cum scap de muschi ?
Curtea o am "pavata" cu caramizi vechi ... care s-au acoperit pe alocuri de muschi si aluneca rau de tot. Am incercat cu clor, degeaba.
Stiti cum as putea sa scap de muschi ?
Pana reusesc sa pun beton amprentat .. inca sant in cercetari, n-am gasit pe nimeni sa preia lucrarea.
va pup
Ingrid si Cristi 8 ani
Raspunsuri
gogosel spune:
daca nu ai nimic impotriva,poti folosi ierbicid total. efectul lui tine aproape toata vara.cred ca e eficient si impotriva muschiului,ca pana la urma tot planta este.atentie sa nu stropesti si alte plante si mai ales daca ai in apropiere put cu apa.
ingridnen spune:
nu am put cu apa... dar am caini si pisica, si este chiar pe "traseul" lor, asa ca imi este cam teama de ierbicid
Ingrid si Cristi 8 ani
CorinaDani spune:
mai in gluma, mai in serios, ai putea sa incerci sa arzi o portiune mica acoperita cu muschi, sa vezi daca dispare sau nu muschiul. cu o flacara de sudura sau o lampa din aceea de lipit tevile de cupru. sau daca iti raman vreodata carbuni incinsi/jaratic de la gratar, pune-i peste o zona cu muschi, sa vezi ce se intampla.
poate e cineva pe forum, specializat in botanica, sa-ti spuna care sunt conditiile care favorizeaza aparitia si cresterea muschiului. trebuie sa elimini cauza, nu efectele.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
luisa1983 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ingridnen nu am put cu apa... dar am caini si pisica, si este chiar pe "traseul" lor, asa ca imi este cam teama de ierbicid Ingrid si Cristi 8 ani |
SIKAGARD - 715 W ,Solutie pentru indepartat muschi ,licheni si alge, nu este toxic http://www.erevista.ro/viewer/catalog_sika_produse_distributie/IDCKB1NM53E41F1B/104
Irgasan - solutie toxica , intra in componenta buretilor de baie din comert(intr-o concentratie de peste 0.3 %) 20 zile pentru muschi ( piatra si caramida) si 25 zile pentru licheni (tigla) . Sunt eliminati in proportie de 85-90%.
Extract natural din hrean - concentratie de peste 0.75% distruge muschii si lichenii in proportie de 90 % ,dupa cca 25-30 zile.