Copilul meu nu mananca nimik....

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui oana_lex82

dar nu pot sa inteleg de ce nu e si el ca alti copii...

Pentru ca nici tu nu esti la fel ca alte mamici.

Si eu cred ca e mai bine sa incepi serviciul.

off topic

Ramona, am vazut cele doua poze ale tale!!!! Wow!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisi-pis

Oana, tu chiar ai asa pretentii de la un copil de un an???

Eu nu am inteles din mesajul ei ca are pretentii de la copil ci ca ei ii este greu. Ceea ce este perfect de inteles, atata vreau sa spun...Nu toti copiii sunt la fel, eu sunt aia care sta in parc pe banca in timp ce se joaca copiii pe paturica de pe iarba si tot m-as intoarce invartindu-ma la munca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui oana_lex82

Si acum am incercat sa ii dau sa manance..facusem o supita proaspata de legume cu piept de pui..efectiv a luat 2 lingurie si gata..a inceput sa dea din cap si sa intoarca capul..deja m-au luat nervii..orice i-as da nu vrea..imi vine sa-l las sa rabde ca vad ca nu vrea nimik..am aruncat o gramada de mancare, fructe, iaurturi, branza, piure..nimik nu vrea...sunt la limita rabdarii cu el..Eu n-am mai vazut asa copil rau...de mancat nu mananca, intr-un loc nu sta toata ziua..cand ies cu el in p[arc ma urla tot drumul..k vrea pe jos..cu toate ca daca il pun pe jos sigur nu mai ajung in parc ca ma invarte in cerc sau ma baga in toate tufele Toate celelalte mamici au copii mai cuminti..adica stau in carut/tricicleta..stau cuminti la masa..in scauntl..al meu nu.. Chiar m-am saturat..imi vine sa angajez bona si sa ma intorc la servici ca nu mai pot de nervi..

oana, eu am vrut de mult timp sa-ti spun, dar mi-a fost asa, nu stiu cum, sa spun asa ceva unei persoane necunoscute.

insa acum risc si iti zic, foarte prieteneste si fara rautate : esti cu nervii la pamant. te inteleg perfect prin ce treci, si eu am avut o perioada din asta...nu stiu cat si cum te ajuta daca iti spun ca o sa treaca si aceste manifestari, probabil ai un copilas mai energic decat altii, mai curios, bucura-te ca e sanatos si inarmeaza-te cu rabdare, e doar o etapa care va trece.

copilul tau nu este rau, tu te simti rau, pentru ca toata viata ta de dinainte de a fi mamica a disparut, nu mai poti face tot ce faceai inainte. este ok sa simti ca iti doresti sa te intorci la job, mai devreme sau mai tarziu tot se va intampla asta, ca nu poti sta o vesnicie acasa, pe banii dati de stat sau doar intr-un singur salariu, al sotului.

poate ca a venit momentul sa cauti pe cineva de incredere pe post de bona (daca mama, soacra, bunici, matusi sau verisoare nu ai sau nu pot/vor sa te ajute), o initiezi si stai cu ea cateva saptamani sau luni, cum iti este confortabil, o inveti cu rostul casei si tabieturile copilasului si pe urma te duci frumusel la munca.
chiar daca nu vei mai petrece atata timp impreuna cu Iustin, acele cateva ore pe care le vei mai avea la dispozitie va vor fi suficiente, pentru amandoi, daca este timp de calitate petrecut impreuna, fara nervi, frustrari sau alte probleme.

cat despre mancatul in scaunelul de masa, eu am procedat astfel, stiu ca nu a fost corect, insa a fost singura metoda care a functionat in perioada in care incepuse sa refuze mancarea : puneam fetita in scaunel, cu fata catre TV, ii dadeam pe BebeTV. era atat de fascinata de desenele acelea, incat uita sa refuze mancarea, papa lingurita dupa lingurita. la un moment dat se prindea de schema si se oprea din mancat, insa eu eram tare bucuroasa ca apuca sa inghita acele cateva lingurite de mancare. in timp s-a dezvatat de acest obicei, de a manca privind la desene.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Pai in living unde ii dau sa manance e tv deschis pe Bebe tv si el se uita in timp ce incep sa-i dau sa manance, dar si asa la desene nu mai vrea sa pape nimik...Pana acum o saptamana manca destul de binisor,acum nu mai vrea chiar nimik in afara de lapte..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

oana, copilul tau are doar 1 an, nu e rau.....asa sunt toti la varsta lui.

si normal ca refuza mancarea, te simte nervoasa, agitata.
relaxeaza-te cumva......nu ii faci nici lui bine.

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

ce mai fac eu

Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut

Mergi la inceput

Si vad ca unele persoane inteleg din mesajele mele ca as fi agresiva cu copilul..ceea ce nu-i deloc adevarat...Daca ma enervez ma enervez in sinea mea, nu ma exteriorizez in fata lui..sunt cat se poate de calma...chiar prietenele cu care ies (care au si ele copii) se mira cat de calma pot ramane la multe din nazbatiile lui..Dar macar de atat imi dau si eu seama ca e mic si nu intelege ce vreau eu de la el..numai ca eu ma consum rau de tot pt fiecare chestie..k nus altele cum reusesc sa ii determine pe copii sa manance si eu nu...Imi dau seama ca eu sunt vinovata si as vrea tare mult sa inteleg unde gresesc...stau si cate 1 ora sa incerc sa-l fac sa manance...ma maimutaresc...ii arat fel de fel de jucarii...cu nimik nu functioneaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Incearca sa-i pui niste cereale in lapte.Macar asa esti linistita ca mai ia ceva in stomacel.Nu multe, sa nu fie prea gros laptele.

Ai incercat sa-i povestesti ceva in timp ce ii dai sa manance?Eu ii povesteam mult in timp ce-i dadeam sa pape. Recapitulam tot ce am vazut pe afara. Masini, copii, catei....tot ce se putea.O sa vezi ca va fi interesat. Eu cred ca e mai indicat sa-i povestesti tu decat sa se uite la Tv. Ii creezi o obisnuinta care oricum nu e indicata nici macar pentru adulti.
Mai aveam un CD cu melodii de copii si il puneam sa cante la masa.Chiar il cerea el la un moment dat.
Si cum spuneau fetele trebuie sa fii tu linistita,stiu ca e usor de spus, ca ei simt starea de spirit a mamei.
Mult succes....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

off.

copilul te simte ca esti nervoasa. cu cat te enervezi tu mai tare si acumulezi diverse frustrari (cu mancatul, cu agitatia din parc, etc.) cu atat va reactiona si el pe masura.

iti spun sigur ca asa se intampla, am experimentat pe pielea mea.

o alta greseala a fost sa-l pui/obisnuiesti in premergator; pai normal ca nu sta locului sa manance si fuge prin casa, ce face el e mult mai interesant si distractiv decat mancarea pe care vrei tu sa i-o dai...

acum, ai rabdare sau mergi la medic. 80% sunt sigura ca refuzul mancarii din aceasta perioada are legatura cu vaccinul facut recent.
o sa-si revina, ai sa vezi. si nu te mai ingrijora in legatura cu greutatea lui, daca e un copil activ, nu are cum sa fie gras.

scriai la alt subiect ca baiatul tau isi scrasneste dintii. cum se zice din popor, asta poate fi semn ca are paraziti intestinali (nu stiu daca e adevarat, asa am tot auzit). adaugam la asta preferinta pentru lapte si ipoteza se contureaza - poate are paraziti, de aici agitatia, cantitate mica de hrana, etc.

roaga medicul sa-ti dea trimitere pentru analize ca lumea, nu coproparazitologic pentru ca nu iese intotdeauna cum trebuie rezultatul, poate fi fals negativ. cere sa-ti faca antigen, tot din kk, e o analiza mult mai buna, o faci o singura data, nu trebuie sa repeti analiza, cum e cazul la copro...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didididi spune:

Oana, niciun copil nu seamana cu altul. Te inteleg perfect ca stare, nici al meu nu statea locului, foarte obositor pt noi pt ca el nu dormea nici noaptea (si acum ma enerveaza bebeii care dorm linistiti in carucioare). Eu zic sa te bucuri ca este un copil activ, deci sanatos. Vrea sa impinga la carucior, foarte bine. Tu iesi afara nu sa ajungi in parc, ci sa faca copilul miscare.

Cu mancarea nu te pot sfatui, ca macar aici nu am avut probleme majore. Ce am observat eu este ca mananca mai bine cu bona, pe noi ne mai streseaza cu laptele, deci poate te mai ajuta din cand in cand cineva. Apetitul mai scade si la lipsa de fier. Nu ar strica sa ii faci analize in acest sens.

Didi si bb Mihail (22.08.2008)

Mergi la inceput

Merci mult de sfaturi..m-am gandit si eu la ceva paraziti asociind toate simptomele dinultima vreme..am sa il duc sa vad ce spune medicul...

Mergi la inceput