Copilul meu a fost batut in parc
Raspunsuri - Pagina 12
alex_andra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ela_04 eumada, alex_andra,michelle.... din perspectiva unei mamici cu un copil agresor va spun ca multe lucruri nu prea sunt de facut decat multaaaaa rabdare. credeti ca mie imi place cand il vad ca altoieste un alt copil?! Mi se strange stomacul! Ii explic si ii explic ca nu e frumos, ca nu asa ne jucam, incerc cu distrasul atentiei cu tot ce imi trece prin cap in momentul acela. Credeti voi ca mie nu mi-ar place ca, copilul meu sa se joace frumos ca pana acum fara sa incerce sa altoiasca pe oricine ii i-a jucaria din mana?! Ce pot eu sa fac?! ce [pot? sincer va intreb... daca cu el nu am rabdare care e sufletul meu cu cine sa am? Ce fel de om as fi eu daca as incepe sa tip la el isterica ca nu e voie? sa-l tarasc dupa mine? Cat de jos sa ma cobor ca fiinta umana? Ne intrebam in fiecare seara si eu si sotul ce a declansat un astfel de comportament si singura concluzie la care am ajuns este ca a vazut prin parc. Nu am nici o posibilitate decat mult calm si rabdare de asta va spun inca o data ...daca aveti vreun sfat...eu sunt dispusa sa ascult. Are 1 an si 7 luni un vocabular sarac... forta si energie cat pt doi...dar e micul meu martian... |
ela, s-a strecurat o neintelegere, eu nu judec copii "agresori", pentru ca eu sunt in "tabara" parintilor de copii "agresori" si stiu cum e si stiu cat de cuminte poate sa fie fi-mea si stiu cum o educ si stiu cate milioane de explicatii i-am dat.
Si la noi in casa nu e cearta, daca avem ceva de impartit cu ton ridicat, o facem cand nu e ea de fata.
Deci eu stiu:)
Fata mea e o fire mai agresiva, mai impulsiva,mai incapatanata, mai impunatoare, nu sta mormoloc cuminte sa vina copii pe langa ea, sa-i smulga jucariile din mana, sau sa o dea la o parte de la un loc de joaca, nu...ea se lupta pentru ceea ce vrea sau e al ei, dar eu nu ma simt vinovata de acest comportament, nu eu l-am creat, probabil ca asa s-a nascut.
A, da, datoria mea morala, de parinte, este sa o mai cizelez, pentru a se putea integra in societate, pentru ca altfel, tot ea va avea de suferit.
natalia_nica spune:
Offf, si eu... Copilul meu e foarte sensibil, in sensul ca orice vorba spusa de un copil il afecteaza f tare (de ex. "prostule", "gras" - e mai plinut baiatul meu, "nu mai sunt prietenul tau" etc). Si plange! Un plans din-ala sa auda tot parcul, cu lacrimi, suferinta adevarata . Se intampla si sa loveasca alti copii (doar daca ii ia vreunul o jucarie, se joaca cu ea si nu mai vrea sa o dea inapoi) si in acelasi timp plange de nervi. Dar se si lasa agresat des. Si asta ma doare pe mine cel mai mult. El e inalt pentru varsta lui (1,2 m), si bine facut, dar se lasa terorizat fara nici un protest. In plus, toti copiii sunt prietenii lui, chiar si cel care tocmai l-a facut sa planga, care nu a vrut sa se joace cu el, care l-a lovit etc. I-am explicat de n ori ca un prieten nu te loveste, nu te jigneste etc, degeaba!
Eu merg in parc cu o prietena si am rugat-o si pe ea sa-mi spuna cum ar proceda daca ar fi in locul meu. N-a stiut sa-mi raspunda... Va intreb pe voi, ce parere aveti? Luni incepe gradi, deja nu vrea sa mearga, pentru ca il supara copiii: Adi ii spune ca nu mai e prietenul lui, Darius il loveste, Cristi il face gras etc. Mi-e groaza cand ma gandesc . Am vrut sa-l mut in alta grupa, dar nu cred ca asta e solutia...
Julia, Lulu
ela_04 spune:
Eu cred ca totusi l-as muta ... ma gandesc ca nu ar mai fi nici adi, cristi sau darius...vor fi copii noi pe care sa-i cunoasca si cu care sa se joace...
stiu ca e bine din prisma faptului ca ii cunosti deja pe acei copii...cam ce pitic are fiecare. dar in timp nu cred ca e bine pt copilul tau natalia sa ii tot spuna cineva ca e prost sau gras...
eu una nu as ingadui una ca asta...indiferent cat de gras sau prost e.
Eu as fi spart gasca de prietene de mult...
lulu77 spune:
natalia, cu educatoarea ai vb?
mie nu mi se pare o solutie sa il muti, ptr ca se poate intampla si in alta grupa sa fie la fel. trebuie vb cu educatoarea si de ce nu si cu parintii acelor copii. nu este normal sa ii lase sa se jiugneasca intre ei.
cu pustiul as vb eu sau l-a spune pe tati sa vb ca intre barbati, si sa ii xplice ca oamenii sunt diferiti, altii vb mai ciudat, dar asta nu inseamna ca si spun adevarul si mai ales nu trebuie sa ii credem atunci cand spun lucruri rele si nicidecum sa plangem.
i-as spune ca este un adevarat cavaler/barbat si nu trebuie sa planga, mai degraba sa ocoleasca copiii respectivi ptr ca ei nu au dreptate, si i-as repeta mereu ca eu il iubesc mereu indiferent de ce s-ar intampla si cum este, si ca el ptr noi, parintii lui, familia lui, este cel mai bun, frumos, etc copil si asta este tot ce conteaza.
invata-l sa "se apere" de agresivitate prin ignoranta, prin vb bune, nu prin razbunare..
invata-l sa plece de acolo, sa ocoleasca oamenii care il deranjeaza.
spune-i mereu ca acei copii/oameni nu il cunosc deloc si nu spun lucruri adevarate despre el.ca el este un copil extrem de bun, de frumos si are multi prieteni in jurul lui.
roxy spune:
Natalia si eu as muta copilul daca locul unde merge nu e unul unde sa fie fericit.Mai ales ca acolo isi petrece mult timp din zi.Cum ar fi tu sa mergi undeva unde sa fii batut, facuta proasta sau grasa si cei pe care tu ii iubesti sa te oblige sa mergi mai departe.Pur si simplu nu as putea.Si e si vina educatoarelor ca permit asa ceva.
La baiatul meu cel mic, doar i-a aratat alt copil limba si au si venit doua educatoare si i-au explicat copilului respectiv ca nu se face asa ceva, ca nu e frumos, i-au pus sa se impace, sa-si dea mana si sa promita acel copil ca nu mai face.Dar reacta trebuie prompta , cand se face gestul nu mai tarziu, ca nu mai are rost.
Eu nu mi-as supune copilul la asa chin zilnic.
Si eu am fost mai plinuta cand eram mica, ai mei erau pe pricipiul mananca tot din farfurie...nu te ridici de la masa pana nu termini...si stiu ce ramana in sufletul unui copil cand aude ca arata altfel decat vor altii.Iar trauma sufleteasca ramane peste ani si te urmareste pana la moarte.
Daca ai posibilitatea , da-l la un sport, nu-l forta sa manance tot , si asigura-i alt loc la o alta gradinita .Nici nu stii ce placut e cand trage el de tine sa il duci la copiii...
natalia_nica spune:
Multumesc de raspunsuri, fetelor. Nu-l oblig sa manace, doamne-fereste, din contra, incerc sa-i distrag atentia de la mancare, sa nu-i dau paine, dulciuri, grasimi. Si l-am dat la fotbal, apoi inot, s-a speriat ca il punea intructoarea sa sara in bazin de pe margine si n-a mai vrut sa mearga nicicum, acum vrem sa ne inot, cu alt instructor. Asta asa, pe langa .
Ma bate gandul tot mai tare sa-l mut in alta grupa, mai ales ca vreau sa-l dau la pregatitoare in loc de grupa mare.
Ii repetam non-stop ca-l iubim, ca e frumosul nostru, intotdeauna i-am spus ca, chiar si atunci cand m-a suparat, l-am iubit la fel de mult etc. In plus, nu e obez, e doar "maroc" sa zic asa, nu stiu cu cine seamana (eu si sotul avem 1.65 m fiecare), iar de prost nu mai zic, ca nu vreau sa ma laud, urasc lauda.
Ideea e ca eu i-am tot repetat ca acei copii care ii spun lucruri rele vor doar sa-l necajeasca, el ma asculta, ma aproba si cand se loveste iar de o problema, incepe sa planga si, normal, se alege cu "plangaciosul!". E prea sensibil si nu stiu de ce. Sunt absolut sigura ca daca nu ar mai arata ca-l afecteaza orice vorba, nici copii nu l-ar mai sicana atat.
Ma rog, luni voi merge la gradi sa vorbesc cu direcotarea, sa vad daca-l pot muta. Poate un inceput nou ii va prinde bine.
Multumesc mult de sfaturi!
lulu77 spune:
natalia, Luca a avut o buna perioada din vara o porecla in parc "cheliosul", ptr ca era tuns nr. 2.
nu plangea dar il deranja, si mereu imi zicea ca el vrea par mareeeee, ca sa nu mai rada copiii de el.
i-am explicat ca il tund ptr ca e f cald si el transpira rau, nimik altceva. l-am intrebat daca se simte bine tuns scurt.cand a venit vreamea unui nou tuns l-am anuntat si nu a refuzat.
in parc au ras iar de el, niste pusti evident mai mari decat el( au undeva in jur 8-10 ani), si pusi pe shotii mereu.
eram cu el in parc.
a venit la mine si imi zice: astia iar rad de mine, lasa ca ii invat eu minte.
eu i-am spus ca daca il derajeaza sa ne mutam, plekam si sa ii lase in pace.
jur ca nu mi-am maginat cum altfel ar putea reactiona, dar el s-a dus la ei : eu sunt chelios dar curat, voi murdari si mirositi!
pusti au cam ramas mirati, si au inceput sa rada...i-au schimbat porecla ...este "piticanie" acum.dar acum Luca nu riposteaza si nu da semne ca l-ar deranja porecla.
natalia_nica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lulu77 natalia, Luca a avut o buna perioada din vara o porecla in parc "cheliosul", ptr ca era tuns nr. 2. nu plangea dar il deranja, si mereu imi zicea ca el vrea par mareeeee, ca sa nu mai rada copiii de el. i-am explicat ca il tund ptr ca e f cald si el transpira rau, nimik altceva. l-am intrebat daca se simte bine tuns scurt.cand a venit vreamea unui nou tuns l-am anuntat si nu a refuzat. in parc au ras iar de el, niste pusti evident mai mari decat el( au undeva in jur 8-10 ani), si pusi pe shotii mereu. eram cu el in parc. a venit la mine si imi zice: astia iar rad de mine, lasa ca ii invat eu minte. eu i-am spus ca daca il derajeaza sa ne mutam, plekam si sa ii lase in pace. jur ca nu mi-am maginat cum altfel ar putea reactiona, dar el s-a dus la ei : eu sunt chelios dar curat, voi murdari si mirositi! pusti au cam ramas mirati, si au inceput sa rada...i-au schimbat porecla ...este "piticanie" acum.dar acum Luca nu riposteaza si nu da semne ca l-ar deranja porecla. |
Bravo, Luca! Asa mi-ar placea sa reactioneze si Denis, sa riposteze intr-un fel sau sa-i ignore...
Jasmin012 spune:
Nu stiu daca l-as schimba din grupa, pentru ca probabil "de vina" este atitudinea mai supusa si timida a lui Denis, ceea ce ar putea face ca lucrurile sa se repete indiferent unde se afla. Probabil ca ar mai trebui lucrat la increderea lui in sine, ca sa aibe mai mult tupeu. Exact cum spui si tu, ca daca nu ar fi asa sensibil nici copiii nu l-ar mai sicana. Dar in privinta asta eu nu stiu cum as proceda mai bine ca sa-mi ajut copilul, fiindca al meu e altfel, e foarte bagaret si direct. Fiu-meuare o atitudine de sef si cadem in extrema ailalta, cand le spune in fata si oamenilor mari ce are de reprosat. Eu uneori din cauza asta ma simt jenata fata de unele persoane cand fiu-meu se duce intins spre ele. De exemplu s-a intamplat in vara asta, la mare, ca o femeie sa calce (fara sa vada) pe castelul lui de nisip iar Lucas s-a luat dupa ea si a inceput s-o certe . Femeia nu intelegea ce voia prichindelul de la ea, iar eu m-am dus dupa el sa-l aduc inapoi si s-o lase in pace. Nu stiu daca e bine asa, ca fiu-meu e total opus mie, eu nu indraznesc sa deranjez lumea nici cat o musca. Cedez de multe ori doar sa nu discut si asta nu e intodeauna sanatos.
Jasmin012 spune:
Lulu, nota 10 pentru Luca. Foarte tare. In mod sigur baietii cei mari il simpatizeaza acum pentru cum le-a raspuns.