Valva infundata la inima

Valva infundata la inima | Autor: bobocel_07

Link direct la acest mesaj

As dori si eu sa stiu daca desfundarea unei valve la inima se face clasic sau exista alte metode mai moderne pentru asta (gen taietura pe la picior si desfundat cu anumite aparate).Vreau sa stiu in cat timp te refaci dupa aceasta operatie si daca se mai poate face efort fizic dupa.

alexia_07

Imi place sa descopar ce nu spun oamenii prin cuvinte

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jennifer spune:

A facut coronarografie ? O valva afectata (stenoza, de ex.) poate fi inlocuita cu una mecanica sau biologica, depinde de varsta pacientului, printre altele. E o operatie majora, pe cord deschis (sotul meu are valva mecanica de peste 6 ani si e ok dar grija mare la tratament, frecventa INR, regim de viata).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalitica2000 spune:

copilul meu are stenoza de valva aortica si prin cateterism s-a reusit dilatarea ei. Cateterismul l-am facut in Germania. Lunea ne-am internat si joi am plecat din spital. In septembrie trebuie sa mergem iar si in caz ca valva aortica a redevenit stenotica i se va inplanta un stent, dar acest lucru se va face tot prin cateterism.
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobocel_07 spune:

Jennifer dupa operatia pe cord deschis cum s-a recuperat sotul, in cat timp?Dar efort fizic mai poate face cat de cat?

alexia_07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jennifer spune:

Dupa operatie a stat 3 luni in concediu medical, atata ai voie altfel dupa aceea trebuie sa aplici pentru pensionare medicala. Recuperarea a decurs foarte bine, ramane o cicatrice foarte lunga, sternul s-a sudat ok. Se evita eforturi fizice mari, daca va lua anti-coagulant trebuie evitate unele alimente, se face INR la saptamani la inceput, apoi, cand se stabilizeaza, la o luna. Pare complicat, dar nu e chiar asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobocel_07 spune:

Multumesc pentru raspuns!

alexia_07

Mergi la inceput