Slanic Prahova
A fost cineva anul asta ? Aveti idee de stranduri, cum sunt, s-au deschis , se merita ? M-am gandit sa merg vreo 2 zile cu copilul, eu am fost mai demult, nu stiu cum mai arata acum, stiu doar ca sunt bune si pentru copii.
Raspunsuri
CorinaDani spune:
ai grija, daca vrei sa vizitezi salina, saptamana trecuta un grup de copii, aflati in excursie "cu scoala", au ramas blocati aprox 30 min pentru ca s-a stricat liftul care coboara in mina. n-am retinut exact daca au ramas blocati in lift sau in subteran...au venit cei de la ISU, ambulanta, politie, dar totul s-a terminat cu bine...adica nu s-a ranit nimeni, probabil ca unii copii s-au speriat si a doua oara nu mai coboara acolo nici sa-i pici cu ceara...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
diciu spune:
La salina Slanic Prahova nu au fost mari probleme. Un lift s-a defectat, gol fiind si s-a remediat in cam o ora. Timp in care unele profesoare au sunat la 112 si au panicat oamenii si media...
Nu a fost nimeni blokat, doar ca au stat mai mult in salina, cam la 10 grade. Desigur nu e placut, mai ales daca vrei sa iesi.
In rest sunt 2 stranduri: Baia Baciului si Baia Rosie.
Baia Baciului are un lac mare seminatural cu apa sarata si un rest de "grota miresei", restaurant, terasa, ceva loc de joaca pt copii, iarba, sezlonguri, dusuri. Au facut ceva noi amenajari anul asta.
Baia Rosie, e la un nivel mai ridicat, dar si pretul mai mare la intrare. Are un bazin cu apa sarata si altul pt copii, o piscina cu apa dulce, curata, cam rece, jacuzzi, loc de joaca mic, restaurant si terasa. In rest, mai e un complex balnear pt tratamente.
Eu merg des vara si sunt la curent.
E frumos pentru copii, sunt multi, mai ales ca apa sarata ii tine la suprafata. Doar atentie la ochi, ca daca le intra apa, ustura destul.
anda141 spune:
Diciu,multumesc pentru raspuns! Ma intereseaza in principiu sa facem baie in apa sarata naturala.La baia rosie sa inteleg ca este si unul cu apa naturala ? Care sunt preturile la ambele locatii ?
Cand am fost eu acum cativa ani la baia Baciului, stiu ca nu era deloc amenajat, in sensul ca in apa calcai pe niste bolovani si lemne de-ti rupeai picioarele. Acum e ok de mers prin apa ? Cat de adanca e apa si unde e mai usor pentru copii ? Acum data tot ai spus ca esti in tema, profit ! Multumesc frumos !
diciu spune:
Baie in apa sarata poti face in ambele locatii.
La Baia Rosie, strandul sarat e mai mic dar suficient si este impartit astfel incat exista si o zona pentru copii cu inaltime cam de 50-60 cm si prin apa se merge pe dale de lemn. In zona adanca nu prea atingi, si acolo e nisip malos.
Tot acolo este si o piscina cu apa dulce si curata. Sezlongurile si umbrela sunt incluse in pret, care era anul trecut undeva pe la 35 de ron de persoana, daca nu ma insel. Anul acesta inca nu am fost la baie, doar am trecut prin zona. Locul de joaca pentru copii este micut, format dintr-o casuta, o trambulina si un tobogan. Anul trecut erau si niste ponei pt calarit. Au dusuri cu apa calda, 2 mici vestiare. Acolo, pe langa restaurant, sunt si vile pentru cazare, la nivel cam de 3 stele, noi, frumoase.
Dezavantajele aici fiind pretul si faptul ca e numai soare. Doar sub umbrele te poti adaposti. Nu prea sunt copaci, iarba, dar se vrea a fi mai selecta.
Baia Baciului e mai populara. Lacul e mare, sarat si adanc. Dar te tine la suprafata. Parca era si un loc pt copii...amenjat de cei de acolo, intre niste garduri, unde apa era pana la genunchi. Dar nu sunt sigura daca mai e. Intrarea in apa se face pe niste scari si la inceput cand atingi, e nisip, mal, nu sunt pietre. Plaja se face pe sezlonguri (fara umbrele, poti veni cu ele), daca le gasesti libere si intrarea este in jur de 10-15 ron, daca nu au mai scumpit intre timp.
Acolo sunt si copaci, mai pot gasi locuri la umbra, foisoare, totul este pe un deal si poti sta si pe iarba cu patura, poti face un gratar, etc. Dar poti face plaja si pe dale de lemn pe sezlonguri (cum e la Baia Rosie). Sunt si ceva spatii amenjate pt copii, restaurant sus pe deal, terase jos langa lac, dusuri, vestiare mai multe. Tot aici e si Baia Porcului, o balta cu apa sarata si plina de namol cu proprietati curative si Grota Miresei, mai bine zis, ce a mai ramas din ea..mai nimic adica..
Eu anul trecut am fost cu fetita mea doar la Baia Rosie, pentru ca era mai liber, mai curat, mai civilizat, pentru trambulina, etc.
Daca te decizi sa mergi acolo..le poti vizita pe amandoua si apoi sa te decizi.
Cam astea.
carmaw spune:
Doamne ce scump e ....cum stati asa 35 RONI PER PERSOANA PU UMBRELA SI SEZLONG????
Pai aici in CRETA umbrela 2 paturi pliante pt 24 de ore poti pleca poti revenii fara probleme sa ti l regasesti 'ocupat' ...5 EUROS
Plaja nisip,mareea EGEE
CorinaDani spune:
pentru cei interesati de bai sarate si terapia cu namol, pot merge in localitatea Tintea, tot in jud. Prahova. complexul se numeste Valea Stelii (daca nu ma insel), a fost preluat de un investitor particular, se pare ca a adus ceva imbunatatiri si renovari acestui complex. nu stiu cum arata acum, ultima data am fost acolo prin 2006.
din cate stiam, copiii platesc jumatate din tariful pentru adult.
daca a fost cineva recent acolo, poate vine cu informatii mai proaspete...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
bulinuta27 spune:
la baia baciului costa 20 intrarea adult, 10 lei copil si 10 lei sezlong cu umbrel;uta. am fost noi acum 2 spatamani. e civilizat si s-au facut ceva modificari. mancarea foarte buna la restaurant. loc de joaca, niste gonflabile pe apa ptr cupii, dusuri foarte curate, umbra de la copacei ssau umbrelute, chiar mi s-a parut ok.
bulinuta mamica de bulinel dragutel (19.07.2006 - 9:37)
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze