Albinutele & bondarii de mar-apr '07 cresc (2)
Raspunsuri - Pagina 20
tzuna spune:
MADY- in maxim 1 luna se va rezolva oarecum si programul baietilor. Cu refuzurile lui Razvan nu stiu ce sa spun insa.
Noi abia ne-am intors dupa un concediu de 3 saptamani la bunici la Piatra Neamt si imprejurimi. A fost f frumos ca am facut de toate: mers la manastiri, la cetatea Neamtului, drumetii lungi in padure.....
Maria e bine, parca ceva mai ascultatoare. Am adus-o cu o tuse rebela asa ca maine o duc la un control. Sara a mai crescut si are acum la 3 luni si juumatate 6,700 kg (cat avea Maria la 7 luni). e mult mai cumintica si papa tot numai san. Am emotii cu reinceperea lucrului peste 2 saptamani.intai voi merge 1/2 de norma dar dupa 1 octombrie incep in plin. Sper sa fie bine.
roxanici spune:
ce dati de imunitate la copii sezonul asta? cele care dati.....
Tzuna, greu tre sa iti fie cu reinceperea serviciului....mai ales ca si alaptezi 100% Succes!
madybulancea spune:
Eu ii dau bronhovaxon si propolis C cu echinaceea....
Mami de Razvan (09.05.2007) si Rares (12.08.2011)
radcarmen spune:
Ciao!
Si eu ii dau bronchowaxom. Speram sa se viruseze mai rar decat anul trecut!
Sanatate tuturor si un bun incput de gradi, iar proaspetelor mamici de doi pupiuti le doresc rabdare si bebelusi sanatosi!
Apropo de scoala, Vlad cred ca va merge la 7 ani jumate, pentru ca acum e doar grupa mijlocie si nu prea il vad copt (dpdv emotional) pentru scoala peste 2 ani. Si asa e f grea programa, de ce sa il stresez asa repede, ca tot acolo va ajunge!
Pupici!
tzuna spune:
REIN- iti tinem pumnii sa fie totul bine.
SIUTA- sa inteleg ca ursuletul Toma nu a mers cu voi in drumetie?
ROXANICI- ii voi da Mariei din nou echinacea si catina alternativ. Oricum nu a scapat deloc de tuse. Acum ii dau aerius ca ar putea fi o alergie ceva cica. Sper sa-i treaca o data sa fie si ea sanatoasa cand incepe gradinita.
Apropo de asta ati vazut structura noului an scolar? Vacanta de iarna 3 saptamani pana pe 16 ianuarie, ioc vacanta in februarie, 2 sapt vacanta de primavara si cursuri pana pe 22 iunie.
DIANA- si Maria intra acum in grupa mare ca sa continue cu colegii si educatoarele de pana acum. Asa ca in principiu va merge si la scoala o data cu ei desi ma mai gandesc mai ales dc se muta grupa pregatitoare la scoala . Sper din tot sufletul sa nu prinda ai nostri schimbarea asta. Nu o vad chiar asa de mica in scoala. Acolo e ca in jungla pentru ei: grupuri sanitare mizerabile, galagie si agitatie f mare pe coridoare, elevii de cls a 8-a care nu sunt tocmai un exemplu bun de cele mai multe ori si tot asa.
Am fost la pediatra cu cea mica sa discut despre diversificare acum la 4 luni vs 1 masa de lapte praf ( ca voi lipsi la 2 mese de acasa si nu cred ca pot sa-i las in frigeder chiar cantitatea de lapte necesara ambelor mese desi ma voi stradui). Ea a fost categorica: lapte praf si diversificarea dupa 5 luni. Are sens si ce spune ea dar pe de alta parte nici nu i-as fi dat lapte praf daca tot nu i-am dat deloc pana acum. In fine mai vad eu pana atunci cum voi face.
INTREBARE- am probleme cu banii de pe concediile pre si post natal. Adica nu i-am primit nici pana acum si managerul o da cotita. Cine are firma imi spune si mie de unde vin banii astia si in ce cont sunt depusi, in cat timp de la depunearea actelor si in cazul in care cei de la contabilitate nu mi=au depus concediile pana acum mai pot fi depuse? Primul concediu este cu data de 4 aprilie si am nascut pe 21 mai. Multumesc!
radcarmen spune:
Tzuna, banii de pe concediile medicale trebuia sa ii primesti lunar, in ziua de salariu. Firma are obligatia sa suporte plata concediilor medicale dupa care face o cerere catre Casa de Asigurari de Sanatate pentru recuperarea sumelor respective. Dar el poate face cererea de recuperare a banilor doar dupa ce a platit banii respectivi. Este foarte adevarat ca CAS plateste cu mare intarziere CM suportate din FNUASS (cam 6 luni, uneori si mai mult!).
Daca nu a depus foile de boala atunci nu mai poate sa le depuna si este o mare problema. Speram sa iti rezolvi problema. Bafta!
elyanne spune:
ne mai tineti minte?
Hop si eu... am zis sa mai scriu 2 randuri... n-am mai intrat pe dc de nu mai stiu cand... oricat de mult imi doresc, pur si simplu nu mai am cand...
In primul rand: Felicitari Mady, Krissy! Sa fie sanatosi!
Si ca sa raspund la ce s-a scris pe ultimile 2 pagini (si alea citite pe sarite)... legat de cand incepem scoala... daca nu se schimba cumva... daca vor face pregatioarea la scoala, atunci vor merge de la 6 ani jumate, daca nu, as vrea sa-i dau in cls. I, de la 7 ani jumate... motivele ar fi aceleasi ca cele enumerate de Roxana... Noi trecem grupa mijlocie, deci am avea timp sa facem si grupa pregatitoare al gradi...
Iar despre imunizare... nu le dau nimic... ne imunizam in colectivitate
Sper ca toate albinutele si toti bondareii sunt bine sanatosi, la fel si fratiorii lor, parintii lor
Altfel, ne pregatim de scoala (sufleteste pana acum)... habar n-am ce sa cumpar, in afara de ghiozdan, penar, trening si adidasi... vedem dupa prima sedinta
Sper sa prind cateva clipe libere sa va scriu 2 vorbe despre asta...