Mamici si viitoare mamici de gemeni&tripleti (59)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viss spune:

-mirela- inclin sa-ti dau dreptate.cred ca sucul de portocale e prea acid, destul de acid. din ce am citit azi pe net, am aflat ca cele care se introduc primele sunt sucurile de mar, morcov sau portocala. am citit mai multe articole scrise de autori diferiti. ma voi consulta si cu pediatra inainte de a porni la atac.
- eu din cate am citit pe net cerealele se introduc printre primele la copii mai slabuti..
- nu prea vad legatura cu prematuritatea..ei s-au nascut cu greutate si dimensiuni ok, scor Apgar-9, in prezent sunt super ok ca greutate si dezvoltare, nu am citit nicaieri ca alimentatia ar tine de conditia asta..

Dupa 3 ani de asteptari - cu ajutorul lui D-zeu, al doctorilor, si al prietenilor care ne-au sustinut intens -
http://s1124.photobucket.com/albums/l570/viss2/
- mami de 2 frumuseti: - SONIA IOANA si SERGIU IONUT - 9 martie 2011 :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela2 spune:

viss ai mei au mancat 2 sapt cereale in bibele de seara, adpoi nici sa nu le mai vada
acum le pun in piureul de fructe, ca sunt si ele bune de ceva, au diverse in ele
noi ca greutate am avut 2400 cu 2500, nici acum nu s foarte grasi 6800 cu 7300, zic asta ca am vazut copii cu 9 kg la 6 luni

mami cu motaneii Razvan si Robert (26.12.2010) si mami de Vlad (12.12.1999)

colacei de inot pentru bebelusi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viss spune:

-da, au luat tare bine bebeii tai.sincer eu m-am temut mereu de obezitatea la copii, sau ma rog predispozitia, riscul de.. am vazut si eu in parc copii umflati cu pompa- culmea alaptati doar la san- ce talpite aveau, dar ce gambe? nu mai aveau gambe..mainile erau ca niste pernute, iar incheietura de la maini..se pierdea in neantcred ca erau urmarea asa zisei alimentari la cerere.la cerere - la cerere, dar ncii chiar asa.din articolele citite pe net, chiar am gasit ca treb avut grija cu cantitatea de cereale..care treb ajustat in functie de greutatea copilului.mai multe la cei slabuti, mai putine la ceilalti.
- intai vreau sa-i obisnuiesc cu gustul.apoi nu tin neparat sa le dau lapte praf la nesfarsit. eu eram adepta alaptarii, dar din motive medicale am avut interzis,asa ca, prefer un fruct, o leguma , o supa, cat mai curand..in locul unor mese de lapte praf.sincer ma bucur ca ne-am apropiat de perioada asta, eu am suferit mult ca nu am avut voie sa-i alaptez, ca ii privez de -vitamine, minerale, anticorpi,etc. intreg complexul laptelui de san.
-ce m-a uimit e ca dc citesti pe net, gasesti 100 de modele de diversificare-articole semnate de medici,fiecare cu parerea lui, cu ce treb inceputca oriunde in medicina, te duci la 3 cabinete, si mai bine ramaneai acasaca vii mai bulversat decat ai plecat- eu vb.- care sunt de-ai lordar asa e!

Dupa 3 ani de asteptari - cu ajutorul lui D-zeu, al doctorilor, si al prietenilor care ne-au sustinut intens -
http://s1124.photobucket.com/albums/l570/viss2/
- mami de 2 frumuseti: - SONIA IOANA si SERGIU IONUT - 9 martie 2011 :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marush spune:

Buna Fetelor,
Scuze ca ma bag si eu ca musca in lapte....este cineva interesata de un caruciot TFK este folosit de gemenasii mei insa este in stare buna,...as vrea sa il schimb cu unul simplu-naste cumnata-mea. Sincer, nu sunt genul car sa il vand la mana a doua si ma gandeam macar sa il dau la schimb.
Daca da, imi lasi un mesaj!
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oria77 spune:

Monas, la sfatul tau si al lui viss, am incercat si eu sa hranesc momolutzele in scoica auto da' nu-i chip! Si atunci, ma bucur sincer de cei multi ani de judo! Adicatelea, ca-s mobila! Se ia una bucata copil in brate, se mufeaza. Al doilea, in scoica, se leagana cu un picior. In cazul in care cea din brate se foieste si-i curge laptele pe langa gurita, tin biberonul de partea din spate cu barbia mea si-i reasez barbetica/servetelul de sub botic- Doamne-fere sa-i iasa bibele din gura ca ne stie tot blocul, plus ca dupa aceea i se ia si nu mai vrea sa manance iar peste o juma de ora, desigur, o luam de la capat ca a ramas nemancata!

Ca si tine, ma dispera cand una mananca inceeeet-inceeet si celeilalte i se umplu ochii de lacrimi. Si da-i cu incurajari, si da-i cu "hai cu mama", "nu cu mama" si cantecele (reactioneaza la orice, chiar si la "am cravata mea/sunt pionier) si uneori cea din soica tace. Alteori insa... nu! La fel, dupa ce mananca, fiind hulpave, inghit enorm de mult aer si cca o juma' de ora, da-i si scutura copiii, pe rand. Uneori se intampla si accidente, de genul: ea plange de foame si eu ca proasta incerc sa o eructez de 10 minute, dar asta e alta poveste.

Si mai avem faza cu facut kaki in timp ce mancam. Nu dau drumul nici la biberon, nici nu se opresc din facut! Mai sug, se mai invinetesc de scremut si inevitabil se lasa cu inecat cu lapte intre 2 gemete si urlat din toti rarunchii! Rar, mai fac si fara sa fie la "ora mesei" si atunci plang de la primul strop pana la ultimul - Dumnezeu stie de ce! Atatea lacrimi pentru o...!!!

Avem zile mai bune si zile mai proaste... Le ador si ma topesc la primul lor zambet dar spre exemplu azi, cand de la 10 la 14 au marait/plans/vrut cate ceva de la sufletul meu cand alternativ cand concomitent, recunosc cu mana pe inima c-am clacat, m-am dus in bucatarie, le-am lasat in pace, si dupa ce mi-am incarcat bateriile fix 3 minute, am luat-o de la capat cu toata dragostea... Cand le-or iesi dintii insa, nu stiu cum ne descurcam fara sprijin! A reusit cineva?

Viss le sincronizasem cu masa si eram cat de cat ok, pana una s-a trezit cu cantec in timp ce-o hraneam pe cealalta... Mare durere mare, nene, era un susu amarat dar parca avea soda caustica in scutecel. Si s-a dus naibii sincronizarea, ca dupa aia a vrut mancare si tot asa! Uff... Te invidieaz sincer ca puii tai sunt asa cuminti dupa masa, ai mei daca nu scot gazele devin corul Madrigal!

Mary, adishor saru-mana mult de incurajari!

Va pupam cu tot dragul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary1975 spune:

Buna fetelor,
Monas, Viss, Mirela, multumesc ca mi-ati raspuns in legatura cu diversificarea. Ai mei abia au 3 luni jumate, mai astept. O sa incep cu suc de morcov, dar pe la 5 luni.
Oria, ce haioasa ai fost cu ultima postare. Si eu am un incapatanat mic, Ianis, care daca scapa biberonul din gura, sau daca se ineaca e jale mare, ne stie tot cartierul. In schimb, Luca, papa tare frumos,papa si daca e pus la san, nu se opreste pana nu se satura.
Ieri am avut o zi tare naspa, cei mici au fost si ei sacaiti, cred ca vremea ma indispune, e mai mereu inourat si bate vantul. Azi vad ca sunt cuminti copilasii, papa si fac nani.
I-am cantarit aseara si aveau 5390g si 5370g. In ultimul timp nu mi-au luat asa bine in greutate. Mananca foarte putin, 120ml de lapte la o masa si au cam 5-6 mese pe zi . Stau uneori si 30 de min cu biberonul la gurita lor, poate poate mai mananca ceva. Oi fi eu obsedata nu stiu ce sa zic.
Va pupam. App, daca vrea cineva sa-mi spuna si mie cum sa-mi fac semnatura , ca eu nu reusesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela2 spune:

mary si ai mei tot asa manca, rar beau 150 ml lapte
cand il convinsesem si pe Razvan sa bea si el 150 ml lapte, a facut rubeola
deci am 2 motani care au facut rubeola, unul la 5 luni si altul la 6 luni
Razvi se chinuie cu un dinte
Robi e tare mandru de dintucul lui care creste nevoie mare, deja e super zgariata lingurita, tre sa mai scot una

azi au mancat la pranz 350 g de piureu de legume (morvov, cartof dulce, ardei gras, pastarnac, patrujel radacina, rosie)
la capitolul carne stam tare prost, tre sa lucrez sa vad cum ii fac sa o accepte
FRasu ala mare ma tot ameninta ca o sa i invete el cand or mai creste sa mance numai carne si dulciuri
dimineata halim fructe cu cereale, azi le am facut o banana jumatate ca atat mai aveam in casa, plus o caisa si o nectarina babana si cereale
nu le mai masor, deja le pun din ochi, ca nectarina lasa o gramada de zeama

sucul de morcov a fost joaca, babetele murdarele, ca l bagampe o parte si l scoteau pe alta, in special Razvan
la biberon, o singura data le am pus suc de mar+para, Robi a supt 20 ml, frasu ciuciu
oricum Razvi in afara de lapte, nu bea nik la bibi, rar cate o gura de ceai, apica mai nou bea din lingurita
Robi e fan ceai, apa, zamuri din astea chioristice, cat de multe daca s ar putea....si apoi varsa, inca n am scapat de reflux, ma dispera de mor
acum il schimb, in fac gigea, si cand dau sa l ridic de pe masa de infasat.....uac si gata se umple de voma pe el

aaaa...Razvi are zile in care ca sa termine lapticul din bibi nici nu tre sa ma uit la el, pateam si eu la fel, in sensul ca daca se inneca sau scapa bibi din gurita sau eu mai stiu ce chestie l ar fi distras de la supt, la revedere, nu mai sugea.....sau daca ii e foame si nu s in secunda aia cu LP la gura lui, il apuca plansul si abia dupa ce se super calmeaza bea lapticul

in rest toate s ok

pupici fetelor

mami cu motaneii Razvan si Robert (26.12.2010) si mami de Vlad (12.12.1999)

colacei de inot pentru bebelusi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viss spune:

- buna fetelor. vreo mamica cu gemeni mai mari- are cumva carut tip umbrela? si vrea sa-l insoare? noi avem duo- driver, care e un mini tanc- cu care eu ma descurc foarte bine in parc- dar nu incape in masina noastra, vrem sa plecam sapt viitoare la baile olanesti, si in august in jupiter, asa ca ne treb ceva care se pliaza si ocupa putin loc.

Dupa 3 ani de asteptari - cu ajutorul lui D-zeu, al doctorilor, si al prietenilor care ne-au sustinut intens -
http://s1124.photobucket.com/albums/l570/viss2/
- mami de 2 frumuseti: - SONIA IOANA si SERGIU IONUT - 9 martie 2011 :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela2 spune:

viss uite aici www.toytoy.ro/carucior-gemeni-dhs-823" target="_blank">carucior super ieftin
asta il vreau si eu

mami cu motaneii Razvan si Robert (26.12.2010) si mami de Vlad (12.12.1999)

colacei de inot pentru bebelusi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monas spune:

Buna seara mamici viteze,
Cica ne-am crestinat si noi, si daca mai aud pe cineva ca spune cum se cumintesc copiii dupa botez, arunc cu oua stricate in el..
Botezul? un mic cosmar. Ploaie cat cuprinde, iar eu aveam rochie flu flu in bretele. Copiii imbracati in cele mai incomode haine posibile, s-au frichinit si urlat...erau sifonati bietii de ei, nimci nu s-a inteles din rochia Evei si camasa lui Fabian. La restaurant s-au asezat care cum a vrut la mese, pt ca eu uitasem lista cu modul de aranjare. In fine sa zicem ca acolo pana la urma a iesit acceptabil. Sotu-mi s-a "parfumat " cam tare si la incheierea petrecerii zic si eu ca sa nu-i mai duc si lui grija, sa-l dau in seama maica-sii sa doarma la ea in noaptea cu pricina. A plecat insa dupa o ora ma suna insistent ca sa ma duc sa-l iau. Cam la al 4-lea telefon m-am dus, ce sa fac? M-a batut toata noaptea (sau ce aramas din ea) cu picioarele .A doua zi asteptam si eu sa fav\d doi copii cuminti care s amanince cat le dau eu, sa ganfureasca, sa ma alse sa fac ordine, net, spalat, cafea, somn mic dupa amiaza . As, da ' de unde? Parca mai rau urlau. Si asa ca aseara sa incep si eu educarea mai strasnica. Si i-am lasat sa urle mai mult. mai dar urlau di nu se opreau, parca sa intaratau unul pe celalalt. Mama a venit intr-un suflet , a luat unul si m-a facut nebuna (avea si ea lacrimi in ochi). Am luat si eu ceallata bucata de copil suspinand din tot trupusorul in brate si am ajuns si eu la concluzia ca-s nebuna. Se cutremurau mititeii din tot corpul. Da' azi parca au fost mai cminti...sau mi s-o parea mie?
Cu mancatul acum: si eu sunt f nemultumita de cst maninca Eva de la o vreme. Nu stiu ce sa mai fac..inainte manca mai mult. Si noi avem cu ea cam 5-6 mese a maxim 120ml (dar unle mese sunt mici de 90-110 ml). Si nici in greutate nu mai iau amandoi ca inainte. parca se cacaie acum cu cate 25-30 grame pana le iau, o gramada. La dr ajungem abia peste 2 saptamani. Pana atunci ce fac daca Eva maninca tot asa putinel? Acum la 4 luni avem : Eva 5,6 kg si Fabian 6,2.
Viss: ce bine ca plecati in concediu! Eu nu am curaj inca..nici nu stiu cum as face cu atatea bagaje. Insa tanjesc rau sa schimb aerul. Si mai e si teama de schimbat locul cu copiii, ca am observat ca devin agitati cand iesim din mediul cu care s-au invatat.
Oria: povestestisuper! Si noi facem kk aproape numai la masa, insa acum nu ma mai agit. ii schimb imediat si apoi continuam masa. Cand erau mai mititei era o drama asta , pt ca regurgitau imediat daca-i puneam sa-i schimb. Si naoi am avut aciidente. Ne luaseram cu una alta prin casa si nu ne-am dat seama ca a trecut timpul. Ei zbierau de foame iar noi ne intrebam ce au. Intr-un tarziu m-am uitat eu in caiet (ca imi notez mesele lor) si cand am vazut cat trecuse...Bietii copii . Oria vei vedea ce magnific este cand iti vor ganguri. Mie-mi vine sa tip de placere. fabian ma accepta sa-l pupacesc mult si in pauze imi ganfureste. O feerie. Eva nu e asa pupacioasa, insa e mai lipicioasa cand o tin in brate. Se lipste cu tot coprul de mine. Insa ea sta mai mult cu mama, si lucrul asta ma cam debusoleaza. Oare isi da seama ca eu sunt mama ei?.
Au incept sa aiba bazdacei, cand nu l convine ceva ridica din poponet. Se sprijina pe calcaie si pe cap iar popu\oul il ridica. Ma uit cam cu o spranceana ridicata in momente din acestea, ca parca prevestesc niste mici Dl Goe.
Va mi tin la curent cu incercarile mele de educare.
va pupam pe toate cu drag

Mergi la inceput