Fluturasi de Martie Aprilie 2011 (16)
Raspunsuri - Pagina 16
![](images/user_woman.png)
ralukab spune:
Strumpfitza, eu iau anticonceptionale Cerazette. Am inceput sa le iau la 7 saptamani dupa nastere. Sunt singurele anticonceptionale recomandate in alaptare. Din cate imi aduc eu aminte de la dr. sunt ca si Utrogestanul, contin acelasi hormon, difera doar cantitatea de substanta activa. Spre deosebire de anticonceptionalele normale astea se iau fara pauza. Dupa 2 zile de luat deja esti protejata. Dr. mi-a zis ca dupa ce imi vine ciclul sa ma duc iar la control si atunci cred ca o sa imi schimbe si metoda de contraceptie. O sa vb atunci cu el pentru ca nu vreau sa iau anticonceptionale normale pentru o perioada lunga de timp.
P.S. Eu nu am citit prospectul, nu stiu de efectele averse, dar nu am avut niciun simptom din ce zice Madutza_bra. Eu am luat Utrogestan mult timp si in sarcina.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
pisucmic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui strumphitza Yasmi, hai la Londra ca ploua de ieri dupa amiaza continuu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Madutza, cum se simte matusa? cand vine acasa ? ea cum se simte acum ? ![]() ![]() Am si e 2 intrebari, numa ![]() 1. Stiti ceva despre anticonceptionalele Cezarette? de astea mi-a dat doctorita sa iau si nu am luat inca nici una ![]() ![]() ![]() ![]() 2. Cat de des taiati voi unghiutele la bebe ? a mea are niste gherute mama mama, ca o matza ma zgarie mai mereu desi i le tai la 2-3 zile ![]() ![]() ![]() ![]() Multumesc anticipat de raspunsuri ![]() ![]() ![]() ![]() Trec pe aici mai tarziu sa vad ce mai faceti ![]() O zi buna va doresc si nu cu foarte multe grade in termometre, sa nu va sufocati ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _ Happy Mummy of ![]() |
Strumphi draga,
sper ca nu mai esti suparata! iti dai tu seama ca fiecare avem alte rezerve de enrgie, eu mereu te admir ca mai ai timp de atata scris si ca mai si tii minte sa raspunzi la toata lumea! Eu de cand Petru e asa activ ziua imi impart ziua intre: 2 plimbari (dimineata si seara cate 2-3 ore), jucat cu el, alaptat, vorbit cu sot, mama, si eventual mai rezolv si eu cateva nimicuri prin casa; cand am un pic de ragaz fac din astea de beauty (mane, pedi, epi, dusuri lungi), citesc forumul dar de obicei pana sa raspund mi se face dor de Petru sau lui de mine
![](icon_smile_blush.gif)
![](japonez.gif)
Deci raspunsuri:
- si ginecoloaga mea tot Cezarette prescrie, inteleg ca datorita compozitiei e cel mai compatibil cu alaptatul; se ia conitnuu (fara pauze)
- cu unghiutele nu cred ca exista regula: taie-le cand ti se par mari, si simti ca zgarie (sau vezi urme pe el
![](icon_smile_big.gif)
![](japonez.gif)
Pupaturi
![](pupic.gif)
![](pupic.gif)
![](pupic.gif)
Pisuc Mic
Ce minune de la Dumnezeu! Mami de
![](baietel.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Madu81/Madu81.jpg)
Madu81 spune:
Strumphitza - si eu iau Cerazette, am vreo trei saptamini de cind iau, nu am constatat absolut nimic in neregula... sunt putine contraceptive orale permise in timpul alaptarii, astea par cele mai celebre (aproape toata lumea care ia pastilute contraceptive in timpul alaptarii ia din astea), mie tot doctorul mi le-a recomandat. Nu am avut nici un fel de reactie adversa, eu am mai luat pastilute contraceptive si inainte, dar altele. Oricum, ideea e ca depinde de la un organism la altul, insa daca ti se pare ca e ceva in neregula dupa ce le iei ii poti cere doctorului sa ti le schimbe.
Unghiutele i le tai si eu o data la 3 zile cam nu sta deloc intr-un loc si l-am ciupit cu unghiera de doua ori pina acum
bietul pui, mi-a fost asa de mila de el... De acum ii tai cite o unghiuta-doua cind e linistit, pina le termin pe toate 10 dureaza o zi
!!! Unghiile de la picioruse nu i le-am taiat inca, pentru ca cresc mult mai greu, dupa cum a spus si Madutza.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Deea99/Deea99.jpg)
Deea99 spune:
Madu taie unghiile in somn...eu asa procedez insa cam uit si acum are niste gherutze mari..dar lunea cica nu se taie unghiile...maine daca-mi amintesc . bine ca nu se zgarie cu ele..inca
Mada noi vroiam sa mergem la mare imediat dupa 1 iulie..sa nu fie ff aglomerat si ff cald....acum nu stiu cand vom mai putea merge.
de mers hotarasem in tara ..ca afara imi e fica cu bb asa mic..doamne fereste de ceva care sa aiba nevoie de dr....
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/roxy_s/roxy_s.jpg)
roxy_s spune:
neata fetele
strumphitza mereu imi faci pofta de cafea merg sa-mi fac si eu una cu lapte. aparatul nu l-am mai reparat, pai ce, se meita? am cumparat altul
si noi o filmam pe Anastasia cand se certa cu noi, cand rade, cand gangureste...ce amintiri frumoase o sa avem ele o sa creasca....
asa, cearta fetele, pai ce-nseamna asta....eeee, sa vina sa scrie aci
deea eu zic sa incerci totusi abdomene, durerea din zona rinichilor sigur este de la efort, muschii care-i fortezi, mai ales daca n-ai mai facut de mult.
noi am fost la controlul de 3 luni pentru ca ne-a chemat. am sunat eu sa intreb daca sa venim, daca este obligatoriu, si a zis ca da. de ce sa nu mergi? mergi.
cami eu zic ca a luat bine in greutate Petra. de ce-i dai numai un san? mulge-te din celalat sa stimulezi lapticul.
lalely este posibil sa plangi la botez la biserica, atat de frumos este, mie asa mi-a placut de mult. cand o sa-l vezi pe bebe acolo, el in centrul atentiei....o sa te ia asa un fiorrr
bb_yasmi la 3 luni 7,3 kg?? mi se pare cam mult. de greutatea asta aud cam pe la 6 luni asa....
miki ce scump cred ca este Vlad si Cristinel a lui madutza la fel...parca mi si imaginez cu olita, cu pipi in chilotei....
madu81 eu beau cafea normala dar nu zilic. asa cand mi-e pofta toate fetele si bebeii.
Mamica fericita de printesica Anastasia Maria (21.02.2011)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bb_yasmi/bb_yasmi.jpg)
bb_yasmi spune:
roxy 3 luni jumatate
strumf oferi cazare???
mamica implinita de fetita (2007) si baietel (2011)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/roxy_s/roxy_s.jpg)
roxy_s spune:
strumphitza mie tot Cezarette mi-a recomandat sa iau dar nu le-am luat asa mi-e frica de anticonceptionale pentru ca am folosit in trecut vreun an si ceva si dupa mi-au aparut chistulete. si de la ele sigur ca inainte n-am avut probleme deloc.
bine, astea cica nu sunt ca alea normale , sunt altfel, mai slabe, mai usoare, nu afecteaza cu nimic, asa mi-a explicat doctorul....dar tot nu le-am luat. folosim prezervativul. am gasit unele de la Protex, scumpe ce-i drept dar nici nu le simti
Mamica fericita de printesica Anastasia Maria (21.02.2011)
bb_yasmi spune:
mada in aceasi situatie suntem si noi cu concediu....inca duc munca de lamurire sa mergem in afara tarii..dar cel mai sigur vom merge la noi pe la sf lui iulie,inca nu stiu exact unde, mai caut.
bb_yasmi spune:
ne pregatim si noi de somnul de amiaza...ca e ora
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Deea99/Deea99.jpg)
Deea99 spune:
Yasmi somnic usor!!!
ce bine ca poti dormi..eu ma vait ca nu dorm ziua da nici nu ma pun in pat
acum ca doarme picea ma gandeam sa ma duc sa fac o rulada cu gem de caise....pt abdomenul plat...cica asta e remediul
Roxy
cred ca o sa ajung pe la dr. ca-i pe langa curtea lui socrela si cum mi-am propus sa merg pe la ei in urmatoarele zile..dau o fuga si la ea la cabinet..ca am si prioritate....da o si aud..pai daca a luat in greutate e ok..chiar daca e putin...si poate iar imi recomanda diversificarea
fetele la sf anului facem podium la manechine da?
avem in cursa Anna, Dodo, Petra si lista ramane deschisa....baieteii in juriu...cu presedinte Lucas ca nah el e cel mai bine crescut