noua lege a educatiei si clasa pregatitoare
Raspunsuri - Pagina 2
bulinuta27 spune:
eu am inceput scoala la 7 ani...crezi ca un an in plus face o asa mare diferenta???
un an in minus face sigur...copiii de 6 ani nu sunt pregatiti ptr stat 4 ore in banca sa fie atenti...asta stiu
bulinuta mamica de bulinel dragutel (19.07.2006 - 9:37)
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze
claujro spune:
Nu era vorba de 7 ani ci de 8 ani pentru clasa I, in mesajul tau. Si nu este 1 an ci sunt 2.
De aceea te-am intrebat daca preferi sa tremine liceul la 20 ani...
Dar fiecare face ce considera ce e mai bine pentru copilul sau. Succes!
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bulinuta27 eu am inceput scoala la 7 ani...crezi ca un an in plus face o asa mare diferenta??? un an in minus face sigur...copiii de 6 ani nu sunt pregatiti ptr stat 4 ore in banca sa fie atenti...asta stiu bulinuta mamica de bulinel dragutel (19.07.2006 - 9:37) Poze noi www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica Poze |
Stiu un baietel care a mers la 6 ani la scoala si adormea cu capsorul pe banca...
Un altul nu statea neam in clasa daca tatal lui nu statea pe coridor cele 4 ore...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
Lala_D spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Selene_Bunny
Stiu un baietel care a mers la 6 ani la scoala si adormea cu capsorul pe banca... Un altul nu statea neam in clasa daca tatal lui nu statea pe coridor cele 4 ore... Blogul meu - de la noi, pentru ei! NOU - colectia de martie! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii |
Astea sunt exceptii.
Am fost generatii intregi ce am inceput clasa I la 6 ani si nu dormeam in banca.
In lume clasa I incepe chiar mai devreme si in mod cert nu sunt probleme.
Iar noi vorbim de grupa pregatitoare la 6 ani, da in cadrul scolii probabil, dar asta nu va insemna stat in banca 4 ore...
Programa de grupa pregatitoare nu s-a schimbat, se schimba doar locatia daca scolile pot avea spatiu. Unde nu vor avea se vor tine in gradinite.
Ca exceptie fi-miu a inceput clasa I la 6 ani si 3 luni si iote ca nici nu a dormit in banca, nici nu a cerut la mami ba mai mult a fost premiant 5 ani de scoala ....
Parintii au temeri mult mari mari decat copiii cu privire la mers la scoala . Cei mici sunt de departe mult mai adaptabili decat parinti lor.
bulinuta27 eu, in situatia ta as purta o discutie sincera cu copilul. I-as explica avantaje/dezavantaje si l-as intreba ce crede el ca doreste sa mai stea in gradinita si sa repete aceleasi lucruri sau sa mearga cu colegii lui mai departe.
Poti avea surpriza, cum am avut-o si eu ca baietelul sa iti raspunda " Da ce eu sunt mai special de nu merg la scoala ca ceilalti? Nu mai vreau sa stau, m-am plictisit de gradi...."
In plus mai este un an de zile in care sa se stabileasca clar unde se va desfasura grupa pregatitoare.
Momentan balanta pentru orasele mari si aglomerate inclina spre locatia gradinite sau clase amenajate special, ca cele de gradinita, in scoli.
claujro v-a expus un punct de vedere extrem de valid : liceul terminat la 20 de ani !
Ganditi pe termen lung, nu doar in prisma momentului ( "e mic, nu il dau acum ") deoarece adolescentul/tanarul de peste ani s-ar putea sa va reproseze intens faptul ca ati intarziat momentul.
mirela.d spune:
Lala, regula era ca scoala incepea la 7 ani nu la 6 asa ca generatiile de care spui erau in realitate exceptiile. De altfel, recunosti un pic mai jos ca baiatul tau a fost o exceptie si nu toti erau de 6 ani ca si el.
Si de ce crezi ca regula este ca vor exista reprosuri pentru nu a fost data la 6 ani la scoala ci nu invers pentru ca a fost data sa de mic?
Iar faptul ca un copil termina liceul la 20 de ani... unde este tragedia? Ca nu inteleg de ce sunteti asa de indignate.
Eu nu m-am decis ce voi face dar cu siguranta nu voi tine cont de idei preconcepute ci de evolutia copilului meu anul acesta. Daca nu voi considera ca va face fata, nu il voi da la scoala.
Cred ca fiecare va face cum va crede ca se potriveste copilului prospriu si personal.
Mie personal ideea guvernantilor nostri mi se pare cam aiurea dar nu este nici prima nici ultima asa. Mde, ei trebuie sa se alinieze la niste chestii din exterior si ne aliniem si noi la ce putem, nu la ce este musai.
P.S. Sora mea a inceput scoala la 6 ani si doua luni. Si in ziua de azi ii reproseaza mamei ca a dat-o asa de devreme. Desi intre timp a facut si facultate si are o meserie buna care ii place. Dar tot regreta. Ea era printre cei care ar fi adormit cu capul pe banca.
Vivela spune:
eu ma cam indoiesc ca se va organiza pregatitoarea in cadrul scolii. mai mult ca sigur vor schimba modificarea . nu au logistica necesara, s-au aruncat cu capul inainte cu gandul ca "pana atunci o rezolvam noi cumva". dar la cum se rezolva la noi lucrurile, nu prea cred ca vor aplica prea curand ce si-au propus.
personal - sunt pt clasa intai la 6 ani. si eu sunt una din "exceptiile" care au inceput scoala la 6 ani si cateva luni. mi-a fost f bine, nu le-am reprosat alor mei nimic, nu stiu daca le-as fi reprosat daca ma tineau inca un an acasa...da' cica eram isteata si responsabila pt varsta mea (doar in prima saptamana m-au dus ei la scoala, apoi m-am dus singura. si aveam de mers pe jos cam un km printre blocuri si de traversat o strada). e drept, alte vremuri.
baiatul meu cel mare e nascut in septembrie. initial am zis ca as vrea sa inceapa de la 6 ani fix (eu ii acord credit suficient, nu prea ma gandesc ca nu s-ar descurca). legea, daca se va aplica in forma asta, nu cred ca-mi va permite decat pregatitoarea de la 6 ani si cls 1 de la 7 ani. dar mie mi-e ciuda!! de-aia zilele aste ma muncesc sa gasesc o solutie sa inceapa pregatitoarea (chiar in cadrul privat, daca e cazul) la 5 ani, ca la 6 sa poata incepe cls 1.
posibil ca fiind la prima experienta cu scoala sa fac o greseala, dar nu prea cred.
voi ce aveti in vedere cand ziceti ca "nu e copilul pregatit"?
oana_lex82 spune:
Uite eu n-as considera un copil pregatit de clasa I daca nu poate pronunta corect toate literele, daca inca stalceste multe cuvinte (si sunt o gramada de cazuri, am si eu un nepot care se duce de 1 an de zile la logoped, la toamna tre sa intre in clasa I fiindca implineste curand 7 ani si inca stalceste destule cuvinte..eu zic ca ii va fi greu sa se integreze..Dar parerea mea e una ff subiectiva, eu neavand copii asa mari..de scoala!
P.S. si eu tot de 6 ani am fost data la scoala si tare mi-a prins bine!
Vivela spune:
eu zic ca sunt chiar exceptii cei care la 6 ani nu vorbesc corect. la noi la grupa mica (deci copii de 4 ani) marea majoritate vorbesc corect. la 6 ani cred ca nu se va mai pune problema de asa ceva.
Luna1 spune:
Eu am inceput scoala la 6 ani si 4 luni la insistentele mele, vroiam la scoala si cu asta basta. Mama m-a dat si sincer nu stiu cum mai e scoala acum insa pana in clasa a 4 cand a venit Revolutia noi faceam scoala si doua sambete pe luna (e adevarat, faceam doar lucru manual si sport sambata, dar faceam).
N-am regretat in veci ca am mers la scoala la 6 ani, am terminat liceul la 18 si m-am simtit responsabila, nu cred ca as fi suportat sa termin liceul la 20 ani (si pana la 20 ani sa tot stau la mana parintilor sa-mi dea si mie bani de-o ciunga, penibil).
Aici copiii incep clasa pregatitoare la 5 ani, mai exact intre 4 si 5 ani in functie de data nasterii. Cei nascuti in sept au avantajul de a avea 5 ani cand incep clasa pregatitoare, cei nascuti in august au doar 4 ani (cazul fiicei mele).
Ai mei amandoi fiind nascuti in iulie si august au inceput scoala la 4 ani si o luna si respectiv 4 ani (cea mica incepe acum in sept). Clasa pregatitoare e simpla adica e ca la grupa mare, invata sa scrie si sa citeasca in joaca, din clasa intai (de la 5 ani ai copiilor mei) devine mai serios.
Si la scoala nu se stau 4 ore ci 6. Ai mei copii vor termina liceul la 17 ani si un pic, Universitatea mai devreme cu un an etc.
Stiti care e problema cu invatamantul romanesc? Nu exista legi clare. Aici legea e clara, daca nu dai copilul la scoala in anul care trebuie te poti trezi cu protectia sociala la usa. Daca l-ai tinut acasa un an (din diverse motive) cand il dai intra in clasa la care ar fi trebuit sa fie in fct de varsta. Adica daca fie-mea nu merge anul asta la clasa preagatitoare (pe langa faptul ca ar trebui sa primesc derogare de la autoritati) anul fiitor merge direct clasa intai. Si tot asa. Nu sta nimeni aici sa bage un copil de 8 ani la clasa intai ca asa a vrut mama lui, sa-l mai tina acasa.
bulinuta27 spune:
eu am inceput scoala la 7 ani, am terminat liceul la 19 si am facut politehnica -adica inca 5 ani - am fost plecata un an din tara si m-am angajat la 25 ani. am facut diverse cursuri, scolarizari in timpul serviciului si aucm la 33 de ani in vara sunt ff bine profesional...asa ca nu vad o tragedie in a termina liceul la 200 de ani...chiar nu vad
iar cu scoala la 6 ani..nu sunt de acord din multe motive...apropo noi abia acum am inceput gradinita la 4 ani si 10 luni...ca nu s-a putut altfel...asta e, nu e nici o tragedie
bulinuta mamica de bulinel dragutel (19.07.2006 - 9:37)
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze