Franta :)
Ne gandim sa mergem in Franta vreo 2 saptamani (in iulie).
Citind comentariile de la subiectul cu America, am vazut mentionata si zona Auvergne si ma gandesc ca poate planul nostru nu e asa bun:)
Inca nu am luat biletele - itinerariul era sa zburam la Paris, sa stam o saptamana, apoi inchiriem masina sau luam trenul spre Nisa/Coasta de Azur, inca o saptamana prin zona si zburam inapoi din Nisa. Daca inchiriem o masina, ma gandesc ca putem sa mai oprim si pe drum sau sa mergem pe o ruta ocolitoare. Am vazut ca sunt aproximativ 8-9 ore de condus pana la Nisa, iar asta nu ar fi o problema.
Aveti recomandari - ce sa vedem, pe unde sa ne oprim?
Eu am stat cateva zile in Paris, sotul nu a fost niciodata. Si vreau sa stam cateva zile "la mare, la soare". Suntem deschisi la sugestii :)
Raspunsuri
cristinuk@ spune:
eu stau in zona daca doresti amanunte te pot ajuta cu placere e mai bine zic eu sa iei trenul si sa inchiriezi masina in Nice drumul Paris -Nice e ametitor l am facut de cateva ori in plus e cald rau daca nu l faci noaptea
de vazut in zona: in Nice ai muzee orasul vechi parcul pheonix care e gradina animaliera ,castelul orasului plaja cu pietre cam neconfortabila si shoppingul
Monaco e foarte aproape acolo poti sa vezi muzeul oceanografic e superb muzeul unde e colectia de masini a printului o mica gradina zoo , palatul printilor sii shoppingul din nou
apoi urmeaza in partea opusa Antibes cu marineland parc acvatic cu spectacole de orci delfini foci acvarii tunel cu rechini
daca aveti copii e un mini golf cu dinozauri si o mica ferma cu tema western
urmeaza cannes unde poti vedea celebrul loc al filmelor nu e asa mare branza whatever
eu locuiesc in cagnes sur mer dar am stat 4 ani in nice
so vacanta placuta
dulcetica spune:
Eu recomand cu caldura Normandia.Dar asta ar insemna sa te deturnezi de la traseul initial.In alte zone n-am mai fost ,deci nu ma pot pronunta,insa Normandia e foarte frumoasa.
diuna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dulcetica Eu recomand cu caldura Normandia.Dar asta ar insemna sa te deturnezi de la traseul initial.In alte zone n-am mai fost ,deci nu ma pot pronunta,insa Normandia e foarte frumoasa. dulcetica |
Daaaa, si vecina ei, Bretania...Plajele nu sunt la fel de renumite, (asta daca excludem marea debarcare), dar zona e superba....Sa nu uitam ca trecem asa, in drum, dinspre Paris, pe Valea Loirei si pe la Mont St. Michel...
Daca iubesti viata, si viata te va iubi pe tine. – Arthur Rubinstein
doruletz spune:
josefine, ma simt cu musca pe caciula ca io zisei de auvergne asa ca sunt obligata sa raspund:) Glumesc, imi face placere sa vb despre vacante.
Astea sunt regiunile turistice de p'aici, majoritatea sunt foarte frumoase, ai de unde alege:
http://www.guideweb.com/
Din paris va puteti abate spre Tours, 3 ore, vizitati cateva castele de pe valea Loirei si continuati apoi spre sud (cu ocazia asta treci si prin Clermont Ferrand, in ... Auvergne:).
Din pacate timpul vostru e cam scurt si trebuie sa tii cont ca vara e buluc de lume pe drumuri, e nevoie de mai mult de o saptamana daca vrei sa vezi locuri si sa stai si la mare la soare.
Eu m-as opri poate doar in Aix en provence, sa vizitezi orasul si imprejurimile. Provence e o regiune speciala, unul din cele mai frumoase locuri din lume dupa parerea mea (noi am fost 10 zile anul trecut si nu ne mai saturam de privelisti, arome, campuri de levantica, bastide, soare... si mistral). Si esti la doi pasi de mediterana.
Altfel cel mai comod si rapid mijloc de transport e trenul rapid (TGV), din paris pana in Aix en provence (vreo 800km) face 3 ore, in alsacia (500km) ajungi in nici 2h etc. Problema sunt biletele, trebuie rezervat din timp in perioada vacantelor.
Uite aici siteul de rezervat :
http://www.voyages-sncf.com/billet-train?rfrr=FormulaireStandard_header_Acheter%20un%20billet
Daca nu vreti sa mergeti asa de departe (si nu tineti neaparat la apa calda din mediterana) normandia e intradevar f frumoasa si aproape de paris.
Bretagne e si mai deosebita, cu faleze imense, faruri celebre, Mont saint michel... nu mai zic de dezmatul gastronomic :)
Daca te hotarasti la o regiune, anunta si mai gasim sfaturi.
josefine spune:
Multumesc pentru recomandari. Va iubesc pe toate:)
Acum am tema sa caut pe internet. Tocmai pentru ca nu avem un traseu determinat este mai usor sa ne abatem de la planul nostru facut din auzite.
Din pacate doar doua saptamani :( ca atat pot sa imi iau concediu acum.
Revin:-)
Multumesc si pentru linkuri, ca habar nu aveam. Suntem cam imprastiati cu planul de vacanta.
LORE33 spune:
''apoi urmeaza in partea opusa Antibes cu marineland parc acvatic cu spectacole de orci delfini foci acvarii tunel cu rechini
daca aveti copii e un mini golf cu dinozauri si o mica ferma cu tema western ''
Te rog detaliaza tot ce inseamna Antibes pentru copil .Noi mergem 8 zile la inceputul lunii septembrie si chiar am nevoie de informatii.
Multumesc
cristinuk@ spune:
Antibes pt copii http://www.marineland.fr/
asta l ai terminat intr o zi apoi poti sa vezi nice si monaco ca sunt foarte aproape daca nu ai masina autobuzul te duce peste tot cu un euro
Crinutz spune:
Am auzit ca acest parc http://www.parcasterix.fr/ este f dragut pt cei cu copii :)
http://fr.wikipedia.org/wiki/Parc_Ast%C3%A9rix