Am o teama groaznica de a ma intoarce in tara

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui bbpunk
mereu intervine frica de a nu ma descurca.

Pai mai stai acolo o perioada, pana iti trece frica.
Tine minte: prietenii nu tin nici de cald si nici de foame, decat pe perioade limitate. Deci, fii pregatita sa stai pe propriile picioare, oriunde traiesti.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Care e tara aia unde te angajezi asistent medical fara scoala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

chiar si eu as fi curioasa sa stiu in ce tara te poti angaja asistenta fara scoala si licenta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Pune-l pe prietenul/prietenii tai sa se intereseze exact pentru tine. Cauta-ti un job in Romania, vezi ce salarii sunt si abia dupa aia ia o decizie. Cand te duci data viitoare in concediu in tara ia-o la modul concret si intereseaza-te exact: cat ai castiga, cat ar costa o locuinta, facultatea, etc si mai ales daca ai putea sa-ti gasesti ceva. Nu risca fara sa te asiguri. Cel putin eu asa as face...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Daca ti-e frica, ramii unde esti si adu-ti prietenul. Daca zici ca va intelegeti va puteti casatori si atunci el ar avea cadru legal sa vina in tara respectiva. Odata ce ai sa ai familia ta, nu o sa-ti mai fie dor de nimeni. Eu am emigrat acu 11 ani cu sotul si copilul si nu mi-a fost niciodata dor de nimeni. Daca am chef sa vorbesc cu prieteni sau parinti ii sun si vorbim cite o ora. Incearca sa te califici in tara in care traiesti, eventual sa faci o facultate si o sa vezi ca si salariul o sa fie mai mare. In Romania nu stiu ce sanse ai...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Bebe punk, e frumos ce spui si ce vrei insa tb sa iti faci socoteli financiare intii. De-asta zic si eu ca e bine sa vii aici sa vezi cum e, sa te vezi cu prietenii, sa te interesezi cit costa scoala, unde ai putea sta si ce ai putea lucra.
oricum tb sa incerci pt ca altfel vei regreta toata viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui noce

Eu cred ca daca tu simti ca vrei sa te intorci la un moment dat, daca tu il iubesti pe acel baiat care te asteapta de 5 ani, daca vrei sa cresti copii in Romania, Dumnezeu te va ajuta si-ti vei gasi rostul. In viata trebuie sa-ti mai asculti si sufletul, sa ai curaj sa faci ce vrei si nu ce este rational sa faci. Eu am vazut anul asta mai multe anunturi de angajare in Bucuresti decat aici in Spania unde sunt acum. Si cunosc o fata de aproape 30 de ani care s-a intors in Romania dupa 5 ani de Germania si e f fericita. Iar daca vrei sa faci copii, fa-i cand simti, nu cand e rational sau la moda in zilele noastre. Un copil are nevoie de o inima sa-l iubeasca si doua tzatze sa-l hraneasca. Atat. Restul e moda! Sunt multe femei, printre care si eu, care regreta ca n-au facut copii la timp, cand se faceau usor, dupa 30 de ani e mult mai greu.
Uite o poezie inspirationala:
http://www.etc.tuiasi.ro/cin/Fun/PabloNeruda.htm

Mda, romantic, dar nu "pusca" cu realitatea, nu cred ca sanatatea copilului tine de "moda" si nu cred ca de la 1-2 ani tzatzele alea mai sunt de ajuns...

Hai sa nu ne imbatam cu apa rece, traiul in Romania nu este deloc usor. Ai nevoie de un loc unde sa stai, fie al tau, fie inchiriat, ai nevoie de resurse financiare pentru a te intretine - plata facturilor, plata hranei, plus de resurse financiare pentru multe altele - vezi topicul despre traiul decent din Romania lui 2011.

Sansele sunt mici, bbpunk, pentru ca aici conteaza, inca, studiile facute. Mai bine spus, dovedirea lor printr-o hartie. Chiar daca ce scrie in hartia asta poate sa nu insemne nimic, tradus in practica... INSA, daca tot te intorci (sper sa nu regreti), iti recomand ca persoana sau compania unde lucrezi sa iti dea o recomandare, cat mai detaliata, in care sa se mentioneze exact de cand lucrezi acolo si ce exact stii sa faci.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

[quote]

Hai sa nu ne imbatam cu apa rece, traiul in Romania nu este deloc usor. Ai nevoie de un loc unde sa stai, fie al tau, fie inchiriat, ai nevoie de resurse financiare pentru a te intretine - plata facturilor, plata hranei, plus de resurse financiare pentru multe altele..

Spre surprinderea ta in orice tara ai nevoie de un loc unde sa stai, resurse financiare si tot ce mai enumeri tu pe acolo. Astea din pacate nu pica din copac ci se obtin prin MUNCA ... indiferent ca e RO sau alta tara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzana95 spune:

Asistente dentare fara calificare sunt in UK; sunt doctori dentisti romani, care lucreaza in sistemul NHS si au parte de astfel de asistente; multe sunt serioase si cauta sa urmeze cursuri de calificare, dar sunt si care le dau bataie de cap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dheara spune:

Citat:
citat din mesajul lui Edip

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

[quote]

Hai sa nu ne imbatam cu apa rece, traiul in Romania nu este deloc usor. Ai nevoie de un loc unde sa stai, fie al tau, fie inchiriat, ai nevoie de resurse financiare pentru a te intretine - plata facturilor, plata hranei, plus de resurse financiare pentru multe altele..

Spre surprinderea ta in orice tara ai nevoie de un loc unde sa stai, resurse financiare si tot ce mai enumeri tu pe acolo. Astea din pacate nu pica din copac ci se obtin prin MUNCA ... indiferent ca e RO sau alta tara.

asa e, edip, doar ca, din nefericire, exista tari in care MUNCA e bine platita si-ti permiti un trai decent, si tari in care ACEEASI MUNCA e prost platita, incat nu-ti ajunge salariul de la o luna la alta...

bbpunk, ar fi bine daca ai putea sa faci o scoala acolo unde esti acum, pt siguranta ta, ca nu poti sa sti cum se schimba legile, plus ca probabil ti-ar fi recunoscuta calificarea si in Ro. am o prietena care face o scoala de igienist dentar (in Japonia) si e foarte greu, pt ca trebuie sa mearga la cursuri zilnic si are foarte mult de invatat. practic, programul nu-i permite sa mai si lucreze in primii 2 ani de scoala, dar in anul 3 face doar practica... eu te-as sfatui sa faci ORICE SCOALA, ca sa ai o diploma, nu conteaza ce. daca nu pot sa te sprijine ai tai financiar, cauta o scoala care sa-ti permita sa lucrezi si care ti-ar fi de folos si in Ro. sau incearca sa te inscrii la o facultate din Ro, la fara frecventa, eventual la limbi straine

Mergi la inceput