Dovleceii cresc cu spor!(sept-oct 2009) *14*

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns x_ggg spune:

Lali, un om care nu vrea ajutor, nu il va primi indiferent de forma sub care i-l oferi. Gandeste-te la tine, la copiii tai, la familia ta. Ei au prioritate. Daca o poti ajuta, pe langa asta, o faci,daca nu nu. Dar din cate spui, ea se complace in situatia asta. Important e sa mearga mai departe cu scoala, stim cu totii ca nu mai conteaza atat de mult unde, si poate, pana la clasa a 12-a se trezeste si merge si la facultate. Conteaza insa anturajul in care se invarte la varsta asta, din pacate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

Lali, stiu ca e sora ta si te doare sufletul de ceea ce i se intampla, DAR, parerea mea este ca are nevoie de ajutor specializat. eu cred ca sufera din cauza mortii mamei si a destramarii familiei si asta e modalitatea ei de a se lua in piept cu lumea, peste spiritul de fronda caracteristic varstei s-a suprapus si starea de spirit dupa necazurile familiei voastre. cred ca, daca nu luati masuri acum, riscati sa o pierdeti si sa nu mai puteti sa o intoarceti de un drum bun. toate necazurile au venit peste ea cand era inca un copil care nu intelegea mai nimic din realitatea din jurul ei si cred ca nimeni nu a stat sa vorbeasca cu ea si sa o faca sa vorbeasca despre ce a inteles din toate astea si despre modul in care a afectat-o.

toate familiile fericite seamana una cu alta, fiecare familie nefericita e nefericita in felul ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danuta1979 spune:

La multi ani Paul! Sarbatoare frumoasa si multa liniste in suflet si intelepciune si rabdare mamicii tale!

La multi ani tuturor sarbatoritilor de Sf. Petru si Pavel de astazi!

Lali, si eu cred ca si Ioana ca trebuie sa faceti cu totii un efort ca sa o redresati. E adolescenta deja si anii acestia sunt definitorii pt. viitorul ei. Stiu ca ti-e greu, ca nici voi nu stati pe roze, ca esti pe final cu sarcina si ti-e greu si cu burtica si cu Paul si cu treburile casei si cu toate cate mai duci in spate si in suflet dar eu te-am perceput ca pe o invingatoare, ca pe o fata care s-a zbatut sa aiba o familie frumoasa si sa razbata in viata.
Sora ta a ramas fara familie de copila, tu si sora ati plecat la familiile voastre, tatal si-a vazut de concubina lui si de familia acesteia si ea a ramas dintr-un copil care stia unde ii e cuibul o fetita fara stabilitate si fara certitudini.Care poate sa stea dupa cum doreste sau se cere la frati sau la tata si care putandu-se muta de colo colo nu mai are o casa, o familie si un cuib stabil. Nu stiu cat a perceput ea din moartea mamei dar sigur a vazut ca familia s-a imprastiat si ea a ramas fara cuib
Eu zic sa faceti consiliu de familie la care sa participati toti inclusiv ea si sa hotarati cu totii ce faceti cu ea. Sa se stabileasca clar unde va locui, cine o va sustine financiar, la ce liceu/profesionala (cautati un liceu slab, dar sa fie liceu daca gasiti) sa se inscrie ca sa aiba sanse sa intre, cine raspunde pentru ea, dar mai ales ce responsabilitati clare are si ea. Ce i se da, de catre cine si ce da si ea inapoi. Sa inteleaga ca nu o mai crede nimeni, ca toti sunteti de aceeasi parere, ca nu ii va mai merge cu minciuna si cu fuga de la unul la altul si ca nu i se cuvine nimic neaparat. Discutati cu ea si despre cum isi vede ea viitorul, ce vrea sa faca in viata, ajutati-o sa-si contureze visele si sperantele in viata. Atentie si la educatia sexuala...e mare deja si copiii de varsta ei isi cam incep viata sexuala...

Numai bine si sa ne tii la curent!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Fetele ,va multumesc mult de raspunsuri .
De ajutor specializat a avut parte la cateva luni dupa moartea mamei mele,am adus-o la mine si a discutat singura cu o psiholoaga,psiholoaga care desi imi e prietena,am rugat-o sa nu imi spuna ce au vorbit,ci doar cum sa o fac sa sufere mai putin,si sa constientizeze anumite lucruri. Cristina nu stia ca imi e prietena,deci nu s-a ferit in discutii. Atunci mi s-a spus prima data ca avem de tras cu ea ca e foarte delasatoare si sigura ca daca ea nu face un lucru,noi il vom face in locul ei "ca ea e mica". Despre educatia sexuala am vorbit mult,de mica,pentru ca toate am avut menstruatie relativ devreme, forme la fel,si atunci am ales sa o punem in tema cu multe, si nu s-a lipit mare lucru. daca am vazut ca nu merge cu vorba,i-am cumparat reviste ,carti cu adolescenti/despre adolescenti,sa priceapa anumite chestii,sa o determin sa lupte pentru un loc al ei in viata. Greseala noastra a fost ca i-am aratat mereu ca poate apela oricand la noi. Eu sunt singura de care ii e cat de cat frica/rusine ,am ajuns spaima ,tocmai pentru ca am fost cea mai amarata din toate trei,am luat bataie cat pentru toate,m-am straduit cu fiecare particica din mine sa ajung omul care sunt. Ea delasatoare si mincinoasa a fost de mica,iar acum de vre-un an s-au intensificat minciunile,s-au marit.Am incercat sa discutam mai mult,mai des cu ea,si spunea mereu " nu mai fac asa, va ascult" ,sau spunea ca sunt minciuni ce credem noi,ca ea nu face asa,ca ea e ca pana de porumbel alb,pura si cuminte,ii lipseste aureola de inger. Ea a inlocuit-o foarte repede pe mama cu femeia asta cu care este tata, nu e atat de apropiata de ea,nu la asta ma refer,ci si-a canalizat toate cererile catre ea, ii cere si primeste de la ea tot ce primea de la mama,mai putin afectiunea,pe aia o refuza . Da,si-a pierdut cuibul,dar nu pentru ca a alungat-o cineva,cum am crezut eu initial,ci tot de la o minciuna,a mintit ca tata a incuiat-o in strada,sa stea singur in casa cu femeia asta, noi am crezut-o ,ca doar nu mitnea un copil de 13 ani asa ceva, si asa a ajuns sa locuiasca la sora.Cum a vazut ca e constransa sa invete,si stia ca eu la materia din generala de la romana si matematica inca ma pricep, stia ca voi invata cu ea odata,ca o voi asculta ca la scoala, si nu i-a convenit.Stiind si ca nu eram in relatii tocmai bune cu tata, a profitat si s-a mutat inapoi la el,recurgand tot la o minciuna. Asa eu nu am mai batut-o la cap, a devenit din nou victima,vai,saraca,maltratata de sora si cumnat , iar noi tartori. Abea acum ii ies toate la iveala,dar ce credeti ca ii pasa? De unde,noi vorbeam cu ea si ea s-a intors cu spatele si a spus ca iese afara ,ca s-a saturat sa ne auda cum o certam pentru minciunile altora. Minciunile altora nu stiu ale cui,ca doar era vorba despre probleme din familie, o nota care e scrisa pe hartie,si vorbele ei spuse unuia sau altuia din casa. Despre ce vrea a fost intrebata tot timpul,nu am trecut cu nimic peste dorintele ei. A spus ca vrea la un liceu bun din oras,dar n uare cum sa intre cu media asta la liceu,apoi s-a gandit ca Gabi locuieste singura in casa parintilor ei ,aproape de un liceu cu profil economic , si ar vrea acolo,ca e departe de toata lumea "care minte" .
Deci repet,nu e asa din cauza ca nu mai are mama,ea se comporta de mica asa, de parca nu are parinti,si nu are nevoie de parerea nimanui,ca ea le stie pe toate.
Catalina nu are un anturaj stabil,pentru ca ii place sa umble cu barfa,ce aude intr-un loc spune in altul,desi i-am repetat mereu ca nu e bine asa , si e respinsa de multe fete din jurul casei.

Of,e greu. Acum incep sa o inteleg pe mama cand isi facea atatea griji pentru noi,si cand ne repeta la nesfarsit ca asa cum ne asternem,asa o sa dormim. Ca daca noi avem grija de noi e bine,daca nu,nimeni nu o sa ne poata pazi spatele mereu.

Multumesc inca o data pentru raspunsuri si sfaturi,o sa le rumeg din nou, o sa vorbesc cu tata si sora-mea,sa vedem ce facem. Nici nu vreau sa o las de izbeliste,ca ma doare sufletul,dar parca nici cum sunt cu ochii in lacrimi de doua zile,si cu durere de cap nu imi place.

Simt ca am esuat in relatia cu ea,si nu inteleg de ce,ca i-am fost alaturi tot timpul,am discutat cu ea si ca si cu un copil,si ca si cu un adult. Inca oscilez intre implicare totala si indepartat cu supraveghere de la distanta si lasat pe tata sa isi bata capul. Si eu sper ca va realiza macar pana la sfarsitul liceului,dar daca nu va ajunge la sfarsitul lui? Ea ar vrea sa i se ofere totul fara sa dea nimic in schimb. Nu mi,mie nu imi trebuie recunostinta,nu imi trebuie sarutari de maini,dar vreau sa o vad bine,sa o vad cu o ambitie cat de mica, sa vrea si ea ceva,orice,dar sa isi exprime o dorinta.

Hai ca acum cad in butoi si nu vreau ,vreau sa fiu fericita,sa am grija de copilasii mei si sa ii stiu si pe ceilalti dragi mie ca sunt bine .

Va multumesc pentru urari .

Ajutati trandafirasul Raisa sa infloreasca
Lali de Paul ( 01.10.2009)! si 29+

Bazar DC , Ajutor umanitar , www.culoricuviata.blogspot.com/" target="_blank">Culori cu viata -bijuterii

Mergi la inceput

Lali, uite ce zic eu...Azi e ziua lui Paul care cred ca este pana in prezent cel mai important om din viata ta. Iti stergi lacrimile si te joci cu el, radeti impreuna si bucurati-va si sarbatoriti-i ziua. Si cand vine sotul de la munca daca vremea o permite iesiti la o plimbare sau la o inghetata. Azi ia-ti liber de la problemele familiei extinse si concentreaza-te strict pe familia ta (tu-sot-copil) si sarbatoriti-l cu veselie pe Paul!

E si maine o zi si o sa gasiti zilele viitoare o solutie ceva...

Pupici

Mergi la inceput

Ioana ea nu a simtit nimic, in afara de faptul ca nu mai era mama anga ea,nu a simtit nici o lipsa,nici materiala,nici afectiva ,chiar a avut parte de mai mult decat inainte,pentru ca toata lumea,cunoscuti si familie,a inceercat sa ii faca pierderea mai usoara.

Ca sa va fac sa intelegeti cum a percput ea un ajutor :
i-am cumparat la inceputul clasei a VIIIa multe haine,am incercat cat mai bune,cat mai "ce se poarta" ,incaltaminte la fel,cat mai de calitate pentru ca e domnisoara,si nu am vrut sa arate cum aratam eu cu sora-mea mijlocie la varsta ei. Si a venit cu talpa la pantoful nou,in mana,dupa prima purtare la scoala. Bun,m-am gandit ca a fost calitate mai proasta,chiar daca a costat destul de mult ( acelasi model il port si eu de atunci,intensiv,si arata bine,doar s-au tocit la talpa de la mersul meu tarsait),si am rugat-o sa aiba putin mai multa grija de lucruri,sa le ingrijeasca,sa le puna la timp la spalat,nu cand nu mai scoti petele, ca nu ne permitem sa cumparam foarte des,dar daca isi doreste ceva anume,sa ne spuna,ca poate noi nu mai stim ce poarta fetele de varsta ei. Stiti ce a facut? A doua zi era ingamfata pana la cer,ca a vazut pretul la o pereche de jeans si la o gecuta,ca erau una 200 ,cealalta 150 ron,si colegele ei aveau haine luate de la butic sau de la targ/obor( se face acolo in fiecare sambata) ori de la "marfuri confiscate" ,si nu le lasa sa o atinga,ca ele n uau haine asa scumpe ca ale ei . Faza vazuta de sora mijlocie din intamplare,si cand i-a atras atentia acasa,ca nu e frumos sa faci asa,a replicat" a mintit cine ti-a spus,eu nu fac asa ceva" .

Nici nu va puteti imagina ce lupta se da in sufletul meu,si cat ma lupt sa nu cedez,sa o vad inca inocenta si cuminte. Si totusi tare imi e teama ca e din categoria fetelor pe care degeaba te straduiesti sa le aduci pe drumul cel bun,ca ele fac tot ce stiu. Ca sunt si oameni de astia,nu neaparat din familii dezmembrate. Altii au parinti alcoolici,sau care ii rup in bataie de mici,ii trimit la cersit si nu ii lasa la scoala,si ajung oameni onesti. Si copii la care le oferi tot ce crezi ca e mai bun si ajung pleava societatii.

Bazar DC , Ajutor umanitar , www.culoricuviata.blogspot.com/" target="_blank">Culori cu viata -bijuterii

Mergi la inceput

Danuta pe Paul il sarbatorim sambata,ca e inca la mamaita lui,ne-a rugat insistent sa il lasam macar o saptamana cu ea,ca ii e urat singura si se inteleg si tare bine,lui ii e bine acolo,asa ca i-am indeplinit dorinta. Deja m-a vazut cumnatul( fratele sotului ) suparata si a incercat sa ma inveseleasca. Eu sunt o fire veselea,sociabila, o sa imi revin repede,doar imi e teama sa nu iau o hotarare gresita sau prea drastica. Oricum daca e prea drastica nu o sa ma tin mult de ea,ca eu nu pot fi suparata pe nimeni. Si sunt sigura ca o sa gasesc o solutie si de data asta sa imi fie si mie bine si sa fie si altora .

Vai cat de nehotarata sunt , ba vreau una,ba vreau alta...

Ee,noaptea e un sfetnic bun,si dupa ce trece un timp altfel se vad toate.

A,si mai vreau ceva. Sa imi continui si eu studiile,nu stiu daca am scris. Eu am doar liceul terminat,si mai vreau ceva. Poate reusesc ce mi-am propus,o sa va spun la timpul potrivit.

Mergi la inceput

Lali, ia zi-ne ce ti-ai dori sa faci...ce studii? Si care e planul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kemsy spune:

La multi ani Paulica fara frica!!!

La multi ani celor care poarta numele Sfintilor Petru si Pavel!!

Lali, nu stiu ce sa zic despre sora ta. E criza adolescentei, probabil. Pacat ca ii afecteaza si viitorul, cu nota mica la examen. Incearca sa o motivezi cu...daca faci, vei..., rasplata venind dupa ce face ea efortul, nu inainte.
x_ggg, ce frumos se joaca Rares in piscina!Cu olita noi inca nu am inceput...astept sa-l invete nora

Gianina, mamica lui Loris Stefan, o mandrete de baiat (2 oct 2009)

Raisa are nevoie de noi

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!

Mergi la inceput

Buna fetelor

Ce mai faceti, pe unde ati mai fost?
Fetita mea a fost6 bolnava cu febra mare 2 zile dar in final antitermicele si-au facut datoria si si-a revenit (sper sa nu mai revina) asa ca noi am stat in ultimele zile numai in casa. Intentionam sa vizitez 2 gradinite/crese zilele astea dar nu s-a putut din cauza febrei. Oricum zilele ce urmeaza vreau sa vad 2-3 gradinite si sa aleg una pt. la toamna (gradi particulare, caci eu crese de stat nu am prin zona iar gradi de stat primeste de la 3 ani...stiti povestea..)

Va pup si astept vesti si de la voi

Mergi la inceput