Muscatura de capusa
Raspunsuri - Pagina 3
adinutza78 spune:
Am "incercat-o " pe propria piele, oricine merge la Bozsik este infestat , omul este foarte controversat intre medici si exclus din clinica unde lucra in Budapesta. Cumva trebuie sa faca si el bani....
CorinaDani spune:
stai putin.
cine ajunge la Boszik, o face de cele mai multe ori dupa ce si-a pierdut luni sau ani de zile, cu diagnostice puse eronat si tratamente care nu au efect.
bun, ai zis ca ai patit-o chiar tu: adica, Boszik
te-a gasit bolnava si tu nu esti de fapt? cine ti-a demonstrat ca nu esti infectata ?
mai nou, microscopia in camp intunecat se face si la noi.
daca tu ai ceva impotriva lui Boszik, nu trebuie sa pui semnul egal intre el si o metoda de investigatie, care de bine, de rau, e singura care poate confirma existenta acestei boli cumplite.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
godo_mihaela spune:
poate ma ajuta si pe mine cineva. am gasit si eu o capusa la fiica mea de 3 ani si 3 luni, am fost la spital, unde i-a scos-o,dar dupa ce a scos-o, i-a dat antitetanos. trebuia sa faca, adica era necesar? acum in jurul vaccinului e rosu, ca o palma de mare. nu stiu ce sa fac, poate era bine sa-i fi dat un supozitor, preventiv, ca asa faceam la celelalte vaccinuri. mi-e o teama de mor, cand vad ce rosie e mana. in rest, nu are ale simptome iar unde a fost capusa nici nu se mai vede, desi am mai dat pe acolo cu rivanol. sper sa se mai uite cineva pe acest forum.
ajutati-ma, va rog
Ana71 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui godo_mihaela poate ma ajuta si pe mine cineva. am gasit si eu o capusa la fiica mea de 3 ani si 3 luni, am fost la spital, unde i-a scos-o,dar dupa ce a scos-o, i-a dat antitetanos. trebuia sa faca, adica era necesar? acum in jurul vaccinului e rosu, ca o palma de mare. nu stiu ce sa fac, poate era bine sa-i fi dat un supozitor, preventiv, ca asa faceam la celelalte vaccinuri. mi-e o teama de mor, cand vad ce rosie e mana. in rest, nu are ale simptome iar unde a fost capusa nici nu se mai vede, desi am mai dat pe acolo cu rivanol. sper sa se mai uite cineva pe acest forum. ajutati-ma, va rog |
Buna,
Ai facut bine ca a facut vaccinul antitetanos. E o procedura normala, fie ca e muscatura de capusa, de caine, etc. Si nu te ingrijora cu mana inrosita. E o reactie la vaccin. Si baiatul meu a facut la fel cand i-am facut antitetanosul (fusese muscat de un caine). O pata imensa, rosie. A trecut dupa 2 zile cu comprese cu apa rece puse pe pata (inclusiv noaptea). Medicul mi-a zis ca nu e niciun motiv de ingrijorare. Si intr-adevar am mai auzit dupa aceea multe cazuri de mana inrosita exagerat dupa acest vaccin.
Bee spune:
Hai sa revin si eu cu aventurile post-capusa.
Deci in martie a muscat-o capusa. Extras la spital animalul, antibiotic 2 saptamani. La cca 2 luni, facem Igg si IgM. Iese pozitiv bine IgM-ul. Copila avea cam de o luna oarece adenopatie pe la cap si gat. Fugim la Matei Bals unde ne-au internat si i-au dat antibiotic intravenos (ceftriaxona) 2 zile cat am stat acolo. Sa repete IgM-ul nu aveau kit-uri. Pe sectie mi-au sugerat sa-i recolteze ei analizele si sa le trimitem la Synevo. Insa eu stiind ca probele se fac in germania si ca exista un mare risc sa iasa fals negative, am refuzat. A 2-a zi ne-au externat, iar noi am fost sa facem microscopia in camp intunecat. Daca o sa iasa prost, vom merge sa facem si WesternBlot-ul undeva. Am inteles ca la Fundeni timp de o luna nu are cine sa faca analiza, Cantacuzino nu are reactivi......Oricum, a fost ciudat. Si exprimarea "analiza e proasta, dar noi nu tratam analize,mai ales ca pacientul e clinic sanatos" Mai am o saptamana de asteptat.
marius spune:
Ceftriaxon 2 zile? Asta e o gluma tipic medical romaneasca. Dupa ceftriaxon o sa iasa IgM negativ (fals negativ) ceea ce este logic fiind efectul administrarii antibioticului.
Asteapta respunsul de la microscopie apoi vedeti in functie de acest raspuns.
Din ultimele informatii si la Bals si la Cantacuzino au teste WB insa pentru alte tipuri de borelli asa incat logic ies negative chiar daca cel caruia i se face analiza are borelli (dar de alt tip).
Adica mai pe inteles un exemplu - exista verde, rosu si albastru eu am albastru si tu nu stii sa verifici decat rosu asa incat sigur nu am rosu dar din pacate am insa albastru. Cam asa sta treaba.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
eumada spune:
Nu stiu foarte bine,dar una dina stea IGG sau Igm arata ca se produc anticorpi,deci e de bine.Inseamna ca organismul lupta cu boala si nu o va mai afce.Nu stiu exact care din ele,dar titrul de anticorpi e bine sa fie efctuat la alt laborator.
godo_mihaela spune:
multumesc, Ana, pentru raspuns. m-am mai linistit, mai ales ca in rest se simte excelent. are si pofta de mancare, de dormit doarme bine, dar nu ma prea lasa sa-i pun comprese. deci sa inteleg ca va trece. multumesc inca o data.
marius spune:
@eumada - nu e de bine - e de rau mai degraba, pentru ca existenta anticorpilor antiborellia indica prezenta bacteriilor in corp. Din pacate sistemul imunitar chiar daca va forma acesti anticorpi - nu va putea sa distruga bacteriile - acestea (bacteriile) din nefericire pot fi distruse doar cu antibiotice si aici este deja un razboi total pentru ca pe de o parte sunt multe tipuri de bacterii care reactioneaza diferit la diferiti antibiotici si in egala masura ci corpul uman reactioneaza diferit la administrarea diferitilor antibiotici.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
marius spune:
@godo - antitetanosul nu are nici o legatura cu capusa. Daca discutam de posibilitatea unei infectii cu bacterii din clasa borellia, se fac total alte teste specifice pentru borellia, fara nici cea mai mica legatura cu tetanosul.