FIV in Ungaria 132
Raspunsuri - Pagina 13
bombi spune:
Eu fac din nou FET (luna viitoare) (in mai nu au reusit sa analizeze toti embrionii in timp util pt transfer, asa ca a mai ramas un rest).
Si pt ca in mai am reactionat slab la estrofem ma gindeam sa fac ceva in plus, ca si-asa bietul blasto e traumatizat de 2 inghetari si o biopsie.
adc spune:
De cateva zile vreau sa scriu si n-o fac. Unele dintre voi ma stiu, altele nu, m-am limitat sa scriu doar daca eram in cunostinta de cauza, si cum de multe ori n-am fost... am preferat doar sa citesc.
Nu demult am cunoscut-o pe simpatica aristica, o prezenta plina de viata, frumoasa in egala masura si machiata si nemachiata (asta apropo de pozele superbe de la nunta), si cred ca tineretea ei mi-a purtat noroc.
O alta sursa de inspiratie pt mine a fost samira33, din fericire si cu ea m-am intalnit fata in fata. Informatiile exacte si obiective pe care mi le-a oferit oricand si la orice ora mi-au fost de un imens ajutor. Samira, astept cu nerabdare ziua in care vei anunta un mare beta pozitiv, o voi simti din suflet ca pe reusita mea personala.
In rest, nu va cunosc decat din mesajele voastre...
Statusul meu acum un an si jumatate: Nu mai am trompe si mai vreau un copil. Simplu. Neimplinire, neacceptare, si totusi incercam sa ma obisnuiesc cu ideea, gandindu-ma logic, ca exageram putin. Mai ales ca nimeni nu intelegea de ce sufar. Cate nu mi-au auzit urechile "ei si, paguba-n ciuperci", "ce-am avut si ce-am pierdut", "in loc sa te bucuri ca nu mai ai treaba cu contraceptia... fericito!" dar ma opresc aici.
Au fost cateva luni de deriva, sotul meu vazandu-ma neimplinita ma indemna sa incercam la clinica Athena in Timisoara. Acestia insa abia isi construiau sediul, sotul meu ocupandu-se de cablarea structurata a cladirii. Din vorba in vorba, desi clinica nu era inca operationala, cand intalnea un oficial nu se pute abtine sa nu intrebe mai "dar cand demarati fertilizarile in vitro?"
Ca s-o scurtez, in martie 2010 l-am cunoscut pe PK la prima consultatie, si am ales fara sa stau prea mult pe ganduri sa merg pe mana lui. BoboMom, subscriu in totalitate la parerile tale, nu vreau sa-l ridic in slavi si nici sa-i fac statuie, dar m-as lasa cu ochii inchisi oricand pe mana acestui om, din punct de vedere medical.
Cu tot profesionalismul sau, n-a nimerit-o nici la mine din prima, nici din a doua, no way. Prima fertilizare, exact acum un an a fost fara succes, desi beta initial a fost pozitiv (cam micut). La a doua incercare, anul acesta in ianuarie, m-am dus cu incerdere dar rezultatul a fost zero, desi tratamentul, fertilizarea, dezvoltarea embrionilor mersesera snur. Ba chiar sotul meu se intreba daca cumva gresim mergand pe aceeasi "mana" de mai multe ori. Si totusi - am zis - hai sa ne mai dam o sansa.
Sfatuita de PK am repetat analizele de tiroida si pt prima data am facut amh-ul. Hormonalele mele nu fusesera perfecte, si daca ma bucuram in lunile in care imi ieseau normale, PK ma anunta sec ca el ia in considerare cel mai slab set de analize... si cel mai slab la mine era nu slab, ci dezastruos, unele fete stiu. Din fericire tiroida s-a dovedit a functiona ok (valorile au fost intotdeauna bune) in schimb valoarea amh m-a lasat cu gura cascata: 0.1. Spre mirarea mea PK nu a parut foarte descurajat de aceasta valoare (intelegi acum tonirro de ce ziceam ca 1 si ceva al tau e ok
), si mi-a spus ca vom face o mica schimbare in schema de tratament. Adica am primit suprefact cu o zi inainte si pe toata perioada stimularii, spre deosebre de datile trecute, cand avusesem doar Gonal si Merional. Dozele de stimulare au ramas aproape aceleasi. De data asta am hotarat sa merg la monitorizari fara sa raman in Budapesta, a fost cam obositor, dar am reusit astfel sa mai scurtez perioada de petrecut in Budapesta.
La a doua monitorizare mi s-a stabilit punctia, si am ajuns in Budapesta "cu catel si cu purcel", cu o seara inainte, pe la 1 noaptea, venind direct de la un "chefulet" cu parinti si copii, la care pitica noastra nu avrut cu nici un chip sa renuntam. Urma de data asta sa ramanem acolo pana dupa transfer.
In 14 mai am avut punctia, au fost recoltate 12 ovocite. A doua zi mi s-a spus ca s-au fertilizat 10, si asteptam ziua urmatoare ca sa stabilim transferul. Dintr-o regretabila neatentie a mea am ratat apelul telefonic a lui Pk, si a fost o adevarata aventura sa iau legatura cu el ulterior, am reusit intr-un final, si am stabilit transferul pentru a doua zi. Avand in vedere incercarile esuate, varsta mea (am aproape 39 e ani), tentativa de implantare obtinuta cu embrioni de Z3 versus beta 0 dupa transferul de blastocisti, PK a fost de acord sa facem transferul in Z3, acesta fiind feelingul meu (nu si al lui) de care totusi a tinut cont. Mi-a placut ca mi-a dat posibilitatea sa ma razgandesc in ultimul moment si in cazul acesta am fi amanat transferul, embrionii mergand foarte bine, dar cum mi s-a oferit libertate totala de alegere am mers pe ideea de transfer in ziua 3, asa cum hotarasem initial.
Am hotarat sa punem 3 embrioni, habar nu am ce clasificari aveau desi mi s-a spus, stiu doar ca 2 semanau perfect (ochiometric as zice ca aveau 6-8 celule, poate ma insel) iar al treilea era putin mai avansat. Embrioloaga mi-a spus ca sunt toti buni calitativ. Surpriza a fost alta, toti ceilalti 8 (se mai fertilizase unul intre timp) au fost apti pentru a fi inghetati, nu imi venea sa cred ca inteleg bine, datile trecute tot ce nu transferasem se dusese pe apa sambetei.
In z10 dupa transfer beta era 98.8, in Z13 480.66, dupa aceea n-am mai repetat. In Z17 dupa transfer - am fost exagerat de nerabdatoare - la eco s-a vazut un sac micut, iar peste inca o saptamana, la 5saptamani + 5zile, tot un singur sac, cu vezicula vitelina si un embrion minuscul. Deci desi valorile beta au fost mari, nu a fost vorba de gemeni.
Stiu, mai e mult pana cand se poate spune ca lupta e castigata. Dar mailul lui PK in care imi spune ca ceea ce se vede e perfect normal si la sfarsit "congratulations" m-au facut sa scriu.
Incepand din 2002 povestea mea a fost asta, cronologic: o sarcina oprita in evolutie, o extrauterina cu extirpare e trompa stanga, o sarcina naturala (miraculoasa si neasteptata) din care a rezultat Andra, o sarcina extrauterina remisa, o sarcina extrauterina cu extirpare de trompa dreapta, FIV1 cu sarcina biochimica, FIV2 nereusit, si dupa lupte seculare FIV3 reusit, toate cu PK.
Pe undeva mi-e teama sa fac bilanturi si parca ezit sa postez acest mesaj, totusi am sa o fac, gandindu-ma ca aceasta poveste incurajeaza pe cineva, poate pe cele cu amh mic, pe cele cu hormonalele foarte fluctuante, sau pe cele care nu mai sunt chiar la prima tinerete.
O sa mai scriu si urmarea, de-a lungul timpului, sa speram impreuna ca cele care am ajuns pana aici - pt mine nu era alta posibilitate, nemaiavand trompele - vom avea parte de bebelusi sanatosi si frumosi care sa ne aduca zambetul pe buze si multumirea in suflete.
Mai sunt cateva luni pana atuci, Doamne ajuta!
samira33 spune:
in sfarsit te-ai hotarat sa spui!!!tooooot am asteptat sa ne spui tu...ca-mi venea sa spun io.
te felicit si aici adc,sa ai o sarcina usoara si un baietel la fel de frumos ca fetita ta.
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
urmeaza FIV4... in toamna
lyly_mar spune:
adc

Felicitari si un bebe cunminte si sanatos 9 luni la tine in burtica!
La AMH =0.1 a fost o minune sa obtii o asemenea productie
Ma bucur ca ai intrat ,aveam nevoie de o poveste ca a ta
bombi spune:
adc, felicitari si sarcina usoara!
wow, 14 ovocite cu AMH 0.1. asta da performanta!!
edit: pardon, ovocitele erau 12, data era 14 ![]()
ROXYMANU78 spune:
adc ma bucur
foarte mult pentru tine doamne ajuta sa fie bine totul sa traca 9 luni si sa iti tii bebele
in brate.
Povestea ta m-a impresionat foarte tare, poate cu atat mai mult cu cat si eu am facut punctia pe 15 mai ,(primul FIV), dar la mine nu a fost sa fie de data asta.
Eu am facut fiv in Timisoara la Athena, iar pentru urmatorul vreau sa merg in Ungaria si de aceea sunt foarte importante pentru mine experientele si parerile voastre , ale celor care aveti deja la activ Fiv-uri in Ungaria.
Va pup pe toate 
cybele spune:
adc, felicitari!!!!!!! 

ma bucur enorm pentru tine, simteam ca e "ceva" si abia asteptam sa aflu.Povestea obtinerii sarcinii e absolut minunata, plina de speranta si suspans. Asadar fratiorul sau surioara e pe drum! e minunat, sa ai o sarcina perfecta si (inca) un copilas sanatos!
Ma bucur tare mult ca te-ai lasat "pe mainile lui PK" , sa stii ca si eu , ca si tine, am mare incredere in dr!Cred ca ai fost la Budapesta la scurt timp dupa mine, din cate povestesti. Cat ai acum?
edit: hai ca am vazut acum ca ai scris punctia pe 14 mai, deci fix la 10 zile dupa mine; evident ca prima data de emotie am "omis" info importante din mesajul tau, pe care il tot recitesc si zambesc ; te imbratisez cu mare drag!
otiliad, felicitari!!!!!
Am vazut si noi ieri samburelul din burtica, avem inimioara si suntem in grafic cu dezvoltarea. suntem foarte fericiti si va dorim tuturor sa ajungeti cat mai repede la eco cu inimioara.
Va sarut si va imbratisez pe toate!
_
7+
bombi spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cristis74 Gia, si mie mi-a dat L-thyiroxin de 50 mc. Eu incep sa-l iau de maine. Tu cum iei L-thyiroxin? Mie mi s-a spus sa-l iau cinci zile si doua zile pauza. Apoi la sfarsitul lunii sa repet TSH-ul.Dar nu stiu cand sa-l repet.Tot in ziua 2 de CM? Iti tin pumnii sa-ti scada valoarea si sa-ti reuseasca tot ce ti-ai propus. |
TSH se poate face in oricare zi. De obicei TSHul se face impreuna cu fT3 si fT4. Dar dureaza citeva saptamini de tratament pina se regleaza functionalitatea tiroidei.
Daca mai ai si alte analize de facut in Z2, atunci poti sa le faci impreuna, daca nu, faci cind iti vine la indemina.
Atentie ca tratamentul pt tiroida tb continuat, nu il intrerupi cind ajungi la valoarea dorita.
adc spune:
Va multumesc din suflet fetelor.
Samira, nici acum nu imi vine sa cred ca am scris povestea... cand am vazut cat de lunga a iesit postarea imi venea sa editez si sa mai tai din ea. Pana la urma am corectat doar cateva greseli de ortografie ![]()
Cybele, deci si tu ai vazut activitatea cardiaca mai tarziu... normal ca acuma pana nu vad si asta nu sunt chiar complet linistita. PK mi-a spus sa fac un eco peste 2 saptamani... sa vedem daca oi avea atata rabdare.
Lyly_mar, te astept cu beta mare!
anchusa spune:
desiderio
sa iti pastrezi speranta
adc ooooooo asta da surpriza 
felicitari! sa ai parte de o sarcina usoara!
anchusa