EDREAMS.FR cunosteti?

EDREAMS.FR cunosteti? | Autor: carmaw

Link direct la acest mesaj

Mi am rezervat un zbor catre Buc dar mi se cere sa trimit prin email sau fax...copie dupa cartea de identitate si COPIE DUPA CARD FATA VERSO
Vi sa mai cerut copie dupa card ambele fete????
Ce fac trimit toate astea??

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CamiSol spune:

In nici un caz. Mai ales dupa card.
Nu am auzit de aceasta firma, dar eu am facut sute de rezervari la bilete de avion si nicodata nu mi s-a cerut asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Pot sa i denunt la google nu?
Mai ales ca imi scrie un nene cu nume arab de pe situlwww.edreams.com nu fr

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

nu stiu daca poti sa ii denunti, dar cauta alt site sa faci rezervarea, si in nici un caz sa nu trimiti copii dupa nimic.,ai ales ca cele 3 numere de pe dosul cardului sunt numerele de securitate cand platesti.
este clar o escrocherie
poate o denuntie la politie ar trbui sa faci, nu sa le trimiti fax sau email.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LAlexandra spune:

Nu am mai auzit sa iti ceara asa ceva.
Si mie atunci cand rezervi prin telefon imi cere datele cardului pt plata, dar niciodata sa trimit copie dupa card fata-verso. Cine stie pe mana cui ajunge si poate face cate cumparaturi doreste...

Eu stiam cand am mai cautat pe net ca asta e un motor unde iti arata zboruri, nu poti vedea exact de firma efectueaza zborul si sa incerci sa rezervi direct la ei?

Vezi ca trebuie sa aiba si numere de telefon, acolo ce zic ei???

_
printisorului Alessandro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LAlexandra spune:

a, vroiam sa te intreb, dar tu ai platit biletul sau cum?
Am citit si eu pe site si zice ca platesti direct, ca la orice rezervare, nimic neobisnuit.
Tu cum ai facut?

_
printisorului Alessandro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu se cere asa ceva - e absurd. Insa am sesizat ca acel site este certificat verysign. Ma intrebam daca ti-ai securizat cardul ca sa beneficiezi de aceasta masura de securitate deloc neglijabila.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui LAlexandra

a, vroiam sa te intreb, dar tu ai platit biletul sau cum?
Am citit si eu pe site si zice ca platesti direct, ca la orice rezervare, nimic neobisnuit.
Tu cum ai facut?

_
printisorului Alessandro

Buna
Eu am intrat pe sit am pus datele acolo se crereau printre altele numarul cardului si ultimele 3 cifre
pina aici OK
Am primit un email in care se zicea ca am rezervarea numarulXXX si ca voi mai primii un al doilea email cu biletul electronic
Astept nimic
Ma duc la contact le scriu astept iarasi nimic
Apoi caut sa ii sun o fac, nu era in Franta si reusesc sa vorbesc la telefon cu un nene care imi cere copie prin fax sau prin email de:
buletin si card fata verso ca pina atunci 'nu am biletul'
Am vazut ca adresa lui era nume arab de tipul numeprenume@edreams.com
Binenteles ca nu trimit nimic dar ei deja au n de card si ultimele 3 cifre de pe dos
Banuiesc o groasa escrocherie nu am mai auzit de asa ceva...dar ma apuca angoasa(ai numarul cardului si ultimele 3 ale codului de securitate ) deci e naspa
Sa sun sa mi blochez cardul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theophillina spune:

Carmaw, da, mi s-a mai intamplat si mie ca la anumite companii sa-mi ceara datele de pe card, dar asta era in formularul de rezervare, depinde de ce soft are site-ul respectiv. Aici, pe site-ul indicat de tine n-am avut timp sa fac o smulare de rezervare sa vad ce-mi zice. Insa, dinsite-ul edream.com, daca dai jos pe steguletele afisate, iti deschide edreams.fr, .it, etc. in fuctie de ce tara ai selectat, insa compania e aceeasi si vad ca e spaniola. Jos de tot pe site unde sunt niste sigle: iata, visa etc. vezi ca e si o sigla very sign secure site, daca apesi pe ea iti spune daca site-ul e safe din punct de vedere al protectie datelor clinetilor (inclusiv plati, carduri etc.) Uite aici ce zice pentru edreams.fr. De asemenea, daca datele card-ului ti se cer in formularul de rezervare sa fii atenta sus in bara unde scrie url-ul, adica acolo unde in mod normal scrie "http://.... si adresa accesata", daca site-ul e safe, ar trebui sa scrie htpps://... , "s" asta inseamna ca e safe si in partea stanga a link-ului are trebui sa aiba si un lacatel. Nu stiu daca m-am facut inteleasa, eu sper sa da. Din ce vad eu, n-ar fi escrocherie, daca te pricepi un pic la pc, soft-uri etc. e greu sa nu-ti dai seama daca e fake sau nu. Ir Google nu are nici o treaba cu reclamatiile de felul asta, google e un motor de cautare si-atat.

Theodora mami de Stelios
09.06.2010

BEBE STELIOS

DE'ALE GURII

Mergi la inceput

Am vorbit la banca nu au mai auzit de asa ceva O sa incerc sa vad daca il pot supersecuriza daca nu il blochez si gata
Oricum multumesc de raspunsuri si trebuie sa marturisesc ca nu am fost deloc precauta...asa e graba strica treaba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

poti sa ceri anularea ultimei plati, adica anularea platii biletului.

Mergi la inceput