Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010(32)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inacat spune:

elfica,
nici manzul meu nu mananca de fiecare data tot si oricum cam ultimele lingurite ori sunt cu chiuiala, ori trebuie sa fac scheme sa rada ca sa deschida gurita.
de Raducu stiu insa clar ca nu e un mancacios si nu-mi mai fac griji.
Poate Iuliei ii mai iese un dintisor.

Eu acum ii fac zilnic aceiasi combinatie si pentru fructe si pentru legume. sau aproape, ca uneori se termina una alta si pun din celelalte, dar nu variez sa fie parca mai multe feluri de mancare.
Cred ca dupa ce incepem si cu carnita o sa incerc sa-i fac un fel de meniu pe saptamana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela2 spune:

buna fetelor

incant, merci de intrebare, i a trecut lui Robert, vad ca la Razvan nu a aparut nik
la noi ceaiul ala e fas, il bea de sete si apoi incepe foiala, pana nu i dau si lapte nu se linisteste, asta la Robert
Razvan, rar bea ceai, cine stie, sa fie mort de foame ca sa bea cateva guri
cereale in lapte nu mai vor de o luna, mai nou le pun biscuit granulat de la Plasmon, dar s au smecherit si nu mai vor lapte fara biscuit, alta belea, rar mai beau lapte simplu

cu mancarea au zile si zile
ori manca de rup, ori ma rog de ei sa mai ia o lingurita
nu mai stiu cum sa le fac nenorocirile de legume, mi s a luat mie de ele, dar lor
le am pus si ou si smantana si unt si iaurt.........e bine de inceput, la bornacelul nr 2, incep nazurile
aaaa........cerealele le pitesc in fructe

azi noapte m au terminat, miorlaieli peste miorlaieli
nush ce au avut, la 1 noaptea s a trezit Razv si avea chef de joaca, l am lasat si eu frumos in pat si m am pus la somn, ca mi picat ochii n gura, nush ce o fi facut, dar pe la 4 am vazut ca dormea

ziua daca nu stau langa Robert in prima ora, se tot trezeste si dai urlete, asa ca stau protapita pe scaun langa patut si i tot indes suzeta n gura

dimineata trezirea e de pe la 5, azi pe la 7 i am pus in carut ca picau de somn, Razvan a dormit pana pe la 10 fara si frasu dupa prima juma de ora s a trezit, l am luat in brate, s a jucat ce s a jucat si intr un final a adormit la mine m brate, dupa ce l am pus jos a mai dormit cam o juma de ora

sugu de ieri mergem la kineto
un fiasco total, ct de mult le a placut lor in iarna, pe atat de tare au urlat acum, nici n a pus mana bine pe razvi si s a pus asta pe niste urlaciuni de ziceai ca l rupe n bucati

ma gandesc ca de asta nu mi au dormit azi noapte, or fi avut cosmaruri cu tanti aia...mi s a parut tare nepriceputa in lucru cu copii mici, sa fi vb cu ei, sa...nu stiu, dar parca mi vine sa nu i mai duc, decat sa i vad urland in fiecare zi, ma apuc eu si i trag de picioare si eu mai stiu ce

adi pupici
mai zi mi si mie ce le mai dai de mancare la picii tai
azi le am facut legume la cuptor, am gasit o punga din aia de friptura si am pus legumele in ea cu un pic de ulei de masline,
o sa le pasez si pun si niste unt si niste branzica, poate or avea alt gust
de sapt viitoare le bag si carne, sper sa fie mai bine

of

mami cu motaneii Razvan si Robert (26.12.2010) si mami de Vlad (12.12.1999)

colacei de inot pentru bebelusi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorin7774 spune:

aaa, sa va spun legat de biberon

Miruna a mancat san pana la 3 luni, ca toti bebelusii, apoi l-a refuzat brusc si a primit LM muls inca 3 luni, apoi LP pana pe la 3 ani si apoi lapte de magazin...servea zilnic 300 de ml de lapte dimineata si 300 la culcare, din biberon , evident....pe la 4 ani la niste analize de rutina i-a iesit valoarea calciului putin peste limita maxima; atunci am schimbat sticla de 300 ml cu una de 250 ml...a servit lapte in formula asta, din biberon, pana acum cateva luni (deci aproape de 6 ani), cand a renuntat din proprie initiativa...
nu era nici o problema daca uitam sticla, sau manca cu cereale, sau din cana... dar imi tot explica, ca ei ii cade mai bine din sticla decat din orice altceva...si am lasat-o in pace...

nu am avut nici o problema cu ea, nici cu dinti deformati, nici cu afte in gurita, nici cu carii sau orice altceva ar mai putea fi legat de asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorin7774 spune:

mai e vreun copil care se constipa de la legume ???

chiar nu mai stiu ce sa ma fac, cum sa le mai fac; dupa o portie de legume, pe care o mananca cu pofta, rade o farfurie fara nici un fel de moft, 2-3 zile nu mai face caca si cand face trebe sa o ajut cu termometrul

voi ce fel de biscuiti la dati copiilor ?
Ultima data la cumparaturi nu erau la raft decat de la Nestle si scria pe ei de la 10 luni si nu am luat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martutza spune:

Buuunaaa....
va mai amintiti de noi?
De copilul meu perfect care dormea noaptea intreaga si ziua adoarmea singur cate 2 ore intre cele 5 mese???...ei bine visul frumos s-a terminat. de 1 saptamana si mai bine matza mea ma termina cu nervii.Alaltaieri seara i-am zis ca o dau daca nu se culca.Am si amenintat-o cu bataia (nu ca as face-o Doamne fereste dar de nervi si oboseala numai prostii mi-au iesit pe gura ).Nu stiu ce are.Dintii nu au ajuns la gingie deci e exclus.Baleste, roade dar nu se vad la orizont.De mancat seara nu-i mai dau cereale de pe 28 mai de cand am inceput diversificarea si avea orez in ciorba de la pranz.Suge seara cat are chef si totusi nimic nu-i e pe plac.Programul ei de masa e cam asa:
- 5.30 LM,hahaiala,schimbat pampers,chitait si inca 1-1.30 somn
- 8.30-9 LM ...fructele sunt bleac..am incercat mar,banana,para si nu vrea frate.Rar accepta pe la ora 17.30 banana dar nu din lingurita sau blenduita..Doamne fereste sa nu o muste linguritza ..vrea banana din mana mea...asa ca o pasez intre degete si io bag in cioc.Mananca cam 2 cm de banana maxim.Apoi joaca.Musai in cur pe canapea si musai cu masa langa ea.Maxim 5-10 min sta singura moment in care fug la toaleta.
- 12.30-13.30 piure de legume.I-am scos orezul din meniu si ii dau asa:morcov+pastarnac+patrunjel+telina+dovlecel+ceapa+rosie (doar pulpa)+piept de pui.Aici baga intre 70-150g in functie de cat de obosita e.Legumele le mananca cu tot corpul,trage de lingurita sa si-o bage in cioc,baga mana si apoi duce mana in par,la ochi,pe haine...dupa masa musai spalat.Apoi suge de parca nu ar fi mancat de cand lumea .
- 17-17.30 LM sau un pic de banana si LM
- 20.30-21 LM
- 22.30 LM
- 23.30 LM
-1 LM si apoi cade lata si doarme 4 ore.
De la ora 20.30 si pana la 22.30 ma termina cu nervii.Suge foarte putin 3-5 min apoi adoarme,o pun in pat se trezeste si urla.O iau in brate suge-adoarme...si scenariul continua cu pauze de 30 maxim 40 min ca mai mult nu doarme.
Ziua o scot afara intre mese sa doarma si ea...Ti-ai gasit ..are de inspectat Bucurestiul frate,nu inchide un ochi.Ma termina ca la un moment dat oboseste si se pune pe marait.O mai calmez destul de rar cu ceai de fenicul de la Milupa dar de 3 zile nici pe ala nu-l mai vrea ,cand il simte roade tetina si varsa ceaiul pe ea.Cred ca e cel mai ud si mozolit bebe din lume.
Apa nu vrea si incerc sa-i picur cu masura de nurofen,cu lingurita,cu biberonul cu ce-mi pica in mana doar doar o bea si ea sa nu se deshidrateze.
Azi nu a dormit de la 8.30 pana la 15.a adormit acum 30 min si eu trebuie sa ajung la 16.30-17 sa-l iau p efrasu de la gradinitza si fac 20 min cu carutul pe jos pana la el.Imi vine sa fug in lume.Daca nu trebuia sa plec sigur nu adormea.

Va rog sa ma ajutati.Cum o fac sa bea apa? Cum sa o fac sa manance fructe? Ce combinatii sa incerc sa am si eu succes ?.La Victor nu am avut nici o problema cu fructele sau legumele.Eu mananc fructe pana plesnesc si am mancat si in sarcina.De ce nu mananca si ea frate?
Hai ca m-am plans ca o matza sclifosita...dar numai am nervi.In plus Victor a stat 3 zile acasa si m-au facut cu nervii amandoi..ca el vrea sa se joace cu ea si ea nu stie,ca de ce nu da si ea jucariile la el,ca de ce plange si uite asa ca s-a ales fata cu o masinutza in cap (din greseala el a dat-o sprea ea si picea a cazut pe o parte de oboseala si s-a lovit in masinutza) si vine vacantza si voi fi cu amandoi ...sper sa plec la Campulung vreo luna cu mama si cu ei macar acolo ii tzin afara si numai sunt singura toata ziua dar pana in august...mai e muuuult

gata cu vaicareala.
Daca mai pot mai bag un ochi la ce ati mai scris si,daca nu s-a raspuns, ma bag si eu "in vorba".
va pup si va doresc zile si nopti linistite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adipapazi spune:

mirela, azi le-am dat mazare cu broccoli cu pastai cu cartof cu conopida fierte, plus iaurt/smantana si galbenush de ou. au ras tot.
sau sufleul de conopida descris acum cateva pagini, care alor mei nu le place. sau ciorba de curcan/piept de pui acrita cu bors, din care iau carnea, legume si putina zeama si le pasez.maine fac dovlecel umplut: tai dovlecelul in 2 si scot seminte, pun carne tocata cu orez cu ceapa si marar, apoi adaug sos de rosii. sau dovlecel fiert cu branzica si cereale, ceea ce papau la inceput.
martuta, ai mei au bauta apa cu linguritza, apoi cu cana/biberonul.
fructele au fost un kin si la noi, fiind primele.da-le cu insistenta, ai muuuuuuuuuuulta rabdare, poa sa fie si 2 luni.
poate le vrea cu cereale.
sa stii ca pot fi agitati chiar si cu 2 saptamani inainte sa se irite gingia care anunta eruptia dintelui. da-i calmaB, sirop. am luat azi si fac proba noaptea asta pe ioakim. farmacista mi-a zis ca e foarte bun pt agitatie si pt dureri de dinti.e numai din plante.

va pupez.am culcat tribul pe care l-am dat azi in leagan, fiecare in leaganul lui. iar anei i-am pus 2 jucarii pe post de tzatze. doamne, ziceai ca e sophia loren, asa le avea de ascutite si de mari, ce poze i-am fct!

Mergi la inceput

ce scaun de masheea luam? care aveti deja, dati un sfat. de la cate luni? cu spatele la sensul de mers sau cu fatza? cum e legislatia? ai mei abia mai stau in scoici, e greva generala cand plecam undeva, iar pt drumul la moeciu nu cred ca voi rezista psihic cu ei agitati, asa ca ma gandesc sa le iau.

Mergi la inceput

maaaaaaaaaaaaai, pana mai ieri beati 10 cafele by this time of the day. acuma mormai tuta sola pe aici?

sugubino, ce gatesti? ca te vaz cam pe silent si miss u a lot.

Mergi la inceput

am fct dulceatza de capsuni cu fructoza. a iesit belea! am pus si in borcanele pt copii, cand or avea voie dulceatza.
am pus si dovlecel, mazare, azi cumpar pastai si conopida. sa am macar jumatate de iarna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela2 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorin7774

mai e vreun copil care se constipa de la legume ???

chiar nu mai stiu ce sa ma fac, cum sa le mai fac; dupa o portie de legume, pe care o mananca cu pofta, rade o farfurie fara nici un fel de moft, 2-3 zile nu mai face caca si cand face trebe sa o ajut cu termometrul

voi ce fel de biscuiti la dati copiilor ?
Ultima data la cumparaturi nu erau la raft decat de la Nestle si scria pe ei de la 10 luni si nu am luat

_

LOREDANA, mami de printese MIRUNA 07.05.2005 si ANTONIA 10.12.201O

neata
de constipat nu se constipa, dar kk e mai tare

biscuiti iau de la Plasmon, sunt cam scumputi, dar am gasit la dinodani oferta la 2 cutii biscuiti in varianta granulata, cu 60 lei
in magazine nu se gasesc, numai la farmaciile dona, unde s mai scumpi decat pe site ul ala
pt buc livrarea e gratis la tot ce depaseste 50 lei

mami cu motaneii Razvan si Robert (26.12.2010) si mami de Vlad (12.12.1999)

colacei de inot pentru bebelusi

Mergi la inceput