bebe 3 sapt - colici

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

eu vad acum problema strict una de incredere si cooperare intre tine si bb.

faptul ca prunca a crescut un kg in 3 sapt face clar ca medical nu e niciun bai.

Nu mai amesteca pe nimeni intre voi doua. Stai cu ea mult, mult in timpul zilei, mai citeste cu ea la san, si stai in schimb seara/noaptea o ora maxim doar din somnul ei.

Asa am facut eu si am reusit sa merg tot anul 5 la zi aproape la toate cursurile si am luat si toate examenele cu 10 :))

stiu ca ma luad, da e ca sa te incurajez. Deci, pana nu m-am linistit si m-am mulat dupa nevoile copilului, nu ne-a mers bine. Subordonandu-ma ei, paradoxal, am castigat mult mai multa libertate.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali_deiu spune:

@Sabina poate ai dreptate. In orice caz in dupa masa asta s-a linistit foarte bine. Am facut baitza, am papat omeneste si am pus-o in patutul ei si a adormit singurica. Vreau sa vad si maine cum se comporta. Probabil era doar puseul de crestere si acum incet se revine la rutina zilnica. Cat despre examene...nu sunt superwoman si nici IQ meu nu e de Guinness Book. In staduil in care am ajuns, ma multumesc sa iau note de trecere si ma concentrez pe licenta sa o iau cu nota mare. Nu am cum sa invat pt 2 examene intr-o zi. Azi nici nu mi-am mai batut capul prea tare. Oricum cartea resptectiva era in chineza parca Libertate mai vreau doar de banchet, dar daca e sa ma iau dupa puseul de crestere (intre 6-8 sapt) s-ar putea sa am probleme. Noroc ca Medeea mea doarme noaptea orice ar fi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Adevarul e ca nu te invidiez deloc, e tare greu sa te imparti intre invatat si bebe. Ce m-a ajutat pe mine, mai ales cand m-am intors la lucru, si ea ma cauta cand ajungeam acasa mai rau decat atunci cand era nou-nascut, mai ales ca in prima luna de job a trebuit sa muncesc mult si acasa. Iar noi, eu si sotul, nu avem absolut nici un ajutor.

1. Lucram cu ea in brate, noaptea, pe intuneric, la laptop. Stateam turceste in pat, cu ea in brate. Si ma lasa sa lucrez linistita, atata timp cat nu incercam s-o trisez .

2. Dormea cu noi in pat. asta ne-a scapat de regurgitari in timpul noptii, si in plus, daca se trezea sa pape, o mufam si adormeam amandoua. asta ne- scapat de nopti albe.

3. N-am pus piciorul in bucatarie, s-a descurcat sotul cu gatitul. La curatenie venea o doamna sa ne ajute 3 ore jumatate pe saptamana (o dimineata). Pentru bebe am calcat numai strictul necesar. Nu m-am complicat cu biberoane, suzete, jucarii, etc, obiecte care ar fi trebuit si ele sterilizate, alta munca...

4. Wrap, wrap, wrap. A treia tzatzi.

5. Am cumparat www.babybjorn.com/products/bouncers/babysitter-balance/babysitter-balance/" target="_blank">asta, si singurul regret a fost ca nu l-am luat mai devreme. Am ales balansoarul acesta in particular pt ca "dura" cel mai mult, pana la 13 kg, pe cand marea majoritatea tin numai pana la 9 kg de bb. Inca il folosim la greu! O iau pe bebe dupa mine oriunde, nu o las singura deloc. Fiind usor, e practic de transportat dintr-o camera in alta, chiar si cu bb in brate. Si facut toti banii.

6. N-am lasat-o sa planga DELOC, asta ma termina psihic pe mine. Asta in ciuda parerilor generale pe aici ca bebelusii trebuie lasati sa planga, ca alfel se invata asa. Inca n-am reusit sa inteleg nici azi, asa cum?? Si asa mi-am dat seama in timp ca daca plangea, ea chiar avea un motiv sa o faca.

Practic, asa cum zicea si Sabina, cu cat m-am ocupat numai de bebelina, cu atat a devenit ea mai intelegatoare si mai cooperanta si am avut mai mult timp pt mine.

Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali_deiu spune:

Fetelor, e graaaaav! Nu cu fata, ea plange si plange si iar pplange, dar se potoleste dupa ce se satura. Azi am avut o zi penibila. Oricat incerc sa nu ma stresez, sa nu ma enervez...tot se intampla

Sa va povestesc. Pe la 11 si ceva m-am muls si am plecat la facultate. La 13 am avut un examen (cu putin noroc il iau). Ies bucuroasa ca am mai scapat de un examen si merg sa imi platesc faculta. Buuun. Perfect. Ma apuca o foame in ultimul hal. Imi cumpar niste covrigi insiropati si imi iau un taxi. Pe masina, idiotul de taximetrist imi comenteaza ca la el in masina nu se mananca. Imi venea sa ii dau in cap cu toate. Avea o amarata de dacia solenza si presurile erau murdareeee, dar sigur eu ii murdaream masina cu mancatul meu. Handicapat mintal!!!! Ma duc la proful meu coordonator de licenta sa imi dea indicatii. Dupa ce ajung la el se pune fratele meu sa vb la tel. Cand vorbea pe un tel, ii suna alt tel. Inteleg ca omul e ocupat, dar nici la mine timpul nu sta la bar. Se uita pe licenta si...buuuuuuuum nu e buna. REFA-O! si in 2 zile sa i-o trimit. Mi-a vvenit sa ii arunc si lui tot biroul in cap. Jur ca mi-a venit sa plang si mi-au stat lacrimile in ochi, dar deh! prea arogante sa cada in fata lui. Apropo, tipul e fost iubit...ma rog alta story. Ma duc la alt examen pe la ora 15. Am stat o gramadaaaa la rand sa intru in sala. Ghiciti ce? Examenul era oral si intra o singura persoana in cabinet. Pfff. Intre timp incepusera sanii sa mi se umple cu lapte. Am cautat o toaleta sa pot sa ii detensionez. Ghici ce? Idiotii nu au toaleta in institutia aia decat in birourile lor si nah...toata institutia numai un birou era. Draaaci! Cand imi vine randul sa intru imi spune proful ca nu i-am trimis nu stiu ce pt seminar si ca nu ma examineaza acum, sa fac tot ce e de facut si in 2 zile sa ii trimit si ne vedem sapt viitoare cu restul colegilor. What?? Macar de stiam ca nu mai stateam atatea ore IN PICIOARE ca nu au scaune ca la doctor. Incepusera sanii sa imi arda si sa ma doara rau de tot, ameteli etc. Am zburat pana acasa (imi ia vreo 45 min drumul) si ma pun sa ma mulg. Fetita mea dormea. Mi-a zis mama ca azi a avut scaun singurica. M-am bucurat mult. Cred ca a fost singurul lucru bun pe ziua de azi. Cand mi-am vazut fata dormind...linistita. OKKKK! I-am dat sa manance si ma pun sa verific mail-uri de la faculta. Alta bomba! O profa cu care vorbisem de mult si ii spusesem ca nu voi putea avea prezente. Mi-a zis ca e ok daca fac nu stiu ce proiect de grup. L-am facut...dar tot restanta am. Da-o dracu de viata ca imi vine sa-i impusc de tot. Simt ca nu mai fac fata. Plus ca de 1 ora fata mea plange din nou. Nu am mai luato in brate ca sunt f agitata. I-am lasat pe parinti, dar...mama mea e si ea foarte bolnava si se chinuie f mult sa ma ajute. Mama are poliartrita reomatoida de 13 ani. Daca va uitati pe net o sa vedeti cat de urata e boala...

Pfff, gata v-am facut capul calendar si parca tot nu m-am racorit...

Mergi la inceput