Despre relatia nora -soacra

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Eu ma inteleg minunat cu soacra mea. Ne cunoastem de 20 de ani, de 18 fiind casatorita. La inceput mi-am impus sa-i spun mami, fiind practic o eticheta (desigur, mama mea este unica, minunata in toate...). Nu as fi putut sa-i spun altfel decat ii spuneau sotul si cumnata mea, pentru ca m-a tratat mereu ca pe propriul copil. Dupa nasterea primului copil, i-am spus ca am devenit rude, va fi pentru totdeauna bunica fetitei mele, asa ca am hotarat sa-i spun din tot sufletul buni, ca apelativ personal (mama mea fiind meme). Sarbatorile le-am impartit frateste intre parintii mei si soacra mea, lasand ca regula Craciunul in Bucuresti cu ai mei, revelionul in Brasov cu soacra, Pastele catolic la soacra, ortodox la noi....Fiind mai cu practica decat sotul meu, de Craciun facem inventarul dorintelor si ii luam soacrei mele un cadou consistent pentru toate sarbatorile de peste an, in timp ce alor mei cadoul le este oferit de Constantin si Elena. Pentru probleme de sanatate, amandoi suntem foarte saritori si ii ajutam indiferent din a cui parte este.
Soacra mea nu s-a simtit niciodata soacra....sa va spun insa care este marele ei defect??? Gateste exceptional, iar prajiturile sunt dementiale si multe, si kilogramele la fel

am scris prea mult dar asta este relatia cu soacra mea!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

grati.ela...tu esti un caz fericit, bv voua

eu nu pot sa o numesc mama pe socra-mea. Nici soacra nu ii zic, o iau cu dvs. Dintre toti, socrul meu e cel mai rasarit si cu care pot cu adevarat schimba o vorba fara sa ma enervez.

In fine, nu ii convine nimic din ce face, cum o crestem pe Ana, cum gatesc sau ce zic/fac. Rade de regionalismele noastre( de la Cluj)... .
Nu i-au cumparat Anei o ciocolata de ziua ei sau de Craciun, noroc ca stam departe si nu o vad decat odata pe an si in rest pe camera...bafta mea.
Ce sa mai zic de noi, ne-am casatorit si nu ne-au dat nimic...ba ne-au facut o mare supriza...ne-au golit contul...asta in frunte cu cumnatica mea.

Poveste lunga, noroc ca il iubesc ca de nu... .

Mama de Ana si 34+

Fashion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Mei frate, eu una cred ca nu ar mai trebui spusa copiilor povestea aia a soacrei cu 3 nurori, nu de alta, dar ispita e asa mare si asa imi vine sa o impung cu niste ace in limba si sa ii torn niste otet pe limba aia care zice numai NU

Pe mine nu m-a placut de la inceput, ba ca stau si citesc toata ziua, ba ca nu discut cu ea, ba ca nu ma vede facand mancare (ea nu e din bucuresti ), ba ca dau cu sapa de Paste si o fac de ras in sat, ba ca stau la birou 10 ore in loc sa frec podelele. Chiar a avut tupeul ca inainte cu 2 zile de maritis pe strada fiind sa ma intrebe de cate ori si cate avorturi am procesat moment in care am facut stanga imprejur si din 2 pasi am fost in autobuz lasand-o paf in mijocul drumului, iar la dupa 4 ani de la nunta sotul mi-a spusa ca soacra a avut asa emotii mari ca o sa ii las cu fundu'n balta si n-o sa ma mai prezint la nunta. Eu una cred ca daca ii raspundeam, oricare ar fi fost rapunsul ma lua de maneca si ma baga in biserica, ca oricum era la alti 2 pasi fata de autobuz, dar in directie opusa.

O faza tare care trebuie sa v-o povestesc ce mi s-a intamplat acum 2 saptamani. Am plecat la ei sa muncim pamantu' si m-a apucat durerea de burta fara sa am la mine extractul de muguri de zmeur sau mur. Ii zic sotului sambata dimineata la 7 sa cautam un plafar in drum spre tarla sa imi iau o sticulta noua, dar la ora aia mi se spune ca nu e nimic deschis in oras, drept solutie temporara iau 500ml de tuica tare. Ma rog nu s-au indurat sa imi dea cea mai buna tuica (care era si cea mai tare), dar ma rog mergea. Daca combin taria cu munca fizica nu ma mai doare asa tare. Dimineata dau pe gat rapid 100 ml, dar iata ca vine seara, durerile incep din ce in ce mai tare, ca de, munca zero, pe drum beau restul de 400 ml ajungem acasa, eu puteam a tuica de trasneam ca dadusem pe mine la o curba in unghi drept luata in mod sportiv, ma bag repede in cada, dai cu apa fierbinte. Vin socrii cu copilul care zicea ca mai vrea afara, il ia sotul, se duce afara nu le spune socrilor ca eu sunt in baie si ma perpelesc. Ei, la un moment dat dupa o ora de zacut in baie si dureri de lesinam am cedat si am inceput sa ma bocesc ca nu mai pot, dupa inca juma de ora de boceala bate soacra usurel (probabil speriata de atata invartit de apa la contor) la usa si intreba:
- Ce faci, baie? Credeam ca te jocu cu copilu'(!!!????)
Ma rog ii explic ce si cum e ca sper ca nu ma aude copilu', ca nici eu nu l-am auzit pe el prin casa, deci nu e acasa si d'aia mi-am permis sa plang si ca imi cer scuze, dar daca stiam ca au ajuns si ei acasa, iarasi nu ma mai boceam. Ii spun ca singurul remediu care merge e murul sau zmeurul si sa se duca sa ia ceva din astea. Ei, probabil il chemara pe sot si numa' ce intra sotul pe usa ii auzi discutand:
- Soacra: hai sa chemam salvarea, ca e inadmisibil asa ceva.
- Socrul: salvare? ce salvare, n-ai spus ca pute a tuica de trazneste?! VREI SA MA FACA DE RAS IN ORAS??
Zmeur n-am primit, salvare nici atat, asa ca o rezolvai repede printr-un lesin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Citat:
citat din mesajul lui narcisam102

Soacra mea nu locuieste in tara dar de cate ori vine zici ca intru in sevraj. Pt ca indiferent cat sta in tara 5 zile sau 30 vine si sta cu noi desi are ap ei aici in Buc.
Tot ce zic eu nu e bine. Indiferent ce fac iar nu e bine -in casa mea -dinainte sa ma casatoresc. Ea are dreptate si eu nu. Si bineinteles ca sfarsim prin a ne certa de fiecare data.
Mie groaza de cate ori vine in tara. Pt ca indiferent cat imi spun ca e batrana, sa nu o bag in seama, laso sa vb etc. Pana la urma explodez si ii spun si ce aveam de zis cu 2 zile in urma
ea incepe sa planga eu incep sa plang si sotul meu se uita disperat cand la una cand la alta.
In sept vine iar. A zis ca de data asta o sa se duca la ea. Dar asa zice mereu si cand vine timpul incepe ca acolo nu are cablu, nu are nimic... si eu cedez de fiecare data ca deh...e maica-sa.
Aveti vreun sfat voi cele cu mai multa experienta in domeniul?

pai cind vine ea pleaca tu: in vacanta, la mama, in delegatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Uite eu am o relatie minunata cu socra. E o femeie minunata.
Si nu scriu ca sa va oftic, ci ca sa vedeti ca exista si exceptii.

Noi avem o familie mare ...si ne consideram o familie fericita.

Eu am doua surori, casatorite, 2 nepoti...
Cand ne-am casatorit ..familia s-a extins. Nu doar cu sotul meu ..ci si cu socrii mei!
Altfel ca mereu eram 12-13 la masa . Adica tot la 2-3 weekenduri!
Unii s-au mai dus (bunica, tata, socrul..)unii au aparut (Radu al meu, nepotii s-au casatorit ...) iar suntem 13 la masa destul de des.

Eu da, consider ca am 4 mame..sunt o fericita!
Nu radeti....e mama, socra ...si cele doua surori care sunt cu 14, respectiv 15 ani mai mari!

Care e secretul relatiei atat de bune cu socra?
- Nu stam impreuna....
- La ea eu sunt musafir, la noi ea e musafir...
- Este "bona"lui Radu...dar il ""creste"dupa regulilele mele. MA rog..ne sfatuim...dar nu aud replici de genul...lasa drga ca am crescut si eu copil, sau ca pe vremea ai nu stiu ce se intampla.
- si a fost fff rabdatoare cu mine in primii ani de casnicie cand eu chiar credeam ca le stiu pe toate

Va pup si va doresc numai bine si intelegere cu soacra!

Si ca o paranteza..sper sa am cel putin acceeasi intelepciune cand voi fi soacra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

OanaP? 500ml... de tuica..vara....?
Wow...scuze, dar eu lesinam dupa primii 50!

La mine merge si cu ceai de cretisoara...
(Adevart ca nu am incercat cu vodca )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Ligia, incearca un wild cretzy bloody on the beach (adica ceai de cretisoara cu vodca, suc de grenadine si fulgi de gheata )

Si acum on topic: si eu ma consider norocoasa si de-aia nici nu stiu ce sfat va dau la cele cu probleme. Inteleg perfect ca e tare greu sa fii intelegatoare si cuminte si civilizata cand te ataca soacra, dar nici sa te certi intr-una nu e o solutie. Iti macini nervii, iti strici dispozitia si tot n-ai realizat nimic. Asta daca e posibil...ca asa e usor de vorbit.
Oricum, multa rabdare va doresc!

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

Citat:
citat din mesajul lui OanaP

Mei frate, eu una cred ca nu ar mai trebui spusa copiilor povestea aia a soacrei cu 3 nurori, nu de alta, dar ispita e asa mare si asa imi vine sa o impung cu niste ace in limba si sa ii torn niste otet pe limba aia care zice numai NU

Pe mine nu m-a placut de la inceput, ba ca stau si citesc toata ziua, ba ca nu discut cu ea, ba ca nu ma vede facand mancare (ea nu e din bucuresti ), ba ca dau cu sapa de Paste si o fac de ras in sat, ba ca stau la birou 10 ore in loc sa frec podelele. Chiar a avut tupeul ca inainte cu 2 zile de maritis pe strada fiind sa ma intrebe de cate ori si cate avorturi am procesat moment in care am facut stanga imprejur si din 2 pasi am fost in autobuz lasand-o paf in mijocul drumului, iar la dupa 4 ani de la nunta sotul mi-a spusa ca soacra a avut asa emotii mari ca o sa ii las cu fundu'n balta si n-o sa ma mai prezint la nunta. Eu una cred ca daca ii raspundeam, oricare ar fi fost rapunsul ma lua de maneca si ma baga in biserica, ca oricum era la alti 2 pasi fata de autobuz, dar in directie opusa.

O faza tare care trebuie sa v-o povestesc ce mi s-a intamplat acum 2 saptamani. Am plecat la ei sa muncim pamantu' si m-a apucat durerea de burta fara sa am la mine extractul de muguri de zmeur sau mur. Ii zic sotului sambata dimineata la 7 sa cautam un plafar in drum spre tarla sa imi iau o sticulta noua, dar la ora aia mi se spune ca nu e nimic deschis in oras, drept solutie temporara iau 500ml de tuica tare. Ma rog nu s-au indurat sa imi dea cea mai buna tuica (care era si cea mai tare), dar ma rog mergea. Daca combin taria cu munca fizica nu ma mai doare asa tare. Dimineata dau pe gat rapid 100 ml, dar iata ca vine seara, durerile incep din ce in ce mai tare, ca de, munca zero, pe drum beau restul de 400 ml ajungem acasa, eu puteam a tuica de trasneam ca dadusem pe mine la o curba in unghi drept luata in mod sportiv, ma bag repede in cada, dai cu apa fierbinte. Vin socrii cu copilul care zicea ca mai vrea afara, il ia sotul, se duce afara nu le spune socrilor ca eu sunt in baie si ma perpelesc. Ei, la un moment dat dupa o ora de zacut in baie si dureri de lesinam am cedat si am inceput sa ma bocesc ca nu mai pot, dupa inca juma de ora de boceala bate soacra usurel (probabil speriata de atata invartit de apa la contor) la usa si intreba:
- Ce faci, baie? Credeam ca te jocu cu copilu'(!!!????)
Ma rog ii explic ce si cum e ca sper ca nu ma aude copilu', ca nici eu nu l-am auzit pe el prin casa, deci nu e acasa si d'aia mi-am permis sa plang si ca imi cer scuze, dar daca stiam ca au ajuns si ei acasa, iarasi nu ma mai boceam. Ii spun ca singurul remediu care merge e murul sau zmeurul si sa se duca sa ia ceva din astea. Ei, probabil il chemara pe sot si numa' ce intra sotul pe usa ii auzi discutand:
- Soacra: hai sa chemam salvarea, ca e inadmisibil asa ceva.
- Socrul: salvare? ce salvare, n-ai spus ca pute a tuica de trazneste?! VREI SA MA FACA DE RAS IN ORAS??
Zmeur n-am primit, salvare nici atat, asa ca o rezolvai repede printr-un lesin.

frate da le duci bine de tot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

O femeie poate sa 500 ml tuica???? Esti tare, ce sa zic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Acu' hai ca si noi am sarit pe ea. Oanap, eu iti inteleg frustrarea cu soacra, dar acu' pe bune,, ce salvare crezi ca te lua (in serios) cu atata tarie la bord? cred ca nici o injectie n-avea rost. ba poate singuru' avantaj ar fi fost ca putea sa te opereze pe viu, ca anesteziata erai deja.
Sa nu te superi, da' ai fost haioasa rau cu povestirea!

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007

Mergi la inceput