Urgent am nevoie de parerea unui psiholog

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

O sa revin cu mai multe detalii in curand -zilele astea am fost f ocupata , abia am reusit sa va citesc.
Copilul luni a mers la gradinita -deoarece era incantat ca s-a pregatit de serbare si mi-a zis ca el merge la gradi ca nu-i e frica de doamna.
Luni a avut o zi superba la gradi (asa a zis el) -doamna nu a stiut ce sa mai faca sa-i intre in voie si baiatului dar si noua parintilor.
Ieri au avut serbarea si chiar nu am vrut sa-i stric aceasta bucurie facand tamtam pe la cancelarie zilele astea -dar saptamana viitoare asta este scopul meu sa discut cu directoarea.

Am senzatia ca fimiu a perceput totul ca pe o victorie in fata doamnei - mai ales ca de atunci doamna e numai miere cu el si el e foarte bine dispus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Baietelul meu cel mare e in al 2 lea an de gradinita, dar anul acesta am schimbat gradinita, deoarece am schimbat domiciliul.
Ei pentru el gradinita inseamna cea cu program scurt, cea cu o singura educatoare....in fine s-a adaptat, dar nu sa faca pasiune.
El nu-i o fire sportiva, dar se straduie.In primul semestru au facut gimnastica cu o dna care i-a facut s-o indragesca, in al 2 lea semestru au schimbat optionalul din motive financiare si s-a optat pt dans....ei dna asta nu i-a mai stapanit, striga la ei, se adresa cu "hei...tu!"
Dragos a inceput sa devina anxios, sa ne spuna ca joia ar trebui sa stea acasa....la ora de dans era un haos de nedescris, copii tipau, se impingeau....El avand termen de comparatie a sesizat ca nu asa e bine si nu a acceptat semnalandu-ne cum putea el la 4 ani ca vrea sa scape de ora respectiva.
L-am retras de la optional si in ora respectiva statea cu dna educatoare si se juca sau povesteau....Una dintre ele a mustacit si s-a strambat, dar putin mi-a pasat, cealalta a fost sincera si a recunoscut ca da, Dragos are dreptate e dezastru la ora de dans.

Cand copii pot face comparatie de ce sa nu avem incredere in alegerile lor?
Daca si baietelul a mai avut si alte educatoare care nu au strigat, nu au vorbit urat de ce sa ne miram ca pur si simplu i se face rau la un asemenea tratament...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarmai spune:

Buna,parerea mea ca aceasta educatoare la pedepsit intr-un fel,sau la certat foarte tare si de aici copilul a ramas cu starea de frica.De ce zic asa,o stiu pe pielea mea,la scoala cls.1 mi-a dat invatatoarea o palma si mi-a dat sangele pe nas,de atunci tremuram cand intram in curtea scolii,ma durea burta de frica si acum tin minte,nu le-am spus parintilor de frica sa nu ma palmuiasca iar invatatoarea(asa imi functiona mintea de copil),problema trebuie tratata la psiholog,,eu mult timp am ramas cu traume,s-a intamplat la ora de matematica si niciodata nu am mai putut sa invat matematica bine.A fost groaznic pt mine toata perioada cls 1-8.Eram la scoala nu ma putea muta pe vremea aia asa usor,era aproape de casa,ma duceam singura sau cu alti colegi,parinti au aflat prin clasa a doua,cand au vazut ca puteam sa invat la matematica ,dar cand sa facem temele,le spuneam ca ma doare burta rau si transpiram,cam la fel ca cel mic al tau,nu am acceptat sa ma mute,pentru ca mi-a fost frica de schimbare ,ma obisnuisem cu colegii.etc,ideea e ca am trecut prin asta,eram un copil mai sensibil,dar si cuminte,am primit palma pt ca faceam cifrele invers,acum nu mai conteaza,dar cand intram in curtea scolii si o vedeam ma apuca tremuratul,si burta,in clasa mai accentuat la ora de matematica,nu ma puteam concentra de frica la matematica,du copilul urgent la un psiholog si muta-l si vorbeste cu el,explicai...pe vremea mea parintii mei erau la servici ,eu si fratii mei mai mult singuri stateam,acum sunt alte vremuri,profita....bafta multa si scuze ca m-am lungit,,e mult de zis,concluzia mea,ia facut ceva copilului si s-a speriat,el nu o sa mai dea randament acolo cu mama vorbelor,muta-l si ajuta-l....bafta inca odata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
"Buna, parerea mea ca aceasta educatoare l-a pedepsit intr-un fel sau l-a certat foarte tare si de aici copilul a ramas cu starea de frica.

De ce zic asa, o stiu pe pielea mea, la scoala cls.1 mi-a dat invatatoarea o palma si mi-a dat sangele pe nas, de atunci tremuram cand intram in curtea scolii, ma durea burta de frica si acum tin minte, nu le-am spus parintilor de frica sa nu ma palmuiasca iar invatatoarea(asa imi functiona mintea de copil).

Problema trebuie tratata la psiholog, eu mult timp am ramas cu traume, s-a intamplat la ora de matematica si niciodata nu am mai putut sa invat matematica bine. A fost groaznic pt mine toata perioada cls 1-8. Eram la scoala, nu ma putea muta pe vremea aia asa usor, era aproape de casa, ma duceam singura sau cu alti colegi, parintii au aflat prin clasa a doua, cand au vazut ca puteam sa invat la matematica, dar cand sa facem temele, le spuneam ca ma doare burta rau si transpiram.

Cam la fel ca cel mic al tau. Nu am acceptat sa ma mute pentru ca mi-a fost frica de schimbare, ma obisnuisem cu colegii.etc.

Ideea e ca am trecut prin asta, eram un copil mai sensibil dar si cuminte, am primit palma pt ca faceam cifrele invers, acum nu mai conteaza dar cand intram in curtea scolii si o vedeam ma apuca tremuratul si burta in clasa mai accentuat la ora de matematica, nu ma puteam concentra de frica la matematica,

Du copilul urgent la un psiholog si muta-l si vorbeste cu el, explica-i...pe vremea mea parintii mei erau la servici, eu si fratii mei mai mult singuri stateam, acum sunt alte vremuri, profita....

Bafta multa si scuze ca m-am lungit, e mult de zis.

Concluzia mea, i-a facut ceva copilului si s-a speriat, el nu o sa mai dea randament acolo cu mama vorbelor, muta-l si ajuta-l... bafta inca o data."

Clarmai, uite cum arata mesajul tau un pic aranjat. Fa un efort si foloseste spatiile, altfel lumea va renunta sa te mai citeasca. E obositor sa incerci sa descifrezi ceva din adunatura aia de cuvinte, aruncate pe-acolo cu furca, claie peste gramada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarmai spune:

ok,mersi o sa scriu altfel. Dar sper ca ceea care a postat sa-l citeasca .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Multumesc Clarmai !
Copilul acum este in vacanta la bunici.
Am aflat ca din toamna "doamna" nu mai ia grupa pregatitoare a fiului meu - nu stiu daca din cauza discutiei pe care am avut-o cu directoarea sau din alte motive. Oricum o problema rezolvata -copilul ramane cu colegii lui dar cu alta doamna.

Mergi la inceput