Urgent am nevoie de parerea unui psiholog

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

renunti cam repede in aceasta discutie si nu inteleg de ce?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Pentru ca e obositoare si pentru ca nu ne intersectam in nici macar un punct.

Mergi la inceput

sabina, mitocania are mai multe fete, iar frumusetea vietii nu cred ca poti sa o vezi daca mama te invata cum sa te feresti de "dobitoacele" sau "brutele" din jurul tau.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

sabina, mitocania are mai multe fete, iar frumusetea vietii nu cred ca poti sa o vezi daca mama te invata cum sa te feresti de "dobitoacele" sau "brutele" din jurul tau.

alina

Sunt numai ochi. Astept povesti frumoase cu dobitoci .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:

alina

Ba da, ferindu-ne de brute, facand diferenta, avem ocazia sa incercam sa ne inconjuram cu oameni frumosi si sa vedem alaturi de ei frumusetea vietii.

Stabilind in viata copiilor jaloane corecte vor avea si ei sansa se a sti sa aleaga graul de neghina si de a accepta in viitoarea lor familie, profesie, viata sociala oameni frumosi, nu brute. Faptul ca recunosti un anume tip de comportament, faptul ca ai un reper corect de comportament te poate ajuta sa ramai pe linia de plutire indiferent de locurile unde ajungi sau de situatiile care-ti apar in fata.

Edit: Asta nu inseamna sa nu accepti ca oamenii sunt diferiti si ca diversitatea e in sine frumoasa. Deasemenea nu inseamna ca oamenii nu se pot schimba. Dar asta e reglajul fin, care vine mai tarziu, nu la 6 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Copilul tau este sensibil la agresiunile fara sens, asa cum este cazul acestei educatoare.
Parerea mea este sa mergi la directoare si sa ii povestesti despre aceste abuzuri asupra copiiilor.
Ce daca sunt multi copii si ele nu au salariul mare ! Daca si-au ales o asemenea meserie, sa o faca cu toata seriozitatea si implicarea, pe care o cere oricare alta meserie.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:

alina

stii si tu ca sunt!
sunt convinsa ca ai chiar dat ochii cu cateva, ba mai mult, le-ai ajutat sa se "dezdobitoceasca"

da' intai sa definim dobitoc:
- educatoare care tzipa din toti rarunchii de baga copiii-n sperieti

alte categorii?

ca nu ma pot lua dupa dex, ca acolo scrie de ex. la "mitocan=locuitor de la periferia unui oras". wow!

dilema: dobitoc, dobitoci, dobitoace
un dobitoc, doi dobitoci
un dobitoc, doua dobitoace - e o forma corecta?
o dobitoaca, doua dobitoace

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Subiectul mi se pare interesant, deoarece am si eu un baiat mai mic, are doar 3 ani, care cred ca se indreapta si el pe drumul baietelului Gabitzei. Noi nu tipam la el, avem putine restrictii si comunicam minunat, singura ocazie cu care mai ridicam tonul, este atunci cand se pune in pericol sau cand este agresiv cu alti copii. Cel mai "indraznetz" calificatif pe care i-l adresam este "Robert, nu prea esti gentil" Pentru familia noastra este perfect asa, chiar nu avem motive sa tipam si sa ne enervam.

Pana aici toate bune si frumoase, dar uite ca, vorba lui Accept, nu il crestem intr-un glob de sticla. Ce am remarcat: daca un alt adult tipa la el, cu motiv sau fara, este tragedie... Plange, cu suspine, este speriat. Acum, eu una oricum nu ma apuc sa tip la el doar ca sa invete ca pe lumea asta se mai si urla - insa recunosc ca imi fac uneori griji pentru ca deja are reputatia de "sensibilos". Atat la cresa, cat si la scoala, mi s-a spus asta, mai ales ca locuim intr-o tara unde copiii sunt tratati mai ... altfel ca in RO. Sunt curioasa cam ce sfaturi se pot da in acest sens: cum sa ii facem pe cei mai sensibili sa se "intareasca" oarecum...

Ce mi se pare interesant, in legatura cu tonul educatoarelor: si aici doamnele vorbesc TARE, culmea e ca si cu parintii tot la fel vorbesc :D Cand l-am dat pe Robert la scoala am ramas socata de Madama lui, care mi se parea ca urla, vorbea tare ca sa ii acopere pe toti. Inclusiv cu mine, am luat-o chiar personal si eram tare suparata, pana am inteles ca e defect profesional :D Apoi am vazut ca toate madamele au voci puternice :D Si da, este necesar, asa se fac ascultate, ii ghideaza pe pitici. Robert mai are o madama mai lesinata asa, si am vazut diferenta. Nu este vorba de nervi sau stres, aici nu se pune problema, dar vocea puternica au toate educatoarele si ingrijitoarele care trebuie sa se faca auzite paaaana in fundul curtii. In clasa la al meu pitic sunt 30 de copii...

DAR aici in nici un caz copiii nu sunt facuti "nesimtiti", daca as auzi asa ceva as reclama imediat. Sunt tratati cu respect, asa cum trebuie. Problema la gradi Gabitzei nu este tonul educatoarei, ci ceea ce transmite aceasta.

Simona cu Robert

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti

Mergi la inceput

ce aveti cu dobitoacele? alea sunt animale. ceea ce vedeti voi sunt oameni. doar oameni.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Adela99

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:

alina

stii si tu ca sunt!
sunt convinsa ca ai chiar dat ochii cu cateva, ba mai mult, le-ai ajutat sa se "dezdobitoceasca"

:))) Nu pot sa nu ma intreb daca am adus vreodata argumente de felul asta, doar fiindca cel pe care-l contraziceam nu-mi era tocmai simpatic.
Ar fi o pierdere uriasa de vreme sa incerc sa arat de ce nu-mi doresc dobitoci (sau brute oameni care si-au ales gresit meseria ) la mai putin de vreo 500 km de mine. POt straluci fara probleme si pot bifa satisfactii si atunci cand dobitocenia nu mi-e referinta. (stiu, am fost nesuferita :).

Mergi la inceput