Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(44)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

roxx26, Lorich vedeti voi , nici pe mine nu m-ar deranja sa-si suga degetele, pumnul, suzeta, maneca, jucariile, orice. Dar nu. Domnisoara mea isi suge DOAR degetul mare de la mana stanga. Si il suge nu gluma, abia reusesc sa i-l scot din gura. Si din cand in cand se mai si zgarie in gura si se pune pe un mare bocet.
Eu tot insist sa i-l scot din gura ca daca o las e in stare sa deformeze si degetul si cerul gurii... dar parca nu vad nici un succes

Maria
Alex (6 mai 2004), Mihai (13 august 2009 - 30 august 2009 Ne lipsesti, pui drag ) si Ana (10 februarie 2011)
http://cealalta-realitate.blogspot.com/
http://www.copaculdehartie.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

Mi-a povestit si mie o prietena faza asta...cica sa am grija sa nu-si suga un singur deget cu putere, sa creeze presiune pe cerul gurii (aia i-a bagat ea degetul in gura ca sa vada cat de tare trage si s-a socat...), dar la noi nu cred ca e cazul, ea doar molfaie. Nu e obligatoriu sa ajunga sa-si suga un deget in felul asta...
Eu ti-am zis care e parerea mea. Nu stiu daca e bine sau rau. Eu de exemplu sunt total anti-suzeta. Dar din nou, e doar parerea mea si piticul meu de pe creierul meu. In plus, e o discutie lunga, care s-a tot purtat pe aici...

_

Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011

Scrisoare pentru Catalina


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

eu am trei feluri de suzeta si nu le vrea de nici un fel, zici ca o inteapa la limba

Maria
Alex (6 mai 2004), Mihai (13 august 2009 - 30 august 2009 Ne lipsesti, pui drag ) si Ana (10 februarie 2011)
http://cealalta-realitate.blogspot.com/
http://www.copaculdehartie.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mayane spune:

"Neatza"!

MariaG, am vazut eu, cand ma dadeam pe net, ceva impotriva suptului degetului. Daca mai gasesc, bag un link.

Am ajuns si eu la concluzia ca bebeii ori forumesc, ori telepatizeaza impreuna. Ieri cupilul meu l-a abandonat pe Hipo si s-a jucat toata ziua cu un cearceaf. Si l-a pus pe ochi, l-a supt, a dormit cu el cocolos in brate, a chirait...
Tot ieri cupilul meu s-a incordat pentru prima data ca si cum ar vrea sa se ridice in fund. Azi l-am pus sprijinit de perna in fotoliu, cam la 45 de grade si ma jucam cu el, il tineam de manute. S-a apucat sa traga de mainile mele pana s-a ridicat la 90 de grade. In sfarsit, credeam ca se insoara si tot la orizontala va sta!

Daca am vrut sa mai spun ceva... am uitat.
Daca imi amintesc ceva, revin.

(M-am gandit ca daca tot forumesc, macar sa ma laud de fiecare data cand face fimiu vre-un progres. Mai tarziu o sa iau forumul din urma si gata jurnalul )


"Pluteste drept inainte si daca pamantul pe care il cauti nu exista inca, fii sigur ca Dumnezeu il va crea inadins pentru a-ti rasplati indrazneala"

"Life isn't about waiting the storm to pass, it's about learning to dance in the rain."


Mami ametita de pufletzel Darius Alexandru (05.02.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocsanica80 spune:

Hey, buna ziua si de la noi, nu am mai intrat deloc zilele astea dar acum sunt la zi cu cititul; am avut botezul in week-end si pot sa spun ca mandrie ca am avut cea mai cuminte fetita din lumea asta; nu a plans decat foarte foarte putin cand a imbracat-o nasa, pana a intervenit mami; bine si preotul a fost super super si nu a chinuit-o cu baita, mi-a placut tare mult; a stat la pozat de ziceai ca stie ce se intampla si le spunea "hai nu incepeti odata, ca vreau sa fiu vedeta"; la momentul ursitoare am adormit , apoi ne-am trezit fix cand s-a terminat si nu am mai adormit iar; probabil o plictiseau ; dar surpriza de duminica suntem suparate rau, nu mai stam singurele deloc, doar la mami in brate sau cu mami langa noi; azi a fost punctul culminant, nici in carut de dimineata nu am mai vrut; acum a venit buni si mami si-a luat un pic de liber;
Roxx si noua ne-a spus pediatra ca este mai "buna" manunta decat suzi; dar am si o pritena care tot pe principiul asta a mers si fetita ei, care acum are 3 ani, ajunsese sa doarma doar cu degetul in gura; nu mai stia ce sa ii faca; oricum nu am nici un gand sa o dezvat de manuta si sa incerc cu suzi, o las cum vrea ea;
Acum ma tot informez ce aprat sa caut pentru atunci cand vom incepe diversificarea sau autodiversificarea; de fapt vreau sa incerc un mixt intre cele doua, dar sa vedem ce ne iese; si mai caut si un scaunel de masa;
toate fetele;

Roxana mami de Maria-Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela2 spune:

deci am innebunit cu scaunul ala

am gasit si pe State, dar astia nu livreaza pe europa
sa vedem poate ma ajuta cineva sa mi le cumpere

mami cu motaneii Razvan si Robert (26.12.2010) si mami de Vlad (12.12.1999)

colacei de inot pentru bebelusi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

FRAGRANT si MELANIES – eu nu m-am stressat cu cetatenia, e numai o recunoastere cred. Pentru ca ei prin nastere au cetatenia romana, actele si umblatura e numai pentru certificat si pentru recunoasterea ei. Zic si eu, nu prea stiu exact desi am terminat dreptul, dar uite ca l-am terminat de atata vreme incat nu mai stiu care-i legea. MELANIES, stiu ca le-ar trebui daca eventual s-ar pune problema vreunei mosteniri. Dar nici prevederea asta nu mai stiu daca mai este, stiu ca inainte asa era, cetatenii straini nu pot dobandi prin mostenire imobile in Romania.
MELANIES- ma bucur ca ai luat decizia care te face fericita! Si la noi ar fi mult mai avantajos sa ma duc eu la munca, am salariu mai mare, dar n-as da momentele astea pentru nimic in lume. E ultimul an petrecut acasa, il savurez la maxim. La Patrick n-am fost asa de linistita, dar eram si super-stressata de tot – de prematuritatea lui, de alaptat, de plans (ca plangea non-stop).

LORICH- deci si tu Brutus, vad ca dieta nu face deloc casa buna cu alaptatul. Si noi la fel, mergem in Romania la 6 lunite. Am sa incep de la 5 luni diversificarea, cum se incepe aici cu cereale de orez. Si poate ii mai strecor si-un morcov sau un cartof dulce, avocado, vad eu. Cat sa stie ce-i aia mancare. Ca sa nu fie prea multe chestii noi dintr-o data. O sa continui diversificarea in Romania, nu-i bai. Numai o saptamana mergem la o pensiune la munte si atat. Vaccinul i-l fac inainte de a pleca cu o saptamana, sper sa nu fie probleme. Am citit de ce se incepe aici cu cereale, asta pentru ca sunt imbogatite cu fier si asta e primul lucru care lipseste in alimentatia bebelusilor alaptati, de la 6 luni se duc rezervele si trebuie suplimentat. Si pana ajungi la carnita (ca aia are cel mai mult fier de fapt, si nu spanacul) e mai OK sa ii dai cereale imbogatite cu fier.
Chiar, in Romania sunt cereale bio ? Sau sa le car de aici? De Nestle nu vreau s-aud.

FOXY- wow, asta da experienta de munca si de viata! Si mie mi-ar fi placut sa fac din toate cate un pic, sa am multe experiente interesante, dar uite ca de 7 ani, de cand am venit in Canada lucrez in acelasi loc si tot de aici vreau sa ies la pensie. Asta pentru ca cu cat raman mai mult aici, cu atat am mai multe avantaje. Si daca ar fi sa schimb, ar trebui sa o iau de la 0 in alta parte si nu prea imi da mana. Asta este, raman toata viata soarece de birou.

GABIV- si al meu sot de vreun an s-a pricopsit cu o alergie, tot pe vremea asta asa, primavara. Stranuta si il doare gatul si e mereu congestionat, vai de el. Mi-e mila cand il vad.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamutz spune:

Dolores nu mai e valabila de mult treaba cu cetatenii straini care nu puteau cumpara in Romania. Inainte nu puteau cumpara terenuri dar imobile puteau si atunci si deasemenea sa fie mostenitori. Acum au liber la toate.

Voi trebuie sa faceti doar transcrierea certificatului de nastere in tara.

Actele de stare civila ale cetatenilor romani intocmite in strainatate, la autoritatile locale competente, se TRANSCRIU, obligatoriu, in registrele de stare civila romane, in termen de 6 luni de la intoarcerea in tara sau de la primirea din strainatate a certificatului ori extrasului de stare civila.

Transcrierea certificatelor si a extraselor de stare civila se efectueaza cu aprobarea primarului unitatii administrativ-teritoriale de la locul de domiciliu al solicitantului, cu avizul prealabil al Serviciului Public Comunitar Judetean de Evidenta a Persoanei.

Transcrierea certificatelor si a extraselor de stare civila privind cetatenii romani care nu au avut niciodata domiciliul in Romania se face cu aprobarea primarului sectorului 1 al municipiului Bucuresti si avizul prealabil al Directiei Generale de Evidenta a Persoanelor a Municipiului Bucuresti.

Cetatenii romani ale caror acte de stare civila au fost inregistrate in localitati care au apartinut Romaniei, iar in prezent se gasesc pe teritoriul altor state, pot solicita intocmirea actelor de stare civila la serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor sau la primaria unitatii administrativ-teritoriale in a carei raza au domiciliul, pe baza extrasului de pe actul de stare civila ce se gaseste in pastrarea Arhivelor Nationale. Transcrierea acestor extrase in registrele de stare civila se face cu aprobarea primarului unitatii administrativ-teritoriale de la locul de domiciliu al solicitantului si avizul prealabil al Serviciului Public Comunitar Judetean de Evidenta a Persoanei sau, dupa caz, al Directiei Generale de Evidenta a Persoanelor a Municipiului Bucuresti.

Cererea de transcriere, se adreseaza primarului unitatii administrativ-teritoriale pe raza careia isi are domiciliul titularul actului si se face in nume propriu, prin imputernicit cu procura speciala autentificata.

Minorii in varsta de peste 14 ani solicita transcrierea certificatelor de nastere in nume propriu asistat de unul dintre parinti sau, dupa caz de tutore; in cazul in care parintii au domicilii diferite, primaria competenta privind transcrierea certificatului de nastere poate fi oricare din cele doua primarii pe raza carora au domiciliul parintii minorului.

Pentru persoanele care nu au implinit varsta de 18 ani, ai caror parinti au domiciliul in strainatate, cererea de transcriere a certificatelor de nastere se depune la Directia de Stare Civila din cadrul Directiei Publice de Evidenta a Persoanelor din cadrul Consiliului Local al Sectorului 1.

Pentru cetatenii romani cu domiciliul in strainatate, cererea se adreseaza primarului unitatii administrativ-teritoriale de la ultimul loc de domiciliu avut in tara, iar daca nu au avut domiciliul in Romania, primarului sectorului 1 al municipiului Bucuresti.

In cazul transcrierii certificatului de casatorie, cererea se adreseaza primarului unitatii administrativ-teritoriale de la domiciliul comun al sotilor, iar daca sotii au domicilii diferite, la oricare din cele doua primarii pe raza carora acestia au domiciliul.

In cazul transcrierii certificatului de deces, cererea se adreseaza primarului unitatii administrativ-teritoriale a locului de domiciliu al solicitantului sau primarului unitatii administrativ-teritoriale de la ultimul domiciliu avut in tara de catre persoana decedata.

Pentru stabilirea primariei unitatii administrativ-teritoriale competente sa intocmeasca actul,cetatenii romani cu domiciliul in strainatate prezinta dovada eliberata de S.P.C.L.E.P. de la ultimul domiciliu avut in tara.

Persoanele care fac dovada cetateniei romane cu Certificatul de depunere a juramantului de credinta eliberat de Ministerul Justitiei, depun cererea de transcriere a certificatelor/extraselor de stare civila, procurate din strainatate, la D.S.C. - Sector 1-Bucuresti; persoanele care se legitimeaza cu permis de sedere permanenta eliberat de O.R.I. in care se mentioneaza domiciliul stabil in Romania, vor adresa cererea de transcriere primarului unitatii administrativ-teritoriale, potrivit datelor inscrise in permisul de sedere.

Cetatenii romani cu domiciliul in strainatate care se legitimeaza cu pasapoarte expirate sau titluri de calatorie si sunt in imposibilitate de a se legitima cu un document valabil, vor solicita S.P.C.L.E.P. de la ultimul loc de domiciliu, eliberarea unei dovezi din care sa rezulte cum figureaza inregistrati in Registrul de Evidenta a Persoanelor; in baza dovezii si a pasaportului expirat sau a titlului de calatorie, se va face legitimarea persoanelor de catre oficiile de stare civila.


33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamutz spune:

Cererea de transcriere este insotita de certificatul sau extrasul de stare civila eliberat de autoritatile straine in original, fotocopie si traducere legalizata.

Cererea de transcriere este insotita, dupa caz, de urmatoarele documente:
a) fotocopii ale certificatelor de nastere si casatorie, fotocopii ale actului de identitate sau al pasaportului, dupa caz;
b) declaratii notariale, din partea ambilor soti cu privire la numele purtat dupa casatorie, in situatia in care, in certificatul/extrasul de casatorie procurat din strainatate, nu se face referire la numele sotilor dupa casatorie;
c) in situatia in care parintii minorului au domicilii diferite, parintele care solicita transcrierea certificatului va da o declaratie in fata ofiterului de stare civila delegat cu privire la domiciliul minorului; in cazul in care transcrierea este prin imputernicit, se va solicita declaratie notariala cu privire la domiciliul minorului, daca in cuprinsul imputernicirii nu se face referire la acest aspect.

SCUZE DE LA CELELALTE FETE CARE U SUNT INTERESATE DE ACESTE INFORMATII.


33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamutz spune:

Canada nu este membra a Conventiei de la Haga, deci orice document emis acolo trebuie sa fie supralegalizat (trebuie sa aiba pe langa stampila statului emitent si stampila ambasadei sau consulatului din Romania, din statul de origine, sau a Ambasadei ori Consulatului statului de origine din Romania si in ambele situatii stampila Ministerului Afacerilor externe din Aleea Alexandru nr.31)

33+

Mergi la inceput