Bulgarasi de ianuarie-februarie 2012 (4)
Raspunsuri - Pagina 8
alina_anto spune:
Multumim Lexi!
multumesc de incurajari si sfaturi fetelor!
Alina 8+ si mamica fericita de ScortzisoaraSara-Maria (09.05.2008)
YLARI spune:
Lexi, multumim! Eu m-am relaxat pana acum la bucutarie, cu un pui la cuptor cu piure si salata de vara, ciorba si varza cu aripioare
Va pup pe toate, fug sa infulec!
Am fost la doctor cu Evuta, e spre bine dar nu e vindecata, ne-a mai recomandat 3 zile de aerosoli si ii curg niste muuuuuuci............
YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA
POZE
Mami de Eva scumpa si 9+
aly_k spune:
buna fetelor ce faceti?
eu am fost in teal si am gasit lubenita cu 2,50 lei kg,in piata ii 8.50 si am luat cca imi erade mult,dar era prea scumpa,chiar o fost foarte buna.
Noi facem azi niste gratare,pt ca ii ziua tatlui meu maine,dar maine avem si ruga la recas,asa ca am hotarat sa facem 2 zile de sarbatoare.
Fetelor voi cand incepeti sa luati hainite pt bebe?
si weekend placut
10+
puiutul meu
anangel_lexi spune:
Ylari, uau ce harnicuta ai fost! Pe mine m-a pus fii-mea sa-i fac clatite, de dimineata m-a tot innebunit ca vrea clatite, asa ca dupa ce am prestat o mancarica de cartofi, m-am apucat si de clatite.
Multa sanatate Evei!
aly_k, la multi ani tatalui tau si petrecere frumoasa! La sarcina cu Maria numai pepene am poftit, toate cele 9 luni. Am mancat pepene de m-am spart, pe urma 2 ani la rand nu mi-a mai trebuit.
Cat despre hainute, eu am luat deja cate ceva.
de Maria Cornelia (20.09.2006) si 8+
Din ce in ce mai mare
Perlute de domnisoara
Bobuletul
Mihaelafalt spune:
Buna fetele.
Eu acum am ajuns acasa, am fost cu treaba si imi e rau de nu mai pot, ma odihnesc un pic si apoi intru la facut mancare.
Aly eu am mai luat foarte putin cand gaseam ceva ce imi placea dinainte de a ramane graviduta, sotul nu stie ca ma cearta, si sper ca nu o sa cumpar prea multe ca am cumnata care a nascut in septembrie si am mai ajutat-o si eu dun cand in cand la cumparaturi si i-am zis sa imi dea si mie daca am nevoie.
Sper sa nu fie nevoie sa cumpar prea multe, sa ne putem descurca ca oricum eu nu lucrez doar cu salarul sotului si de acum daca incep si analizele si toate cele e greu.
Apropo voi stiti ceva daca pot sa iau prenatal daca sunt inscrisa la scoala postliceala sanitara de stat daca am trecut de 26 de ani? Sau nu conteaza varsta? La tren nu imi da reducere.
Doamne iti multumesc ca m-ai ajutat sa fiu ajuta-ma sa am o sarcina usoara si sa fim sanatosi.
anangel_lexi spune:
Mihaela, pe cand eram insarcinata cu Maria legea era cam aceeasi pentru mamicile care lucrau si pentru studente (tu intri in categoria "studente"). Nu stiu toate detaliile dar stiu ca aveau dreptul la o perioada de pauza. Insa legea s-a modificat mult intre timp, asa ca cel mai bine ar fi sa intrebi la secretariatul scolii ce drepturi ai si poti intreba si aici pe forum. Chiar aici este un subiect "fierbinte": "Gravidute, va cunoasteti drepturile?" Poate afli ceva interesant.
Cat despre lucrusoare pentru bebe, daca luati din timp cate putin, nu veti resimti spre sfarsit povara atator cheltuieli. Bineinteles, asta daca nu sunteti superstitioase. Pe parcursul celor 7-8 luni ramase pana la termen, aveti timp sa cumparati toate cele necesare. Parerea mea. Eu sunt genul de om caruia ii place sa se pregateasca din timp pentru tot. Eu incep sa cumpar cadouri de Craciun din septembrie-octombrie.
Pana acum am luat 4 body-uri cu maneca lunga (unisex) si 3 perechi de sosetele. Nu vreau sa mai cumpar cu toptanul ca la Maria, ca nici nu va apuca sa poarte tot. Vreau sa-i iau in total 15 body-uri cu maneca lunga, vreo 10 pijamalute din acelea dintr-o bucata, cu tot cu talpite, 3-4 caciulite, un saculet de dormit, un costumas gros de iarna pentru cand il voi scoate afara (si din maternitate), cateva bluzite mai groase si vreo 7 pantalonasi. Asta pentru perioada friguroasa. Pe urma mai vedem. Acum astept reducerile de luna viitoare sa iau mai multe, mai ales ca mai am de luat si pentru fii-mea una-alta, pentru finul meu si pentru inca un bebe care se va naste in familie.
Hai ca m-am lungit ca o pomana tiganeasca, scuze daca v-am plictisit.
de Maria Cornelia (20.09.2006) si 8+
Din ce in ce mai mare
Perlute de domnisoara
Bobuletul
Mihaelafalt spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anangel_lexi Mihaela, pe cand eram insarcinata cu Maria legea era cam aceeasi pentru mamicile care lucrau si pentru studente (tu intri in categoria "studente"). Nu stiu toate detaliile dar stiu ca aveau dreptul la o perioada de pauza. Insa legea s-a modificat mult intre timp, asa ca cel mai bine ar fi sa intrebi la secretariatul scolii ce drepturi ai si poti intreba si aici pe forum. Chiar aici este un subiect "fierbinte": "Gravidute, va cunoasteti drepturile?" Poate afli ceva interesant. Cat despre lucrusoare pentru bebe, daca luati din timp cate putin, nu veti resimti spre sfarsit povara atator cheltuieli. Bineinteles, asta daca nu sunteti superstitioase. Pe parcursul celor 7-8 luni ramase pana la termen, aveti timp sa cumparati toate cele necesare. Parerea mea. Eu sunt genul de om caruia ii place sa se pregateasca din timp pentru tot. Eu incep sa cumpar cadouri de Craciun din septembrie-octombrie. Pana acum am luat 4 body-uri cu maneca lunga (unisex) si 3 perechi de sosetele. Nu vreau sa mai cumpar cu toptanul ca la Maria, ca nici nu va apuca sa poarte tot. Vreau sa-i iau in total 15 body-uri cu maneca lunga, vreo 10 pijamalute din acelea dintr-o bucata, cu tot cu talpite, 3-4 caciulite, un saculet de dormit, un costumas gros de iarna pentru cand il voi scoate afara (si din maternitate), cateva bluzite mai groase si vreo 7 pantalonasi. Asta pentru perioada friguroasa. Pe urma mai vedem. Acum astept reducerile de luna viitoare sa iau mai multe, mai ales ca mai am de luat si pentru fii-mea una-alta, pentru finul meu si pentru inca un bebe care se va naste in familie. Hai ca m-am lungit ca o pomana tiganeasca, scuze daca v-am plictisit. de Maria Cornelia (20.09.2006) si 8+ Din ce in ce mai mare Perlute de domnisoara Bobuletul |
Lexi stiu ca intru la studente dar imi e frica ca daca nu mi-au dat reducere la tren ca am trecut de 26 de ani sa pierd si aici. La secretariat am intrebat si sunt in plop alea si plopul in aer deci nici ele nu stiu.
Oricum o sa incerc sa ma interesez pe unde pot mai bine sa fiu informata, daca nu poate ma angajez fictiv daca se mai poate face ceva.
Doamne iti multumesc ca m-ai ajutat sa fiu ajuta-ma sa am o sarcina usoara si sa fim sanatosi.
carmen_ch_12 spune:
Mihaela, daca te referi la concediul de crestere copil,daca ai urmat fara intrerupere ultimele 12 luni si daca postileala e acreditata si autorizata, sa stii ca te incadrezi(daca esti de ex. in anul 2 cand nasti), nu conteaza cati ani ai...
Citeste OUG 111/2010 si normele de aplicare(HG 52/2011)
MTHFR A1298C heterozigot,mutatia V34L heterozigot, gena PAI-675 heterozigot, nicio sarcina, 3 IA nereusite, sotul- OATS
Mihaelafalt spune:
Citat: |
citat din mesajul lui carmen_ch_12 Mihaela, daca te referi la concediul de crestere copil,daca ai urmat fara intrerupere ultimele 12 luni si daca postileala e acreditata si autorizata, sa stii ca te incadrezi(daca esti de ex. in anul 2 cand nasti), nu conteaza cati ani ai... Citeste OUG 111/2010 si normele de aplicare(HG 52/2011) MTHFR A1298C heterozigot,mutatia V34L heterozigot, gena PAI-675 heterozigot, nicio sarcina, 3 IA nereusite, sotul- OATS |
Da e la zi si e acreditata ca e de stat si nasc in februarie cand deja sunt in anul 2. Multumesc mult.
Fetele pe mine ma dor tare sanii pe laterale e normal? Azi noapte nu am putut dormi de durere. Pana cand o sa doara sanii?
sara_ spune:
mihaela, nu te lasa, ai drepturi la fel ca toate mamicile, e dificil cu birocratia dar merita, chiar daca indemnizatia din pacate e numai pt 1 an
lexi, mi-a placut descrierea hainutelor, ai dreptate, e bine sa ne aprovizionam din timp, eu la baiat am luat un costumas la putin timp dupa ce mi s-a pozitivat testul, acum nu m-am grabit, dupa spaima cu hematomul imi e frica inca sa ma bucur pe deplin
cred ca hainutele ma vor ajuta sa am o viziune mai optimista, incep si eu sa cumpar ca imi plac la nebunie
sotul meu se uita dupa carucior, voia sa cumpere un biberon, suntem toti nerabdatori, parca nu mai trece timpul....
de baietel mare si +9