Scarlatina

Scarlatina | Autor: codruta_grg

Link direct la acest mesaj

La Petra in gradinita este un caz de scarlatina. Luni s-a internat baietelul. Ea a terminat ieri dimineata tratamentul cu Augmentin, de 7 zile, prescris de doctor pentru o alta problema.
Am inteles ca daca ii fac antibiograma este irelevanta acum, dupa antibiotic. Deci exudatul trebuie facut numai dupa 7 zile iar atunci deja se termina perioada de incubatie a scarlatinei...
Poate stiti voi, daca a fost sub acest tratament, este sansa sa contacteze strptococul acesta? si daca ar fi pozitiv exudatul intra iar pe tratament cu antibiotic?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

La 3 zile dupa terminarea antbioticului am repetat exudatul.
Luni il poti repeta.

Ilinca si Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Multumesc Mada
Marti, ca luni au inchise laboratoarele. Daca e pozitiv, cu antibiograma oricum dureaza pana pe joi....hmmmm
Ma gandeam, ca fiind sub tratament cu antibiotic il poate lua streptococul asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

i-am facut "test rapid pt streptococ" ceva de genul asta intr-o ora am avut rezultatul, pana marti afla unde-l poti face, ca sa stai de marti linistita

Ilinca si Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Nu cred ca a putut lua streptococul in timp ce lua augmentin.
Poti sa faci si acum un exsudat dar mai fa unul si la vreo 7-10 zile dupa terminarea augmentinului, sa nu se contamineze intre timp eventual, de la alti copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Buna,

Daca era deja sub antibiotic atunci cd a intrat in contact cu baietelul sunt sanse foarte mari sa nu fi luat streptococul. Acum 2 ani a facut si baiatul meu scarlatina. Fata mea tocmai terminase un tratament cu Augmentin in perioada aia. Si nu a luat streptococul(in conditiile in care se jucau non stop impreuna)....mi-a explicat dr dinainte de a lua rezultatele ca aproape sigur ea nu va lua, fiind acoperita de antibiotic in perioada de transmitere a bolii.

Pentru linistea ta, fa-i si exudatul.....dar peste vreo cateva zile. Daca Doamne fereste iese pozitiv, trebuie sa ia iar antibiotic. Dar vorbeste si cu dr.

Mergi la inceput

Multumesc mult
N-o mai duc de azi la gradi, ieri a fost serbarea si gata, vacanta.....sper sa nu fi luat....mai ales ca anul trecut a mai fost ceva caz si am scapat...
Acum o saptamana am mers cu ea la urgente ca nu-i scadea febra sub 39, era super rosie in gat, ne-au zis ca are herpangina, si ne-a dat antibioticul (desi peste tot am citit ca e viral) iar a 2-a zi mi s-a parut ca are obrajorii cam rosii si pigmentata cu rosu cumva pielea, dar atat....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui codruta_grg

Multumesc mult
N-o mai duc de azi la gradi, ieri a fost serbarea si gata, vacanta.....sper sa nu fi luat....mai ales ca anul trecut a mai fost ceva caz si am scapat...
Acum o saptamana am mers cu ea la urgente ca nu-i scadea febra sub 39, era super rosie in gat, ne-au zis ca are herpangina, si ne-a dat antibioticul (desi peste tot am citit ca e viral) iar a 2-a zi mi s-a parut ca are obrajorii cam rosii si pigmentata cu rosu cumva pielea, dar atat....

Codruta & Petra Alexandra

asa crestem noi

posibil ca asa sa se fi manifestat la ea scarlatina, si ceea ce ati tratat cu antibiotic a fost de fapt scarlatina. I s-a schimbat aspectul limbii in perioada aia? a avut-o mai rosie?

Fii'miu a facut un exudat intr-o zi si a iesit negativ. Dupa vreo saptamana sora;sa a facut scarlatina, asa ca l-am bagat pe el , preventiv, pe tratament cu ospamox. Dupa 10 zile de ospamox la exudat lui i-a iesit streptococul prezent in gat. Deci ori l-a contactat in cele cateva zile de la exudat pana la administrarea de ospamox, ori in timp ce lua ospamox. Oricum, streptococul vinovat de scarlatina nu a cedat la penicilina, ci dupa inca o tura din alt antibiotic.

Doar exudatul faringean te poate lamuri daca are streptococul sau nu.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Fa-i neaparat exudatul dupa 7 zile de la terminatul tratamentului cu Augmentin. Nu de alta...dar sa nu fi avut si ea tot scarlatina. Seamana uneori boala asta cu altele (inclusiv cu herpangina). Baiatul meu a facut o forma foarte usoara...a facut febra moderata intr-o seara...tocmai ce-i facusem vaccinul antipolio...si am crezut ca-i reactie de la vaccin. Apoi a 2-a zi, se pregatea sa mearga la o petrecere si mi-a zis ca-l deranjeaza un pic limba....cand m-am uitat era zmeurie. Asta a fost singurul semn de scarlatina. Am fost la Matei Bals, mi-a confirmat ca e scarlatina (dupa ce i-a facut analizele). O singura noapte am stat internati apoi ne-a dat drumul acasa. A luat 10 zile eritromicina (ptr ca nu avea voie sa faca injectii datorita vaccinului antipolio). A trecut foarte usor. In acelasi timp cu el mai era o fetita din clasa cu simptome de viroza si rosu in gat. De la Grigore Alexandrescu a trimis-o acasa cu antitermice. Cand ne-a auzit pe noi cu scarlatina, a mers si ea la Victor Babes....si era tot scarlatina.

In cazul vostru, nu ai ce sa-i faci decat un exudat dupa 7 zile de la finalizarea antibioticului. Eventual sa vb si cu un medic. Chiar scarlatina sa fi fost e posibil sa se fi vindecat dupa Augmentin.

Sanatate multa!

Mergi la inceput

Dar daca ii fac exudatul peste 7 zile e posibil sa mai aiba streptococul si sa nu se manifeste, avand in vedere incubatia e de pana la 6 zile? Mai apare prezent streptococul si dupa ce s-a manifestat boala?
Limba n-am remarcat sa o aiba mai rosie, in schimb gatul era foc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

da, poate sa fie purtatoare de streptococ fara sa faca si boala. E f, frecvent asa ceva.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput