***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(132)
Raspunsuri - Pagina 5
Ioana13 spune:
Saluut!
Si noi in concediu! In Italia, la Torre Pedrera, la 8 km de Rimini. Am luat 12 zile, in a 5-a zi voiam sa ne prelungim, bine ca era cam scump avionul, pt ca in ultimele 2 zile ni s-a facut dor de casa, apa s-a racut rau, mucii de care scapase Patrick instant in prima zi de baie in mare, au revenit de la apa aia recee.
Didi, ati fost toata tara in vacanta, si acolo era plin de nemti. POate incercam si noi la anul un sat de vacanta. Aici am stat in residenta, dar cam multe atractii pe bani pentru copii (carusele, masinute, tonomate etc...), pe care s-au dus destui bani, ca nu puteam sa nu il lasam la nimic, ca nu e treaba nici asta.
Si PAtrick a preferat pina anul asta piscina, cum am fost numai in Turcia cu el, unde marea e ca adinca si intunecata, dar aici a fost dragoste la prima vedere, nici nu a intrebat de piscina, desi de acasa cu piscina in cap a plecat... aveam o teama ca va trebui sa megem la piscine.
Din pacate nu erau copii romani pe acolo, si P ar fi vrut el sa se imprieteneasca, dar s-a ciocnit de limba. Italienii aia mici cind vedeau ca e roman (cred ca recunosc limba, ca nu le-a spus nimeni.. sau poate parintii) nu prea erau prietenosi... numai cei micuti care inca nu ....
Ella, te inteleg perfect cu costumul de tigani... cam se abuzeaza peste tot de tema asta. Patrick a fost print. I-am dat hainele lui o pelerina inchiriata si o coroana.
Trimit, sa nu se stearga
Ioana13 spune:
Ella, foarte trendy Bob! Te lasa sa il imbraci oricum? Isi tine bascutele pe cap?
Didi, de ce nu l-au primit la afterscool? Sunt locuri limitate si nu ati facut punctaj?
Asa deci, daca zici ca il scolezi acasa ai sanse mairi sa ajungi in SUA? Ia sa ne pocaim si noi sa ma deporteze in state... numai ca pt asta trebe sa stau in D
Patrick are conjunctivita de o luna! E tinuta sub control de picaturi (pe care abia i le pun)... si e prea evoluata ca sa facem 5 zile pauza pt analize sa vedem ce o produce... si uite asa stam pe acasa in concediu. Bine ca am fost la mare.
Ioana13 spune:
Liv, ce aranjamente frumoaseee! Tu le-ai facut, nu? Cite ore are ziua la tine! Copacul si albastreaua foarte mindri sunt!
DidiAlex spune:
Ioana,
scurt in legatura cu conjuctivitate..io am crezut ca albesc cu aceste conjuctivite..faceau per rand..si des. Pana cand R in feb 2009 a inceput sa faca si timp de 2 luni a luat toate picaturile posibile..noroc ca a fost R ca David strange okii pana ies picaturile cu totul afara.
Kanamicina, eritromicina,,vreo 3,4..chiar un peditru (a noastra era in CO)mi-a zis sa ii pun in in prima zi din ora in ora..si dupa ce le-am terminat iar au aparut okii rosii.
Despre asta io am mai scris acu ceva timp, sa nu comenteze careva ca ma repet.
Si dr noastra ne-a trimis la oftalmolog dar pt ca atunci era 30 martie si nu stiu din ce motiv erau vreo 3 cabinete la care am sunat inchis am ajuns la spital, si ne-a spus ca putem veni a doua zi ca nu-I grav ( in okii ei ca in ai mei imi venea sa ii sparg capu) si puteam veni a doua zi. A doua zi medicul care ne.-a vazut ne-a prescris alte picaturi, alta schema dar a zis sa isi de-a cu parerea si sefu de oftalmologie..si parka il vad pe oberartz, un Antonio Banderas il verifica pe R cu “o nava spatiala” si decide ca okii lui au luat suficiete picaturi & co si sa il as sa isi revina..iti da-I seama ca am intrebat de vreo 3 ori sa fiu sigura ca ma termite cu mana goala acasa e okei..si chiar a avut dreptate..si-a revenit dupa vreo 3 zile..
Si el facea niste conjuctivite crunte, cu lipiri de gene..si tot tacamul
Da, au fost in doua landuri din sud vacanta de rusalii, ca copii de aici au vacanta din 31 iulie, 6 sapt
si pt ca azi e ziua cea mai lunga din ani..cei doi sarbatoriti sunt sigur in Chef
La multi ani!!!! DAvid de pepsica si Vladutz de Sobi
Al_Ma spune:
Ieri a fost solstitiul. La multi ani pentru Ana de Carmen (scuze pentru intarziere) si pentru David al lui Pepsi! Sa creasca sanatosi si sa fie norocosi!
Ioana13 spune:
CArmen, La multi ani!!!
DiDi, si eu am fost primele 2 ori la urgente la ofta. A doua oara cu 3 picaturi am plecat, din 2 in 2 ore. Ddr la care voiam sa merg era plecata din Cluj, asa ca am mers pe mina lor, ca plecam in cncediu. Acum am prins - o pe dr de la privat si ea a zis ca prea multe, numai a mai lasat o picatura la 6 ore. A zis ca ar propune pauza de 5 zile, dar e cam imflamat. El nu are udorele, are un fel de puroi-spuma, care iese de 2-3 ori pe zi, sub tratament. FAra tratament se umfla ochii cit cepele si se formeaza pungi de apa.
Sper sa terminam, ca ne cam strica planurile de vara si vara prin excelenta
DidiAlex spune:
Betty, petreceti da?!
La multi ani!!! sa va traiasca mezina
voi mai scrieti pe undeva si nu ma prind io?!
ach so..stati sa va mai pove io de la noi, fac o paranteza la noi azi e sarbatoare, cam ultima din lantzul lor de mai iunie dupa Inaltare..etc etc..deci e liber la noi in land si totul inkis.
si pt ca e sarbatoare azi maine e si gradinita inchisa..o chestie de Zi pod (Bruckentag) pt We.
inchid paranteza..
i-am comandat noi lu R ghiozdan cum a vrut el, la desen si modelul l-am ales noi dupa teste ( de la scount am ales pan la urma..Sammies ar fi fost cele mai bine dau au niste culori de baietzi )
si ieri cand m-au luat iei de la servici ( cand scriam pe DC ii asteptam pe ei :)) imi povesteste R ca i-a venit ghizdanul cu penarele primul lui portofel, geanta de sport..vreo 5 chestii si David io reteaza scurt: "al meu cu "auto" nu a venit"...inca stiu stiu..voi va conversati de mult cu ai vostri dar copilul meu abia acu vb..si pt ca intre ei vb gemrana am decis sa il puneam pe R invariabil sa spuna si pe romana ca sa si-o insuseasca corect, si pt David.
Ioana, hai ca noi ne conversam in ultimul timp. ceea ce spui tu e interesant..dar daca Patrick al tau ar mai vb o limba i s-.ar parea normal sa comunice cu altii copii indiferent de vb. Mi-e mi s-a parut interesant pt ca R de ex care de obicei cand vede un copil il saluta direct in germana, parca lb copiilor ar fi germana, cu Masimo, acel copil intalnit in It vb in romaneste..si el a spus ca Massimo raspunde si ei interactioneaza cat de cat comunicand ro-italiana.
daca noi vom merge din nou in italia..voi da de veste..prin ianuarie cand tre sa ne inregistram concediile la servici, poate ne cuplam ca perioada :)
pt ca noi martea mergem la piscina..am luat-o cu noi si pe pretena lu Robert mi se pare asa interesant cum sunt relatiile la varste din astea mici..o mica sirena copila, i-a dat peste nas lu R care se considera in innatator bun....o mai luam cu noi , sper sa ajunga in aceeasi clasa.
azi am exersat mersu pe jos pana la scoala..de acasa pana la socala are cam 17 minute. cu hortul..nah trebuia sa ni se intample si noua, daca tot am avut noroc cu cresa. la scoala de la noi din cartier pe cele doua filiale, una de baza si alta in sud, sunt 130 de locuri si noi ne-am inscris din iunie..am trimis copii dupa salarii, primul an in care s-a cerut..si nu am primit loc. si am aflat ulterior ca s-au dat locurile doar la frati, asta m-a enervat teribil, pt ca chestia asta se stia de 3 ani, aproximativ..cate locuri sunt libere..deci ne-a amagit aiurea, in plus si apoi pt ca dupa cum stiti nu m-am lasat, dar a fost o chestie in vant...am aflat ca au fost doar 4 locuri si alea date la frati, in plus R e pe lista de asteptare nr 5, deci daca ar fi sa pelce toti..tot nu ar avea vreo sansa..si ma enervez ca peste 2 ani nici david nu va avea vreo sansa pt ca fratele lui va fi in alta parte..banuiesc ca pana la urma o sa primesc loc la gradi..pur si simplu nu inteleg..se mai intampla..
ma uitam pe o statistica la un moment dat ceea ce imi confirma ceea ce stiam okiometric. La nemti, spre deosebire de alte natii vest europene..mama ta acasa cu copii. in medie cei scoliti cat de cat fac copii tarziu, stau 3 ani acasa cu copilul si apoi il da program scurt si raman acasa pana copilul merge in clasa a 5-a. Nu e lege..ca in ultimul timp s-au mai schimbat..inainte in concediu de dupa nastere nu primeai nimik, doar daca venitul la nivel de familie era sub o limita..altfel statul nu dadea..acu din 2007 au si ei 14 luni platit, dar nu mai mult de 25.000 e.
oricum oferta de hort e mica, sunt la noi in cartier vreo 24 de clase pe scoala primara si cam 200 locuri de hort..
DidiAlex spune:
Al-ma...dai ai dreptaqte cu solstitiu, stiam ca-i pe 21 dar eram ferm convinsa ca ziua cea mai lunga e 22
bettyR spune:
Didi, multumim! Nu petrecem azi, lasam pe duminica. Eu nu mai scriu nicaieri pt ca asa cum stii cred, timpul e calculat la limita, daca se intampla ceva si imi strica programul e jale si daca ma suna cineva de ex si ma tine mai mult de 10 minute nu e bine. In weekend de ex a venit prietena andreei cu familia la noi, 3 copii, umblat, stat pana tarziu, nici acum nu mi-am revenit din oboseala si sapatmana se va prelungi cu o iesire sambata cu colegii de lucru (aniversarea firmei) si iar va urma o saptamana grea ...
Pai daca stai 10 ani acasa cum sa mai lucrezi vreodata ceva, ca uiti, mi se pare totusi aiurea, eu dupa 4 ani aproape de pauza incet, incet imi intru in ritm, dar am inceput sa ma pregatesc din ianuarie anul asta, sotul e din aceeasi breasla si imi mai face cate o formare scurta, ma tine la curent cu noutatile, altfel cred ca nu aveam nici o sansa.
Ioana, sanatate lui P.
Ioana13 spune:
Didi, P a vorbit cu ei, cu cei mai mici, care nu stiau sa vb bine, se juca, cit de cit, dar cu cei mari, cam peste 6 ani, de care e el atras, erau rautaciosi.
De cind ne-am intors, acum mi-am dat seama cind ai scris, inventeaza f multe cuvinte... cred ca crede ca a invatat mai multe limbi straine.