Viatza in Germania - cap.70

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Monica,tu stai in Trudering?
Eu stau cam la 15-20 min de Trudering si vremea a fost cam dubioasa de dimineata ,soare in ceata,zapuseala si o ploicica care a inceput de la 16 deci de 3 ore juma* .

Enza,daaa,sigur poti sa scrii tiramisu cu capsuni mai ales daca e si probat .Poate merge si zmeura in loc?Am eu ce am cu zmeura .Eu am facut pina la urma tortul,e aproape gata si sunt multumita atit de aspect cit si de continut,deocamdata e in tortenring.Am adaptat o reteta de pe net,am ceva experienta si probez doar retete care par realiste .
Da,sigur,si eu am retete de-aici,de ex,käsesahnetorte.Eu am o problema,in general,prajiturile de-aici mi se par prea dulci,nu-mi plac deloc glazurile de la gogosi si produse de patiserie si cam la toate reduc cant de zahar,uneori pun zahar brun,depinde ce fac...
gata,ma intorc la prajitureala .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Alina stau ´pe langa statia de metrou Quidestrasse, daca ploua in Trudering, ploua si aici Am fost pe strand de la 14.00 la 15.45 pt ca s-a innorat rau si incepuse sa picure. Nu am avut noroc pt ca la Michaelibad este inchis accesul inauntru, sant in renovare de la 1-10 august. A trebuit sa stam la bazinele de afara unde este doar apa rece.

Am o reteta buna din Ro pt prajitura cu iaurt:

1 kg iaurt simplu
8 oua
8 linguri mari pline varf cu zahar pudra
foi cumparate ( pt tava de cuptor incap doua foi grosute jos si doua deasupra ) Am cumparat 4 pachete cu cate o foaie de la kaufland

se amesteca cu lingura de lemn iaurtul cu zaharul pudra si ouale
se pun si 2 pachetele cu zahar vanilat
se unge tava cu putin ulei, se aseaza primele doua foi unse cu ulei, se toarna compozitia de iaurt dupa care urmeaza restul foilor puse deasupra ( tot asa se ung cu ulei ) Se lasa in cuptor la 200 grade iar cand s.a rumenit se scoate.
Este o prajitura foarte gustoasa si usoara, nu cade greu la stomac.
Dupa ce este scoasa din cuptor, se acopera cu un servet de bucatarie si o folie de aluminiu pana se raceste. Se taie doar cand este complet rece.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Enza spune:

Da, Alina, tiramisu e probat, in sensul ca am mancat din el . A facut soacra, am mancat la ea si am primit reteta. A fost bun, dar parca-l prefer tot pe cel clasic. Nu cred ca e o problema daca folosesti zmeura, imi place si mie mai mult decat capsunile.

Cantitatea pentru 4 portii:
- 80 g piscoturi - 250 g mascarpone
- 6 linguri Amaretto - 75 g smantana frisca
- 500 g capsuni - 1 pachetel zahar vanilat
- 100 g zahar - 1 lingurita zahar pudra
- 250 g Quark - 1 lingurita cacao

Piscoturile se stropesc cu Amaretto si se lasa 15 minute.
Intre timp se spala capsunile, se curata de codite, iar in functie de marime se taie in jumatati sau sferturi. Peste ele se pune jumatate din cantitatea de zahar.
Restul de zahar se amesteca cu quark, mascarpone, smantana si zahar vanilat. La final se toarna in crema restul de amaretto.
Se ia o forma in care se pun alternand straturi de piscoturi, capsuni si crema. Se lasa la frigider, de preferat pana a doua zi.
Inainte de servire, peste tiramisu se poate presara amestecul de zahar pudra si cacao. Eventual se poate decora cu feliute de capsuni.

Spor la lucru si pofta buna!
PS. In München Nord e soare si caldut, dupa o dimineata mohorata .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Enza spune:

Mda ... am scris cantitatile in paralel ca sa nu iasa un carnat, iar la afisare, asa cum am banuit, sunt cam bagate una-ntralta. Sper sa reteta sa fie totusi pe inteles.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

ah, vorbiti de prajituri. eu ador patiseria nemteasca, nu toate dar majoritatea imi plac. si am descoperit o patiserie cu prajituri mai deosebite, chiar si mai gustoase, unde vesnic este coada.

Alina, eu am un grill ca cel de mai jos

http://www.severin.de/produkte/grillen-und-schlemmen/raclette_1/rg-2682

l-am luat pe la inceputul anului si sunt multumita de el. copii isi mai fac si singuri cateodata legume sau carne.
acuma depinde si ce anume iti doresti, eu am vrut ceva cu plita chiar daca se incinge putin mai greu, dar prefer asa decat sa curat gratarul si sa cada grasime pe rezistente. in plus, mai avem unul ptr afara, asa ca schimbam pe jaratec cand ne saturam de plita.

*********************
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ginaa spune:

Si pe mine m-a durut capul mult timp cand m-am mutat in Germania acum 4 ani.......e de la aerul tare si vremea aiurea cu nori si ploaie......si acum ma doare capul cand se innoreaza si ploua...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

salutare,
io am disparut ca magaru..mda stiu timpu imi lipseste. Asadar daca mai e loc..ca vad ca ati scris destul, mi-e acu vreo 2+ ani imi trebuia numarul social..cum io primul copil l-am nascut in ro si am fost mereu pe picior de intoarcere nu l-am avut ca altii de la inceput. Asa ca pt numarul atsa m-au frecat astia de la pensii de mi-era greatza..cand iar mai aperea o scrisoare de la ei.
la nordbayern, wurzburg stiu ca trebuia sa tirmit.

acu vin cu o rugaminte. care-mi imi da niste ideei de umplut Schultüte?
copilul a avut-o plina de la gradi la Sommerfest a primit-o, dupa ce si-a facut-o singur, dupa traditie, dar io tre sa o reincarc. nu o pot umple nici la fel ce a avut: linie, 2 caiet cu abtzibilduri si colorat, unul Duden, creion, cutie sandwich, sticla de apa, un porcusor de strans banuti, Gutschein de 5 E de la Sparkasse, gummibärchen, caprisone..probabil ca a mai fost ceva..dar nu mai stiu.
io o sa ii iau niste creioane si eventual un ceas..dar altceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Alina, sa iti traiasca baietul

io am cateva persoane de Ex Gabi cara..sau Miha dupa bucataras..au niste retzete..bune..si uneori chiar ma risc si la iau pe neve pt ocazii deosebite.
io recunosc ca nu imi plac prajiturile nemtesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Didi,saru'mina pt urare!

Cind incepeti scoala?
Noi am avut in Schultütte cam ce ai scris tu,primite de la gradinita.Noua ne zisese sa nu-l lasam sa desfaca pina in prima zi de scoala asa ca eu m-am conformat dar cu 2-3 zile inainte am mai pus eu tot felul de accesorii de par(clame,elastice,diademe),un cd cu muzica, si cam atit.
Vreau sa-ti zic ca mi-a povestit apoi Marie ca unii copii au avut in Schultütte Nintendo DS,diverse jocuri pt el sau jocuri pt console,chestii din astea.

Daca tot a venit vorba de scoala,sunt mindra de Zeugnisele copilei mele,va zic ca are 2 la etica,sport si WTG(lucru manual)in rest numai 1.In ultima sapt am fost la inv sa o cunosc(tot anul nu am dat pe la scoala decit sotul meu in cele 2 zile cu intilniri de 10 min oferite de scoala pt discutiile cu parintii)si vreo 10 minute a laudat-o,la Deutsch a zis ca e mult peste clasa 3 si aici chiar nu a ajutat-o nimeni,la mate si HSU ne mai intreaba,lucram impreuna uneori.Lucrul mai putin placut ar fi ca,cam vorbeste in ore...cred ca de plictiseala nu refuza conversatia,am rugat-o sa o mute intr-un grup mai linistit si vedem anul viitor cum va fi...

Enza,multumesc pt reteta,am salvat-o si o sa o pun in practica curind.Acum am tot avut prajituri si vreo 2 sapt ii trec pe post ,urmeaza sa plecam in concediu si in Croatia intotdeauna am primit bunatati .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Alina, ma bucur sincer pt rezultatele voastre! Tineti-o tot asa

Vreau sa va intreb ceva, s-a tot vorbit despre impurteniciri care se pot face aici la notar in Germania pt Romania. Am nevoie de una pt mama in Romania, dar nu stiu daca se merita, pt ca nu stiu cat costa. Din experienta am vazut ca notarii sunt scumpi aici. Sant curioasa daca stiti.



Mergi la inceput