clisee de pe "vremea mea"

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

,,Nu mananci???(eu eram tare mofturoasa la mancare)...Bine vezi ai grija sa nu patesti ca si calu tiganului cand s-a invatat fara mancare a murit" (asta o zicea taica-miu)
,,Daca nu inveti stii unde ajungi...Mortar, maltara si var!!" (tot tata)

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicityhope spune:

Sa incep cu cea mai potrivita:
"m-am ris de m-am prapadit"-auzita la unchi,matusi la tara;
"uscheaua"- cind nu ne placea de cineva in grupul nostru(in copilarie);
"ce stai bascacarata acolo?" -eu citeam in toate pozitiile umane posibile(am mai vazut-o si la altii,sa nu imi spuneti ca nu s-a practicat!)+mama a crescut 3 fete-toata ziua era cu gura pe noi("sa nu va prind cu lighionele alea!",sau "mama cu 3 fete spala sigura vasele" etc.

Din categoria "cuvinte incrucisate":
-mi se limba plimba-n gura(auzita intr-o tabara nationala cind aveam vreo 15 ani);
-"s-a cracanat de ziua"-auzita prima oara la un majorat,mi s-a parut very kool atunci;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bettercy spune:

Super. Am recunoscut multe din ele. Tatal meu era obsedat sa pastram ordinea in camerele noastre. Asa ca ne spunea mereu "daca n-am fi noi( el si mama),v-ar manca viermii" sau "daca lenea ar durea, ati urla toata ziua".

Si de cate ori facea si noi ordine in camerele noastre, in loc sa ne laude ne zicea " e usor sa faci curatenie dar e greu s-o pastrezi".

Poate s-a zis deja: "Branza buna in burduf de caine". "Ma uit ca boul in teava", pe ultima am auzit-o de la un coleg de facultate din Ardeal.

La bunici: "vai de vrejurile voastre", "vai de steaua voastra" sau "vai de mamaliga vostra". "Daca afla taica-tau, o sa manancati o papara.." "Unde dai si unde crapa"

Mergi la inceput

Una din bunici traia la tara, si mergeam la ea cate o luna in vacanta de vara. Ne punea sa ne trezim "cu noaptea in cap" pentru ca altfel canta cucul si ne "spurca"! Si imediat cum ne trezeam trebuia sa bem o gura de lapte sau sa gustam ceva. Ca sa ne trezeasca, deschidea geamul, tragea paturile de pe noi, facea zgomot...nu indrazneam sa incuiem usa ca batea la usa sau la geam pana ii deschideam.

Am uitat sa zic, noi dormeam intr-una din camerele pentru musafiri, care se numea "odaie".Bunicii nu mai sunt dar camera respectiva inca se mai numeste "odaia copiilor".

Mergi la inceput

"Unde-i lege nu-i tocmeala"
"Frate, frate, dar branza e pe bani"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

numa' nu-mpungi :))
p-asta incercai s-o traduc zilele astea la lucru :) si primii raspuns

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bettercy
"daca lenea ar durea, ati urla toata ziua".

mi-am amintit cum zicea (si inca mai zice) mama: "daca prostia ar durea, cate vaiete s-ar auzi!"

(numai pentru ca am auzit-o pe cand eram copil - nu facea referire la mine, ci asa, in general - nu i-as zice ca e "de pe vremea mea", e cat se poate de actuala si azi )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarmai spune:

Ce vremuri!!!!Niciodata nu am indraznit sa-i zic lui tata "nu vreau",A DISPARUT DE MULT ACEL RESPECT FATA DE PARINTI,doar se uita la mine si stiam ce am de facut,dar nu m-au batut niciodata ,doar ma amenintau,oricum faceam,nu aveam voie sa zic nu vreau si nu asteptam niciodata sa vad ce se intampla daca nu fac.Expresii de atunci: -PUTE PAMANTUL SUB TINE! -DAU CU TINE DE PAMANT DE NU TE VEZI! -TE DAU LA TIGANI! -DACA NU MANANCI TOT VINE PISICA S-TI MANANCA MANCAREA! -BRANZA BUNA IN BURDUF DE CAINE! (ASTEA O ZICEAU PROFESORII,INVATATORI LA PARINTI LA SEDINTE). -IAU CUREAUA! -TE ATARN IN CUI! -INVATA OUA PE GAINA! ETC. mai erau multe.Dar toti eram disciplinati,ne jucam frumos intre noi,si era o placere sa iesi la joaca....acum.....vai de noi si de copiii nostrii,degeaba avem atata acces la informatie,nu ca inaite,cand oprea impuscatu curentul si programul la ora opt....si acum imi amintesc piuitul acela ,cand se inchidea programul,si desene cu portia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Aia cu "tabla inmultirii ca pe apa" era la ordinea zilei prin clasa a 2-a.
Nu stiu daca asta s-a scris:
"inalt ca bradu, prost ca gardu'"

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

si acum mai "visez cai verzi/stele verzi pe pereti"....

Mergi la inceput