesa filigran Sara Maria - 21.01.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Nici lui Patrick nu-i dau pufuleti si biscuiti, oricata foame ar face (nici macar nu cumparam, niciodata snackuri din astea ca eu nu ma pot abtine). Am incercat si cu lasat nemancat, e capabil sa stea si-o zi intreaga fara nimic. Bine, doctorul zice ca problema la noi e laptele. Dar nu primeste decat la culcare ca atunci suntem prea terminati ca sa ne mai luptam cu el. Si inca ii pun jumate lapte, jumate apa sau chiar numai un deget de lapte si restul apa, doar doar i s-o face foame a doua zi si o manca si el ceva... Nimic.
Cand ne vede pe noi mancand deodata i se face greata, pur si simplu i se vede clar pe fata grimasa. Nu exista sa ii fie pofta. Isi ia mancarea si se inchide in camera lui. Nu suporta sa auda pe cineva clempaind din buze, de exemplu. Si cand mancam noi doi, seara, nu stie cum sa ne saboteze sa nu mai mancam. Atunci vrea de toate, face crize, il necajeste pe Kevin. De aceea mancam pe fuga, cand eu, cand taica-su.

MADALINA, DE-EA - bine ati revenit! Asteptam povesti de vacanta!

CATALINA - da, al meu sot poate fi super-controlant cateodata. Avem multe meciuri pe tema asta, desi toata lumea ma invidiaza la prima vedere. Curatenie de exemplu - eu nu am voie sa fac ca nu fac perfect ca el.
Eu incep cu cereale de orez. Orezul e cel mai putin alergen si cerealele astea sunt imbogatite cu fier, principalul element care lipseste incepand cu 6 luni din alimentatia bebelusilor alaptati. Cel mai bogat aliment in fier e carnea si cum pana la carne mai avem, incepem cu cereale de orez imbogatite cu fier.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina_m spune:

Tiii dar ati scris ceva... Nu am timp sa raspund azi.
Razvan a adormit pe la 7.30 si la 10 zic eu sa il trezesc sa facem baie cu colacelul. Ti-ai gasit! Dormea tun! Nu i-am mai facut. I-am bagat un bibe in gura si acum somn. Sunt curioasa pana cand. Am si eu o obsesie. Asa cum fiecare dintre noi s-a vaitat ca nu se rasuceste, nu se joaca, nu gangure etc si desi stiu ca e normal sa fie asa, ma dispera ca nu doarme toata noaptea. Nu mai pot! Ziua doarme putin, mereu sunt la cheremul lui, macar sa doarma noaptea intreaga ca altfel vin si eu peste voi in butoi!
L-am tot lasat in ritmul lui dar de ritmul meu nu ii pasa nimanui???
Am primit urmatoarele sfaturi:
1. Sa ii dau seara un bibe mai mare. Eu ii dau ziua 150 ml (asta e cantitatea de apa) si seara 180 ml. Azi i-am dat 210ml. Sa vedem ...
2. Inainte sa ma culc eu sa ii mai dau un bibe, chiar daca doarme si nu are chef sa manance. Asta nu am incercat. Mai astept sa vad cum ne merge cu prima varianta.
3. Sa ii bag cereale in bibe de seara. Dr. a zis sa nu ii dau ca e gras, dar daca mi-ar rezolva problema o masa acolo pe zi nu o fi foc! Fetele care dati cereale, dorm bebeii mai bine?

Mami fericita de gogosel Razvan Petru (20 ian 2011) si cu ingeras sus in cer, Filip Andrei (27 nov 2008-11 dec 2008)
Cu ajutorul lui Dumnezeu, al Sf. Stelian si al Sf. Nectarie, de data aceasta sunt mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dedicut spune:

Fetelor, unele dintre voi scriati ca va preseaza familia sa incepeti mai repede diversificarea. Sotul meu e invers...i-am povestit ca unele ati ajuns deja la carnita...si el imi spune: dar tu nu o sa-i dai altceva decat lapte atata timp cat o sa ai, nu ? Pana pe la un an.....!!!
Habar nu are ce si cum, el traia cu ideea ca atata timp cat ai lapte ce rost are sa schimbi un lucru care merge bine....

Apar si eu acum cand s-au inchis subiectele sa spun ca Alex doarme pe partea stanga cel mai frecvent dar si pe spate si pe burta. Si ca eu iau vitamine : Elevit la doua zile, Folowise (omega 3) in zilele cand nu iau Elevit, Spirulina si Galafor pentru lactatie.
Vitamina D dau doar o picatura pe zi, si uneori o uit si pe asta. Avand fontanelele inchise deja mi-e cam teama sa-i dau, pediatra mi-a zis sa-i dau totusi sa nu ajunga la rahitism.

Laura-Luiza v-am vazut pozele, ce frumosi sunteti....
Si Luca e un frumos cu parintii lui, ce fain v-ati distrat in vacanta!

Ocsanica, ti-am scris PM, scrie-mi te rog adresa ta de mail.

Copilul meu este atat de frumos...Cum strange-n pumni radacini lungi si coapte de-asteptare.
Alexandru Stefan 18.01.2011

Mergi la inceput

Moama ce avansate sunteti cu diversificarea! Eu am inceput de 2 sapt - in prima i-am dat mar si in a doua mar si morcov. In ritmul asta o sa acoperim toata plaja de fructe si legume pe la vreo 3 ani.
Pana azi mi-a facut kk normal ca si inainte de diversificare, azi insa, nu imi explic cum, i-am dat morcov pasat si el l-a kkt intreg. serios! A fost tare si portocaliu.
Inca o intrebare: pe la ce varsta se introduce si a doua masa de fructe/legume? Eu ii dau la masa se 10 un morcov si un mar fierte si pasate dupa care bineinteles 1 bibe de 150 lapte ca al meu nu se satura cu una cu doua. Maine renunt la morcov. Incepem mar + piersica.

Mami fericita de gogosel Razvan Petru (20 ian 2011) si cu ingeras sus in cer, Filip Andrei (27 nov 2008-11 dec 2008)
Cu ajutorul lui Dumnezeu, al Sf. Stelian si al Sf. Nectarie, de data aceasta sunt mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

MADA, poate iti amintesti ca ma laudam acu ceva timp cu fiica-mea, care dormea 8-10 sau chiar 11 ore pe noapte. Ei bine, de vreo 2 sapt s-a terminat cu smecheria. Se trezeste din nou noaptea. De 2 ori. In ultimele doua nopti s-a trezit de 3 ori...Papa cateva minute si adoarme la loc, ceea ce ma face sa cred ca ii e de fapt sete si nu foame, dar e de ajuns ca sa fiu cheauna a doua zi, dupa un somn asa fragmentat. N-am ce sa ii fac. Nu o s-o tina asa pana la maritis Asta ca sa vezi ca nu esti singura... Acu de ex doarme de la 21.00 in conditiile in care pe ea nu o ia somnul seara pana la 23.00 niciodata. sa vedem ce o fi la noapte...

_

Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011

Scrisoare pentru Catalina

Mergi la inceput

Acum nu mai stau desi ma manaca degetele de numa sa mai scriu (stiti ca eu cand lipsesc am apoi o logoree ca de, imi lipsiti tare mult). Mi-am notat ce trebe sa raspund ca sa nu uit si maine sunt aici!

A! Si inca ceva ca mi s-a pus pata! Am vorbit sapt trecuta de scutece si va ziceam ca folosesc cu succes Babylove, dar acu' mi-a casunat ca as vrea unii mai subtiri, asa, de vara. Cand era Razvan mic-mic am folosit Pampers Premium Care care mi-au placut tare mult dar sunt tare scumpi. Mai stiti vreunii subtiri? Pana la urma Libero a testat careva?

Pupici! Noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

MIRELA- nici eu n-am avut nici o problema cu el cu mancarea pana la 2 ani. Manca absolut orice, cate 7-8 fructe pe zi, legume, carnita, ca la carte. Pe la 2 ani a facut pneumonie si otita, o reactie urata la antibiotic si de atunci s-a schimbat tot. A avut zile atunci cand a trait numai cu san, desi nici nu stiu cat san mai aveam eu ca eram pe terminate cu alaptatul.

MADA- asa sunt unii copii, tu poti incerca tot ce ti s-a zis, dar trebuie sa te astepti ca poate nu da roade. Al meu asta mare se trezeste si acum. De cele mai multe ori, isi ia singur biberonul, si adoarme la loc, cateodata plange si trebuie alintat si mangaiat. Mai are si nopti cand se trezeste de tot si vrea sa se joace, pe la 2-3 asa! Isi deschide singur luminile si incepe sa se joace ca si cum e dimineata. Niciodata nu a dormit mult, la Odiseea lui eram eu aia disperata care intreba in stanga si-n dreapta cat trebuie sa doarma un bebelus, el dormea mult mai putin, ziua, in reprize de maxim jumate de ora. Acum adoarme pe la 9-10 si la 6-7 maxim e in picioare, cateodata la pranz nu doarme deloc. Asta e Patrick.
Kevinul - se trezeste de 2-3 ori pe noapte, insa suge prin somn3-5 minute si adoarme tun la loc. Se trezeste apoi la 7 din cauza lui fratelo (sau la 6, depinde cum are chef Patrick) Ii dau sa pape pe la 8, cand pleaca Patrick si adoarme imediat inapoi un somn bun de 2-3 ore. Se trezeste pe la 12, mananca si pe la 1 iar doarme pana pe la vreo 3-4. Dupa-amiaza iar ar dormi dar nu-l lasa frate-su. Asta e Kevin. Sunt sigura ca nu voi avea nici o problema cu el cu somnul cand o sa incep sa-i dau mancarica.

Mergi la inceput