Mai-Iun 2011.HAI andreealydia!(25)
Raspunsuri - Pagina 18
iulia82 spune:
Ceao fetele.Imi cer scuze ca nu am mai intrat,dar va citesc zilnic.Sunt prinsa cu pregatirile pt botez si sincer de abia astept sa treaca ca sa ma pot linisti un pic.Micuta a inceput deja sa se obijnuiasca cu dormitul la san si asta nu prea imi place,dupa experienta care am avut-o cu Iris care si la aproape 2 ani numai asa reusea sa adoarma.A inceput sa doarma haotic in timpul zilei,noaptea se scoala la 3,la 6,la 9 si apoi nu mai adoarme decat la 3 dupamasa,in rest somnuri scurte de cate 15 min...am inceput sa obsesc si sa ma stresez.Sper sa rezolvam problema,sa-i fac un program cat de cat ca sa ma pot ocupa si de casa si de surioara mai mare.
In prima luna a luat 1300gr,nu stiu cat mananca la o masa,ca avem f multe mese pe timpul zilei...
Colicile nu sunt prea rele,reuseste destul de usor sa elimine gazele si sa faca kk.Tare mult ne ajuta Infacolul.
Va pup!!!
POZE IRIS
mami Iulia cu
LEIA MARIA(25.05.2011) si
IRIS MARIA (19.12.2007)
nikkoll spune:
buna mamici si puiuti si burtici ramase referitor la colici..cat ceai pt asa ceva ar trebui sa bea mama per zi
? avand in vedere ca am auzit tot felul de povestioare cu "intoxicatul laptelui" de la ceai sunt paranoica
(dar ce mamica la primul copil nu este). Cat despre datul ceiucului la bebe mi s'a recomandat inca din spital sa nu ii dau atat timp cat alaptez(si sa nu fiu tentata nici nu am in casa alta sticluta in afara de cea de la pompa
)..doar picaturi si clasicele metode de calmat (leganat, cantat, masat etc.)..deci daca ma poate lamuri cineva as fi foarte fericita
!
Va 

andreealydia spune:
buna, fetelor!
danuk, nu te mai stresa cu cantitatile! da-i sa pape dupa program sau la cerere, dupa cum consideri si urmareste-o sa ia in greutate lunar. si eu eram stresata la ema tot din pricina pompelor, ca nu ma descuracam cu ele, plus ca ema sugea si 30 min si numai 5 minute. i-am facut proba suptului cateva zile si am constatat cu stupoare ca la un supt de 5 minute a supt aceeasi cantitate ca si la altul de 20 minute!!! asa ca eu am lasat-o in pace si bine am facut! stiu ei mai bine cat le trebuie, plus ca uneori isi astampara doar setea, deci beau putin. incearca sa n-o lasi sa doarma prea repede sau sa-ti adoarma numai la san, ca asa se invata, iulia a patit-o.
manuela, iti doresc din tot sufletul sa treaca repede Radu de etapa asta! imi imaginez cat sufera mititelul si pe langa el, tu...
nasa mea a trecut prin asemenea crize de gelozie din partea baietelului mai mare, dar in primele luni s-a chinuit rau.
lily005, felicitari pentru pitica Maria-Antonia!!! sa fie sanatoasa! relaxati-va, veti invata din mers toate cele, nimeni nu s-a nascut invatat! vezi bine ca mamicile cu 2, 3... copii sunt mai relaxate, deci la urmatorii o sa-ti fie mai usor.

luiza, da, lumea e mica rau, iar galatiul si mai si. pupici strumfului Matei!
marina, nici noi nu suntem adeptii petrecerilor mari de botez. avem alta viziune despre ceea ce inseamna un botez. numai ca noi avand ditamai familionul incapem cu greu in case, asa ca vom iesi la restaurant, dar vom avea grija sa fie cat se poate de intim si de placut. pupici nazdravanei de Sofia!
tzuna, ai incercat infacolul produs in anglia? noi am constatat diferenta. ne recomandase iulia un site mai demault unde se gasea, nu l-am retinut insa, poate ne ajuta si-l mai scrie o data.
iulia, spor la pregatirile pentru botez, sa-ti iasa totul asa cum iti doresti. hai ca trece repede si te poti odihni apoi printre picaturi. 
nikoll, eu am baut ceai pentru lactatie de la fares 9 luni cat am alaptat, cate 3-4 cani pe zi. n-am auzit de treaba cu "intoxicatul laptelui", dar de la atat nu cred sa fi fost vreo problema. suplineam cu apa muuuulta, compoturi, limonade... oricum aveam o sete ingrozitoare mai ales in primele 2 luni. ema n-a baut nimic altceva (apa/ceai), pana la 5 luni juma cand am inceput diversificarea. si am prins tot asa perioada verii cu canicula. sugea si de foame si de sete, dupa cum avea nevoie si n-am avut nici o problema cu ea, de nici o natura, pana la 1 an.
noi suntem tot 2 in 1, se-ntelege!
dar, zau, ca nu ma plang. e foarte probabil sa fie ultima mea sarcina si mi-e tare draga burtica. e si mica si uneori uit de ea. contractiile, cate-o intepatura si caldurile ce-mi mai amintesc de starea de graviditate. n-am picioarele umflate, nu-mi amortesc mainile ca la ema, nici mancarimile de piele de atunci!!! brrr!
azi a aparut mama... statea ca pe jar ca n-o mai chem. nu prea-mi convine, ca nu prea suntem pe aceeasi lungime de unda, dar n-aveam incotro, caci ema mai merge la gradi pana joi, apoi as fi stat cu grija ei, ca trebuie s-o plasez pe undeva pe la neamuri. si tot trebuia sa vina sa-si cunoasca nepotul, deci era doar o chestiune de zile. sper numai sa-mi menajeze nervii pana se elibereaza apartamentul luat pentru ea si terminam curatenia. va fi alta treaba dupa...
pupici tuturor!
39+
danuk spune:
andreea, multumesc pentru sfat, chiar o sa il urmez!
ce frumoasa este perioada asta in care esti, deja mie imi este tare dor de burtica..parca nu m-am saturat pe deplin de perioada de gravideala...asa a fost de frumos!
Este adevarat, galusca mea a vrut sa vina mai repede cu vreo 3 saptamani...ma uit cu nostalgie la poze!!!!
te pup si iti doresc o nastere usoara, plus un bebe sanatos, frumos si mancacios!
daii spune:
dragelor, va pupam! nu am mai intrat demult, dar nu v-am uitata si va citesc mereu.
nu-mi vine sa cred ca a trecut timpul asa de repede si ca mai avem 2 zile si trebuie sa predam stafeta burticutelor de iulie-august! imi aduc aminte ce emotii am avut cand am primit noi mesajul de la burticile de aprilie.....
In ultima zi din luna, face si alex al meu 1 luna!!!!!!!!!!!!
Suntem cuminti, nu prea face nimic altceva in afara de somn si papa. Burtica il doare doar cand trebuie sa faca kk, pana acum am luat 800g in greutate cu alaptare la san. Joi, de ziua lui il voi cantari si masura si voi avea bilantul :-)
Va pup cu mult drag, nu stiu cum sa va spun, dar mi-e foarte dor de voi, de perioada de inceput de burticuta......asa incat Andreea bucura-te la maximum de zilele acestea! E cea mai frumoasa perioada.
va pup
38+
tzuna spune:
ANDREEALYDIA- INFACOLUl luat de mine e facut in olanda dar are aceasi compozitie (simeticone 40 mg) ca cel din Anglia. Si cutia e la fel. De ce ar fi cel din Anglia mai bun? Mai ales ca la farmacie mi-au spus ca la noi numai asta din Olanda se foloseste.
PICO- astept sa-si faca la voi efectul medicamentul minune si apoi luam si noi. In seara asta a durut-o asa rau burtica ... nici nu a mancat bine.... pana la urma s-a culcat dar cine stie ce noapte ma asteapta si maine gaza mai mare ma ia de buna.... stii si tu cum e. Voi cum rezistati la asa program?
luiza77 spune:
Neatza fetelor...ce faceti? cum sunt bebeii? Noi suntem bine, tot cu colici , dar mai bine, am luat si in greutate, ieri avea 4100 grame, vineri il mai cantaresc si apoi o sun pe doamna doctor...am inceput sa ii dau supliment NAN HA1,il alaptez cate 15 minute la san si apoi ii dau si 60 ml de supliment, asa mi-a zis medicul, se pare ca lapte am ,dar nu este consistent si pe deasupra Matei este extrem de puturos si adoarme la san si normal ca nu se satura si mai ales ca nu luase in greutate deloc de cand l-am nascut, la 2 saptamani avea tot 3800 grame, exact cum l-am nascut, iar cand am iesit din maternitate avea 3750 de grame....noi nu am mai iesit de 4 zile din casa si imi vine sa ma urc pe pereti, ploua si bate vantul de groaza, sper sa se intremeze vremea...in rest suntem cumintei, ne place maxim la baita si creste pe zi ce trece...maine implineste 3 saptamani, a trecut tare repede timpul, mai este putin si face deja o luna....va pupacesc pe toate si va doresc sanatate multa si voua si bebeilor.

Lilly79 spune:
neatza
si eu ma urc pe pereti ca nu am mai putut iesi afara din cauza vantului si ploilor.
luiza si daca cantarul din maternitate nu era bun? Poate avea mai putin la iesire din maternitate si el a recuperat in 2 saptamani pana la greutatea de la nastere.
Si sa-ti dau un exemplu: cica Victor a avut la nastere 56cm, iar la 2 saptamani avea 52cm masurat de o pediatra.De ce? Pt ca sunt masurati altfel;l-am masurat si eu acum 2 zile si mie mi-au iesit iar 56cm, deci nu mai pricep nimic
.Iti dai seama ca si cantarele difera si cel mai sigur ar fi fost sa-l cantaresti tu chiar la venirea acasa si sa continui cu acelasi cantar.
Victor a iesit din maternitate cu 3100 (nascut cu 3420) si ieri dimineata avea 3570 cu burtica goala.Daca ia in greutate, mananca si doarme eu zic ca e ok.Nici nu are cum sa ia in greutate 2kg pe luna cum am auzit la copii hraniti exclusiv cu LP.
Teoretic la 1 luna dupa nastere ar trebui sa aiba cam 500g peste greutatea de la nastere.Vom vedea daca va avea cu 500g sau 400g in plus.Nu ma stresez prea tare pt ca a scazut f mult dupa nastere.
Ma "striga" Victor.
O zi frumoasa.