Mamici si copii din Arges (2)
Raspunsuri - Pagina 7
ank999 spune:
Mai Mirela da macar te-ai relaxat...
Sa te faci repede bine Chiar atat de rece era apa?
Noi am fost in week-end la tara la Dragoslavele (la munte, de), vineri a fost frumos, da sambata si ieri sa vezi mama ce frig a fost (maxim 15 grade) si un vant. Pe Erica nu a fost chip sa o bag in casa, asa ca sper sa nu fie repercusiuni. A jumulit o pisica, s-a umplut de noroi prin gradina, a alergat dupa fluturi, a mutat pietrele de la straturile de flori, a avut o groaza de treaba. Azi de abia am trezit-o sa o duc la gradi.
Am avut aparatul la noi, da nu am facut nici o poza
Anca cu Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03//" target="_blank">poze,
mirela0521 spune:
anca tu esti la fel ca mine. si eu ma iau cu "treaba" si uit de poze. noroc cu sotul care este pasionat de tot ce inseamna elecronice. noi am facut o tona de poze la mare insa nu stiu cand imi voi face timp sa selectez si sa pun pe fb.
de ieri dupa-masa am intrat la capitolul visine: compot de visine si visine pt visinata, urmeaza astazi si maine visine sparte si puse in congelator pt pandispan (preferata mea) si cred ca voi face si un pic de dulceata de visine. compot si dulceata trebuie sa fac pt 4 familii, deci ma asteapta ceva de munca si ceva mizerie.
Rares (19 aug 2006) & Rebeca (4 iun 2008)
ank999 spune:
Ma Mirela da tu ai visine nu gluma...Cate...vreo20 kg cred la cate ai insirat. Eu nu fac decat un pic de dulceata, da sa vad cand ajung sa cumpar. Prajituri nu fac, compot cumpar. A facut mama dulceata de capsuni si fragi si o sa fur si eu cate 2-3 borcane, asa ca am deja provizii.
si spor la treaba.
Restul fetelor pe unde or umbla?
Ralu la bulgarsi, dar restul...
Anca cu Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03//" target="_blank">poze,
mirela0521 spune:
sincer habar nu am cate kg sunt ca nu le-am cules pe toate. le culeg pe rand in timp ce le folosesc. sunt vre-o 3 visini in curte si par destul de incarcati. deja am folosit o galeata din aia mare si al meu sot zice ca mai sunt inca de 2 ori pe atat. fac si eu din ele ce pot. oricum soacra mea nu este mare gospodina si nu se omoara sa faca ceva, poate doar pt visinata, mama a zis ca ea nu mai face ca nu are copii mici sa manance dulceata si compot, asa ca voi face eu si pt ele cate 5-6 borcane de comport si pt sora-mea. dulceata sa vedem cat va iesi. daca imi ajunge pt toate planurile mele bine, daca nu... sa-si mai puna si pofta in cui
capsuni si alte cele nu am cumparat decat de mancat cateva, dar nu pt dulceturi. daca tot am visine in curte MOCA am zis ca nu mai dau banii pe alte fructe, nu?
ank999 spune:
Mirela ce bine ca ai visine direct de la sursa.
Spor la treaba!
ank999 spune:
Cum faci compotul?
ank999 spune:
Neata si poftiti la o .
Mie mi-e tare somn, da sper sa treaca mai repede saptamana.
Sper ca la bulgarai Ralu are vreme frumoasa, ca la noi...
si va doresc o zi frumoasa.
mirela0521 spune:
compotul de visine? umplu borcanul un pic mai mult de jumate cu fructe, dar mai gol de trei sferturi pt ca ai mei pitici sunt innebuniti dupa zeama, nu dupa fructele din compot, peste care pun siropul fiert separat. pt un borcan de compot pun cam trei sferturi de borcan de apa si 3 linguri de zahar tos, fierte pe foc pana dau bine in clocot, apoi pun un pic de zahar vanilat. deci fac siropul asta pt cate borcane de compot am, torn siropul fierbinte peste fructele din borcane, le pun capacele si le bag in cuptor sa le sterilizez intr-o tava cu apa. eu nu folosesc conservant. eu fac totul natural, ca mancam destui conservanti din hipermarket. apa in tava trebuie sa fie cam 2 degete de la fundul borcanului in sus si le fierb cam 45 min (sa fiarba bine apa din tava si chiar si zeama din borcane), dupa care le las in cuptor pana dimin ca sa se raceasca ele usor, nu repede. sunt sterilizate daca arunci cand sunt racite au capacele un pic trase inauntru. ca sa iti dai seama apesi un pic pe capac si daca face poc-poc inseamna ca nu sunt sterilizate bine, ca rasufla capacul, deci ori nu s-a sterilizat, ori borcanul nu are capacul potrivit. trebuie schimbat capacul/borcanul si reluat procesul de sterilizare.
ank999 spune:
Nu am facut niciodata compot, asa ca multam pt retete. Ti-o cer si la anu' pt ca acum parca nu mai am timp de nimic si nici nu reusesc sa ma mut
mirela0521 spune:
nici o problema! o mai scriu o data la anu' :)
stiu ce inseamna munca la casa. eu 2 veri la rand am fost ocupata cu treaba asta si toti banii au fost investiti in proiectul casa. tocmai de aceea anul acesta am zis (mai mult sotu') ca meritam sa ne mai si plimbam un pic, sa mai colindam lumea! pana nu intra copii la scoala si incep alte greutati, alte cheltuieli...