Buna ziua. Am un baietel de 1 an,diagnosticat cu dermatita atopica. Initial se prezinta ca o pata de culoare maronie de circa 1cm patrat aflata pe spate,in zona omoplatului stang. Eruptia se manifesta prin inrosirea puternica a intregii zone,inflamarea si umflarea petei respective,cu aspect de "coaja de portocala". Nu a putut fi indentificat cu precizie factorul alergen responsabil de izbucnirea repetata a eruptiei,la intervale neregulate. Printre "suspecti": praf,poluare (locuim intr-o zona cu trafic auto intens),mucegai,par pisica,detergenti sau alte produse cosmetice. Astazi a facut cea mai putenica reactie de pana acum,s-a inrosit inclusiv pe obraji. Ca tratament i s-a prescris Zyrtec. Are efect imediat,in cateva minute dispare roseata,apoi in cateva zeci de minute se reduce si gradul de inflamare,care persiste totusi timp de cateva zile.
Care este parerea dvs,v-ati confruntat cu acest tip de alergie? Astept sfaturi,sugestii,orice forma de ajutor,va multumesc!
Buna,
Stiu ce inseamna zona poluata..stam in Bucuresti. Sfatul meu este urmator..du-te pe per. verii undeva la tara unde aerul este mai curat (nu zic..te poti duce la mare care este perfect ptr cei cu dermatita atopica, sau la munte).
Ai grija la alimentatie si tot ce tine de protectia specifica pentru cei cu dermatita.
O zi frumoasa!
Niki