Viatza in Germania - cap.70

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anduc

Buna,

Referitor la transferul si plata drepturilor de pensie din RO in DE am gasit un link:

http://berlin.mae.ro/index.php?lang=ro&id=107090

Pupici,
Anda
mersi Anda pt link. Ce nu inteleg eu din ce am citit, e "cand" se depune aceasta cerere? cand ies la pensie, se pare...sau am inteles eu gresit?

pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Enza spune:

"Am o intrebare pt bucatarese cu experienta. Care e echivalentul in romana la Biskuitenblatt, Murbeteig, Rührteig, Quarkteig si ce Teig-uri or mai exista? Care e pandispanul, checul si cozonacul?"

Servus, aschiuta! Nu sunt cea mai experimentata bucatareasa, dar incerc sa te ajut, asa cat ma pricep.
Biskuitboden, este blatul obisnuit, sau cum se mai numeste in unele zone a le Romaniei, pandispan. De Biskuitenblatt nu am auzit, dar poate insemna ce ti-am scris anterior, sau eventual foaia de prajitura.
Mürbeteig este aluatul fraged.
As zice ca Rührteig sau Biskuitboden este una si aceeasi notiune.
Quarkteig este aluatul in care se foloseste quark, corespondentul branzei proaspete romanesti, doar in forma mai fina.
Marmorkuchen este ceea ce numim noi chec.
Zopf/Hefezopf este cozonacul.

Sper ca te-am ajutat, iar la nevoie ma sacrific pentru o bucata de "Teig" copt, oricare ar fi el, cu conditia sa fie mancabil .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Multzam de raspunsuri! Pina acum nu am facut decit Biskuitblatt si nu mi-i s-a parut ca seamana cu nici un aluat din tara. Ma rog, nu ma pricep mai deloc la facut prajituri (desi tortul a iesit comestibil, da strimb ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anduc spune:

Simina,

Si eu am inteles la fel...cand se face varsta de pensionare, depunem cererea...Dumnezeu stie ce va mai fi pana atunci si cate se mai schimba intre timp.

Pupici,
Anda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Enza spune:

aschiuta, ma bucur ca ti-a iesit tortul, nu are importanta ca fost stramb . In stomac oricum nu se duce intreg. Greseli de executie pot aparea si daca repeti o reteta de cateva ori. Mama este un adevarat factor de stres la capitolul acesta, totul trebuie sa iasa perfect. Eu le iau insa mai usor. De exp., am avut in aprilie o intalnire cu niste tipe, iar in pandispanul cu fructe pe care-l mai facusem de cateva ori, am uitat sa pun praf de copt . Stiam ca albusul batut spuma separat, suplineste praful de copt, dar in reteta respectiva era totul la gramada. Ei bine, blatul s-a copt, nu a fost clidos, atata doar ca a ramas mai subtirel. Metode de a drege busuiocul exista, asa ca bafta la urmatoarele experimente!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

hallo tuturor

hai ca a venit in sfarsit caldura, ma rog nu aia de vara torida, dar cald.

*********************
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

hallo tuturor

hai ca a venit in sfarsit caldura, ma rog nu aia de vara torida, dar cald.



daaa, de bucurie m-am apucat de pus flori in gradina :) da' cica nu tine mult:((

enjoy!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Fetele,buna seara!

Azi a venit vara si miine pleaca,incep ploile .Vai de lume,cit am asteptat vacanta asta si vremea nu pare prea ok...

Enza,nici eu nu pun praf de copt in pandispan,stiu eu ca nu-i sanatos si prefer fara si iese f bine,mie imi place sa fac prajituri si as putea zice ca fac destul de des,cele mai multe le fac dupa retetele mamei mele...
Miine seara vreau sa fac un tort cu mascarpone si zmeura,cu blat de pandispan,am gasit retete dar daca cineva a probat una de care a fost multumit,poate o scrie aici,bitte!

Andreia,tu ma intrebai de vacanta...plecam in sfirsit de august in Croatia.Sper sa fie fain,am mai fost si ne-a placut,am gasit relativ greu un sejur la un hotel pe gustul nostru,ne-am trezit tirziu si era cam dat totul.Voi unde ati fost?

Fetele,am mai intrebat dar nu cred ca ati vazut,ziceti-mi un grill electric fain,trebuie sa-mi cumpar unul nou si nu stiu ce sa aleg...danke!

noapte buna!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Buna dimineata,

Alina inca te poti bucura astazi pt ca vor fi 28 de grade Dupa-amiaza este anuntata o ploicica trecatoare. De grill nu stiu ce sa iti spun, cred ca cele scumpe sant mai bune.
Roxy veniti pe strand astazi? Iti pun un link cu pozele mele sa ma recunosti in tinuta de strand E valabil si pt baiatul meu.

http://www.dropshots.com/maraki6#date/2038-07-07/17:01:41

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Enza spune:

Alina, ai dreptate cu praful de copt, nu e sanatos (insa la curatat si spalat e foarte bun ), dar vezi tu ... obisnuinta. In general fac prajiturile ca si tine, dupa retete de la mama sau romanesti. Am mancat insa unele chestii aici, de exp. Zwetschgendaschi si mi-au placut, asa ca m-am hotarat sa fac si eu. Astfel am apelat si la retete nemtesti.

Din pacate nu am o reteta cu mascarpone si zmeura, ca ti-as fi dat-o cu placere. In schimb mi-ai facut pofta de tiramisu, de la care am o varianta cu capsuni. Pe aceea ti-o pot scrie, dar e cu piscoturi nu cu blat.

Mergi la inceput