Scarlatina
La Petra in gradinita este un caz de scarlatina. Luni s-a internat baietelul. Ea a terminat ieri dimineata tratamentul cu Augmentin, de 7 zile, prescris de doctor pentru o alta problema.
Am inteles ca daca ii fac antibiograma este irelevanta acum, dupa antibiotic. Deci exudatul trebuie facut numai dupa 7 zile iar atunci deja se termina perioada de incubatie a scarlatinei...
Poate stiti voi, daca a fost sub acest tratament, este sansa sa contacteze strptococul acesta? si daca ar fi pozitiv exudatul intra iar pe tratament cu antibiotic?
Raspunsuri
Mada spune:
La 3 zile dupa terminarea antbioticului am repetat exudatul.
Luni il poti repeta.
Ilinca si Rares
codruta_grg spune:
Multumesc Mada
Marti, ca luni au inchise laboratoarele. Daca e pozitiv, cu antibiograma oricum dureaza pana pe joi....hmmmm
Ma gandeam, ca fiind sub tratament cu antibiotic il poate lua streptococul asta?
Mada spune:
i-am facut "test rapid pt streptococ" ceva de genul asta intr-o ora am avut rezultatul, pana marti afla unde-l poti face, ca sa stai de marti linistita
Ilinca si Rares
lavi02 spune:
Nu cred ca a putut lua streptococul in timp ce lua augmentin.
Poti sa faci si acum un exsudat dar mai fa unul si la vreo 7-10 zile dupa terminarea augmentinului, sa nu se contamineze intre timp eventual, de la alti copii.
Ana71 spune:
Buna,
Daca era deja sub antibiotic atunci cd a intrat in contact cu baietelul sunt sanse foarte mari sa nu fi luat streptococul. Acum 2 ani a facut si baiatul meu scarlatina. Fata mea tocmai terminase un tratament cu Augmentin in perioada aia. Si nu a luat streptococul(in conditiile in care se jucau non stop impreuna)....mi-a explicat dr dinainte de a lua rezultatele ca aproape sigur ea nu va lua, fiind acoperita de antibiotic in perioada de transmitere a bolii.
Pentru linistea ta, fa-i si exudatul.....dar peste vreo cateva zile. Daca Doamne fereste iese pozitiv, trebuie sa ia iar antibiotic. Dar vorbeste si cu dr.
codruta_grg spune:
Multumesc mult
N-o mai duc de azi la gradi, ieri a fost serbarea si gata, vacanta.....sper sa nu fi luat....mai ales ca anul trecut a mai fost ceva caz si am scapat...
Acum o saptamana am mers cu ea la urgente ca nu-i scadea febra sub 39, era super rosie in gat, ne-au zis ca are herpangina, si ne-a dat antibioticul (desi peste tot am citit ca e viral) iar a 2-a zi mi s-a parut ca are obrajorii cam rosii si pigmentata cu rosu cumva pielea, dar atat....
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui codruta_grg Multumesc mult N-o mai duc de azi la gradi, ieri a fost serbarea si gata, vacanta.....sper sa nu fi luat....mai ales ca anul trecut a mai fost ceva caz si am scapat... Acum o saptamana am mers cu ea la urgente ca nu-i scadea febra sub 39, era super rosie in gat, ne-au zis ca are herpangina, si ne-a dat antibioticul (desi peste tot am citit ca e viral) iar a 2-a zi mi s-a parut ca are obrajorii cam rosii si pigmentata cu rosu cumva pielea, dar atat.... Codruta & Petra Alexandra asa crestem noi |
posibil ca asa sa se fi manifestat la ea scarlatina, si ceea ce ati tratat cu antibiotic a fost de fapt scarlatina. I s-a schimbat aspectul limbii in perioada aia? a avut-o mai rosie?
Fii'miu a facut un exudat intr-o zi si a iesit negativ. Dupa vreo saptamana sora;sa a facut scarlatina, asa ca l-am bagat pe el , preventiv, pe tratament cu ospamox. Dupa 10 zile de ospamox la exudat lui i-a iesit streptococul prezent in gat. Deci ori l-a contactat in cele cateva zile de la exudat pana la administrarea de ospamox, ori in timp ce lua ospamox. Oricum, streptococul vinovat de scarlatina nu a cedat la penicilina, ci dupa inca o tura din alt antibiotic.
Doar exudatul faringean te poate lamuri daca are streptococul sau nu.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Ana71 spune:
Fa-i neaparat exudatul dupa 7 zile de la terminatul tratamentului cu Augmentin. Nu de alta...dar sa nu fi avut si ea tot scarlatina. Seamana uneori boala asta cu altele (inclusiv cu herpangina). Baiatul meu a facut o forma foarte usoara...a facut febra moderata intr-o seara...tocmai ce-i facusem vaccinul antipolio...si am crezut ca-i reactie de la vaccin. Apoi a 2-a zi, se pregatea sa mearga la o petrecere si mi-a zis ca-l deranjeaza un pic limba....cand m-am uitat era zmeurie. Asta a fost singurul semn de scarlatina. Am fost la Matei Bals, mi-a confirmat ca e scarlatina (dupa ce i-a facut analizele). O singura noapte am stat internati apoi ne-a dat drumul acasa. A luat 10 zile eritromicina (ptr ca nu avea voie sa faca injectii datorita vaccinului antipolio). A trecut foarte usor. In acelasi timp cu el mai era o fetita din clasa cu simptome de viroza si rosu in gat. De la Grigore Alexandrescu a trimis-o acasa cu antitermice. Cand ne-a auzit pe noi cu scarlatina, a mers si ea la Victor Babes....si era tot scarlatina.
In cazul vostru, nu ai ce sa-i faci decat un exudat dupa 7 zile de la finalizarea antibioticului. Eventual sa vb si cu un medic. Chiar scarlatina sa fi fost e posibil sa se fi vindecat dupa Augmentin.
Sanatate multa!
codruta_grg spune:
Dar daca ii fac exudatul peste 7 zile e posibil sa mai aiba streptococul si sa nu se manifeste, avand in vedere incubatia e de pana la 6 zile? Mai apare prezent streptococul si dupa ce s-a manifestat boala?
Limba n-am remarcat sa o aiba mai rosie, in schimb gatul era foc.
Laura25 spune:
da, poate sa fie purtatoare de streptococ fara sa faca si boala. E f, frecvent asa ceva.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me