nu inteleg de ce baietelul meu cel de 4 ani jumate iese f greu cu scaunul ,mai mereu constipt iar cel de 2 ani face moale si de 3 ori pe zi..intrebarea este daca manaca EXACT la fel de ce diferenta asta?
Pt ca nu toti oamenii au tranzitul intestinal la fel, unii au un tranzit rapid, altii mai lent..nu are importanta ff mare alimentatia..Acum copilul tau cel de 2 ani face moale adica diaree??? Sau face obisnuit un sensul ca nu se chinuie???
in sensul ca nu se chinuie,mai exact face ca o placinta..pe cand cel mare gros ,tare...asa diferenta de tranzit la copii...?
Si la noi la fel. Mai mult decat atat, cel mare care nu e constipat face zilnic, cel mic la 4 zile si f tare.
Atentie la hidratare: apa, lapte. Poate fi o diferenta de aici.
Andreea si Cezara - Ilinca (2.06.2009)
In bucataria mea
POZE
cred ca necesitatile organismului sunt diferite, arderile sunt diferrte, poate nu mananca exact aceeasi cantitate de mancare, greutatea lor corporala e diferita. absorbtia lichidelor poate fi diferita in functie de rezervele de saruri din organism (sper sa nu spun prostii, ca nu-s medic, dar imi dau cu parerea).
ca sa nu zic ca emotiile/trairile influenteaza tranzitul (eu, de ex, daca am emotii f puternice - un examen important sau un eveniment deosebit, ma duc de 10 ori la buda pe zi. sau daca plec in calatorie 3 zile e foarte probabil sa nu am scaun in tot acest timp, desi alimentatia nu mi-o schimb prea mult).
eu nu cred ca poti sa aliniezi caracteristicile scaunului celor doi copii doar din alimentatie.