Mai-Iun 2011.HAI andreealydia!(25)
Raspunsuri - Pagina 17
Manuela77 spune:
Buna fetelor,
Va citesc dar foarte greu reusesc sa scriu. De cele mai multe ori sunt cu bb la san si mi-e foarte incomod. Noi suntem bine, Maria e o fetita cuminte, f mancacioasa iar eu sunt mult mai relaxata decat la primul.
O alaptez exclusiv si pare multumita. Nu ma mulg si sanii nu par niciodata foarte plini dar astazi la controlul de o luna am avut o surpriza: Maria a luat 1500gr[ bibe], deci se pare ca ii prieste lapticul.
In rest pentru noi cea mai mare problema este reactia lui Radu.
E foarte gelos si agitat. Cum prinde momentul incearca sa o loveasca sau sa o traga de maini, picoare, sa-i bage degetele in ochi, etc. Eu sunt ca un politist pe langa el ca mi-e tare frica. Oricat ma ocup de el si incerc sa-l fac sa se simta iubit el sufera si mie mi se rupe sufletul.
Nu ma asteptam sa fie chiar asa afectat. Mai nou se trezeste noaptea si plaaange dupa mine.
Am programat si noi botezul pentru 14 august si sper ca macar mama mea sa poata veni. Din pacate nu mergem acasa...e prea greu sa ne punem pe drum cu amandoi copiii si ne e tare frica de caldurile din Ro.
Va trimat un link cu niste poze:
https://picasaweb.google.com/alicejdira/MariaLaOLuna
si imi propun sa revin cu povestea nasterii![]()
Pupici de la noi!
Mamica fericita de
Radu (01.04.2009) si
Maria (25.05.2011)
Manuela77 spune:
SILVY- Foarte nasol cu durerile de sfarc pe care le ai. Mare grija cum o pozitionezi la san, sa prinda cat mai mult din areola in gurita. Felicitari pentru kilogramele pierdute!
TZUNA- Cred ca e tare greu sa te tot mulgi la sanul cu problema. Te admir pentru perseverenta si vointa! Sa dureze cat mai mult alaptatul si sa-ti fie tot mai usor!
RAMONELLA- ce nastere frumoasa!
ANDREEALIDYA- bb mic se lasa asteptat dupa ce ti-a dat atatea emotii! Oricum e bine sa nu se grabeste pentru ca fiecare zi petrecuta in burtica conteaza. Bucura-te se ultimele senzatii de gravidutza! EU nu am avut timp pentru ca la mine nasterea a debutat pe neasteptate chiar dupa ce venisem de la control unde mi s-a spus sa nu se va intampla nimic in urmatoarea saptamana. A fost cam cu 16 zile mai devreme![]()
DANUK- foarte nasol cu noptile pierdute. Eu nu ma mulg, dar cand am incercat am scos extrem de putin...totusi ea suge bine si se satura. Nu stiu exact cat ar trebui sa manance la o masa dar undeva pe la 120-140 ml...
Mamica fericita de
Radu (01.04.2009) si
Maria (25.05.2011)
Pico spune:
Danuk nu te stresa! Nu stiu cum e cu pompele astea ca nici eu nu scot mare lucru(azi am incercat sa scot lapte ca sa-i pun colieful) iar cand am pus-o la san sa vezi ce halea piciul.
Nu va stresati cu cat iese,nu mai e la fel ca atunci can era febra laptelui..lapte este!Bianca a luat 2kg si ceva.
mihahegarty 
andreealydia..inca putin si vine bb.![]()
Uff!noi ne chinuim cu colicii...groaznic...
danuk spune:
piko
sper sa fie ok pana la urma, sunt atat de stresata...
nu stiu cat ar trebui sa manance, ea adoarme repede...
cat ar trebui sa manance un sugar de 3 saptamani?
Lily005 spune:
Dragi mamici si burtici, va scriu si eu cu intarziere... In ultimul timp v-am citit dar n-am mai scris. Ma bucura mult sa aflu de la voi cum este cu bebelusii.
Maria Antonia a venit pe lume luni, 20 iunie, prin operatie cezariana si a luat nota 10! 3500g, 51cm la 39 de saptamani.
Mami si tati au intrat in sesiune... nu prea cunosc materia...
Lapticul nu prea s-a instalat, in schimb oboseala este din plin. N-am putut dormi cam 4 nopti dupa cezariana, dar a trecut...
Beau ceai de anason si ma tot masez pe sani. Pompa am folosit-o dar ... am scos doar 20 ml si m-am lasat.
Am ajuns acasa cu 3210g si in 4 zile nu a luat nici un gram! Completez cu lapte praf... ce sa fac?!
Va pup si sa auzim numai de bine!
Mami fericita de Maria Antonia
luiza77 spune:
Andreea cat de mica este lumea...nici prin cap nu mi-a trecut ca Radu este otul tau, chiar ne-am si cunoscut la nunta la Geta...abia acum am facut legatura ca aveti o fetita Ema si acum asteptati un baietel...foarte interesant...chiar ca e mica lumea...imi pare bine ca iti place de piciul meu...nu ca este al meu dar il consider cel mai frumos copil din lume, este adorabil...va pup si iti doresc o nastere usoara sper sa nu mai ai mult de asteptat.
Marina_1609 spune:
felicitari noilor mamici!
manuela, asa am si eu senzatia ca sanii nu sunt prea plini. nici cu pompa nu scot mare lucru dar bebe pare multumita dupa ce papa si am facut si testul cantarului si arata ca manaca destul de bine. deci scoate mai bine decat pompa. problema este refluxul si din cauza asta doar 500 g a luat in prima luna:( Sper sa recuperam in a doua.... Si eu stau ca politistul sa nu ii faca ceva Sofia. Doar ca Sofia pare sa nu ii faca ceva din rautate, ci pt ca nu isi da seama (de ex pictatul pe fata sau lipitul de stikere etc). Vezi ca lincul de poze nu merge. cica e pivat albumul.
Noi botezul il facem la juma de septembrie pt ca atunci va putea veni si familionul meu si oricum facem daor la biserica, poate o masa in familie acasa si atat. o iesire cu nasii la un restaurant si am scapat. deci nu ma stresez deloc
--------------------------------------------
Marina &
ANA SOFIA (05.08.08) &
CLARA TATIANA (23.05.11)
--------------------------------------------
Copil crescut din suc de morcovi--------------------------------------------Mami Marina's blog
tzuna spune:
MANUELA- felicitari pentru alaptatul cu succes si pentru cat a luat Maria ta in greutate. Despre Radu ce sa-ti spun... Sigur esti suparata dar e micut, reactiile lui sunt cat se poate de normale. Cred ca incet, incet va vedea ca bebe 2 nu te vrea doar pt el. Mult succes!
DANUK- dc e un bebe mancacios nu se invata cu bibe ca uite a mea are 5 saptamani si-i dau si san si bibe de la inceput si uneori suge cu asa o placere si se stramba la biberon... dc nu e mancacios insa e alta poveste. Poate reusesti sa alaptezi insa pe bune fara muls pompe etc. Si faptul ca tu ai scos cu pompa 40 ml nu inseamna ca atat lapte era. Bebe scoate mult mai mult cand suge ca stimuleaza altfel. Si la 14 zile un bebelus mananca in jur de 80-100 ml la o masa in medie din experienta mea practica. Nu stiu in carti cat scrie. Dar e valabil mai mult pt lapte praf.
PICO- sa-mi spui cum e cu colieful te rog. Ca pe asta nu l-am incercat dar e destul de scump si parca nu as da banii degeaba.
LILLY- felicitari pentru bebe mic. Multa sanatate si laptic!
MARINA-imi pare rau ca bebita ta are reflux. Va va fi destul de greu. Prima mea fetita a avut reflux, l-au si diagnosticat tarziu (la 5 luni) si a luat f incet in greutate, si acum face fite la mancare.... Multa rabdare... ca-ti tb din plin.
Noi suntem bine, tot asa chinuita de colici este asa ca azi dimineata la 6.30 a reusit sa o trezesca si pe cealalta gaza... sunt franta. Cred ca am la ore restante de somn..... Dar sanatosi sa fim ca trec toate.
Pico spune:
Tzuna suntem in probe
.Aseara i-am dat si a dormit pana la 4 dimineata dar cu o noapte inainte ne-am culcat, la 4 dimineata
deci se poate sa fi fost si oboseala.
Marina asa ma distreaza Sofia![]()
Danuka nu te mai stresa.Fiecare sugar e diferit unii mananca in 10 minute cat mananca altii in jumatate de ora.Pune-o la san ori de cate ori vrea ea.Nu mai cantari ca te stresezi aiurea si pierzi bunatate de laptic.Daca copilul creste bine,ia in greutate(asta se vede cu ochiul liber fara cantar,face pulpite
)si daca umple pampersul inseamna ca e laptic.
Nu te mai stresa.Ai incredere in tine,in corpul tau.
carmenpit77 spune:
au venit si la noi colicii si cred ca i-am luat din tot orasul
La kg stam bine am luat cam 1,2 kg siapam numai san.
Ne curge un ochisor si ne-a recomandat sa luam tobax, am vazut ca a mai scris cineva de el si voiam sa intreb cam cat costa