bebe 3 sapt - colici

bebe 3 sapt - colici | Autor: ali_deiu

Link direct la acest mesaj

Buna,

Am nevoie de un sfat urgent si nu am timp sa caut in forumuri. Bebitza mea de 3 sapt plange intr-una (doar de dimineata pana dupa masa si seara de pe la 18 pana pe la 23 cand adoarme). Am incercat de toate, sa-i masez burtica, sa o plimb, sa o pun pe burtica, ceai, nu mai stiu ce sa fac. Mi se rupe sufletul cand o vad cum plange (ca din gura de sarpe). uneori se mai linisteste putin cand o pun la san si adoarme, alteori nici sanul nu o mai calmeaza. Ce sa mai fac??

Mami fericita de Medeea cu fitze:)

Raspunsuri

Inceputul discutiei
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

brate/wrap/sling etc, si iesi cu ea la plimbare.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Incearca sa pui burtica ei goala pe burta ta goala, piele pe piele. Contactul direct, mirosul de lapte, sunetul inimii tale o linistesc putin. Rabdare multa, multa iti doresc! Sa cresteti mari!

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Caldura pe burtica.Exista niste perne care se incalzesc. La noi a functionat de minune aerul cald de la foen, pe burtica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali_deiu spune:

Multumesc, fetelor!

Unele lucruri le-am facut. Am bagato cu fundutul in apa calda si s-a mai linistit. I-am dat incepand de ieri Baby Drink. S-a linistit si a dormit dusa. Acum ma ingrijoreaza problema scaunului. Medicul zice sa nu ma ingrijorez, dar pot? A fost constipata si am ajutato cu supozitoare cu glicerina. De ieri, doar mi-a murdarit scutecul si in niciun caz consistenta buna. A facut foarte putin, apos, gelatinos...si niste bucatele f mici albe (ca de sapun). Ati patit asa ceva? Ce o fi?

Va multumesc inca o data!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Bucatelele mici ca de sapun nu pot fi resturi de supozitor? Scaunul asta de care zici tu a aparut imediat dupa supozitor sau dupa cit timp?

Colicile sint colici si nu ai ce le face; se pot diminua in intensitate si o sa dispara...cindva. "Zgomotul alb" ne-a ajutat pe noi mult (fisiit de aspirator sau phoen) si tinutul in brate, pe burtica.

Daca e alaptata exclusiv, poate trece si o saptamina fara scaun; daca scaunul e moale, nu e constipata. Asa ca evalueaza bine daca e sau nu cazul sa ii pui supozitor, care e iritant pt intestinul ei delicat si a carui utilizare pe termen lung da dependenta.

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Bucatelele mici ca de sapun nu pot fi resturi de supozitor? Scaunul asta de care zici tu a aparut imediat dupa supozitor sau dupa cit timp?

Colicile sint colici si nu ai ce le face; se pot diminua in intensitate si o sa dispara...cindva. "Zgomotul alb" ne-a ajutat pe noi mult (fisiit de aspirator sau phoen) si tinutul in brate, pe burtica.

Daca e alaptata exclusiv, poate trece si o saptamina fara scaun; daca scaunul e moale, nu e constipata. Asa ca evalueaza bine daca e sau nu cazul sa ii pui supozitor, care e iritant pt intestinul ei delicat si a carui utilizare pe termen lung da dependenta.

Medicul mi-a recomandat sa ii pun supozitor cu glicerina ("sa nu treaca o zi fara sa aiba scaun"). Nu stiu daca bucatelele pot fi de la supozitor (supozitorul e transparent...) Constipata a fost si ne-am chinuit mult. Acum face doar cate putin, o pata cat sa murdareasca scutecul. Plus o "chestie" care seamana a mucus, secretie sau ceva gelatinos. Nu stiu ce sa mai zic... in primele zile facea imediat dupa ce ii puneam supozitorul, acum de 2,3 zile face foarte greu si foarte putin. Am lasat-o 24 h fara supozitor. Astept si azi sa vad cum e si maine am taiat-o la medic sa o consulte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

pediatrul nu e prea informat. un copil alaptat poate sa asimileze tot laptele si nu are scaun zile in sir.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Daca e alaptata exclusiv, lasa in pace supozitoaresi alte prostii ! Fiica-mea avea scaun o data la 5 zile inainte sa incepem diversificarea.
Citeste, sa vezi copii care la 4-5 ani nu au scaun decit stimulati cu termometru sau supozitor Nu vrei sa ajungi asa. Daca bebe digera asa bine laptele tau, ce caca sa faca in fiecare zi? Si normal ca abia pateaza scutecul. Iar mucusul ala iti arata ca intestinul iritat de "manoperele" tale cu supozitorul.

Are abia 3 !!! saptamini, si tu vii si ne spui ca la inceput facea imediat dupa supozitor si acum nu mai face....si asta nu iti da de gindit?

Pe bune, mai citeste, mai consulta un alt pediatru daca nu ai incredere in ce scrie pe net! Nu e normal ce faci tu cu supozitoarele alea...

Mergi la inceput

La inceput am lasat-o fara nici un "ajutor". Toti imi ziceau sa o stimulez si nu am vrut. Am citit si eu ca nu e bine. Au trecut si 5 zile si nu a facut. Nici numai stiu pe cine sa ascult ca toti spun o gramada de lucruri 2 medici mi-au recomandat supozitoarele... Incerc de azi sa nu ii mai dau, sa vad ce se intampla. Oricat de tare as fi, deja incep sa fiu frustrata. Intre timp invat pt examene...(incerc)

Mergi la inceput