Carrefour o comite, iar

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olim spune:

irinai, aici este o discutie strict de Carrefour, da sa nu crezi ca Auchan e altfel, sau Cora. Inclusiv in alte tari din Eurpoa se intampla.
Nu e vorba de sdandardele nimanui, e vorba de corectitudine lor si de multe ori lipas de respect fata de clienti, sau potentialii clienti
Uite eu am patit la Praktiker Cluj, anul trecut in mai am fost acasa si imi zicea al meu sa aduc un incalzitor instant de apa, l=am luat la ora 21, am plecat acasa, cutia fiind perfect sigilata.Acasa il despachetezi, pe langa faptul ca avea dusul plin cu apa, actele de garantie erau facute pe o persoana din Mures, cu data de martie a doua zi m=am dus inapoi, nu au vrut sa imi dea banii, desi era clar vina lor pentru ca produsul a fost folosit, apoi dupa o reclamatie la OPC, am primit si banii de taxi de pe cele 2 drumuri ce le-am facut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Nu stiu, eu de mincat in magazine nu am avut niciodata nevoie, apa as fi baut de citeva ori, recunosc, da' nici n-am murit fara. In general eu am un mare respect pentru reguli si autoritate, si sint de parere ca atunci cind intri "in casa omului" ii respecti regulile... Imi aduc aminte ce uimita am fost in Franta cind am vazut ca e absolut ok sa maninci si sa duci ambalajul la casa...dupa care mi-am zis in sinea mea "Uite frate ce diferenta intre Fr si RO...". M-a deranjat insa faza cu fluieratul dupa mine ca dupa ultimul hot pentru ca intrasem cu o sacosica tip cadou, de hirtie, pe care era scris numele magazinului cu articole de imbracaminte pentru copii de vis a vis de intrarea in supermarket, in care era o rochita de fetita de 2 ani care garantat nu exista si in magazin...

Pe scurt, am mers ieri la magazin sa imi recuperez banii (pe care de altfel i-am donat tot acolo pe loc intr-o cutie de-aia de la Crucea Rosie). Mi-au oferit o cutie de bomboane Tofiffee. Doamna care a venit sa vorbeasca cu mine a venit foarte hotarita si ferma sa imi spuna ca, Carrefour doreste ca clientii sa vina cu placere la magazinul lor, asa ca imi face o concesie si imi factureaza toboganul aplicind reducerea la pretul din promotia anterioara. Cu naivitate am intrebat-o daca nu cumva numele si numarul meu de telefon il au din reclamatia OPC, si am constatat "uimita" ca daca s-ar duce vestea ca, Carre4 face concesii tuturor celor care fac plingere la OPC, INDIFERENT DACA AU SAU NU DREPTATE, in curind o sa ajunga aproape de faliment .

Cind a vazut ca nu-s chiar toanta mi-a facut o minuscula confidenta si mi-a zimbit complice. Se pare ca exista totusi niste legi care protejeaza clientul fata de diverse strategii de marketing.

Per total, eu ma declar multumita, nu ca m-am imbogatit cu aia 27 de lei, ci ca am avut dreptate

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citesc subiectul vostru alaltaieri si ajungem in Carrefour pe seara...
Isi gaseste sotul un troller mai micut asa, cu spatiu de laptop pe care il cauta de o vreme si hotaraste sa il cumpere. Pe el scria "garantie 5 ani" mare si colorat. Il platim, merg la garantii si acolo... surpriza mi se spune
- Produsul are garantie 2 ani.
- Pai cum asa, scrie clar pe el ca are 5.
- Da' da si pe unele electrocasnice scrie asa si fisele de garantie sunt pe 2 ani, mi se raspunde, ba mai completeaza un alt lucrator de acolo:
- Doamna, aia cu 5 ani e asa, scrie de fapt cat tine el
- Zau, scrie pe produs mare durata de viata?! acolo scrie garantie si va rog sa imi faceti certificatul asa cum scrie sau sa modificati eticheta respectiva astfel incat sa stiu inainte de a-l cumpara ! (deja ma gandeam la voi !). Parerile dvs nu prea ma intereseaza va rog sa imi faceti garantia asa cum ati vandut produsul. Pana la urma nu dvs. imi executati garantia daca produsul are vreo problema, ci producatorul, care a imprimat si eticheta respectiva.
- Bine, se lasa convinsa persoana din fata mea, dupa inca cateva parlamentari si discutii aiurea, scoate un formular si scrie.
Victorioasa merg cu formularul completat la sotul meu care ma astepta cu piticul intr-un magazin de jucarii din dreptul caselor. Ii povestesc tarasenia, zice el (necredinciosul !) :
- Ia da hartia sa vad ce au scris. I-o dau, o citeste:
- Vezi ca te-au pacalit, aici scrie 24 luni garantie ...
Sa nu te enervezi ? M-am dus inapoi si in sila au modificat cu pixul si au stampilat si semnat modificarea ....

Asa ca atentie la produsele cu garantie mare scrisa pe ele, certificatele de garantie sunt tiparite altfel !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri
Carre4 face concesii tuturor celor care fac plingere la OPC, INDIFERENT DACA AU SAU NU DREPTATE, in curind o sa ajunga aproape de faliment .

Per total, eu ma declar multumita, nu ca m-am imbogatit cu aia 27 de lei, ci ca am avut dreptate

Da, toate magazinele fac concesii anumitor clienti dificili, de lehamite isi pot permite sa faca asta.

'Pe spatele copiilor' care nu au topogane in casa...cata ipocrizie, cat penibil, ce orizont ingust. Mi-a facut greata de la inceput felul in care ai pus problema, si cum continui in continuare sa faci pe victima, daca eram manager de magazin ti-l faceam cadou din salariul meu. Asta nu inseamna ca ai dreptate.

Mergi la inceput

accept, merci de opinie. Poate imi explici si ce ti-a cauzat marea greata.

Uite ca super Carre4 nu avea de unde sa aiba numele si nr meu de telefon. Deci l-au obtinut de pe reclamatia facuta de mine la OPC. Deci OPC a ajuns acolo, la Carre4, inteleg eu.

Nu gasesc NICI UN ARGUMENT in favoarea ideii ca magazinul mi-a facut o concesie "ca s-au gindit ei peste noapte la problema mea". De ce atunci cind m-am dus la Biroul de Relatii Clienti sa imi explice ce e cu schimbarea de pret, si a venit tinara aceea sa discutam, nu au facut minunata concesie, "de mila si de sila"? De ce concesia asta s-a "intimplat" dupa episodul OPC?
Ca daca nu aveam dreptate, OPC-ul imi trimitea elegant un mic e-mail in care sa imi spuna ca "Doamna, am verificat sesizarea dvs si va informam ca din "hirtiile" verificate, magazinul a avut dreptul sa efectueze modificarea respectiva de pret".

Ca nu dadea faliment Carre4 ca ma pierdea pe mine de client....

Deci iti ramin recunoscatoare daca ma lamuresti exact ce s-a intimplat intre intrebarile mele legate de pretul toboganului, reclamatia la OPC si telefonul plin de amabilitate de dupa.

P.S. Da, fiica-mea nu murea fara tobogan. Iar eu l-am cumparat la 87 de lei, in ultima zi de promotie. Dar da, era o promotie facuta pentru copii. A, am uitat, nu clientul conteaza, clientul e prostul care ne umple noua buzunarele, totul e bani si marketing.

Mergi la inceput

Citat:

accept, merci de opinie. Poate imi explici si ce ti-a cauzat marea greata.

Nu stiu sa-ti explic exact. Consumismul asta dus la extrem, motivul stupid pentru care te agiti atata, cu subiect pe forum, cu opc-ul, cu scandal la magazin, cu mesaje emotionale de genul 'pe spatele copiilor'...de parca topoganul in casa ar fi ultimul must fara de care nu se mai poate trai. Iti garantez ca topoganul in casa este strict dorinta ta, nicidecum nevoia sau dorinta copilului, si as mai face si pariu ca se va pune praful pe el...dar asta e alta poveste. Deci 'e vorba de copii si Ziua Copilului' este o mare ipocrizie de afirmatie. Eu as fi deacord ca acest soi de mofturi sa aiba un tva mult mai mare care sa permita scaderea tva-ului la alimentele de baza, astfel incat sa beneficieze cu adevarat acei copii pentru ai caror parinti alimentele sunt un lux. Aia nu mai fac valuri pe forum ca s-a scumpit laptele, ca promotii la cartofi nu prea ai sa vezi prin magazine, aia nu intra in targetul politicilor de marketing. Nu cunosc legislatia dar nu vad niciun motiv etic sau de alta natura pentru care orice magazin al putea vinde acel topogan si cu 3-4-5-10 milioane, nu cu 87 de lei. Ma doare fix in cot de pretul jucariilor in conditiile in care un copil lasat sa rascoleasca sertarul cu sosete e super fericit. Sa ne spui cat va dura interesul copilului pentru topogan. Atata agitatie pentru un moft pe care il doreai neaparat satisfacut la un anume pret. Zau ca mi se pare stupid.

Mergi la inceput

Pai accept, am rascolit si in sertarul cu sosete....dar trece si asta la un moment dat.
Si nu pot sa ma simt vinovata ca eu ii cumpar jucarii copilului meu, in timp ce alti copii sint vai de capul lor. Ce ar trebui, sa imi tin copilul cu minimul si strictul necesar supravietuirii doar pentru ca si alti copii traiesc asa?

Nu am vrut sa sune dramatic...am povestit si cum a ales Carrefour sa rezolve situatia, ca o fi asumarea vinei, ca o fi lehamite...nu stiu, fiecare o sa judece. Am recunoscut ca nu moare fiica-mea fara tobogan.

Mergi la inceput

Imi dau seama ca problema mea este una mica fata de problemele cu care se confrunta multi oameni in lumea asta mare.
Imi dau seama ca toboganul este un mic moft.
Am relatat exact discutiile purtate cu diversii reprezentanti Carrefour.
Am aflat ca sint nepoliticoasa, ca daca m-as fi purtat frumos oamenii aia s-ar fi purtat si ei altfel, ca sint un exemplu al consumatorismului (exista cuvintul asta..?) dus la extrem si ca stirnesc deranjamente stomacale.
Avind in vedere ca problema mea legata de Carre4 s-a rezolvat, cred ca subiectul poate fi inchis, povestea ramine "pentru posteritate" pe aici.
Daca mai sint plingeri asemanatoare, "plingaciosii" vor deschide subiecte separate.

Multumesc tuturor pentru opinii si pentru modul in care au ales sa si le exprime.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Mie mi s-a intamplat sa cumpar din Carrefour un DVD cu un film de Sergiu Nicolaescu si sa descopar, acasa, ca era doar carcasa, goala. M-am dus inapoi si am avut ceva de furca pana sa ne recuperam banii.

Asa iti trebuie daca ai vrut sa dai bani pe un film de sergiu nicolaescu!

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Citat:

Imi dau seama ca problema mea este una mica fata de problemele cu care se confrunta multi oameni in lumea asta mare.
Imi dau seama ca toboganul este un mic moft.
Am relatat exact discutiile purtate cu diversii reprezentanti Carrefour.

Eu am sesizat o mica drama. 'Pe spatele copiilor', lacrimi de crocodil, ziua copiilor, socitatea civila, sa luam atitudine bla bla...Toate pentru un buget foarte strict care cuprindea un topogan! Dupa parerea mea niciun magazin nu e obligat sa iti vinda tie un produs la ce pret vrei tu. Magazinul isi face preturile cum vrea si tu decizi daca merita.

Mergi la inceput