Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010(32)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorin7774 spune:

buna dimineata si noi

Shasenka, multumim de urari ! si de cafea ...
Felicit si eu mamele de pe FB care si-au sarbatorit ieri ursuletii; sa va traiasca minunile !

Vasari, Sara mananca si altceva in afara de san ?

noi suntem tot cu febra..ba e, ba nu e...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Lorin, Sara e foarte interesata de mancare, da. Sunt total diferite fetele. Ea imi ia mana cu manutele sa-si bage lingurita in gurita. Maria statea cu noi la masa, fara exceptie, si nici nu se uita la mancare, 0 interes. Asa, cam o data pe saptamana gusta cate ceva, iar interesul nu se pastra. De fortat nu s-a pus problema, ca la ea nu merge decat cu vorba buna, altfel nu sunt sanse de castig, de distras atentia nu mergea decat pt o lingurita-doua. Dar acum mananca f bine si sanatos, am intrat in diversificarea Sarei cu lectiile facute, dar am noroc de data asta.
Va pupam si multa, multa sanatate, sa vina zile frumoase pentru voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inacat spune:

salutare barlog,
n-am mai scris de mult, dar eu si manzul suntem cobza.
cred ca de la a.c. din masina
asa ca miercuri am ajuns la dr. si ne-a facut reteta pt amandoi.
piciul ia oscilococinum+vit.c, iar eu alea, alea de tuse, nas...
of, mi se rupe inima cand tuseste si stranuta si se mai intampla si in somn .
n-am racit toata iarna si am facut boacana acum

vineri mi-am scos si o masea de minte, sparta in prealabil pe la 6 luni de sarcina, cand nu am putut face nimic, si sunt umflata de numa'numa'.

Mergi la inceput

sugubina ai incercat biscuitii de la diversificare.ro?

elfica, ai masurat cat mananca Iulia?

mirela ce fac motaneii cu pojarul? cum va descurcati?

Mergi la inceput

nr. de mese la puiul meu e tot cam 5 peste zi (la 6 LM, la 10 fructe cu branzica, aici ar trebui sa mai aibe o masa de LM, dar nu prea mai e, la 13 legume, la 17 LM, la 20 cereale) si inca vre-o 3 de LM peste noapte (23, 01, 04). La mesele de solid completam cu LM.
nu stiu cat e de bine, adica ar trebui sa manace mai bine ziua, dar nu ...

Fetelor, mie ped. mi-a dat reteta de branzica din lapte de vaca 3,5 % grasime cu calciu lactic, dar voi incerca in loc de calciu sa fac cu lamaie. ce ziceti? e mai natural, nu?
In ce priveste laptele, eu cred ca e ok sa se foloseasca lapte de tara, daca se cunoaste f.bine provenienta (sanatatea si igiena vacii, mulgatorului si laptelui). inainte de consum si pt. prepararea branzicii laptele se fierbe obligatoriu, deci se mai distrug din germeni.
eu iau lapte de la dozator, avantajul fiind acela ca este direct de la vaca (la cel de tara), adus la Stasul de 3,5 si controlat, provine din ferme in care se face evaluarea periodica sanitar-vet. a animalelor si laptelui, la fiecare muls se fac analize fizico-chimice...

Mergi la inceput

Ral-eli si putere.
de multe ori trebuie sa ne sustinem moral sotii in alegerile lor sunt niste copii mai mari si au nevoie sa fie incurajati.
poate era mai bine sa accepte pentru moment varianta deva, acolo lucrurile poate se aranjau altfel, macar nu aveati si stresul banilor si poate chiar va convenea ca stiu ca zona e minunata si oamenii mai linistiti.
acum, rabdare multa pana va reveniti si incredere unul in celalalt
banii sunt un motiv de cearta frecvent, stiu dar... nu mai puneti la suflet ca va veni soarele si pe strada voastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moshulik spune:

Elfica, eu din 500 ml de lapte cu 4 pastile de calciu lactic, fac branzica pt doua portii, asta dupa ce a trecut de 8 luni. pana la 8 luni, ii faceam trei portii din ea.
Cat priveste supita de legume, eu am inceput cu cate o leguma, pe care o fierbeam, pasam si serveam bolfoseniei.
dupa trei zile, adaugam alta leguma, etc, pt a testa toleranta si gustul.
Pentru a nu mai pierde timp pretios cu gatitul, eu mi-am cumparat un aparat babycook, care este MINUNAT.
fierbe la aburi, paseaza, incalzeste, dezgheata(functia asta nu i-am testat-o intrucat doctorita noastra nu ne permite sa folosim congelate inca pana la un an si nici mancare gatita pentru mai mult de o zi).

Moshulik , mami fericita de Maria Alexandra( 23.09.2010)
https://picasaweb.google.com/SSMoshulik/PrimeleZile?feat=directlink
https://picasaweb.google.com/SSMoshulik/Botez?feat=directlink

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moshulik spune:

Azi eu dau cafeluta......... (macar voi sa o beti, ca eu nu pot, pana nu terminam cu alaptatul)

Moshulik , mami fericita de Maria Alexandra( 23.09.2010)
https://picasaweb.google.com/SSMoshulik/PrimeleZile?feat=directlink
https://picasaweb.google.com/SSMoshulik/Botez?feat=directlink

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sugubina spune:

Buna dragelor,

Joann bine ai revenit. Uau ce de dinti aveti, super, felicitari! Noi nu avem dinastia.

Ina sanatate puiului, sa treaca repede repdee!
Nu am facut (inca) bisc aia- au multe faini si eu nu am in casa decat de orez si integrala de grau.
I-am facut pe astia http://www.jocurban.ro/injoaca/?p=2294

Legat de branza de vaci-poti incerca sa faci cu iaurt. Cand a dat laptele in foc pui doua trei lgrite de iaurt pana se desface zer de branza. Dc nu se desface mai adaugi putin iaurt.

Mirela cum va mai simtiti? a facut si celalalt? tine-ne la curent. Pupici virtuali evident si multe sanatate!!

Sugubina si Puficele Mara Diana si Ilinca Miruna 6.11.2010

Mergi la inceput

Citat:
Legat de branza de vaci-poti incerca sa faci cu iaurt. Cand a dat laptele in foc pui doua trei lgrite de iaurt pana se desface zer de branza. Dc nu se desface mai adaugi putin iaurt.

sugubina, ce fel de iaurt sa folosesc? din comert? care ar fi cel mai bun? gras sau slab?
pentru mine cumpar lactate de la covalact. am fost la ei in fabrica, studentii mei ajung in fiecare vara in practica acolo, stiu cum decurge fluxul si am incredere.
voi ce folositi?

Mergi la inceput