Dovleceii cresc cu spor!(sept-oct 2009) *14*
Raspunsuri - Pagina 9
Danuta1979 spune:
Buna fetelor
Monikus, cu intarziere si scuzele de rigoare iti transmit din suflet LA multi ani, multa sanatate tie si familiei tale, multa odihna, sa-ti doarma copilul toata noaptea si sa fie sanatos tun, multe bucurii, impliniri, bani destui, veselie si intelegere cu toata lumea!
monikus spune:
Buna,
Danuta, multumesc frumos. Asemenea si voua. Bine ati revenit de la mare unde am vazut ca v-ati distrat de minune.
Katteryna ce mai face trandafirasul. Am inteles ca s-a aprobat interventia in Germania. Ma bucur tare. Sa dea Dzeu sa dea rezultate interventia. Va pup.
Laura trebuie mers la munca a doua zi dupa ce copilul a facut 2 ani.
Catalina, verifica-ti mesajele pe FB pt ca acum cateva zile chiar ti-am scris unul. Din pacate nu stiu cum sa te ajut cu dintisorii. Tu nu il speli pe dinti cu Nenedent sau cu o pasta fara fluor? Medicii stomatologi nu ti-au dat nici o rezolvare? Poate un pic de fluor desi stiu ca nu prea e bun la copii? Banuiesc ca nu e de la dulciuri pt ca e prea mic. Eu stiu ca mai zicea Dana15 de asa ceva si inca cineva dar am uitat cine. Pune o intrebare pe forum. Dai o periuta sa o roada ca se mai si apala un pic in felul asta. Habar n-am ce sa-ti mai recomand.
Eu te intrebam pe FB cum mai stati cu fierul pt ca stiam ca si voi sunteti pe tratament. Multa sanatate va doresc.
Noi am fost ieri la medic si am luat analizele. Nu stiu daca am mai apucat sa va spun ca i-am luat din nou sange pt analize. Ei bine, au iesit ok. De unde avea fierul mai mic de 6 si intervalul de referinta era 30-112, acum are 65 dupa 3 luni jumate de fier haussman luat cate 15 picaturi pe zi. Calciul era la limita de jos dar e in interval. Bine ca am mai scapat de o grija.
Acum am o alta grija. Rares nu scoate nici un cuvant. Nici macar mama nu-l mai zice constient, face un mamamamamaa cand e suparat dar in rest nimic. Am intrebat madicul de familie si mi-a zis sa stau linistita pana la 2 ani dar parca nu prea pot. Noi trancanim toata ziua cu el dar nu vrea efectiv sa repete nimic. Tipa cu toata vocalele pamantului mai silabiseste el pe acolo cate ceva dar cuvinte deloc. Nu stiu, cunoasteti vreun logoped ca sa stau linistita? Multumesc.
Va pup. O saptamana frumoasa va dorim.
Danuta1979 spune:
Monikus, hai ca m-ai distrat cu logopedul tau:)))
Lasa copilul in pace ca o sa vorbeasca cand o sa vrea.
Uite, fetita mea care are o luna peste Rares plus ca se zice ca fetitele sunt mai vorbarete...a inceput sa mai dea din gura si sa inceapa sa repete ce aude si cuvinte...pocite ce-i drept...abia de o saptamana. Si eu eram putin stresata dar a fost asa cum mi s-a spus...dintr-o data a inceput sa fie interesata de cuvinte...pana atunci doar psi (pisi), ham, apa si papa (mama ff rar). Pe cuvant ca de o sapt. e alt copil! Zilnic invata alte si alte cuvinte...si daca am vazut asa ii mai bag si minimax o ora pe zi sa mai invete cuvinte si de acolo.
La mare ne-am intalnit cu un baietel care era cu o luna peste Alexandra si care nu vorbea deloc cuvinte...doar mai tipa caeodata...dar in rest pricepea tot. Copilul unei colege...tot asa...a inceput sa zica cuvinte la 2 ani fara o luna. Stiu cazuri de baieti care au inceput sa vorbeasca aproape de 3 ani. Eminescu nu a vorbit deloc pana la 4 ani...si Einstein la fel. Deci nu te stresa cu asta...ca ai si asa destule pe cap.
laura78nico spune:
Hola!
Sunt varza. Azi Mihaita mi-a facut febra de 2 ori: o data dimineata si apoi pe la ora 1 de n mai stiam ce sa fac. I-am dat nurofen , i-am pus si sosete cu apa si otet iar in final i-am bagat un supozitor cu novocalmin. Acum vad ca iar este plangacios, sa sper la o noapte mai linistita?
Am vorbit cu doc de fam si ii mai dau un telefon maine la zece. Eu una sper in continuare sa fie de la masele ca am bagat mana in gura lui si este umflat...
Katteryna voi ce mai faceti? Cum mai este Raisa?
Danuta ce frumos v-ati distrat voi la mare.
Monica la fel ca si danuta iti spun sa nu te stresezi.Nici Mihaita nu vorbeste foarte mult.Doar bolboroseste si oricum se zice ca baietii sunt mai lenesi...
Mai vorbim.
Laura, mamica implinita de Mihai Dragos 14.10.2009 si Ramona Cristiana 20.03.2007
kemsy spune:
Salutare!!
x_ggg, imi pare rau de problemele cu dintisorii lui Rares. Dar dr ce zice, de la ce au iesit asa? Finuta mea a avut aceeasi problema, acum la 4 anisori parintii i-au imbracat toti dintii cariati, si asa o sa ii aiba pana cand ii cad si apar cei definitivi.
Dana15 e insarcinata?
danutza, sa va fie de bine balaceala.Arata la tv niste furtuni si ploi, banuiesc ca nu le-ati prins.Sunt restanta la vazut poze pe Fb, o fac cat de curand
laura78nico, pai asa febra mare de la dinti? nu o fi altceva? Sanatate lui Mihaiuta, sa iasa o data dintisorii!
monikus, si eu am zambit cand am auzit de logoped...Pana pe la 5 ani nici nu ai ce cauta la unul Nici L nu spune multe cv, doar mama, tata, ding (la clopot), data (gata), stiesa zica cum fac cateva animale...oricum, putin fata de un prieten de aceaasi varsta. Dar chiar nu-mi fac griji, vad ca intelege ce ii zic, aduce ce ii cer, arata unde e obiectul, etc. Asa ca stai linistita, schimbarea se poate produce de la o zi la alta, cum zicea si danutza. Si eu am auzit de baietei, multe cazuri, care au vb tarziu, in jur de 3 ani.
katteryna, ce ne mai spui despre Raisa, ce faceti, cum mai e?
Noi suntem bine, aici e exagerat de cald...
Acum am si eu un pitic...sotz zice ca L merge cu talpile spre interior...Mie nu mi se pare, adica nu am vazut alti copii cum merg cu talpile goale ca sa-mi dau cu parerea. Trebuie sa-l vada pediatra, la ctrl de 2 ani ii zic.
Gianina, mamica lui Loris Stefan, o mandrete de baiat (2 oct 2009)
Raisa are nevoie de noi
x_ggg spune:
Neata!
Va multumesc pentru raspunsuri. Rares cred ca e cel mai spalat copil pe dinti din cartier: de 3 ori pe zi 2-3 minute, indiferent de cat urla(acu s-a mai obisnuit)intai cu nenedent, acum cu o pasta de la chicco cu gust de mar-banana. Asta e, sper sa tina macar pana la 4 ani si atunci sa stea la dentist.
Cu vorbitul, Rares spune cate ceva: multe nume din familie, mama, mami, tata, apa, partile corpului, animale, dar nu iti inchipui ca le spune corect. La el multumesc e "peche peche" si te iubesc e "e be". Se mai exprimase cineva la fel, nu stiu exact cine, dar pana acum cam orice cuvant al lui a fost munca mea exclusiva, repetat de sute de ori poate. Acum, orice ii spunem mai clar incearca sa spuna si el, evident ca ies niste prescurtari de numa. Logoped dupa 3-4 ani, asa stiam si eu. Oricum, o data cu intratul in colectivitate isi va da vrand-evrand drumul la vorba.
Cu olita cum stati? Stau, fac? Eu am facut greseala de a-i lua lui Rares pampersi din aia tip chilotel, care au un dinozaur in fata, si de atunci, numai dupa Dino - NONO umbla, daca ii dau jos, incepe sa urle, nici macar nu mai vrea sa stea o secunda fara. I-am dat termen limita pana la 1 an si 9 luni, adica lunea viitoare, vedem apoi. Evident ca lasat doar in chilotei de baiat mare nu il deranjeaza daca face ceva, nici macar nr 2
Si eu visez ca ma intorc la serviciu. Abia astept, sincer. Am nevoie de mici pauze. Momentan voi mai lucra in invatamant 1 an-2, deci nu voi lipsi chiar mult de acasa,dar oricum, abia astept...
Va pup. O zi buna, calda si fara vant sau ploaie.
Lali_mete spune:
Buna dimineata!!
Eu iar am fost in delegatie ,am fugeat la sora-mea aproape 2 zile,asta dupa ce de sambata pana luni nu am avut net .
Monikus ma bucur ca v-ati simtit bine la tara,si eu vreau sa vad poze,sunt sigura ca tise vede bucuria din ochi printre petele de noroi.
Xggg nu stiu ce sfat sa iti dau cu cariile. Am vazut filmuletul si m-a lasat muta Rares,PAul nu e nici pe jumatate atent la mine pe ca e Rares la tine. Al meu de multe ori nici nu ma baga in seama. I-ar la |cum face tata cand doarme?" m-a dat gata ,ca asa il imita si Paul pe Taica-su,ba mai si plescaie din botic.
Merci pentru aprecierile burticii mele,eu sunt tare mandra de ea .
La multi ani celor care isi serbeaza ziua numelui azi!
Ajutati trandafirasul Raisa sa infloreasca
Lali de Paul ( 01.10.2009)! si 29+
Bazar DC , Ajutor umanitar , www.culoricuviata.blogspot.com/" target="_blank">Culori cu viata -bijuterii
Lali_mete spune:
La multi ani frumosi Petrisori/Petronele/Paveli/Paule si Pauli
Din partea lui Paul aveti pe masuta ce va doreste sufletelul, sa va desfatati sufletul si inima
De la tara m-am intors cu pastai de fasole, cartofi noi si mazare ,si o sticla de iaurt facut ca la mama lui,ala special pentru al meu sot de la soacra sora-mii,ca Vali e febletea ei,habar nu am din ce motiv. Cert e ca mereu ceva e "pentru el" cu dedicatiune.
M-am intors si dezamagita tare de surioara cea mica.A terminat clasa a VIIIa ,a dat capacitatea si a luat 5 si putin,si minte cat cuprinde ,minte de ingheata apele, sa ii iasa ei ploile cum vrea. Mai vroia si sa vina la mine,sa mearga la liceu in Constanta,dar unde? La ce liceu cu media ei? Si sunt furioasa tare pe ea,pentru ca nu face nici in casa nimic,de o gramada de vreme,pentru ca"are de invatat". Vorbim singuri nu cu ea,nu ii pasa de absolut nimic,nici daca e pedepsita,nici daca i se taie diverse,zace intr-o nesimtire de aia tampita. Si nu ,nu e depresie sau soc dupa moartea mamei, e asa de mica, nesimtita si delasatoare.Inainte mai facea unele chestii impinsa de la spate,acum nici pe alea nu le mai face. Toti cei care au vb cu ea ( profesori,dr) spun ca este oportunista,si ea in moartea mamei noastre nu a vazut decat un motiv in plus sa fie avantajata. Afiseaza o mina de aia trista de te doare inima cand o vezi,are pretentii cu carul dar nu face nimic sa le merite,nu face nimic pentru ea si si mai putin decat nimic pentru ceilalti. Am incercat prin toate metodele sa ne-o apropiem,sa vedem ce are in cap si in suflet dar nu ne lasa. A locuit mai bine de un an la sora mijlocie, iar inainte de Craciun,i-am spus ca dupa vacanta de iarna ma mut o luna la ele,sa invatam impreuna pentru capacitate,ca sa o pot lua la mine, sa intre la o scoala buna. Ce credeti ca a facut? A spus ca merge la tata in vizita de Craciun si acolo a inceput sa minta ca Oana si Dragos ( sora si cumnatul) o bat de i se taie respiratia,ca o pun sa stea cu Georgiana toata ziua (are 5 ani,nu trebuie hranita,nici schimbata de pampers) si ca toata treaba in casa numai ea o face .Asta in conditiile in care a certat-o cumnatul o data cand a prins-o cu ceva minciuni,iar sora mea ii spala si castronul in care manca,ii facea patul si ii spala pana si chilotii,numai sa invete , sa se spele si sa aiba grija ce face. Nu a avut interdictie de la nimic,daca a vrut sa isi viziteze vre-o colega a avut voie,daca voia sa stea la poarta cu fete si baieti din sat nu i s-a interzis,doar sa nu fie in cursul saptamanii,sau sa fie dupa teme. La examene a spus ca a facut tooot,si cand incercam sa ii spunem cate ceva vine replica"dar ce,eu sunt proasta? Eu nu stiu ce trebuie sa fac?" . Ultima chestie,o intreaba sora mijlocie inainte de rezultatele dezastruase de la capacitate, la ce liceu vrea sa mearga si vine replica" pai nu stiu,ca eu vroiam la Techirghiol sau la Constanta,dar Lali a spus ca nu ma vrea la ea,ca ce,sa il dea pe Bebe(fratele sotului) afara din apartamentul baietilor,si sa ma primeasca pe mine? A spus ca mai bine sa merg cu Gabi( fata concubinei tatalui meu) , la profesionala. " Iar eu nu am pomenit de asa ceva. Am certat-o rau,pentru ca mi-am amintit chestia asta cand eram toti in casa,si cu sora mijlocie de fata indraznea sa spuna"eu nu am zis asa" ,ca era sa ii infinga Oana mana in par. Deci eu ma declar invinsa,nu stiu cum sa o mai iau,si nu am ucraj sa o iau la mine,sa am grija de ea,pentru ca imi e teama sa nu minta si sa se apuce de alte chestii si sa fiu eu prinsa la mijloc. Daca i-am dat bani sau haine,am fost buna,dsaca am incercat sa intervin la educatie mi-a intors spatele. Desi ma doare,imi vine sa o las la mana ei,si doar sa o supraveghez atent,ca nu am nervii necesari sa stau de paza dupa o fata cu hormonii tropaind, care are numai minciuni pe limba si intepaturi. Sunt tare trista din cauza asta . Sper sa iasa din starea asta,sa isi dea seama ca nu o ia pe un drum bun. Eu una nu mai am putere sa ma lupt cu ea.
Imi cer scuze ca m-am descarcat aici,dar nu mai stiu cui sa spun,si cui sa cer un sfat. Toti im izic ca sunt rea,ca vai,nu vreu sa am grija de sora mea ,de parca daca stau in oras si nu la tara la mine umbla cainii cu colaci in coada ,si daca nu stam cu chirie ne lafaim in bani. Pe dracu,cu salariul lui Vali si cui ndemnizatia mea nu ne ajung nici sa traim.
Ioana ,merci de urare.
Ajutati trandafirasul Raisa sa infloreasca
Lali de Paul ( 01.10.2009)! si 29+
Bazar DC , Ajutor umanitar , www.culoricuviata.blogspot.com/" target="_blank">Culori cu viata -bijuterii