cum spalati pernele?

cum spalati pernele? | Autor: gabriela_tutuianu

Link direct la acest mesaj

buna ziua

sunt tare curioasa cum spalati pernele . am avut niste perne super si m-am hotaratsa le schimb dupa vreo 6 ani - asa am auzit ca trebuie facut .

am cumparat altele si pe acestea scrie ca pot fi spalate . sunt din fulgi . se poate ?

voi cum faceti? la cat timp ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

Buna.Si eu spal pernele,ale mele sunt de la La Velle,si au umplutura dintr-un silicon special,nu isi pierd forma,si le-am spalat de cateva ori.Le bag la masina de spalat,cate una,desi sunt doar de 50/70 cm si le usuc in curte pe uscatorul de rufe,vara in cateva ore sunt bune de dormit pe ele din nou .Iarna le las in baie tot pe uscator de seara pana dimineata,apoi le pun aproape de calorifere si pana seara sunt uscate.Iarna nu le-am spalat decat de vreo 3 ori,dar nu le am decat de 1 an jumate,dar vara le spal si la 2 saptamani daca transpiram prea tare,desi pun si huse de bumbac sau flotir sub lenjerie .
Eu zic ca si ale tale daca scrie ca le poti spala,le bagi cate una la masina si daca stai la curte le usuci in curte tot asa puse peste gratarul de rufe,sau la bloc pe balcon .Bafta si spor sa ai

Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
Reduceri si noutati...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

eu am din Ikea cumparate si le-am spalat la 30 de grade cu putin detergent,si apoi le-am uscat afara.
parca acum is chiar mai pufoase ca inainte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Tot timpul le spal la masina de spalat pe program normal cu detergent. Le usuc in uscator impreuna cu citeva mingi de tenis , ies super. Ah, si da, sunt din fulgi de gisca si nu patesc nimic. Sa nu zic ca si plapumele le spal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

si eu spal plapumele de vreo 2-3 ori pe an,al meu e disperat cand ma aude, zice ca odata pe an e destul, mai ales ca avem plapume de iarna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Cind le speli baga si niste bicarbonat sau....otet()

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Esteiubi spune:

La masina. Detrgent bun, balsam...
Ca si canadienele cu puf.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matilda33 spune:

pernele cu puf siliconat: la masina, 40 grade maxim, si un pumn bun de carligede lemn, sau am mai auzit de 5-6 mingi de tenis, (personal am incercat carligele). acestea ajuta ca la centrifugare sa nu se adune puful intr-un colt de perna, ramane uniform;
pernele de la tara, cu puf de gaina: se bate perna bine, se scoate praful din ea, iar fata pernei se spala manual, evtl cu o perie fina si se evida udarea ei prea mult, altfel stim cum miroase o gaina murata:D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

buna si eu le spal de ani de zile
chiar ieri am inceput seria, cate 2 bag, la 60 de grade pernele cu puf si fara, cu detergent si un strop de clor, le usuc pe balcon
si gata

Ilinca si Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Fetele care ati spalat pernele cu puf de gasca (cele vechi, batranesti) - cam cat timp le-ati tinut la uscat ? Cum sunteti sigure ca n-au ramas fulgi umezi prin interior ?

Irina (2006) si 30+ cu
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Eu aici le bag la uscator electric care le invirte mai bine de o ora, iar mingile de tenis le boxeaza astfel incit sa imprastie penele si sa se usuce uniform peste tot. In ro cind eram le uscam in centrala termica unde era cald, si le mai boxam eu din cind in cind ca fiu sigura ca se usuca peste tot. Ideea e sa fie uscate in timp rapid ca daca e uscata mocnit si in timp indelungat atunci miroase asa a gaina uda, cum zicea cineva, si trebuie spalata din nou. Asa ca zic eu, procesul de uscare e mai important decit cel de spalare, in cazul pernelor cu puf.

Mergi la inceput