Strumfi de iul-aug 2011 !! BRAVO PUFY!! (58)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roberta84 spune:

MICHELLE, ma bucur ca esti bine , profita , ca dupa inca 2 saptamani o sa vaicaresti ca noi , asa gandeam si eu cand a spus roxy ca e naspa . eu ma simteam bine , dar de la 33 de saptamani mi/am schimbat parerea.
Cereline, in sfarsit , bine ca esti bine.
babyblue , apropo de panini, eram tot la inceput si ma duc cu o colega in pauza de pranz sa ne luam ceva de mancare .Ea bineinteles , porcarii :pizette , bruschette si alte fleacuri , eu ii spun ca vreau ceva mai consistent si imi recomanda panini cu prosuto , doar ca era prosuto CRUDO. SI UITE ASA I/AM ARUNCAT IMEDIAT CE AM MUSCAT DIN PRIMUL , CUM SA MANANC CIUDATENIA AIA CRUDAA.
Ca sa nu mai spun de branza si salamuri cu mucegai si alte tzepe de genul asta care le-am luat de-a lungul timpului.
Ce m/am enervat intr-o zi : eram in magazin si la raionul cu produse romanesti erau 2 broaste(italience) si se uitau la nu stiu ce si una o intreaba pe cealalta ce este asta la care cealalta ii spune ca e ROBA RUMENA, adica produse romanesti si cea care intrebase a aruncat din mana produsul de parca a fripto fratilor. IMI VENEA SA O SCUIP.Parca noi mancam k===t. ooo cate as avea de comentat dar ma abtin asa cum ii sta bine omului civilizat , ca tot ne cred ei pe noi din lumea a3a .

34+ cu Gabriel

Ajuta-ne Doamne sa nastem prunci sanatosi !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Michelle_12 spune:

Tot noi, cu impresii de la clinica.

Moasele par toate tare dragute (cele 3 care au organizat vizita, dar si celelalte ale caror poze erau pe un panou). Au 3 sali de nasteri, bloc operator in caz de cezariana. Recomanda nasterea naturala, daca nu exista probleme si sunt alaturi de gravide cu sfaturi, masaj, te consiliaza si in ceea ce priveste anestezia.

Cel mai important din ceea ce au povestit mi s-a parut conceptul de bonding. Imediat dupa nastere iti pun copilul pe piept, chiar daca nasti prin cezariana (cu rahianestezie) pentru a ajuta bebele sa aiba o "aterizare" cat mai usoara si placuta pe lume, pe langa faptul ca se pare ca astfel i se regleaza si temperatura corpului, preluand din caldura corpului tau, te simte si te recunoaste si asta ii da incredere si siguranta. Spuneau ca in cazurile foarte rare de cezariana cu anestezie generala taticul este cel care-l preia pe piept pe bebe pana cand isi revine mamica.

Practica de asemenea rooming in-ul pentru a-ti da ocazia sa te obisnuiesti cu ingrijitul lui bebe inca de la spital, acolo unde ai pe cine sa intrebi cand te lovesti de probleme. Te ajuta cand ai nevoie si-l pot prelua pe bebe cand te simti la capatul puterilor.
Din faza de bonding face parte si primul supt. Spuneau ca dupa nastere, cand ii pun pe pieptul mamicii toti bebeii au instinctul de a cauta sanul. Aratau chiar si un clip cu un bebe proaspat pe pieptul mameiin cautarea "sursei" de hrana . Dulce foc ! Moasele sunt alaturi de mamici, in cazul in care au probleme cu alaptatul, au pompe in dotare si tot ce trebuie, inclusiv hrana pt bebe in cazul in care mamica nu are laptic. Ceea ce nu au sunt suzetele, pentru ca nu le incurajeaza dar daca parintii vor neaparat isi pot aduce de acasa.

A si inca ceva, nu stiu daca numai ei fac asa, sau daca asa se practica peste tot, dar spuneau ca in cazul cezarianei fac o taietura mica de doar 10 cm, si apoi apasa burtica pt a-l impinge pe bebe afara deci simuleaza oarecum nasterea naturala, si a evita socul scoaterii bruste din mediul sau.

Mi s-a parut idilic ce-au prezentat ei pe acolo, mai ales dupa ce-am citit pe forum o multime de povesti horor despre nastere si spital. Se straduie sa-ti faca nasterea cat mai relaxata, mai usoara si mai lipsita de dureri si apoi sederea cat mai placuta. La teorie m-au convins, sunt curioasa cum va fi cu practica .

Pupici

30+ & din burtica ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corry_28 spune:

Pupici si de la noi
Cereline si Michelle, ma bucur ca sunteti bine

Astazi am fost la dr, toate bune si frumoase, iar acum stam cumintei si asteptam ecografia de 32 saptamani.(colul era de 4 si inchis)

Referitor la epilat, la fel am patit si eu ca tine, Oxi:
transpiratii, pudra multa, dar nu pot renunta...
Daca bag lama, imi creste in 2 zile, ma irit si apoi, mi se pare si periculos ( nu am mai vazut-o, eheeeeeeee)
Nu vreau sa-mi imahinez cum o fi iritata, cu tepi si cu taietura de la nastere
Alexia, Babyblue, Florina, Crisspy (cele care suntem de- o varsta), v-ati programat ptr eco de 32 saptamani?Aceasta ecografie, nu este morfologica, nu?

O saptamana linistita si fara dureri!

29+cu "Mugurel" si "Strugurel"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxybarbu spune:

Citat:
citat din mesajul lui corry_28

Pupici si de la noi
Cereline si Michelle, ma bucur ca sunteti bine

Astazi am fost la dr, toate bune si frumoase, iar acum stam cumintei si asteptam ecografia de 32 saptamani.(colul era de 4 si inchis)

Referitor la epilat, la fel am patit si eu ca tine, Oxi:
transpiratii, pudra multa, dar nu pot renunta...
Daca bag lama, imi creste in 2 zile, ma irit si apoi, mi se pare si periculos ( nu am mai vazut-o, eheeeeeeee)
Nu vreau sa-mi imahinez cum o fi iritata, cu tepi si cu taietura de la nastere
Alexia, Babyblue, Florina, Crisspy (cele care suntem de- o varsta), v-ati programat ptr eco de 32 saptamani?Aceasta ecografie, nu este morfologica, nu?

O saptamana linistita si fara dureri!

29+cu "Mugurel" si "Strugurel"

Corrry, aproape 30 de sapt. gemeni, col de 4 cm si inchis suuuuuuuuuuuuper bine BRAVO . M a bucur mult, mult sa citesc asa vesti bune

Traieste, Iubeste, Daruieste...
sunt cea mai fericita cu o ( Alexia Carla) de 36+
DPN 04.07.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Michelle, eu am o taietura f mica, f jos si subtirica tare, abia se vede.
He, he, breast-crawling, e un instinct de primele ore de viata, nu stiu in cate maternitati din Ro se practica, una-doua, poate niciuna

blog

asteptandu-l pe Filip (august 2011)

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia_ada spune:

Corry in primul rand felicitari !!!! esti cea mai tare !!! bravoooo
Eu la dr ajung de azi intr-o saptamana, atunci o sa am 30s fara 2 zile si vb cu ea care este treaba cu ecografia asta morfologica de trimIII si cand o face ...mie si aia de trimII mi-a facut-o la 24s. Iti zic abia luni (daca nu este prea tarziu) , dar pana atunci poate stiu fetele .
Sincer eu una nu as mai vrea sa fac aceasta morfologie, dar daca dr insista normal ca am sa o fac .
La med de familie nu am mai ajuns ca era plecat la casa de asigurari sa semneze contractul si maine dimineata merg la ora10, macar prind ceva racoare afara

28+ Ruxandra Ioana
O buburuza mult dorita si asteptata !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

corry, super bine col de 4 cm si gemeni.
eu il am de 26 mm.
eu nu mi-am programat inca eco de 32 de sapt, am inteles ca poate fi morfologica (iti masoara iar tot la bebe, inima, cap, etc) sau o eco normala, mai amanuntita. cred ca dif o face suma pe care o platesti.

michelle, sa tot nasti dc iti prezinta nasterea asa.:)

_

29+ cu Iustin-Andrei
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana.irina spune:

Babyblue, iti spun eu ca pana data viitoare, cand o sa-i ai in vizita din nou, uiti tot, si te conformezi stilului primitor romanesc. Noi avem niste prieteni din Franta, si exact aceeasi chestie am patit-o si eu. Ba mai mult, am fost si cazati intr-o camera in care nu schimbase lenjeria, si era peste tot par de caine. A fost ingrozitor. Ca si voi am facut foamea la greu, pt ca isi numarau feliile de paine si portiile de mancare erau atat de mici! In oras nu mancam pt ca nu doreau ei asta. Intr-o seara, i-am invitat noi la masa, la un restaurant bun. Si au crapat de nu se putea si eu eram atat de fericita ca in sfarsit ma satur si eu. Si de atunci am repetat figura in fiecare seara, evident tot pe banii nostri. In fine..., dupa acest episod, nu ne-am mai dus la ei, ne-am cazat la hotel (am mai fost inca de 2 ori la Paris de atunci), ei insa au mai fost la noi si la doua zile le schimbam lenjeria si prosoapele zilnic. Plus ca i-am dus in tot felul de excursii si am cheltuit o groaza de bani. Asa ca... astia suntem noi. Cu prea multa cumsecadenie. Nu stiu de unde miturile astea ca romananii is nesimtiti si excroci si nenorociti. Suntem mult mai cu bun simt si civilizati decat ei strainii.

Eu am comandat astazi un set cu 7 piese dintr-acela brodat, deci si cu baldachin + suport. In poza arata dragut. Acuma, nah, daca n-o fi.., ce sa mai fac? Am luat roz cu alb cu hello kitty.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Krissy spune:

Buna gasit fetele-cucuietele. No' eu una m-am intors cu bine acasa, si de azi inapoi pe baricade la lucru, unde m-au luat de noua.

Calatoria inapoi a fost fara peripetii, doar cu cateva turbulente peste ocean care mi-au cam agitat burta si rupt spatele, dar n-am avut contractii absolut deloc. Pe bebe Philip il fac aviator, ca nu l-a deranjat prea tare vacanta in viteza si la inaltime. Singura problema care o am e de natura emotionala, ca mi-am "abandonat" fetita la Sibiu pentru 5 saptamani, si mi-e extrem de greu fara ea, desi ii este f bine cu bunicii si se distreaza de nici nu are timp sa vorbeasca cu mami la telefon. Ma consolez ca ii va prinde f bine si ca va trece totusi repede, iar noi o sa terminam acasa renovarile si amenajatul pana o va aduce mama inapoi la mijlocul lui iulie.

In rest, vacanta a fost extrem de frumoasa si relaxanta, cum v-am mai zis pe traseu. E f frumos in Romania ... in vacanta. Nu mi s-a parut nimic deosebit fata de anul trecut, doar parca se construieste si se renoveaza si mai mult (si cica nu are lumea bani??), orasul e mai aglomerat si agitat, si din pacate parca au reaparut tiganii ca ciupercile (or fi din astia trimisi inapoi de prin Europa?). In rest minunat - locuri si oameni frumosi, vreme buna, mancare multa, desi somn putin si defazat. Insa mi-e tot mai clar cu fiecare an ca eu una nu m-as readapta inapoi, sa merg la serviciu si sa am de-a face cu "sistemul" haotic si politica proasta de la noi. Parca cel mai mult am devenit sensibila la badaranie, nesimtire si lipsa de civilizatie si respect, si asta incepand din trafic, pana la vanzatoarea de la casa, bugetara de la ghiseu si liceenii de pe strada. Sa nu ma certati, ca nu vreau sa generalizez, dar e experienta si impresia mea din ce am vazut in timp, in snapshot-ul meu aproape anual. Nici aici nu e miere si lapte sau o lume ideala, problemele sunt de alta natura, dar legea e lege si sistemul are niste reguli si legi clare, care impun o anumita ordine si stabilitate.

Citat:
citat din mesajul lui babyblue
[legat de strainataturile lui peste, eu doar in excursii mai calc pe la ei. cateva zile, la hotel si la revedere.
nu ma pot adapta si pace si mi-am facut o mie de nervi, ca am stat aks la unii, care m-au scos din minti (...). m-am intors aks spume de nervi si mi-am jurat ca eu raman in romania sa sting lumina. si vb serios, poate sa ia foc tara asta, eu plec ultima.:)
Ramona, imi pare sincer rau pt experienta nefericita avuta, ai nimerit peste nesimtiti si ai mai avut si "norocul" sa te apuce criza. Doamne-ajuta sa treaca problema de sanatate, ai grija, trateaza-te si menajeaza-te acum acasa. Cat despre strainataturi, sunt patita si eu cu ospitalitate one-way, da' noi suntem prosti pana la urma ca ne dam peste cap dintotdeauna cu renumita ospitalitate romaneasca, care nu se prea regaseste din pacate la nici o alta natie... Lasa mami ca te invit la mine, jur ca o sa-ti dau de mancare si o sa te plimb, nu te supara pe toate strainataturile acuma...

Cristina/Crisspy, ma bucur ca Razvanel e mai bine, sper sa treaca faza asta cat mai repede!

AlyMih, bafta la examenele alea multe, sper sa te scapi o data!

Cristina/Gogoshika, drum bun si concediu placut la mare, sa te intorci cu bine acasa!

Cristina/Sdcristian, si mie imi pare rau ca nu am apucat sa ne vedem la Sibiu, dar cum am ajuns doar duminica la amiaza si era singura ta zi posibila, chiar nu a mai fost cu putinta. Data viitoare, bine?

Cristelle, wow - 37 saptamani, pai si tu o sa fii printre urmatoarele care naste, desi ii urez la bebelina sa stea cat mai mult la caldurica!

Cereline, Michelle - bine ati revenit, mai ales ca aveti vesti bune. Michelle, cam asta e si aici procedura cu nasterea, bonding si ajutor cu alaptatul si bebe in spital, ma bucur sincer ca cel putin teoretic o sa ai conditii excelente!

Cu alcoolul in sarcina, din nou e o chestie de decizie personala, dar teoretic nu este bine sa se consume alcool de nici un fel, caci nu e adevarat ca placenta filtreaza. Din contra, alcoolul trece direct in sangele fatului, si inca ramane mai mult timp in bebe datorita metabolizarii sale mult mai lente din cauza imaturitatii ficatului care trebuie sa-l proceseze. Acuma decizia va apartine, dar nu exista studiu care sa demostreze o doza "safe" in sarcina.

Fetele cu dureri si insomnii (ma regasesc si eu in multe simptome), nu va suparati pe mine, dar eu mai repet o data: enjoy fiecare moment si durere, ca pe bune dupa e greul, cand nici sa vrei nu iti mai poti contabiliza ce te doare si ce nu, printre reprizele cu bebe. Eu am picioarele umflate ca niciodata, ma doare spatele, mi-e somn de mor, dar zburd pe rotile la lucru ca e de musai, si stiu ca e temporar si vine si mai greu.

No' hai c-am scris de sa va saturati si sa va para rau ca m-am intors. Mai revin cand oi putea. Pana atunci sanatate la toata lumea si stati cuminti si rabdatoare!

Cu drag,

Cristina, mami de www.totsites.com/tot/sophiantonia" target="_blank">Sophia Antonia (1 martie 2007) si 29+ cu

Poze

"The past is history, the future’s mystery, the present is a gift – that’s why it’s called the present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babylicious spune:

Woow Babyblue, sper ca te-ai racorit macar! Asta e...niciodata nu stii cum sunt oamenii pana nu ii vezi in situatii de genul!
Eu am umblat azi mai multe ore de ma durea si partea de jos a burtii si nu mai puteam de caldura! ce bine e acasa in lenjerie
Cereline si Michele, intrati fetelor mai des ca ne ia capu de cand cu Pufy!
Alinuff, tu cum mai esti? sanatate multa!

Oana 33+ cu
Eliza Maria

Mergi la inceput