Muscatura de capusa

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns NUAB spune:

Pai pe sursele empirice ale practicienilor care trateaza boala Lyme & Coinfectii in State de zeci de ani. D. J. Burrascano, dr. Donta, dr. Klinghardt.
Uite, in interviul asta (destul de lung) se vorbeste si despre asta:
http://www.youtube.com/watch?v=RkXqxRfG0jk

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns godo_mihaela spune:

deci, dupa ce nu mai e rosie la mana de la vaccin si am terminat cu antibioticul, sa-i fac analize? si daca merg la doctor si-i spun c-a fost muscata de o capusa si vreau sa-i fac analize, doctorul va stii ce analize trebuie facute? sau sa merg eu sa-i spun, pe baza a ce am citit aici? dar n-ar trebui sa aiba niste simptome, care sa ma puna pe ganduri, ca sa ma faca sa-i fac analizele? nu vreau sa par ca nu-mi pasa de copilul meu, ca e ce am mai scump in lumea asta, dar nici n-as vrea sa fac analize daca nu e necesar. niciodata n-a fost bolnava, pana la vaccinul de la capusa, n-a vazut injectie decat de la vaccinurile obligatorii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauraiancu spune:

Buna

Si eu am un pitic si mi-e teama sa-l mai duc la bunici in vacanta,mi-a spus o prietena ca ea i-a facut analize fiicei ei care a ciupit-o o capusa la un IDS LABORATORIES pe Dorobanti,cica lucreaza o analiza noua Western Blot pentru a evidentia Borelioza.

Bafta ,sa fiti bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Eu citesc si citesc si nu-mi vine sa cred ... povestile celor diagnosticati cu lyme, tratamentele de durata, pumni de antibiotice, scheme peste scheme, in ture, combinate, simple ... luni si luni de zile ... apoi efectele adverse, care mai de care mai nasoale, detoxifiere, regimuri alimentare ... groaznic, nu am cuvinte

Din cate am inteles in faza a treia pot aparea simptome ale bolii si dupa ani de la infestate. Bolnavii sunt diagnosticati cu scleroza multipla

La noi au trecut 2-3 ani de la muscatura, pana acum nici un simptom sau ceva alarmant.
Nici nu-mi faceam vreo grija sau vreun gand ca ar putea fi ceva rau ...pana acum, dupa atata citit, sunt ingrozita, credca voi merge totusi sa ii fac un test ... sa fiu sigura

Oricum, mi se pare ingrozitor ... cum te poti proteja? sa te spray-ezi cu fel de fel de chestii? parca nu pot crede ca te protejeaza 100%
- sa nu mai te bucuri de natura, de alergatul descult prin iarba, tavalit ( ma refer la copii)? mi se par nedrept

o noapte buna tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NUAB spune:

este un lant al slabiciunilor.
pe vremea lu' Impuscatu' se stropeau padurile (rezervoarele principale de capuse (ixodele) purtatoare de borrelia) cu avionul, cainii si sobolanii nu erau asa multi ca acum iar sistemul imunitar era asa puternic incat unii scoateau capusele cu pumnu' de pe ei fara sa aiba vreun simptom.
acum nu se mai stropeste (e suficient ca stropesc pentru tantari, pentru capuse nu sunt bani) si normal ca parcurile-s pline de capuse.
Nu zice nimeni sa nu iesi in natura caci spray-ul anticapusa (in special cel care contine DEET) este destul de eficient. testat pe propria-mi piele. apoi e un produs austriac numit helpic facut numai din produse naturale, foarte mirositor care propaga mirosul la 6 m in jurul tau, haine de culoare deschisa, pe cat posibil bluza cu maneca lunga si pantaloni lungi. acasa, hainele se arunca in masina de spalat si se face inspectia corpului.
sunt cativa pasi usori care te pot salva de la mii si mii de pastile si sute de milioane de lei cheltuite.

later: mihaela, dupa terminarea antibioticului trebuie sa astepti minim 14 zile (ideal o luna daca nu sunt simptome) si sa faci WB.
aveti grija pe unde il faceti, 99% din medici habar n-au de boala asta. trebuie sa ceri anticorpi de borrelia afzelii, garinii (si burgdoferii daca au), nu doar una ci toate! altfel nu faci testul ca-l faci degeaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

NUAB, cand ai scris ca majoritatea are un sistem imunitar ce poate tine sub control o eventuala infectie cu Lyme mi s-a parut de bun simt, ca daca omul s-a tot intalnit cu ele asa ar fi firesc. Ca nu-s capuse infestate la tot pasul iar mi se pare de bun simt ca altfel ar trebui sa fie multe animale bolnave. Eu cunosc persoane muscate de cateva ori pe an de capuse in copilaria lor la tara si care nu au avut niciodata vreun semn de infectie, vorbim de 20-30 de ani de la muscaturi. Si tantarii si puricii pot transmite infectii, ciupiturile lor sunt si mai frecvente si de cele mai multe ori nu ne imbolnavim din asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Citat:
citat din mesajul lui godo_mihaela

si eu stiam ca antitetanosul se da daca te tai in metale ruginite sau esti muscat de caine. acum, nu stiu ce sa spun. poate trebuia sa refuz vaccinul, dar la ora aia n-am mai gandit lucid.
@ana: in locul unde e rosie e si foarte fierbinte. dar doar acolo! are rost sa-i dau ceva de febra? cum ar fi ibalgin sau supozitor? doctorita mea de familie a spus s-o fac cu diclofenac, dar n-am curaj, pe prospectul de diclofenac spune ca se da doar la adulti. dar n-o fac, fiindca n-o doare, doar e foarte fierbinte.

Nu-ti mai face atatea mustrari de constiinta. E procedura standard cu vaccinul antitetanos si pentru muscatura de capusa. Si fetitei mele i-a fost facut vaccinul asta anul trecut cd a fost muscata de capusa. E aiurea sa refuzi, nu stii ce se poate intampla. Incearca sa-i pui comprese reci. Nu creme, solutii sau altceva. Doar o batista cu apa rece. O sa vezi ca se va retrage repede. Si nu are sens sa-i dai nimic de febra sau de durere, atata vreme cat nu are febra si nici durere.

Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns godo_mihaela spune:

n-am inteles un lucru. pentru ce i-a mai dat antitetanos? nu pentru siguranta ca nu e infectata cu boala? de aceea am fost de acord sa i-l dea, credeam ca daca i-l da, nu mai trebuie sa-mi fac probleme. si uite totusi ca trebuie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Crezi ca ar stii sa raspunda la aceasta intrebare? Din reflex din ce vrei tu... am mai spus antitetanosul nu are boreliosa.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Citat:
citat din mesajul lui NUAB

este un lant al slabiciunilor.
pe vremea lu' Impuscatu' se stropeau padurile (rezervoarele principale de capuse (ixodele) purtatoare de borrelia) cu avionul, cainii si sobolanii nu erau asa multi ca acum iar sistemul imunitar era asa puternic incat unii scoateau capusele cu pumnu' de pe ei fara sa aiba vreun simptom.
acum nu se mai stropeste (e suficient ca stropesc pentru tantari, pentru capuse nu sunt bani) si normal ca parcurile-s pline de capuse.
Nu zice nimeni sa nu iesi in natura caci spray-ul anticapusa (in special cel care contine DEET) este destul de eficient. testat pe propria-mi piele. apoi e un produs austriac numit helpic facut numai din produse naturale, foarte mirositor care propaga mirosul la 6 m in jurul tau, haine de culoare deschisa, pe cat posibil bluza cu maneca lunga si pantaloni lungi. acasa, hainele se arunca in masina de spalat si se face inspectia corpului.
sunt cativa pasi usori care te pot salva de la mii si mii de pastile si sute de milioane de lei cheltuite.

later: mihaela, dupa terminarea antibioticului trebuie sa astepti minim 14 zile (ideal o luna daca nu sunt simptome) si sa faci WB.
aveti grija pe unde il faceti, 99% din medici habar n-au de boala asta. trebuie sa ceri anticorpi de borrelia afzelii, garinii (si burgdoferii daca au), nu doar una ci toate! altfel nu faci testul ca-l faci degeaba.

O singura mentiune as avea de facut. Costurile de anul trecut pentru un singur WB (pentru un singur tip de borellia) era de 200 lei. Mie mi s-a explicat ca sunt 4 tipuri de borelia, nu 3. Si ca ar fi bine sa se faca WB si ptr IgG, chiar daca muscatura este recenta (dupa o luna). Tot 4 pentru fiecare tip de borellia. Ca sa fii sigur. Deci dupa un calcul simplu, anul trecut daca i-as fi facut toate analizele m-ar fi costat toate WB 1600 lei. Plus ca, zicea medicul respectiv, ar fi bine sa le mai repeti dupa un timp. Tot ca sa fii sigur. Am simtit ca intru intr-o afacere. I-am facut 2 tipuri de WB pentru IgM. Au iesit negative. Apoi am facut WB la Cantacuzino pentru IgM . Tot negativ. Si m-am oprit. Am luat spray anticapuse de la DM. Sper ca intr-adevar sa fie bun.

Mergi la inceput