Carrefour o comite, iar
Raspunsuri - Pagina 4
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/pisigri/pisigri.jpg)
pisigri spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anya Va dati seama cat e adaosul comercial daca isi permit sa faca reduceri de 50%? Doar in perioada de soldare (ianuarie si august) au voie cf legii sa coboare sub pretul de achizitie. In restul anului pot sa se joace doar cu adaosul comercial. Anya |
Din punctul asta de vedere, in RO este jecmaneala pe fata. Chiar ma uitam dupa niste jucarii de exterior acum, pe diverse site-uri; pai frate, au niste preturi de te doare mintea, si-s niste bucati de plastic. Si astia care le comercializeaza pe net nici macar nu au costuri cu locatia/magazinul/angajatii/regie etc....
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
alex_andra spune:
citat din mesajul lui anya Va dati seama cat e adaosul comercial daca isi permit sa faca reduceri de 50%? Doar in perioada de soldare (ianuarie si august) au voie cf legii sa coboare sub pretul de achizitie. In restul anului pot sa se joace doar cu adaosul comercial. Anya |
anya, carrefour si altii ca ei, achizitioneaza produsele foarte foarte ieftin de la comercianti, aproape la pretul de productie.
Asa isi negociaza ei, daca nu esti de acord, nu-ti bagi produsul la ei in hipermarket, si tot tu, producator, pierzi, pentru ca nu-ti mai faci reclama la gama de produse.
Acum multi ani am participat la negocieri cu cei de la carrefour si si stiu cum pun problema.
De-aia isi permit ei sa puna ce preturi vor, cand mai mici, cand mai mari.
Si pana la urma, e dreptul lor sa puna ce adaos doresc, daca, in fond, tot mai ieftin decat in alte magazine iesi.
Intotdeauna, un carucior e mai ieftina la ei, un lapte, o jucarie, o bluza, etc...decat intr-un magazin.
Indiferent daca e sau nu promotie.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/pisigri/pisigri.jpg)
pisigri spune:
Nu e adevarat, nu e mai ieftin.
Fructele sint uneori mai ieftine decit in Selgros, dar de cind si la Selgros poti sa cumperi orice si la kg, nu doar la lada, au pierdut mult teren.
La lactate cumpar din Selgros pentru Ilinca.
La mezeluri au foarte putine firme care desfac la ei in magazin, si cind cumpar, rar, prefer sa iau din alta parte, de la firme mai mici.
Haine e adevarat, cel putin pentru copii, au gama aia Tex la care au tot felul de reduceri si promotii si 3 la pret de 1 etc, si de-alea recunosc ca am mai luat, ca de tavaleala la joaca si de varsat mincare pe ele sint numai bune. Hainele Ilincai "de ocazie" insa nu sint luate de acolo, pentru ca nu ai ce alege.
Incaltamintea pentru copii este indecent de scumpa, avind in vedere ca la magazine de cartier specializate pe produse pt copii gasesti pantofiori/ghetute cu interiorul de piele si cu talonet la 30-40 de lei.
Mai iau de acolo cereale; legume prefer sa iau din piata; au un avantaj la masline ca le poti gusta, pe cind la Selgros sint ambalate.
Produsele bio sint mai scumpe decit in Selgros.
Si traiesc intr-un oras in care exista doar Selgros, Metro, Carre4 si Kaufland. Daca ar aparea si aici Cora, Real (care cica ar fi in constructie), Miniprix etc, cred ca cei de la Carre4 ar avea parte de o lovitura serioasa.
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
salcia spune:
Si in fond cred ca nu discutam despre adaosuri etc., ci despre practici incorecte si ilegale. Adica treaba lor ce strategie comerciala si politica de preturi au, dar cand incearca sa-si pacaleasca in fel si chip clientii, noi ar trebui sa reactionam.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/miereamara/miereamara.jpg)
miereamara spune:
citat din mesajul lui CorinaDani [ in alta ordine de idei : nici-un comerciant nu-ti va oferi o reducere temporara de pret la un produs care este deja in oferta, cu pretul redus. |
Hmmm...aici se practica foarte mult reduceri de pret la produs deja redus la pret (clearance sau vanzari promotionale cu ocazia unei zile speciale gen Memorial Day, Thanksgiving, etc)), chiar ieri am fost la Macy's (doar un exemplu) si am vazut haine cu eticheta de pret redus la care se aplica inca o reducere de 40% sau 30%.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator and
![](smiley_pregnant.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alintaroma/alintaroma.jpg)
alintaroma spune:
Da Miere, dar ce se intimpla aici e unic , sa fie in sale si sa mai aplici reducere de 75%, si sa ai si cupon
, in Europa eu nu am vazut niciunde asa, e ori una ori alta.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/madau/madau.jpg)
madau spune:
Am patit-o si eu de doua ori cu cei de la Carre4, cam in acelasi mod, si de atunci nu mai cumpar nimic de la ei. Pt mine nu mai exista, pot sa dea totul gratis ca nu intru. Cred ca asta e cea mai buna sanctiune, ramasul fara clienti. Macar de-ar face toti la fel.
In alta ordine de idei, faza cu scumpitul produselor inainte de reduceri e o practica cu "state vechi" in RO, de aceea prefer sa-i iau Mirunei si chiar si mie o groaza de haine/pantofi de pe net, sunt acum o groaza de situri care livreaza in RO, unde reducerile sunr chiar reduceri.... Pt ce sa ma complic?Madau si
Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX
alex_andra spune:
Eu nu am sa renunt in veci la carrefour, nu am niciun motiv:)
Hainele Tex sunt de bumbac 100%, foarte bune si dragute.
La fel si cele Disney.
Jucarii cumpar intotdeauna la reduceri si nu am gasit pe nicaieri mai ieftine.
Fac iar referire la casuta pe care am cumparat-o cu 250 de lei, in conditiile in care, pe net, nu gasesc sub 500 de lei.
Am cautat casuta si in dragonul rosu, de la Pilsan, tot 500 de lei era.
Nu mai zic de magazine, unde nu gasesc sub 800 de lei.
Laptele praf e mai ieftin decat in Kaufland.
Pampersii, la fel.
Si lista poate continua...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/diamat/diamat.jpg)
diamat spune:
alex andra
intr-un fel tu ai o mare dreptate. Sunt unii care cumpara dupa pretul cel mai mic, orice ar fi, si unii care refuza sa mai cumpere dintr-un loc, fie el cu pretul cel mai mic, din cauza practicilor penibile.
Problema e ca aceste doua categorii de clienti nu se prea inteleg, avand, evident, pareri diferite.
pisigri
solutia cea mai buna, dupa sesizarea OPC, este sa nu mai faci cumparaturile de la ei. nu o sa falimenteze din cauza asta , dar e un pas.
nici eu n-am falimentat nestle, nici macar zeci de mii oameni n-au reusit, dar mai incercam .
Lo_li_Ta spune:
De ce s-ar intreba cineva daca o practica e "morala" atunci cand vorbim de comert? "Pe spinarea copiilor"?! Produsele sunt produse indiferent ca vorbim de jucarii/lenjerie/whisky sau ce zicea cineva mai inainte si singura cerinta e legalitatea. Lanturile de hypermarket-uri sunt AFACERI, au dreptul sa foloseasca ce stratergii de marketing vor, in limitele legii bineinteles, asa cum orice client are dreptul de a alege sa nu cumpere.
Nu e Carrefour-ul de vina ca se cumpara la noi cele mai putine jucarii si nici nu e treaba managerilor de acolo sa rezolve aceasta problema.