Carrefour o comite, iar
Raspunsuri - Pagina 7
![](images/user_woman.png)
Lo_li_Ta spune:
A propos de ambalaje, si eu beau mai mereu apa din hypermarketuri sau rontai cate ceva si apoi arat la casa. nu am avut niciodata probleme.
Politetea angajatilor reflecta perfect politetea romanilor, ca tot natia asta o reprezinta. Cat depre preturi, am cumparat din multe tari produse cu etichete puse unele peste altele, cu toata gama de valori.
Salcia, mie problema asta nu mi s-a parut cu adevarat importanta, ba chiar a primit multe explicatii pertinente pt ce s-a intamplat. Daca OPC-ul va decide altfel, cu atat mai bine.
Nu cunosc povestea cu H&M-ul, dar probabil ca acolo s-a facut pur si simplu un calcul din care a rezultat ca prejudiciul de imagine (dorit, probabil, de cineva) era mai mare decat cel material. Dar s-a dat vreo lege care sa interzica apoi pastrarea marfii in depozit pe termen lung? Garanteaza cineva ca sezonul urmator nu revin la aceleasi practici? Ce vreau eu sa spun de fapt e ca in orice situatie de genul e loc sa fii mai bun. Din pacate insa, cele mai bune afaceri se fac cu sange rece si nu e cazul sa judeci cu inima (asta se face cand se pune problema ca era vorba de jucarii, nu de altceva) o problema care poate fi sanctionata doar legal. Nici mie nu-mi place sa fiu inselata, dar inteleg ca in orice domeniu exista "artificii" care pot parea incorecte, desi in esenta sunt justificate dpdv economic.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/pisigri/pisigri.jpg)
pisigri spune:
In Carrefour Iasi, la intervale regulate de timp, cineva anunta in microfon ca este interzis consumul de alimente sau bauturi in incinta magazinului. Eu din asta ce sa inteleg, ca nu zice nimeni nimic daca duc ambalajul la casa?
Cit despre foliere, eu vad lucrurile in felul urmator:
- nu toata lumea poarta poseta de brat. O mama cu copil mic probabil va avea un bagaj mai voluminos. De ce ma obligi sa il foliez, deci sa nu am acces la ce e inauntru? Daca atunci cind plec tiuie detectoarele alea, sa ma caute in bagaj si asta e. Nu mi se pare normal sa insir in caruciorul de cumparaturi biberonul cu apa, bluza cu mineca lunga pt raioanele cu frigidere (in care eu stau, ca citesc etichete...), servetelele umede (ca nu-mi convine sa las copilul sa isi linga degetele dupa ce a pus mina pe jos)? Ca sa nu mai spun ca daca am rucsacelul Ilincai, nu mai am si eu poseta, deci portofelul este in rucsacel, deci trebuie sa il scot de acolo inainte de foliere si nu am mereu buzunare. Sint maruntisuri, nu le-am amintit, mi-au creat disconforturi minore, dar daca tot mi se spune ca nu stiu sa ma port in magazine...le amintesc si eu, ce sa fac !
- daca intru cu cumparaturile mele acolo, imi asum un risc, sint pe barba mea, ok? Daca atunci cind ies am bon pentru ele, bine. Daca nu...le mai platesc o data, daca imi arata ca au in magazin acelasi produs. Mi se pare extrem de simplu.
De cele mai multe ori cind merg in magazin cu Ilinca, avem la noi cite o minge. Mereu ne oprim si cerem eticheta sau stampila pentru minge. Asa ca stiu sa fiu si politicoasa
Dovada ca ceva nu a fost in regula este telefonul pe care l-am primit acum un sfert de ora de la Carrefour. Sa ma duc cu bonul de casa de ieri, sa imi dea diferenta de bani.
Sint sigura ca daca ar fi fost totul 100% in regula cu modificarile alea de pret, nu s-ar fi intimplat asta. Mai ales ca nu au de nicaieri din alta parte numele meu si numarul de telefon, decit de pe reclamatia OPC.
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Lo_li_Ta spune:
Stii ca "la noi" (ca in alta parte n-am auzit, dar or fi), sunt oameni care se duc sa manance in Carrefour/Cora? La propriu. In special tineri, cu glugi in cap, se plimba printre rafturi, papa tot ce prind, lasa ambalajele si pleaca. Asta ar putea fi o explicatie.
In rest, la toate problemele tale exista o rezolvare f simpla : nu-ti place politica magazinului, nu-i mai treci pragul.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andacos/andacos.jpg)
andacos spune:
Lo li ta,eu am vazut cu ochii mei in supermarketurile romanesti,mamici care iau de pe raft ,desigileaza si efectiv dau copilului in mina,fara ca acesta sa ceara in mod special!
Constat insa ca intr-adevar avetzi timp frate de trebuie sa datzi copiilor sa manince,sa bea ,sa-i imbracatzi adecvat raionului ,eventual sa-i schimbatzi de pampersi cind mergetzi la cumparaturi!!!!!
Eu cred ca asta iar e o mare meteahna a societatzii romanesti actuale si sincer pe mine ,la cit timp petrec romanii de azi in supermarketuri,nu ma mira pretzurile si practicile celor din supermarketuri!
Nu e o critica(asa cum cu sigurantza se va percepe)e doar o constatare,facuta prin comparatzie!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/corap/corap.jpg)
corap spune:
OFF TOPIC: eu am vazut o mamica care desfacea borcanele si-i dadea copilului sa guste din toate, sa vada de care-i plac (si punea apoi capacele la loc). si cand i-am spus (eu eram tot client, sa fim intelesi), mi-a zis senina ca de ce imi fac atatea griji, ce, sunt ale mele?
asa ca, daca asta-i "materialul clientului", inteleg politica de securitate a magazinelor.
olim spune:
nu se practica doar in Romania mancatul in magazine, si aici e plin de francezi care dau copiilor mancare in magazine, si apoi platesc la case sau nu
in 1999 cand am venit prima data la Paris intr-un Auchan, mnu mi-a venit sa cred ca se paote manca in magazine in asa stil.Si magazinul era in zona buna a orasului, deci prea putini straini in zona
si tot la 2=3 luni arata reportaje cum oamneni cu o situatie relativ comoda economic fura din magazine.
ba chiar am vazut afis in Auchan unde scria ceva de genul, daca vezi pe cineva ca fura in magazin anunta casiera, asa evitati sa platiti mai mult pe produsele noastre
cat despre pretul diferit la casa si cel pe raft, si aici Carrefour e pe locul 1 eu sunt foarte atenta la promotii, tichete, mai ales ca am timp.memoria vizuala a preturilor ma ajuta
pe langa faptul c anu coincid, in loc de 23 de articole cate cumperi ai 25, si asa m-am invatat ca la casa stiu exact cate produse am si verific bonul.
aici daca le spui de protectia consumatorului ii doare fix in cot de tine
daca gasesti un pret diferit de cel anuntat iti dau un bon de 3 euro
in iarna am luat la cluj niste carti de pe un raft de oferta de 9.9 lei si am zis ca iau 10, sa imi ajunga pana in vara ce merg acasa.Am luat si alte produse, si ma asteptam undeva la vreo 350 de lei.Ajung la casa si bonul era 500, platesc si ma uit pe el atenta, aveam cateva carti la 39.99.M-am dus la biroul informatii, am cerut banii inapoi, au comentat la inceput, dar mi i-au dat, insa mi-au cerut copie dupa buletin am refuzat categoric. Cum adica sa ii dau datele personale si numarul de telefon.
Nu stiu daca este lege in tara ca trebuie sa dai copia dupa buletin, aici ai intre 7-30 de zile sa duci produsul inapoi daca nu esti multumit depinde de magazin, dar nu mi-a cerut nimeni copie dupa buletin vreodata
.La inceput au refuzat spunand ca am luat cartile din alta parte si m-am dus cu ele sa le arat ca erau cateva carti ca ale mele tot pe raftul cu oferta, si doar nu le=am pus eu acolo pe toate
olim spune:
dana, sa stii ca si eu cand era alex mai mic, mai luam cate un pachet de biscuiti si il desfaceam fara sa ii ceara el si asta sa ii dau o ocupatie in timp ce eu imi faceam linistita cumparaturile.
sau cand eram gravida si imi era sete, la fel desfaceam o sticla de jumate de apa si duceam ambalajul gol la casa
uite aici de exemplu, sunt niste chifle cu branza si bacon, oferta e de 5 la pret de 4, dar intotdeauna ajung la casa cu 3 si jumatate, alex pana facem tur in maazin mananca una cel putin.Dar la casa spun ca au fost 5.
La fel patea la Kaufland in Cluj, alex devoreaza chiflele alea albe, la casa una e minus, dar spun doamnei la casa si e ok .
irinai spune:
Eu nu inteleg de ce nu ocoliti magazinul daca cumparaturile facute aici sunt motiv de stress...
Sunt convinsa ca exista atatea alte magazine care sa corespunda standardelor voastre
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Monnvas/Monnvas.jpg)
Monnvas spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pisigri Cit despre foliere, eu vad lucrurile in felul urmator: - nu toata lumea poarta poseta de brat. O mama cu copil mic probabil va avea un bagaj mai voluminos. De ce ma obligi sa il foliez, deci sa nu am acces la ce e inauntru? Daca atunci cind plec tiuie detectoarele alea, sa ma caute in bagaj si asta e. Nu mi se pare normal sa insir in caruciorul de cumparaturi biberonul cu apa, bluza cu mineca lunga pt raioanele cu frigidere (in care eu stau, ca citesc etichete...), servetelele umede (ca nu-mi convine sa las copilul sa isi linga degetele dupa ce a pus mina pe jos)? Ca sa nu mai spun ca daca am rucsacelul Ilincai, nu mai am si eu poseta, deci portofelul este in rucsacel, deci trebuie sa il scot de acolo inainte de foliere si nu am mereu buzunare. Sint maruntisuri, nu le-am amintit, mi-au creat disconforturi minore, dar daca tot mi se spune ca nu stiu sa ma port in magazine...le amintesc si eu, ce sa fac ! - daca intru cu cumparaturile mele acolo, imi asum un risc, sint pe barba mea, ok? Daca atunci cind ies am bon pentru ele, bine. Daca nu...le mai platesc o data, daca imi arata ca au in magazin acelasi produs. Mi se pare extrem de simplu. De cele mai multe ori cind merg in magazin cu Ilinca, avem la noi cite o minge. Mereu ne oprim si cerem eticheta sau stampila pentru minge. Asa ca stiu sa fiu si politicoasa ![]() |
Matzogri,
Sa stii ca "suspiciunea" asta de furt e numai la noi. Aici, daca n-ai chef sa iei carut sau cos, iti bagi cumparaturile in sacosa si le scoti la casa. Ca de-aia ai poarta magnetica. Am intrat cu cumparaturi din alte magazine si nu mi-a cerut nimeni sa infoliez sau sa las la casa, indiferent daca aveam bon sau nu. In ideea ca de-aia au poarta magnetica si camere de supraveghere. Si nu m-au controlat nici cand mi-a tiuit poarta magnetica, s-au prins repede ca tiuia copilul si cum in Delhaize nu aveau copii de vanzare...
![](icon_smile_big.gif)
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Selene_Bunny/Selene_Bunny.jpg)
Selene_Bunny spune:
pisigri, pai si in Braila anunta... Da' te pui cu mancaciosii? Bine, ideea e sa nu o faci ostentativ, adica iei produsul, ranjesti la camera si pe urma desfaci tacticos ambalajul. Cu copiii, se intampla.
Io aveam mereu cu mine rucsacelul de la carucior, suficient de incapator ca sa pun in el: un scutecel de schimb/chiar doua scutecele, biberonul (in termos), o punguta cu cantitatea exacta de lapte, portmoneul, servetelele umede, cele uscate... Cand intram, spuneam ca am acolo banii si lucruri de-ale copilului si nu il pot infolia. Si gata. Uneori il desfaceam, sa vada exact ce si cum.
Iar pe mine nu ma lasa sa intru cu cumparaturile mele, ma roaga sa vin sa le infolieze. Niciodata nu am simtit ca tre' sa ma dau lovita in orgoliul meu de cumparator pentru chestia asta. Mai mult ma deranjeaza magazinele in care nu am voie sa intru cu caruciorul de Carrefour. Majoritatea celor din Promenada Mall nu ma lasa.
andacos, eu chiar am schimbat-o de scutece acolo. La baie. Ca facuse kk. Ba mi s-a intamplat sa faca de 3 ori in 2 ore, si eu sa am doar 2 scutece de schimb. Asta e. Avea 1 an si ceva luni.
Insa cine e nesimtit, merita sa fie tratat ca atare. Ca nesimtitu'. Si eu am ramas socata in Wiesbaden (parca), in magazinul Aldi, cand am vazut un baietel tzopaind vesel pe un bax de hartie igienica, practic, calcandu-l in picioare. Sau pe desteapta care dorea o doza de Cola dintr-o piramida de doze de Cola, si a ales-o taman pe aia din mijloc, de a rasturnat toata piramida. Nu s-a lasat cu observatii in niciunul din cazuri.
Mie mi s-a intamplat sa cumpar din Carrefour un DVD cu un film de Sergiu Nicolaescu si sa descopar, acasa, ca era doar carcasa, goala. M-am dus inapoi si am avut ceva de furca pana sa ne recuperam banii.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii