Muscatura de capusa

Muscatura de capusa | Autor: Ana71

Link direct la acest mesaj

Buna,

Fetita mea (6 ani si 3 luni) a fost alaltaieri in excursie la Cheia. Toate bune acolo, dar ieri dimineata mi-a zis ca o doare ceafa. AM crezut ca a stat in curent, n-am dat prea mare importanta....cand a venit de la gradi a zis ca are impresia ca are o bubita in cap. Cand s-a uitat mama era o capusa, infipta in ceafa...de fapt in zona cu par a scalpului. Era micuta...mai micuta parca decat un bob de grau. Acum vreo 4-5 zile tocmai ce gasise matusa mea o capusa pe burta.....asa ca mama era cat de cat in tema (si eu la fel). I-a pus un tampon cu spirt si m-a sunat. Am ajuns la Matei Bals, ne-a dat tratament preventiv cu antiobiotic (3 zile Azitromicina si 10 zile Ospamox). Am inceput deja cu amandoua antibioticele .....desi nu prea sunt adepta lor, am decis ca tb sa fac tratamentul. Mi-a zis (vazandu-ma atat de agitata) ca, daca vreau, pot sa fac peste 21 de zile anticorpii pentru borelia, ca sa nu mai am niciun stres. Apoi ne-a trimis la chirurgie la Grigore Alexandrescu, i-a extras porcaria aia de acolo (a "ametit-o" vreun sfert de ora cu un tampon cu spirt si apoi a extras-o si i-a dat cu betadina si baneocin). La Grigore Alex i-a facut si antitetanos. Intrebare mea este: ar trebui sa mai fac ceva? Ma ingrozesc la gandul ca a stat 24 de ora cu porcaria aia pe cap. Acum zona pare ok, nu s-a mai inrosit..i-am dat cu betadina si baneocin.....e si destul de depistat datorita parului.
Dr de la infectioase mi-a zis s-o urmaresc dc ii apar ceva bubite pe corp. Altceva ar trebui sa mai urmaresc? Mai plecam si in conc peste 2 saptamani. Sper sa nu fie probleme.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Acum doi ani si eu am gasit capusa pe baiatul meu. La vremea respectiva n-am fost la spital. Am ametit capusa cu acetona si am scos-o. Era mica si cred ca abia se asezase. In aceeasi perioada, o colega a patit acelasi lucru cu baietelul si pentru ca sotul ei a rupt capusa s-au dus la medic. Au extras capul capusei dar nu le-au dat antibiotice - doar local o dezinfectie. Deocamdata nu a patit nimeni- nimic.

Anul acesta, auzind eu ca e plin de capuse, am achizitionat spray impotriva lor. Nu l-am incercat asa ca nu stiu daca e bun, dar m-am mai linistit. Pentru cine vrea sa trimita copiii la tara, poate e bine sa-l ia. In farmacie mi s-a spus ca nu exista asa ceva, dar am gasit la DM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Ana, e ok ce ai facut, si tratamentul cu antibiotic la fel. sigur ca nu iti convine sa ii dai ambele antibiotice acum dar paza buna trece primejdia. deci continua.
sanatate multa!

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns riana spune:

Fa anticorpii pt Borelia peste o perioada.
Ia legatura cu dr. Carmen Cretu de la Colentina sau la particular - Ecoparadiagnostic sau dr. Gogoasa la Fundeni. Nu-i fa in alta parte ca nu are sens.
Simptomele pt Lyme (boala data de Borelia) apar dupa ani si e fooooooarte greu de tratat atunci. Daca acea capusa a fost infestata, tratamentul are mult mai multe sanse de reusita daca e facut acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Am inteles (de la cineva interesat pt copilul lui, muscat de capusa) ca aceste analize ar fi destul de scumpe - 4 milioane. Persoana respectiva a zis ca i se pare aberant sa dea atatia bani, in conditiile in care oricand poate sa te muste alta.

Mergi la inceput

Intai se face Elisa care nu e asa scump. Numai ca aceste teste pot iesi fals negativ. Si daca iese negativ, e bine pt siguranta, sa se faca Western Blot -ul care e in jur de 2 milioane pt ca nu vei face si IgG-ul si IgM-ul fiind muscatura recenta.
Acum, fiecare isi asuma riscurile dupa cum vrea. Exista posibilitatea ca pe cineva sa-l muste capusa sau nu sau sa-l muste de mai multe ori. Ceea ce e cert, e ca pe fata ta CHIAR a muscat-o.
Inainte de a lua o hotarare pro si contra, citeste despre Lyme si cat de handicapanta e aceasta boala. Apoi hotarasti daca vrei sa mergi la risc. E un subiect despre Borelia si Lyme la Clinica Virtuala, citeste acolo cum se simt oamenii care au fost infestati cu Borrelia si nu au tratat-o la timp.
Tot acolo am citit, dar nu am fost personal, se pare ca s-a adus si in Bucuresti un microscop pt analiza in camp intunecat , ca cel al Dr. Bozsik din Budapesta. Da o cautare dupa testul Dual Dur sau microscopie in camp intunecat in Bucuresti si vezi unde e. Am inteles ca este 150 RON.
Dr. care au idee cat de periculoasa si perfida e Borrelia, sunt putini. Daca vrei sa faci analize fa la unul dintre cei pe care ti i-am recomandat. Alte laboratoare testeaza doar Borrelia Burgdorferi dar sunt mai multe tulpini : Borelia Afzelli Si borrelia garinii.
Indiferent de hotararea ta, va urez multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amzulica spune:

Pe baietelul meu de 2 ani l-a muscat o capusa din varful capului, a doua zi de Paste cand am fost la peshte. A stat cu ea in cap cred ca o sapt. pentru ca fiind undeva in par (flacaul are 2 vartejuri unul impotriva celuilalt) n-am vazut-o si nici nu stiam ca exista asa ceva la om, am crezut ca are o coaja de la vreo buba din cap. Noi am scos-o si am fost la medic, am facut ospamox 10 zile apoi dupa 21 de zile am facut IgG si IgM la borellia si ne-a iesit pozitiv cu titrul mic ce-i drept IgG-ul. Am mers cu analizele la Matei Bals si medicul de acolo ne-a spus ca n-are rost sa mai facem Western Blot ca titrul acela aparut e posibil sa fie de la mine fiind vorba de un copil atat de mic si avand in vedere ca nu-l mai muscase nimic inainte. Copilul meu nu a avut nici un simptom absolut nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

un dr spunea de curand la tv ca o capusa tb sa stea 48 de ore ''infipta'' pentru a provoca infectii.oare o fi adevarat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui amzulica

. Am mers cu analizele la Matei Bals si medicul de acolo ne-a spus ca n-are rost sa mai facem Western Blot ca titrul acela aparut e posibil sa fie de la mine fiind vorba de un copil atat de mic si avand in vedere ca nu-l mai muscase nimic inainte. Copilul meu nu a avut nici un simptom absolut nimic.

Cami lui Luca Alexandru 25 Februarie 2009

n-am inteles, cum adica ? ce legatura are aparitia titrului cu tine si cu varsta copilului ?

edit, ca sa adaug : oameni buni, nu va jucati cu sanatatea ! intrati pe site-ul bolnavilor cronici de Lyme din Romania si cititi marturiile celor care sunt bolnavi si se trateaza. veti vedea ca de la muscatura de capusa, pe care unii dintre ei nici nu si-o mai amintesc, pana la aparitia primelor simptome si probleme de sanatate, pot sa treaca ani buni. iar cand problemele apar, sunt puse diagnostice eronate, bolnavul este tratat pentru alte boli, cand de fapt are Lyme sau neuroborelioza. nu degeaba i se spune "boala cu o mie de fete", imita perfect simptomele a cel putin 200 de boli cunoscute (asa am citit).

site-ul este www.lyme.ro

eu m-am cutremurat cand am citit prin ce au putut sa treaca acesti oameni. si ei sunt doar cativa care au avut curajul sa-si destainuie suferintele, au avut norocul de a li se gasi in final boala de care sufera si fac tratament dur, greu de suportat, pe perioada foarte lunga. cati altii or mai fi, care sufera si habar nu au de la ce li se trage...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Va multumesc mult pentru raspunsuri.

M-am programat deja pentru 29 iunie la dna dr. Carmen Cretu de la Colentina.

O sa-i fac testarile pentru borelia, sa vad ce imi va recomanda si dna dr. Dar as avea o intrebare: in situatia in care, Doamne fereste, IgG este pozitiv.....inseamna ca a avut boala? Adica eu ii dau antibiotic preventiv, in caz ca nenorocita aia de capusa era infectata cu borelia. Si, dandu-i antibiotic preventiv.....s-a vindecat. Dar anticorpii (IgG) normal ca raman pozitivi. Deci de ce un IgG pozitiv e un motiv de ingrijorare???

Inteleg ca ideal ar fi sa iasa si IgG si IgM negativ. Asa e?

Offff, Monalac, ce bine ar fi ca dr ala care a zis ca tb sa stea capusa 48 de ore infipta ca sa poata infecta, sa aiba dreptate.

Oricum, se pare ca aceste insecte nemernice s-au inmultit peste masura.....ieri si azi am mai auzit 2 cazuri printre cunoscuti.

Mergi la inceput

Ana, o sa vezi ca d-na dr. Cretu o sa te lamureasca, e ff ok si competenta.
Pana atunci, pt ca stiu cum e sa stai in stres :
-IgG negativ si IgM negativ - reprezinta absenta infectiei(ma rog, in cazul boreliei pot iesi fals negativ si de-aia se recomanda western blot-urile. D-na dr iti va spune insa daca e cazul )
- IgG pozitiv si IgM negativ - reprezinta existenta unei infectii in antecedente
- IgG negativ si IgM pozitiv - reprezinta posibilitatea unei infectii acute
- IgG pozitiv si IgM pozitiv - reprezinta posibilitatea unei infectii recente

Mergi la inceput