***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(132)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Salutare,
nu am citit decat asa in diagonala, sper ca nu ati scris prea mult in ultimul capitol.

Chichi La multi ani!!!! sa va traiasca
sper ca ati petrecut frumos..sa vii pe aci sa povestesti

Carla, Felicitari dragutta..si La multi ani Larisa!!!!

La multi ani Vladutz de Angiuta,
La multi ani Maria de Adina si "fratele" geaman Andrei :)))

Madalina sa va traiasca La multi ani!!! Andrei.

Ckristina, La multi ani!!!! sper ca ati petrecut frumos..

scuze de intarziere..noi suntem in Concediu..si is cu liste "de facut"
am fost la mare, in Italia de data asta in sat de vacanta, superb, vom merge si la anu. mi-ar fi trebuit cam 1 luna sa ajungem sa ne plictisim,
cu toate ca initial a plouat si am fost nitel nepregatita cu toate listele mele, dar faptul ca am stat luni si marti 10 ore la birou tot mi-au scapat diverse.
Vremea a tinut cu noi si am avut o vacanta tare frumoasa.

Ella, sa iti raspund tie: si Robert al meu prefera la piscina, si cu toate ca il duc saptamanal la diverse piscine. dupa 3 zile de plaja s-a saturat de plaja si prefera piscina. Dar nu ma lasam si negociam.

Interesanta idee cu satul de vacanta, colegu meu a nimerit in ele sunt vreo 6 pe langa Venezia si daca prima oara aveam angoase de imagine, pana la urma portofelice a fost pe cinste.

Liviana, super ai scris la Jurnalul de calatorie..

ca intrebati de ramasul lu R la gradi. cam toti copii de gradi, in despartirea lor de gradi raman, un fel de banchet. i-am lasat la 18.30 au avut pizza, au foacut paste si au copt breztel. a doua zi i-am gasit la mic dejun in gradina.
de acasa au avut perna si sac de dormit,trusa de cosmetica..si normal lanterne. Aventura a inceput seara cand s-au cautat si ascuns pe doua grupa in toata gradi ..cred ca a fost frumos..au adormit la 12 noapte si s-a trezit primul pe la 6..

nu mai stiu daca am raspuns..Ioana, Robert nu a primit loc la Aftershool (hort in lb germana)de la scoala. Sper sa primeasca la cel din gradi, asta inseamana sa mai faca un drum, si sa nu primesc nici peste 2 ani loc pt David, din lipsa de frati..in fine...sunt in plin proces acu. Oricum de dimineatza pt ca el incepe la 8.45 prima ora am de gand sa il trimit singur..nu prea e legal, dar nici sa primesc loc nu e legal. 800 m am pana la scoala.
daca nu il dau la scoala ma baga pe mine la inschisoare, cum a fost cazul unora care vroiau sa ii invete acasa, chestii relegioase si au primit azil in STate..

apropo unde-i Mica????

Miniuta, cum a fost/ e in ro?
David vb bine ...germana..raman surprinsa cate stie..incerc sa recuperez romana.

Ella,

David al meu merge de vreo 9 luni la inot, l-am dat pt ca oricum merg cu R si are curs imediat dupa Robert. legal nu l-am putut inscrie pt ca dadea eroare cu data nasterii, e cel mai mic, sare de la trambulina de zbarnie, nu are nici o teama,,,dar D al meu inca nu se desprinde fara aripioare, are ritmul lui si stiu ca va decide el cand va fi stapan pe el. E cel mai mic din scoala.

Foarte frumos e David al vostru..si elegant. mi-a placut replica destept si blond :D

David al meu :)mai merge la sport, nu neaparata sportul in sine il ajuta pe el meu, cat contactul social si adaptarea la orice mediu nou. Daca nr 1 al meu nu a avut vreo data vreo astfel de problema David e refractar la nou.,..cum scriam de multe ori nici bluza veke nu probeaza..nu accepta noul, asa ca inotul logopedul, mersul la orele de lectura din biblioteka, la film..il ajuta foarte mult si il simt mult mai stapana pe el si in relatiile cu ceilalti.
si faptul ca merge asa de bine cu bicicleta si ne vedem prin zona cu alti copii e asa mandru de el :)

Liviana, io consider ff importanta relatiile astea de pretenie ..de cartier

An@, cum mai sunteti? suprevietzuiesti?

Draga Chichi, nu mai stiu daca am scris..Felicitari pt Bebelina 2 ati ales nume? Alma cumva..esti de data asta pe pozitii?

scuzati greselile..scriu la mesajul asta de dimineatza..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Al_Ma spune:

Liviana, si eu cred ca e importanta prietenia de cartier; de altfel, in acest tip de prietenie a stat farmecul copilariei mele, nu cred ca ar fi fost la fel de frumoasa fara. Drept dovada, si acum, dupa 12 ani de cand am plecat de-acasa, tot de prietenii de la bloc ma simt mai legata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Alma, numai de 12 ani ai plecat de acasa? eu incerc sa fac calcule ... cred ca am 15, da' ai dreptate, dar eu cum am schimbat zona, asa mi s-au sters din memorie multe, si mi se pare ca au fost in alta viata, totusi asa cum zici, am o prietena de bloc, prietenie a inceput pe la 4-5 ani si ne scriem si acum, ne uitam la poze, poate reusim si o revedere, ca s-a mutat si ea din oras ... eu mai am si bistrita ca al doilea oras apropiat si oamenii de acolo, orasul natal al sotului ... oamenii de acolo mi se par mai apropiati de cat cei din piatra neamt orasul natal, ca toti s-au mutat de acolo si cand mergeam nu mai aveam cu cine sa ma vad ...si s-au pierdut multe prietenii ...

Gata cu amintirile....

Ana, da un semn, ce faceti motzatelor? sunteti bine? trebuie sa imi dai email, cont de facebook, ceva pe pm ca mi se pare ca pierd legatura cu tine si e pacat ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Mai intai o intrebare: mai are cineva pe acasa (si vrea)sa-mi imprumute pt cateva luni un bouncer/swing/leagan, ceva de genul asta?
Eu am avut la Ana un leagan, dar plimbat intre mine si sor-mea i-am ratacit picioarele si cum alti copii nu mai fac, nu-mi vine sa cumpar altul (poate nici nu o sa-i placa sa stea in el ).

Didi, supravietuiesc, cum nu ...sunt si zile mai bune si mai grele (cum a fost asta de azi,ca mi-a luat 2 ore sa le adorm acum la pranz...ele au adormit si eu m-am ales cu o durere de cap. Ieri in schimb au aodrmit in 2 minute simultan si am dormit si eu 2 ore cu ele.

Ecaterina e tare cuminte si scumpa: mananca bine (a luat 1,2 kg in prima luna),n-are program de supt si spre deosebire de perioada cu Ana, nici nu ma uit la ceas. A inceput sa ne zambeasca si sa fie mai atenta in jur, incep sa i se contureze trasaturile (o sa fie o frumoasa , cra, cra). E o falcoasa si o copanoasa. Sunt mult mai relaxata cu ea, ma bucur de bebelusia ei, asa cum nu m-am bucurat la Ana, de stresata ce eram.

Ana se poarta in continuare bine cu sor-sa si cam razvratita si obraznica cu noi...asa ca am inceput sa taiem din favoruri.
A avut miercuri serbarea de sf de an, a avut rol de doctorita si catel, pt ca au avut 2 scenete: micii sanitari si cutia cu jucarii. la sf am primit mapa cu lucrarile ei din timpul anului si au primit cadou carti de povesti si de colorat. A fost frumos, mai ales ca a fost afara in curte, la aer, asa ca a "participat" si Ecaterina.

Didi, frumoasa vacanta ati avut in Italia. cu masina ati mers?

Ella, frumoase pozele, adica frumos Bob . Si eu am simtit inca de anul trecut ce bine e in concediu cu copil mai mare, sa poti merge oriunde, sa poti manca oriunde. Vreau si eu la mareee . Poate prin aug-sep sa dam o tura. Apropo de peste proaspat, noi de vreo 2 ani mergem in neptun-olimp tocmai pt cele 2 locuri (la "Insula" care are si hotel parca de 4* si la o cherhanaua Popasul pescarilor, care e pe malul marii, acolo luam cina de obicei) unde se mananca peste proaspat (toate soiurile si facut in fel si chip), icre ff bune si proaspete si n-am avut niciodata probleme. Ana chiar face o cura de peste cand mergem la mare. Ati avut serbarea? ati fost?

Betty, cum sa pierzi legatura cu mine ? iti trimit pm cu mail si alte alea, ca sa nu ne pierdem . Mai, dar ce desene elaborate face Andreea ta!! Bravo!

Liviana, frumoase si pozele voastre, si costumele de serbare si aranjamentele de flori.

Cu prietenii de la bloc, eu zic ca vremurile de acum, nu mai sunt cum erau pe vremea noastra: sa ne jucam in fata blocului nesupravegheati. Acum am vazut ca lumea isi pune copilul in masina si merge azi la un loc de joaca intr-un parc, maine la altul.... in conditiile astea e greu sa legi prietenii. rareori te reintalnesti cu cineva cu care te-ai imprietenit o data in parc. Iar jucatul in fata blocului a disparut.Cred ca (,) copiii nostri vor lega prietenii la gradi, scoala, la diverse activitati extra, mai putin la bloc. Noi avem noroc cu parculetul de langa bloc (in cartierul unde eu am copilarit si unde ne-am mutat acum), unde Ana intalneste de 3 ani aprox. aceeasi copii, care sunt (in mare parte) copiii celor cu care eu am copilarit si am crescut sau ai fostilor colegi de scoala, liceu (e haios sa te uiti la un copilas, sa ti se para cunoscuta figura si apoi sa-l vezi pe unul dintre parinti si sa realizezi ca e fost coleg de scoala. la fel la gradinita: ma intalnesc pe holuri cu fosti colegi sau fosti vecini, care isi aduc copiii la gradinita ...iar unii erau asa zapaciti si nazdravani in copilarie ca e tare ciudat sa-i vad acum parinti seriosi ).

Mergi la inceput

Ana, ma bucur ca sunteti bine ... eu si acum ma bucur de bebelusimea alexandrei, inca suge, si merge pe bicicleta, a fost musai sa ii luam ca se supara tare rau cand ieseam cu andreea cu bicicleta, nu stie ea sa pedaleze f bine, dar nu mai are mult pana se prinde ... evident ca e aberant sa o lasam ca abia acum implineste 2 ani, dar o tinem, are casca si bicicleta de la 3 la 5 ani. Si pampers avem, cand aude de olita, wc fuge cat o tin picioarele. Is mortale amandoua la varsta asta, cum vorbesc, se joaca impreuna, se imbraca/dezbraca, impart mancare, deci la varsta asta e super fain ... si incepe sa imi pare rau ca se face mare si alexandra si nu mai este bebelus ... ea chiar e mai moale/pufosica si cu fata mai de bebe, spre deosebire de andreea care tot timpul a parut mai mare cu un an.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Ramona, La multi ani!!! sa va traiasca Razvan

La multi ani!!! si tie..cu intarzierele de rigoare..

An, a fost frumos si interesant in satul de vacanta, mergeam la plaja pe jos si aveam si multe piscine tot acolo, nu costa nimik extra, avem si suprmarkt si internat si tot ce vrei. Mi s-a parut interesant si foarte bine organizat, aveau cursuri de fotbal si tenis si de bucatar iar seara copii abia asteptau Babydance. in astfel de sate copii comunicau indiferent de limba, David avea un preten italian, Massimo, si imprumutau jucarii, sau se alergau si fiind inchis statema fara grija cand plecau cu totii in expeditii.
si plaja a fost curata.

deja ma uit pt la anu, pt ca noi stim sigur cand vom merge, adika in vacantzele lu R si vad ca cele doua sapt de rusalii sunt la sf de mai..si banuiesc ca tre sa ma orietez catre sud, probabil Spania.
da, cu masina am fost 900 km pana in Portofelice, 900 km si anu trecut in Croatia, la intoarcere am ajuns cu o diferenta de 5 minute, fata de cum aratase GPS, 9 ore.

Ella, iar io cu sportul. tema asta e mereu deschisa si la noi. De la 5 ani io l-am inscris pe R si la un sport de echipa, el merge la Baschet, acu nu face numai baschet, de obicei program de incalzire si jocuri cu mingea. Initial nu stia cum se paseaza care.i partenerul lui si adversarul..dar in ultimul timp a evoluat mult. Robert al meu e cam asportiv.

Liviana, la ce scaoala v-ati inscris pan la urma?
scriai tu mai demult despre firea de conducator. toata lumea o are mai mult sau mai putin. dar nu multi au si charisma.

Teoria deciziei m-a fermecat la randu-mi si de ex io ajunsa la maturitate mi-am dat seama ca as fi in sef exacrabil, dar un consilier bun.

tu oferi mereu teme de gandire mai e una cu religia olandezilor dar data viitoare.

chiar daca al meu pitic e mai mare decat ai vostri la fel simt, inca il plimb si port in bratze si invariabil adoarme cu mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:

Salutare dragelor! Eu sunt acasa cu copii si incerc sa ma organizez pentru a sta cu toti 3!

Alina-Mirela mami deMaria(14.09.2010),Matei (15.05.2009) si David (27.06.2007)

POZE

Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Al_Ma spune:

Betty, si eu pierdusem legatura cu multi dintre prietenii din copilarie, dar ne-am regasit treptat pe Facebook si avem chiar un grup care se numeste Medgidia. Asta apropo de intrebarea Livianei de ce preferam FB Da, de 12 ani am plecat de-acasa, in 1999 am intrat la facultate. Oricum mi se pare o vesnicie, desi nu par asa multi. In rarele ocazii cand mai ajung acasa, nu ma intalnesc cu nimeni dintre prietenii de la bloc, dar tinem legatura pe FB, cu unii m-am vazut in Bucuresti. Si simt ca parca nu a trecut timpul deloc, desi multi dintre ei au copii si mi se pare ciudat, ca eu ii stiu si am ramas cu imaginea lor din copilarie . Acum e fun ca ne dam cu parerea cu cine seamana copiii. Are dreptate si Ana, nu mai sunt vremurile pe care le-am trait noi, cand nu aveam cablu si desene si alte facilitati de-astea si stateam zi de vara pana-n seara afara si ne jucam. Acum nu prea mai vad copii strigand catre balconul prietenilor sa iasa afara. Cel putin nu unde stau eu. Poate conteaza si locul. Eu vin dintr-un oras mic, unde toata lumea se stia cu toata lumea, blocurile noastre erau puse intr-un careu si in mijloc era un teren de joaca foarte mare, cu balansoare, "trenulet" si "caracatita" (asa le ziceam noi, erau niste chestii pe care urcam), etc. Si se adunau toti copiii de la cele 4 blocuri (dintre care unul avea 6 scari ) si ne jucam. Eram de diferite varste si ne mai indragosteam de baietii mai mari etc. As vrea sa-i dau posibilitatea si Marei sa aiba parte de asa ceva, dar nu stiu unde in Bucuresti.

Mergi la inceput

Al-ma, asa era, frumos, si copilaria la bunici, nu uit senzatia care o aveam cand ma trezeam la bunici, lumina si aerul de dimineata ... erau altfel decat acasa ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaiulia spune:

La multi ani capsuneilor sarbatoriti in ultimele zile!
[S] Ana de Carmen_So! Mai vino pe la noi cu povesti despre motate!
Didi multumim pentru urari! Succes sa prindeti loc la afterschool! Frumos ai povestit de vacanta la mare. Ai si poze?
Interesant subiectul cu prietenii de la bloc. Eu am plecat de acasa in clasa a IX-a, ce mult e de atunci. Si din pacate nu am legat prietenii stranse nici cu colegii de liceu, nici cu cei de generala. De fapt la fiecare 4 ani am schimbat clasa sau scoala. Acum ma bucur sa-mi reintalnesc fosti colegi pe facebook si sa-i vad cu copii.
Andrei are ceva prieteni la bloc, se inteleg destul de bine si se vad destul de des. Si pe langa mai are prietenii de la gradi si copiii prietenilor nostri. Dar parca cel mai legat il vad tot de prietenii de la gradi. De fapt are cel mai bun prieten la gradi, de care vorbeste mereu si cu care are o relatie foarte buna. Si m-as bucura ca noi parintii sa putem sa-i ajutam sa-si mentina aceasta prietenie atat cat o sa doreasca ei. Ar fi chiar dragut sa aiba cavaler la nunta pe cel mai bun prieten de la varsta de 2 ani :).
Acum nici nu concep sa mearga la scoala unul fara altul, spun ca isi doresc sa fie colegi de banca. Si deja au dispute pe fete :).

Mamica de David Andrei 10 iunie 2007

Mergi la inceput