Copilul meu nu mananca nimik....

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Angie.C spune:

Buna, imi pare rau sa citesc ca iar ai probleme cu Iustin, dar voiam sa te intreb..de ce nu-i dai lui in manuta?..uite, cu Linu eu patesc ceva asamanator..eu zic ca e de la caldura, insa pana la urma papa..dar cu catecele, maimutarit..ieri dupa-amiaza nu a vrut sa manace..am curata o nectarina de pielita si i-am dat-o..a mancat-o pe toata..chiar se enervase ca a ajuns la sambure. Incearca si asa..poate reuseste sa pape ceva.
Eu ii mai pun pe tavia de la scaun bucati de carnita, legume, fructe, paine..si le ia singur si le baga in gura...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Am sa incerc si asa Angie, numai ca Iustin nu sta in scaun cand mananca..sta in living in premergator...se plimba tot livingul in timp ce eu alerg efectiv cu lingurita dupa el...iti dai seama ce dezastru mi-ar face daca i-as pune bucatele pe masuta de la premergator???Pana la urma e mai important sa pape el..dar deja eu is cu nervii la panant cand vad firmituri de biscuiti pe jos..daca mi-ar mai da si fructe sau legume pe care inevitabil le si calca cu premergatorul..atunci chiar o iau razna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angie.C spune:

mm..pai de aici si problema..ca nu sta in scaunel, zic eu..daca ar sta ar mai fi ceva....crede-ma ca si Linu face mizerie de as creste 5 pui cu ce da el pe jos...dar m-am obinsuit.

Mergi la inceput

Am scaunel dar a stat numai o luna , la inceput,,acum se ridica..daca ii pun centurile urla de o tine asa pana il dezleg..ce sa mai manance..deocamdata e de decor in bucatAtie..cine stie daca si cand il vom folosi

Mergi la inceput

Si acum am incercat sa ii dau sa manance..facusem o supita proaspata de legume cu piept de pui..efectiv a luat 2 lingurie si gata..a inceput sa dea din cap si sa intoarca capul..deja m-au luat nervii..orice i-as da nu vrea..imi vine sa-l las sa rabde ca vad ca nu vrea nimik..am aruncat o gramada de mancare, fructe, iaurturi, branza, piure..nimik nu vrea...sunt la limita rabdarii cu el..Eu n-am mai vazut asa copil rau...de mancat nu mananca, intr-un loc nu sta toata ziua..cand ies cu el in p[arc ma urla tot drumul..k vrea pe jos..cu toate ca daca il pun pe jos sigur nu mai ajung in parc ca ma invarte in cerc sau ma baga in toate tufele Toate celelalte mamici au copii mai cuminti..adica stau in carut/tricicleta..stau cuminti la masa..in scauntl..al meu nu.. Chiar m-am saturat..imi vine sa angajez bona si sa ma intorc la servici ca nu mai pot de nervi..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Oana daca asa simti poate e mai bine sa te intorci la servici. Pt psihicul tau, dar si pt baietelul tau care nu are nici o vina ca tu nu ai rabdare cu el. El e un sufletel mic care are nevoie de iubire, rabdare, care vrea sa exploreze, sa invete. Nu-l ingradi. El nu e "rau" :( Nici un copil nu e.
Trage aer in piept si calmeaza-te. Tu esti adultul, mamica.
Iti spun asta pt am citit multe din postarilea tale. Nu vei fi o mamica mai rea doar ca te intorci la servici mai devreme. Dimpotriva. Mai bine asa si cand ajungi acasa o sa ai timp de calitate cu el... decat cum e acum.. Dar e decizia ta si mai mult decat atat nu te cunosc

Cred ca cel mai bine ar fi sa manance in scaunel. Daca nu-i place in scaunul inalt incerca cu un jumbo (sau cum s-o numi). Il pui in el si asa se poate da el jos cand vrea si nu e legat.

Daca nu vrea sa manance nu te mai enerva pe el. Nu ajuta. Stiu ca nu e usor. Mergi cu el la doctor. Daca e sanatos, o sa inceapa iar sa manance...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona2006 spune:

apropos de mincat singur, am pus aici doua poze ca sa vezi cum minca Maya mea cind avea aprox virsta lui Iustin al tau...In poza a doua isi impartea mincarea cu ciinele
https://picasaweb.google.com/ramonalaz/May312011?authkey=Gv1sRgCMzPyJW-8ZziNA#
Trebuie incurajat Iustin sa manice singur, ii va place, ai sa vezi...si va face curatatul de dupa worth it...
In general dupa un an copii devin mai mofturosi la mincare, iti trebuie multa rabdare si sa experimentezi cu mincare tip "finger foods" pe caare o poate minca singur...
Mult succes!

Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:
http://aloneinholyland.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Littlelight spune:

Oana, si fetita mea a avut 2 perioade (pana acum) de cate 2-3 saptamani in care a refuzat orice, in afara de lapte. Nici ea nu e mancacioasa, nici n-a fost vreodata. Si la noi e un chin sa pape. Ce faceam eu in perioadele alea nasoale? La fiecare biberon de lapte puneam 2-3-4 cupe de cereale (cat sa fie putin mai gros decat laptele simplu), ii dadeam biberonul cam la 3-4 ore si era ok. La 2-3 zile maxim o incercam cu cate ceva. Daca vroia bine, daca nu o lasam in pace.

Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Citat:
citat din mesajul lui oana_lex82

Si acum am incercat sa ii dau sa manance..facusem o supita proaspata de legume cu piept de pui..efectiv a luat 2 lingurie si gata..a inceput sa dea din cap si sa intoarca capul..deja m-au luat nervii..orice i-as da nu vrea..imi vine sa-l las sa rabde ca vad ca nu vrea nimik..am aruncat o gramada de mancare, fructe, iaurturi, branza, piure..nimik nu vrea...sunt la limita rabdarii cu el..Eu n-am mai vazut asa copil rau...de mancat nu mananca, intr-un loc nu sta toata ziua..cand ies cu el in p[arc ma urla tot drumul..k vrea pe jos..cu toate ca daca il pun pe jos sigur nu mai ajung in parc ca ma invarte in cerc sau ma baga in toate tufele Toate celelalte mamici au copii mai cuminti..adica stau in carut/tricicleta..stau cuminti la masa..in scauntl..al meu nu.. Chiar m-am saturat..imi vine sa angajez bona si sa ma intorc la servici ca nu mai pot de nervi..

Oana, tu chiar ai asa pretentii de la un copil de un an??? Nu imi vine deloc sa cred. Pai cum sa stea o clipa locului la varsta asta? E normal ca la fiecare 2 minute sa vrea ceva diferit.

Incearca sa-l pui in scaunel, cate un minut, si sa-l lasi singur sa se serveasca cu alimente intregi, fructe, etc. Asa cum au spus si fetele, la varsta asta vrea sa incerce lucruri noi, sa simta texturile alimentelor, bebelina mea scoate si supa din gura in mana, sa se uite la ea, si incearca sa o puna la loc . In ultimele 2 luni jumatate a luat 200 g, noroc cu laptele matern. Pediatrul ne-a asigurat ca e foarte bine asa cum e, la varsta asta e important sa invete sa mestece si sa se invete cu gusturi noi.

Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza

Mergi la inceput

am strecurat supa si am incercat sa i-o dau in biberon..nu a vrut..asa ca i-am facut lapte si a baut 140 ml..cred ca vrea doar lapte...

Nu e problema ca am asa pretentii de la el..dar nu pot sa inteleg de ce nu e si el ca alti copii...Am inteles ca nu-i mancacios..n-a fost niciodata..de cand l-am adus acasa din maternitate nu mi-a plans niciodata de foame...ziua cel putin a fost un chin mereu sa-l hranesc pt ca refuza laptele..cat de putin..reuseam ff bine noaptea..pt ca noaptea plange/plangea de foame...la fel e si acum..pot sa-l tin toata ziua nemancat pt ca nu plange de foame...dar nu vreau sa imi bat joc de el..Pur si simplu nu pot sa inteleg unde gresesc...Mancarea i-o diversific mereu..adica nu-i dau acelasi lucru 2 zile la rand...evit alimentele care nu-i plac..dar deja cand vad ca nu-i mai place nimik in afaea de lapte incep sa-mi fac griji pt dezvoltarea lui ulterioara...Si da Luisea..poate ar fi mai bine sa ma intorc la munca...

Mergi la inceput