Copilul meu a fost batut in parc
Raspunsuri - Pagina 13
natalia_nica spune:
Denis nu e timid, din contra, e bagaret, vorbeste cu toata lumea, e extrem de prietenos (uneori prea prietenos, zic eu) si le spune toate pe fata (nu l-am invatat sa spuna nici cea mai mica minciuna). Iubeste bebelusii, e foarte gingas cu ei, dar stie sa fie si baiat cand se joaca cu cei de varsta lui. Doar ca i-au prins slaiciunea copiii din anturajul nostru.
Nu e timid si supus, doar ca il afeteaza mult vorbele. Ca sa va dati seama cum reactioneaza, va transpun un model de "infruntare":
Copil din parc: - "Prostule"
D: - "Nu sunt prost!"
Copil: - "Ba esti proost!"
D: - "Ba nu sunt prost!"
Copil: - "Prostule! Prostule!"
Si aici incepe plansul pe care il aude si maica-mea de acasa
lulu77 spune:
multumesc, dar vedeti voi, uneori "tupeul" lui este catalogat altfel, dar zau daca uneori nu zic ca in vremurile astea nebune-nebune, nu este mai bine ca el( a se intelege cu tupeu, nicidecum agresiv ).
la gradinitza este cel mai protector, cel mai grijuliu, cel mai iubitor, cel mai receptiv si culmea printre cei mai cuminti.
clarmai spune:
Copila mea vara asta i-a placut sa imite si sa faca tot ce fac cei mai mari,prin urmare,intr-o zi a vazut un nazdravan ca arunca cu nisip,sa te tii apoi,ca dadea cu nisip in toti copiii.
S-a intamplat ca odata era si o fetita de 1 an si un pic si karina mea,care din fire nu e atacatoare dar nici nu suporta sa o superi si imediat riposteaza,in momentul cand fetita i-a luat galeata de nisip a facut ce invatase,a dat cu nisip,ceea mica a inceput sa planga,si sa te tii apoi,am certat-o zdravan si dupa 10 min,uitase a inceput iar sa dea cu nisip,o tot amenintam ,daca mai faci mergi in casa,dar niciodata nu duceam la bun sfarsit,a mai dat odata cu nisip ,apoi am luat-o de mana frumos si am plecat acasa,cu forta,in casa i-am explicat de ce am procedat asa si ca daca mai da cu nisip va pati la fel.
De atunci va jur ca nu mai da,mai are tentative,dar imediat cum pune mana sa ia nisipul,ii zic ca mergem acasa si ia mana.Dar d-na aceea ma evita de atunci si pe mine si copilul meu,cand vede ca venim pleaca,degeaba i-am explicat ca nu va mai da,ma simt foarte prost,desi copilul meu se intelege bn cu toti copiiii si nu ar da in ei,va inchipuiti cum m-a catalogat pe mine si copilul meu.
Eu am un copil care da buna ziua,spune sarutmana,pa, la revedere si cuvantul ei preferat"te bebesc" adik te iubesc la toata lumea.Poate sunt si copiii carora le place sa fie rai,sau si copiii care se manifesta alt fel,sau .....sau....sau....NU JUDECA UN COPIL SI PE PARINTELE LUI DIN PRIMA,nu se stie ce stare de rau poate are mama in ziua respectiva,sau copilul o zi proasta.
Eu nu judec niciodata din prima,ca sunt si exceptii,sunt.Dar spuneti-mi voi mie ,e copil ce sa-i fac daca are o zi proasta si fapta e deja facuta,degeaba o duc eu acasa si iau masuri ca sa nu se mai repete,deja sunt catalogata,atat eu cat si copilul.
E vorba de needucatie,e vorba ca se intampla sa mai faca si nazbatii,mie una nu mi-ar place un copil care unde-l pun acolo sa stea,as considera ca are ceva.Da, mai si imbranceste,daca o supara,mai si pupa alti copiii,ii mai ia si in brate cu forta pt ca ii e prea drag, si are si copiii pe care nu ii suporta,nu da in ei dar ii evita ,una peste alta,tu ca parinte trebuie sa intervi,eu sunt sigura nebuna din parc care o auzi.Karina,karina nu e bn ,karina nu e voie ,karina nu la groapa...etc..etc.
Si fata mea a patit ceva urat,un copilas,baiat,la vreo 7 ani,vroia sa se dea mai repede pe topogan,cum fata mea se misca incet,respectivul s-a infuriat si ia dat fetei mele cu palma in cap si apoi a pocnit-o peste urechi.
Mi s-a facut parul maciuca,el era singur in parc,ce era sa fac,mamica ,bunica nimic,l-am intrebat cu cine e in parc si mi-a zis ca :"ce ma intereseaza pe mine".Atunci am luat masuri si l-am certat,i-am spus ca daca se mai atinge de copil are de a face cu mine.Am vazut-o odata si pe mama lui si i-am zis.Asta e nepasare de parinte dupa parerea mea si singura care e vinovata e ea ca nu i-a masuri.
"Da mai face ca de...ce sa-i fac?"....in gandul meu ....stai cu el daca stii ca face,sau pune pe cineva.CEARTA-L ACASA ! Fa ceva,spune-i ceva.Asta e sunt oameni intre oameni,si copiii intre copiii.Trebuie sa ne adaptam,sunt copiii si daca nu gestionam situatia cum trebuie,se ajunge la lucru mai grav.
Imi cer scuze ca m-am lungit.