Albinutele & bondarii de mar-apr '07 cresc (2)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns martutza spune:

Rein multa sanatate baietilor,operatie reusita lui Calin,doctor bun cu mana sigura si lui Petru mult noroc sa gasiti tratamentulpotrivit sa scape de alergii.
Vezi ca Bianca parca zicea ceva de tratment pt alergii sau Krissy???...scuze mi-a murit neuronul de plictiseala...dar parca Bianca daduse si un articol cu terapia aplicata cu succes.

ce fac noii nascuti?
dar mamicile?

Pe 15 incepem gradinita si peste 2 ani pe acest 15.09 incepem SCOALA.......doamne ce rpd a trecut timpul...voi ii dati la scoala la 6 sau la 7 ani?

sper ca sunteti sanatosi si va distrati d'aia nu mai scrieti...

Baiatul meu abea asteapta sa inceapa gradinita "sa mai fac si eu lucruri mami...." ..."sa scriu, sa pictez, sa dorm la pranz "...cu mine a mai dormit la pranz dar de 2 saptamani sta la masa mare si "nu a dormit la pranz ca nu a vrut baiatul".."nu a iesit afara ca nu a vrut )a stat la computer" ..si lista poate continua...ma resemnez ca a fost Claudia bolnava si nu ma descurcam cu amandoi plus dintii Claudiei care erup in perioada asta....mai sta 3 zile si apoi vine acasa unde incepe programul de "reeducare"...sper sa-mi si iasa

si o saptamana minunata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martutza spune:

MIE DOOOOOR DE VOI!!!!!!!!

CITESC MESAJELE DIN SEPT 2007 SI RAD IS PLANG SI MA APASA......
cand au trecut 4 ani?
de ce nu mai scrieti macar 1 data/sapt nu zilnic ca atunci?
Doamne cat haz era,ce atmosfera....ce se intampla cu stupul nostru?

ziceti-mi nostalgica,baba ramolita, cum vreti voi dar mie chiar mie de dor de vremurile alea cand radeam cu lacrimi pana faceam pe mine la mesajele Iuniei,Roxanei,Elyannei,Karlei,Ammei....ce nebunie....................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns absoluta spune:

Ai crescut mare Martutza , nu mai e cazul sa faci pe tine....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefimic spune:

Salutare si din partea noastra, am intrat zilnic sa vad daca ai are cineva chef de sporovaiala dar vad ca si MARTA ca numai noi avem.
eu stiu ce se intampla, EU si MARTA si fetele care au mai facut alt copil si inca mai stam acasa, mai avem timp de stat pe net si de sporovait, dar cand o sa ma duc si la serviciu nu cred ca voi mai avea timp, asa ca eu le inteleg pe fete ca nu pot intra mereu.
si mie i-mi este dor de voi, desi am intrat in grupul vostru cand avea STEFI 8 luni, dar va citeam demult, mie cred ca i-mi va fi dor mereu de copii mici, de copilarie, de tot ceea ce inseamna forum, dar cred ca trebuie sa ma obisnuiesc ca toate lucrurile au timpul lor si trebuie sa le lasam spatiu sa creasca si sa parcurga etape noi.

MARTA noi cred ca vom merge la scoala dupa noua formula cu pregatitoarea la scoala la 6 ani si jumatate, oricum nu cred ca l-as fi dat de 7 ani jumate, desi uneori ma gandesc ca este baiat si poate mai vrea sa copilareasca.

REIN sper ca sunteti bine, sper ca totul sa se sfarseasca cu bine, sanatate multa si te asteptam cu vesti bune.

gata va pup, o zi linistita va doresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

La multi ani, Alexandra, Alexandru!

am si eu unu mic de sarbatorit....

Rein multa sanatate la pitici! tinem pumnii pe 12 la op sa fie totul bine.

si eu cred ca mamele is f ocupate cu serv apoi copil, casa....nu mai e timp de forum, plus nici nevoia de informatie nu mai e asa mare.....nu mai intereseaza asa tare cat a mancat, de cate ori a plans copilul, daca am facut vaccinul sau nu, etc.

poate se mai anima putin subiectul cand merg pruncii la scoala.

Eu am intrebarea asta de mult in cap....cand merge rares la scoala...la 6 jumate sau 7 jumate? am zis ca ma lamuresc cand va fi in grupa pregatitoare, in fct de cum il vad de dezvoltat psihic si nu numai. acu e si timid si mult prea linistit pt un baiat de varsta lui, si mic si pricajit de statura, si pueril in gandire.....inca nu il vad la scoala...anul asta el e la grupa mare;

daca se face pregatitoarea intr-un anumit fel reglementat la scoala, atunci facem cum zice "Legea" dar pana atunci mai vedem.

noi suntem pe-acasa, petrecem ultimele zile de vara prin parc la plimbare.

a cam inceput mini-razboiul intre horia si rares ca se concentreaza amandoi pe aceleasi jucarii. rares isi arata coltii si isi apara teritoriul si ii ia jucariile lui horia din mana, horia plange....distractie.

horia a inceput sa umble in 2 picioare, dar inca il pazesc si ii veghez pasii ca nu stie sa cada in fund, numai in cap direct.

rares incepe gradi din 1, l-am mutat la o alta gradi...de fapt alt sediu al aceleasi gradi si tot comenteaza sa il duc inapoi la prietenii lui....sper sa nu faca mare tambalau din mutarea asta.

in rest, nimic nou pe frontul de vest....

salutari si numai bine la albinute!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddana spune:

Si eu am dilema cu sase jumate sau sapte jumate... sper sa ne "oblige" statul in vreun fel, sa nu mai am de ales :)
Am auzit pareri de ambele tabere, ambele argumentate frumos si rational, deci nu ma pot decide cum e mai bine.
Ce chiar nu inteleg: de ce in alte tari - de ex. SUA, dar inca multe altele - se incepe scoala mult mai devreme? care sunt argumentele lor? Nu cunosc prea bine programa scolilor noastre comparativ cu a lor, dar am vazut copii de cinci ani la scoala, si invata sa citeasca. Si se descurca. Probabil ca ai nostri vor face clasa pregatitoare la scoala, daca rezolva problema spatiului pana atunci. Dar nici asta nu stiu exact cu ce difera de ce fac la gradinita.. in afara ca le da programul peste cap si le scoate obligat-fortat somnul de pranz. Deci m-ar interesa sa aflu si parerile voastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Eu am rezolvat simplu dilema
Alex incepe acum grupa mare. Oricum, el a mers devreme la gradi, in grupa mica, apoi a continuat cu aceiasi colegi. E aproape mezinul grupei (mai e o fetita cu 2 luni mai mica decat el).

Conform evaluarii, intelectual e la nivel de grupa mare, dar emotional e de grupa mijlocie. Am hotarat sa mearga totusi in continuare cu grupa mare, sa il mai stimulam dpdv emotional. Apoi, la toamna vom vedea daca e pregatit de scoala (teoretic grupa pregatitoare se va face la scoala) in conditiile in care se vor desfasura activitatile. Au existat si copii care au inceput scoala, apoi s-au intors la gradi, pentru ca ceva n-a "functionat". Sunt dispusa si eu la acelasi lucru.

Deci, asta e. Eu am avut vreo luna, in vara, cand imi tot repetam in cap ca am copil de grupa mare ca nici mie nu-mi vine sa cred

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siuta spune:

Doamnelor, pana la scoala ...cu ce documente trebuie sa ne prezentam la gradinita in noul sezon ? Ne trebuie doar aviz epidemiologic sai si analize ?
Eu refuz sa ma gandesc la scoala !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

intreaba la gradi, cate gradinite atatea cerinte, lu rares ii tb adev de intrare in colectivitate si ceva analize

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madybulancea spune:

Siuta noi trebuie sa ducem avizul de la medic si adeverinte de la servici,asta pt ca e la program lung la stat...

Deci...greu cu 2....sau cel putin acum la inceput,e greu pana ma organizez,bb isi schimba programul zi de zi,cel putin la pranz e teroare,vor amandoi mancare,sau razvi nu vrea sa pape singur sa ii dau eu,iar rares urla si ar vrea sa adoarma dar are crampe si nu reuseste,sau la culcare la pranz,razvi vrea sa stau cu el,iar rares plange sau vrea mancare...cred ca pana mai creste si rares...razvi a fost incantat de el cand am ajuns acasa,apoi sapt trecuta s-a imbolnavit si a stat la sor-mea o sapt,iar acum abia resusesc sa ma inteleg cu el...la el toate incep cu nu,greu il conving,a luat multe raspunsuri de la varul lui ala mare si acum le probeaza pe nervii mei,of sper sa ii treaca si lui....

va pup cu drag...si mie imi e tare dor de grupul nostru!

Mami de Razvan (09.05.2007) si Rares (12.08.2011)

Mergi la inceput