clisee de pe "vremea mea"
Raspunsuri - Pagina 22
anaemi spune:
De la tata citire
"Cand te duci parca vii !" - cand ma trimitea sa iau ceva si stateam mai mult decat era nevoie
"Mancati, mancati si din barba sa nu dati !" - sa nu vorbim la masa
Cand intrebam "De ce?", ne raspundea "De trei ori traiasca si o data ura !" sau "De treci codrii de arama"
In rest , cam aceleasi clisee de pe aici.
Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & 37+
Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...
simi spune:
Daca aveam nevoie de ceva si, din pacate acel ceva era deja imprumutat la altcineva: " Foaie verde de dai n-ai, ia nu da sa vezi cum ai!" Asta-i profa mea de mate din generala...
Alta profa, de chimie, din liceu: " Dupa ce se suna de intrare, daca mai gasesc pe cineva pe hol, ii strivesc capul la usa!" Asta m-a marcat, sincer! Deja ma vedeam cu tartacuta strivita-n balamalele usii! Sa vedeti ce cumintica eram cu totii ,in banca ,dupa ce se suna de intrare...
Tata cind intra in camera noastra : " Ce-i sherparia asta? In doua minute revin si vreau sa vad totul luna!" Totul era luna in doua minute, adica toate erau dosite prin dulapuri si sertare, totul arata frumos, numai sa nu fii deschis vreun dulap ca-ti cadeau toate-n cap!
Tot tata cind noi stateam de vorba in toiul noptii si nu-l lasam sa doarma: " Cind terminati sedinta anuntati-ma si pe mine, va rog frumos. Nu de alta dar miine ma duc la munca sa aveti voi ce minca! " Ce ne mai hlizeam dupa aia, saracul abia acum il inteleg ca era si el obosit, vroia sa se odihneasca, atunci m-i se parea ca-i rau cu noi.
Sau mama, cind veneam cu vreo nota proasta : " Imi pare rau, dar tot aprozarista vei ajunge, in ciuda eforturilor noastre" Ea a fost profa de biologie si visa sa ajungem si noi macar profe Eh, n-a fost sa fie
smillaraaq spune:
De la bunica mea :
- lucrai de sparsai acul (cand cosea)
- mai lasa cartea aia, ca ti-apun ochii de tot (imi place asta cu ochii care apun... mai zicea si "citii de-mi apusara ochii")
- citeste si tu pe Biblie, lasa prostiile
- "manai" pe X sau Y sa-i cumpere paine (in loc de "am trimis")
- "vine goanga!" (amenintarea suprema, adica vine tata de la serviciu)
- nu mai fi asa gagana (sa fiu mai infipta)
- vui de mine! (in loc de "vai de mine")
- cine da, lui isi da
De la tata:
- mancati si din barba sa nu dati
- nu sta, ca stai prost (cand veneam de afara si dadeam sa ma asez pe canapea)
- de chichi maro (la intrebarea "de ce??")
- pune mana si [orice] - de ex. "pune mana si culca-te!" ce legatura avea mana?
- ia du-te si vezi ce scrie pe usa, a cui e casa asta?
- du-te [la o petrecere, aveam deja 20 de ani!!] da' vezi sa nu stai pe acolo cu cracii-n sus, ca ramai insarcinata -- asta o repeta obsesiv
- uite-asa, cu sacosele/ sarsanalele pline, am tinut casa asta! (cand venea de la piata)
- intreab-o pe ma-ta (orice)
- quod licet Jovis, non licet bovis
- vorbesti ca televizorul
- mai taie din floacele alea/ tot cu floacele astea-n cap stai? (eterna lui obsesie sa am parul scurt)
De la profi:
- vedeti ca ascult pe sarite (si cum eu eram pe prima pagina, scapam de obicei)
- nu te mai primesc la ora fara cordeluta sau bentita
- eu sunt membru de partid, asa vorbesti tu cu mine? (doamna de romana intr-a cincea, ne zicea la fiecare ora)
- ce sunt parintii tai?
- maica-ta te-a vazut cand ai plecat de acasa?
Unele din aceste clisee inca traiesc si se perpetueaza, de aceea imi place sa le gasesc adunate aici.
salcia spune:
Ce tare e asta cu ascultatul "pe sarite" !
Eu mi-am mai adus aminte una, de la mama cumnatului citire: "casa e a mea, usa e a ta" .
monicabo spune:
Daaa, pe vremuri era la moda asta cu "ce-s parintii?", si diverse concluzii ce se despindeau de aici:
- da, e baiat bun, parintii sunt medici
- e copil singur la parinti, parintii cu posibilitati
La scoala: unde ti-e bentita, matricola si alte "accesorii" la moda atunci.
Tin minte ca matricola trebuie cusuta nu numai pe uniforma, ci si pe haine...ce ma enerva chestia asta... bun pe uniforma inteleg, dar pe geaca? Doar geaca o mai foloseam si cand ma imbracam in "civil", trebuia sa vada toata lumea la ce scoala invat?
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
michelle-usa spune:
pe "vremea mea"si la liceu trebuia sa avem parul prins in 2 codite impletite...sa nu venim la scoala cu "latzele pe spate"...tare mult uram expresia asta.
intr-un an in clasa 10-a, in prima zi de scoala am uitat sa-mi tai unghile scurte si desigur ca am avut chiar in prima zi, control la unghii.
cand le-a vazut profa de merceologie, pe ale mele frumos facute cu oja si lungi mi-a si zis:...dar tu cine te crezi cu unghile astea, Aura Urziceanu?
michelle
violetan spune:
ahhhhhhhhhhhh, mersi, michelle! uitasem de "latzele pe spate". Absolut crancen!!! si cu aura urziceanu, exact!
monica, deci rezolvarea dilemei cu matricola pe geaca e urmatoarea: matricola prinsa cu elastic pe maneca. E? e? cum e?
daaa, si cu ascultatul pe sarite! super!
si apropo de baietii buni:" vai, mama, asa un baiat finutz si delicat, asa mi-ar placea si pentru tine". Care dreaq? ca aia finutii si delicatii erau toti ciumpalaii scolii care "dadeau" la Fizica Atomica.
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
inbox spune:
Daa, cravata de pionier la care niciodata nu-i gaseam inelul, iar lunea si joia trebuia sa venim in uniforma de pionier si uneori joia mai uitam cate un accesoriu cureaua, snurul, bentita ... asa ca invatatorul ne aplica o terapie anti uitare la palma in fata clasei, se pare ca nu avea efectul scontat, ca mintea mea tot mai uita cate ceva.Din vremurile acelea citire "din greseala in greseala, spre victoria finala" si "invatati, invatati, invatati".
Si din categoria salvati natura se colectau, sticle si borcane, maculatura, frunze de dud pentru viermii de matase...si bineinteles, sfanta practica la cules de cartofi, musetel ( cu pieptenele)...
ralcat spune:
Ahh ... de la scoala am si eu, Olga profa de fizica dura de ne dadea cosmaruri cand stiam ca n-avem note: "popescule ... unde ti-e cordica". Numai pe numele de familie ne vorbea si ne articula mereu numele ... suna mortal. Super profa, cand ne asculta ne asculta la lectia curenta si la ce am repetat pentru treapta sau bac ... sa te fereasca Domnul sa nu fi repetat ceva ... "mai popescule, ti-am zis ca trebuie sa repetati, mai, daca pici examenul de treapta nimic nu se alege de tine, intelegi ... nimic".
Iar ai mei ... de poveste:
mama ... "io te-am facut, io te omor, mama ta de plod".
tata ... "ma-ta ce zice?"
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu
Eu
danitin spune:
Profu de mate catre colegi:
Maine vii cu tata tuns la scoala
Bunica:
Ce stie tzaranu la ce-i bun sofranu ...
Asta-i neam prost, are manichiura cu doliu
Daca te bagi in troaca, te mananca porcii
Tata:
Ma suni indiferent la ce ora ajungi acasa (si eram deja maritata )
Nu stii tu cate nenorociri se intampla, de aia te bat la cap
Sa nu zica lumea ca uite, fata lu' .... pleaca cu concubinul la munte (aveam vreo 20 de ani si vroiam cateva zile de vacanta cu prietenul)
Vremuri trecute, acum zambesc, dar mama ce nervi mi-am mai facut pe-atunci