Viatza in Germania - cap.70

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

intrebare catre mamici,

puiul meu de varsta 8 luni cam are diaree de 2 zile, am inteles ca e normal cand ii ies dintisorii. Intrebarea ar fi, voi ce ati facut? ce ii pot da ca sa isi revina cat de cat?Ma gandisem la un Brei de orez. Funduletul lui e vraiste, chit ca il schimb rapid, ca sa nu sa se opareasca prea mult. Ce pot face si aici ca sa se vindece mai repede? eu am fol.penaten, mai sunt si alte solutii??

mersi de raspunsuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Panselutza, sananatate la pui mic. Al meu a avut cind era tare mic niste rani urite la funduletz, i-am dat cu o solutie numita Tannolact. Am folosit si o lampa speciala cu lumina galbena de la moasa. Ii mai dadeam si cu vata imbibata in ceai negru. Ajuta si sa il lasi la funduletzul gol un pic mai mult. Acum folosim Penaten si noi, doar pe protiunea de piele unde stim ca e sensibil (si nu intotdeauna). Incearca mai intii cu ceai negru si daca nu merge restul metodelor. Intreaba eventaul si pe moasa ta daca are vreo recomandare.

Pt diaree poate ajuta banana zdrobita?

Noi inca tragem cu raceala . Ne dam unu la altul. AM recut acu la tura a doua .

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui aschiutza

Panselutza, sananatate la pui mic. Al meu a avut cind era tare mic niste rani urite la funduletz, i-am dat cu o solutie numita Tannolact. Am folosit si o lampa speciala cu lumina galbena de la moasa. Ii mai dadeam si cu vata imbibata in ceai negru. Ajuta si sa il lasi la funduletzul gol un pic mai mult. Acum folosim Penaten si noi, doar pe protiunea de piele unde stim ca e sensibil (si nu intotdeauna). Incearca mai intii cu ceai negru si daca nu merge restul metodelor. Intreaba eventaul si pe moasa ta daca are vreo recomandare.

Pt diaree poate ajuta banana zdrobita?

Noi inca tragem cu raceala . Ne dam unu la altul. AM recut acu la tura a doua .

------------------
Still looking for pieces of heaven...

mersi aschiutza de sfaturi. De ceai negru nu stiusem. Pana una alta a trebuit sa tragem fugutza la doctor, ca treaba s-a cam agravat. Se pare ca are o ciuperca in zona respectiva, ca i se inrosisera outele asa, de la o ora la alta. Medicul zice ca e de la mediul propice: umed si cald, desi il schimb extrem de des, mai ales acum in perioada de deiaree. Mi-a prescris o crema InfectoSoor (Zinksalbe).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albertje spune:

Citat:
citat din mesajul lui liliana27

merci mult de raspunsuri. eu stau in nrw si sper sa dureze mai putin. un an mi se pare foarte mult. nu de alta, dar am inteles ca trebuie sa le dai pasaportul (???) si atunci esti legat de DE. o sa sun maine la primarie sa vad care sunt cerintele aici si apoi vin cu info. poate mai e cineva din nrw careia ii pot fi utile detaliile. va pup!

nu intentionez ,dar qua info nu strica !

vine bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarabel spune:

draga fetelor, bine v-am gasit!
ne-am mutat in germania de 3 luni impreuna cu praslea (aproproape 2 ani jumate).
vreau sa cer sfatul mamicilor de aici despre unde poti merge pe aici cu un copilas (teoretic, stiu , oriunde, e o tara libera, dar exista limita de varsta pt teatru de papusi de ex, sau daca aveti copii mai micuti la ce sporturi sau activitati i-ati inscris). Ar fi important pt mine ca mamica sa stiu, pt ca nu avem prieteni aici si cel mic toata ziua ma intreaba ca pe cine mai vizitam azi sau cu cine ne intalnim , si chiar ca nu mai am nici o idee
Si mai am o rugaminte, am citit topicul de germania, dar nu inteleg cum se folosesc prefixele alea de telefon ca sa suni mai ieftin acasa

weekend placut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cadina spune:

Panseluta, spala copilul (in zona iritata) cu apa in care ai dizolvat putin bicarbonat (la un litru de apa se pune lingura rasa de bicarbona) si lasa-l cat mai mult cu funduletul gol. Eu puneam inmuiam putina vata sau un tampon in solutia de apa cu bicarbonat si il tamponam dupa baie. Si evita sapunurile acide. Si noi am patit la fel cand era piciul meu mic si dupa fel si fel de alifii si creme, asta a fost tratamentul cel mai eficient...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Citat:
citat din mesajul lui clarabel

draga fetelor, bine v-am gasit!
ne-am mutat in germania de 3 luni impreuna cu praslea (aproproape 2 ani jumate).
vreau sa cer sfatul mamicilor de aici despre unde poti merge pe aici cu un copilas (teoretic, stiu , oriunde, e o tara libera, dar exista limita de varsta pt teatru de papusi de ex, sau daca aveti copii mai micuti la ce sporturi sau activitati i-ati inscris). Ar fi important pt mine ca mamica sa stiu, pt ca nu avem prieteni aici si cel mic toata ziua ma intreaba ca pe cine mai vizitam azi sau cu cine ne intalnim , si chiar ca nu mai am nici o idee
Si mai am o rugaminte, am citit topicul de germania, dar nu inteleg cum se folosesc prefixele alea de telefon ca sa suni mai ieftin acasa

weekend placut!

bine ati venit si acomodare usoara! daca spui unde stati poate iti gasesti prietene chiar aici pe forum, cu copii de varte apropiate.
La 2,5 ani poti merge la Krabbelgruppe, curusrui de inot pt copii mici, cu putin noroc Kinderturnen cu mamici si copii. in rest, poate mai au fetele alte idei, mie nu-mi mai vine acum in minte decat sa mergi la locuri de joaca din vecinatate si poate va mai imprieteniti cu alti copilasi.
Prefix + 0040.... si astepti sa-ti spuna pretul. daca nu-ti spune pretul mai bine incearca altul ca nu-s de incredere. Noi avem Flat la Telekom cu Ro, 15€ parca pe luna, si vb oricat oricand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarabel spune:

multumim frumos!
cata vreme suntem sanatosi, o scoatem noi cumva la capat
locuim in stuttgart, daca mai sunt mamici de pe aici in zona, please...

pt panselutza: subscriu la solutia de bicarbonat, si pe noi ne-a ajutat f mult; pt a preveni reinfectia cu candida, ar mai fi bine daca ai fierbe lenjeria de pat a lui bb si bodyurile si daca ai spala funduletzul 1 data pe sapt cu betadina sapun;
multa sanatate!

Mergi la inceput

multumesc de raspunsuri,

diareea nue numai de la dinti, are bebe un Magen-Darm Virus. Doctoriat nu mi-a dat nimic, nici nu mi-a zis ca anumite alimente nu ar fi recomandate. Pt ranile de la fundulet primeste doua creme, dar voi incerca varianta cu biacrbonat. Multumesc fetelor !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzi.simona spune:

clarabel de sunat in ro (si nu numai) pe fix eu am luat pachetul tel. fix si internet de la vodafone (dar si telekom are aceleasi preturi) si pt. 50 euro pe luna. am fix gratuit in de, internet flat, international zona 1 pe fix (europa - fara ro, sua, canada...)= 5 euro, internationa zona 2 pe fix (ro, bulgaria, turcia...) = 15 euro; si in primul an am platit doar 40; noi suntem multumiti. cu prefixele alea e mai ieftin minutul dar tot te costa, asa stau pe tel pana ma satur

gradina
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)

Mergi la inceput